Connect with us

Administrație

Lugojenii rămân fără ștrand începând de sâmbătă. Bazinul acoperit nu se deschide, așa cum promitea Boldea

Publicat

în

Ștrandul lugojean, inaugurat la mijlocul lunii iunie cu surle și trâmbițe, se închide pe furiș începând cu ziua de sâmbătă. Ultima zi de funcționare este 31 august. Motivul? O hotărâre de consiliu local care prevede faptul că ștrandul funcționează doar până la finalul lunii august, fără posibilitatea ca programul să fie prelungit deși afară temperaturile sunt destul de ridicate pentru baie.

“În consiliul local s-a aprobat regulamentul de funcționare. S-a aprobat de la 1 mai până la 31 august. În aceste condiții, am semnat și contractul de angajare cu salvamarii, în limitele stabilite de consiliul local, până pe 31 august. Apa începe să scadă ca și temperatură, dar probabil că vor mai fi 5-6 zile bune. Am vândut bilete de 223.700 de lei, adică două miliarde. A fost foarte multă lume și ne bucurăm. Poate că pe anul viitor vom modifica regulamentul, să ne permitem să îl ținem deschis până în 15 septembrie”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Lugojenii urmau să treacă de la ștrand la bazinul acoperit odată cu închiderea bazei de agrement exterioare. Din păcate însă, primăria nu a reușit să termine lucrările aici, dând vina pe proiectant pentru faptul că bazinul va rămâne închis și în acest an.

“De bazinul acoperit se ocupă viceprimarul. Nu avem dispoziție de șantier de la proiectant. Așteptăm să ne dea dispoziție de șantier proiectantul. Mai sunt de executat 5% din lucrări, după care vom da drumul”, a mai precizat Boldea pentru Lugojeanul.

Întrebat dacă bazinul acoperit va fi deschis sau nu în acest an, primarul ne-a trimis din nou la viceprimar, motivând că nu știe mai multe detalii.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Reparații de 1.500.000 de lei la o grădiniță dintr-un sat de lângă Lugoj

Publicat

în

O grădiniță dintr-un sat de lângă Lugoj a intrat în reparații capitale, urmând să devină o unitate de învățământ la standarde europene. Este vorba despre clădirea grădiniței din Darova, acolo unde lucrările au început în primele zile ale anului și acum se află într-un stadiu avansat. Investiția se ridică la 320.000 de euro sau peste 1.500.000 de lei. 

“Este o lucrare ce se întinde pe o perioadă de 8 luni. Sunt reparații capitale, compartimentare, dotări, modernizare totală, încălzire centrală, apă caldă, dușuri cu apă încălzită cu panouri solare și așa mai departe. Vrem să avem, până la toamnă, cea mai modernă grădiniță din județ”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Sorin Tilihoi, primarul din Darova.

Până la finalizarea lucrărilor, preșcolarii din Darova învață în câteva săli din cadrul primăriei din comună.

Citiţi mai departe

Administrație

Câteva sate de lângă Lugoj și-au botezat ulițele. Au nume de flori, pomi și munți

Publicat

în


Ulițele din satele unei comune de lângă Lugoj au fost botezate de către primărie, primind nume de flori. Locuitorii s-au trezit că străzile pe care locuiesc au nume de garoafe, trandafiri sau alte flori. Ideea a fost a primarului, care a propus inițiativa în consiliul local al comunei.

“Ideea a fost a mea, eu am propus-o în consiliul local în toamnă și a fost aprobată. Am ales nume de flori la Coșteiu și nume de arbori la Țipari, de munți la Hezeriș și Păru. Avem în toate satele comunei”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Petru Carebia.

Potrivit site-urilor de specialitate, o plăcuță cu numele străzii costă între 30 și 50 de lei. Deocamdată cetățenii nu știu dacă vor trebui sau nu să își schimbe buletinele, având în vedere că numele străzilor au fost aprobate în consiliul local.

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul va avea o nouă rețea de telecomunicații prin fibră optică. Cine va fi concurentul celor de la RDS&RCS

Publicat

în

Municipiul Lugoj va avea o nouă rețea de telecomunicații. Potrivit unui anunț al primăriei, compania Orange a cerut un acord pentru eliberarea unor acorduri necesare pentru construirea unei rețele fixe de telecomunicații prin fibră optică (FTTH) în Lugoj și localitățile aparținătoare Tapia și Măguri.

La momentul actual, doar RDS&RCS are montate cabluri de fibră optică în municipiu, deținând astfel monopolul în cazul serviciilor de internet prin această rețea. Orange va fi astfel un concurent direct în domeniu.

„Am demarat în câteva localităţi din România construcţia propriei re­ţele de fibră optică, pe care o vom dez­volta progresiv. Până la sfârşitul aces­tui an vom începe să oferim clienţilor servicii fixe prin intermediul propriei reţele de fibră optică. În momentul de faţă suntem într-o perioa­dă de teste“, a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România.

Deocamdată nu există o dată exactă la care cei de la Orange vor putea începe lucrările la noua rețea din municipiu.

Citiţi mai departe

Cele mai citite