Connect with us

Divertisment

Lugojul devine pentru un weekend patria fructelor de mare și a deserturilor turcești

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Lugojul se transformă în acest weekend în cartierul general al fructelor de mare și delicateselor turcești cum sunt baclavaua sau rahatul cu toate aromele posibile. Asta datorită unei caravane care a luat la colindat țara și organizează în orașe festivaluri mediteraneene.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

Din meniul festivalului nu vor lipsi creveții, scoicile, calamarii, caracatița, puii de baltă, homarii, rapanele, king crab și multe alte bunătăți. Pentru cei care nu mănâncă preparate pe bază de fructe de mare, organizatorii vor pregăti delicioasele mâncăruri turcești cum sunt Adana kebab, frigărui de berbecuț sau pui, dar și celebrele baclavale în toate formele posibile, precum și rahat turcesc.

RETIM

Evenimentul are loc în weekend, 17-19 septembrie, de la 12 la 22, în parcarea magazinului Kaufland din Lugoj.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Divertisment

Singurul parc de aventură în natură de lângă Lugoj s-a deschis pentru vară

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Unul dintre cele mai inedite locuri pentru aventură din Timiș, singurul parc de acest fel de lângă Lugoj, s-a redeschis pentru sezonul estival. Este vorba despre Parcul de Aventură din Nădrag, închis pe perioada iernii. De la început de mai, locația a revenit, fiind situată la baza Vârfului Padeș. 

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

Orarul de funcționare al parcului este în fiecare duminică, între 12 și 18, urmând ca din iunie parcul să fie deschis și sâmbăta. Vizitarea parcului costă doar 5 lei, iar pentru cei care vor să încerce unul dintre traseele amenajate în copaci, o vor putea face pentru 20 de lei.

RETIM

Parcul se întinde pe o suprafață de 3000 de metri pătrați, fiind inaugurat în anul 2018. Lângă Nădrag mai puteți vizita Cascada Cornet, Vârful Padeș, dar și locația fostei Cabane Căpriorul.

Citiţi mai departe

Divertisment

Cel mai îndrăgit festival dedicat bucatelor bănățene revine, nu departe de Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Festivalul care a repus un oraș din Banat pe harta turistică revine în acest an, după doi ani de pauză din cauza pandemiei. Este vorba despre Festivalul Veverițelor de la Buziaș, care a fost deja programat pentru această primăvară. Lugojenii vor putea să participe la festival după un drum de doar 30 de minute cu mașina.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

Zilele Veverițelor de la Buziaș au loc în acest an la final de mai. Spectacole folclorice, sarmale bune de te lingi pe degete, dar și gulaș și alte preparate, precum și un spectacol de comedie cu Radu Petreanu de la Vacanța Mare, acestea sunt cele mai atrăgătoare oferte ale festivalului.

RETIM

În acest an, festivalul are loc în perioada 26-29 mai. Programul pus la dispoziție de către organizatori este următorul:

Joi 26 mai

Spectacol de balet – Scena Casei de Cultură Buziaş

Vineri 27 mai

Spectacol de teatru – Clubul copiilor Buziaş – Scena Casei de Cultură Buziaş

Sâmbătă 28 mai

Ora 11.00 Fanfara pe colonadă în Pişa

Spectacol de muzica uşoară:

16.00 TRUPA SPRINGTIME 2.1

17.00 TRUPA CU ASAR

18.00 SHOW RADU PIETREANU

19.00 RECITAL MIROSLAV ILICI impreuna cu orchestra Maestrului MIȘA MIJATOVIC şi invitatii

22.00 Închidere program

Duminică 29 mai

13.00 – Spectacol Folcloric

14.00 – 14.30 Concursul gastronomic “Cele mai bune sarmale din Banat”

Program artistic:

Orele 13.00 – 22.00  Spectacol ansambluri folclorice: ,,BÂRZAVA” – REŞIŢA, ,, ARĂDEANA”, ,, HORA CARAȘULUI“ – ORAVIȚA, ,,JUNII TIMIȘULUI“ – TIMIȘOARA, ,,LALEAUA PESTRIȚĂ” – NIȚCHIDORF, ,,VERMEȘANA”, ,, SOROCUL” – CARP TIMISOARA

Soliști invitați: VASILE CONEA, CARMEN POPOVICI DUMBRAVĂ, ADRIAN STANCA, NICU NOVAC, DUMITRU STOICĂNESCU, CORNELIA LUPULESCU, RAMONA GOMBOȘ, ANCA PANȚÎRU, OANA STANCA, RALUCA STANCA, NELU BLIDARIU, MIRCEA CÂRȚIȘOREAN, LILIANA SAVU-BADEA, CĂTĂLIN ȚÂRU, SORIN DUGĂLIE, ROXANA CHIRIȚĂ, SEBASTIAN RĂMNEANȚU, LARISA PĂUN, DALIANA ROTARU, ROXANA TEODORESCU, IASMINA KRONBAUER-PĂUN, DALIANA TĂTAR, MIRUNA TĂTAR, RELI VILĂU, ȘTEFAN MURGU, VASILE BIZĂU, FLORICA IANȚO-PENCIUC, MARIANA SAV, EUGENIA CURELARU, MARIA TUDORAN, SEIA VESICI, RODICA GRAPINEAC, MIRELA FRĂȚILĂ.

Citiţi mai departe

Divertisment

Cinci locuri din apropiere de Lugoj unde să te bucuri de natură în weekend

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Odată cu venirea primăverii, lugojenii caută locuri în care să se destindă la final de săptămână. După cinci zile de muncă, fiecare își dorește să se relaxeze în mijlocul naturii, eventual să viziteze ceva, sau pur și simplu să guste o mâncare tradițională. Mai jos ți-am pregătit cinci locații în care poți merge în weekend, ideale pentru câteva ore în natură.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

Lotus Mellow

RETIM

Deschisă de către o fostă profesoară din Lugoj, Lotus Mellow este o oază de relaxare departe de agitația orașului. Nu există prețuri sau taxe de intrare în grădina de la marginea satului Valea Lungă. Vii, stai cât vrei, guști din bucatele preparate de către gazde și te bucuri de natură și de zonele amenajate special pentru relaxare. Povestea Lotus Mellow o găsiți aici.

Șura

O veche șură de peste 100 de ani a fost transformată într-un local unic în Banat. Șura este creația unui tânăr din Dumbrava, sat aflat nu departe de Lugoj. La Șura găsești nu doar o oază de liniște în mijlocul naturii, ci și un restaurant cu preparate delicioase, multe cu inspirație italienească. Aici poți găsi o pizza specială chiar și în Italia. Povestea Șurei o găsiți aici.

Mic Dejun la Margina

Pentru cei care vor să vadă și să guste, nu doar să se plimbe prin natură, Margina este una dintre zonele de neratat din proximitatea Lugojului. Aici, sătenii pun odată la ceva timp de un mic dejun care a ajuns faimos în toată lumea. Lângă Margina găsiți mai multe obiective numai bune pentru un weekend afară din case, cum sunt Peștera Românești, Mănăstirea Balta Lată, satul tradițional Coșteiu de Sus, Pădurea Cășii și satele Groși și Bulza.

Parcul de la Bazoș

La vest de Lugoj, obiectivele turistice pentru care merită să ieși din casă în weekend sunt puține, dacă nu socotim mallurile din Timișoara. Toată lumea știe de parcul de la Buziaș, cu celebrul avion și kilometrii de alei pe care te poți destinde. Însă puțini știu de Parcul Dendrologic de la Bazoș, aflat la doar câteva zeci de kilometri depărtare. Parcul, mai ales primăvara, este printre cele mai frumoase locuri din Timiș în care te poți plimba. Lângă parc se află restaurantul Stejarul, renumit pentru preparatele tradiționale servite.

Lacul Surduc

Ca lugojean, nicio altă zonă nu este mai la îndemână pentru un weekend de relaxare decât Lacul Surduc. Pe lângă activitățile de tip sportiv pe care le poți face pe lac, cum sunt plimbările cu barca, caiacul sau catamaranul, lacul este un loc bun de mers pentru cei pasionați de drumeții sau ieșiri cu cortul. Datorită autostrăzii, vei ajunge în doar 40 de minute din Lugoj pe malurile lacului.

Citiţi mai departe

Cultură

Istoria breslelor, prezentată într-un nou tur al Lugojului organizat de către Asociația Mariam Med

Publicat

în

Steagul argărsitorilor/FOTO Cristian Ghinea Blog

Asociația Mariam-Med continuă proiectul de promovare turistică a Lugojului. De această dată, participanții la acest eveniment sunt invitați să afle istoria breslelor lugojene. Activitatea meseriașilor lugojeni, care a dus la dezvoltarea localității, va fi prezentată de către Vasile Belințan, Cristian Ghinea, Ivan Bloch, Daciana Vuia, Oliviu Gaidoș.

Meniul zilei, Octavian

Cei care doresc să participe la acest eveniment sunt așteptați sâmbata, 14 mai, ora 11, la sediul Corporației Meseriașilor, de pe strada Bucegi, nr. 21.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite