Connect with us

Actualitate

Loteria bonurilor fiscale, win sau fail?

Publicat

în

bani-multiCred că entuziasmul celor care au păstrat bonurile fiscale primite la cumpărături, în gară, în restaurante, la benzinărie sau la cofetărie s-a terminat brusc acum câteva zile, când pe toate paginile de internet, și pe alea care nu au legătură cu știrile, zburda informația cum că aproape 5.000 de români au câștigat la loterie. Așa că întrebarea pe care și-o pune toată lumea este dacă loteria asta, care a fost organizată bine de tot, este un câștig sau un eșec.

Meniul zilei, Octavian

Eu cred că este din amândouă câte puţin. În primul rând, pentru stat este cu siguranță un câștig. Ideea este cea mai bună cu care România a venit de la Revoluție încoace, pentru că a mobilizat masele în a cere bonul fiscal la orice chițibuș de cumpărătură nesemnificativă, la orice mică achiziție, chiar și la covrigi sau cafea. Nu credeam că o să văd vreodată un bon tăiat la covrigul luat de pe marginea trotuarului, în România, dar m-am trezit cu el în pungă și am avut cel mai plăcut șoc posibil.

Pentru câștigătorii primei ediții, aici e și win, și fail. E win pentru că au câștigat o sumă de bani, chiar și 200 de lei sau cât o să primească până la urmă, după ce au cumpărat ceva foarte ieftin, o bere, două pâini, o sticlă de lapte sau trei mere. Au câștigat făcând un bine economiei, putem zice și asta și, chiar dacă nu e un câștig impresionant, sunt sigur că oamenii vor continua să strângă bonurile, cu speranța la câștigul cel mare.

Normal, e fail pentru că banii câștigați sunt puțini, dar asta și pentru că suma de 6 lei este una comună la cumpărăturile mici. Dacă numărul norocos era 670, probabil că erau foarte puține bonuri sau deloc cu acea sumă, deci câștigătorul putea chiar să fie unic și să primească milionul mult visat.

RETIM

În concluzie, sunt sigur că loteria asta va continua să funcţioneze cu succes, dar sper să aibă efect și în sensul principal pentru care a fost creat, adică acela de a reduce evaziunea și de a regla problemele financiare ale românilor. Eu am aruncat bonurile până în 28 martie și am început deja să strâng în fiecare zi, fără ezitare, noi bonuri, pentru că în luna mai se organizează a doua extragere și, cine știe, poate mă face FISC-ul milionar…

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Primăria Lugoj cumpără dube și telefoane smart pentru Poliția Locală

Publicat

în

Poliția Locală din Timișoara are deja în dotare astfel de autoutilitare

Consilierii locali din Lugoj au aprobat propunerea Serviciului de Tehnic de Investiții, pentru achiziția a două autoutilitare dotate cu semnale acustice și luminoase de culoare albastră cu compartiment pentru transportul persoanelor violente. Acestea vor fi inscripționate și urmează să ajungă în dotarea Poliției Locale. Suma aprobată este de 100 de mii de lei.

Meniul zilei, Octavian

„Mașinile sunt pentru Poliția Locală și vor fi achiziționate în acest an, până la sfârșitul anului cel târziu”, a declarat viceprimarul Bogdan Blidariu.

Tot pentru Poliția Locală din Lugoj, au mai fost alocați 10 mii de lei pentru achiziția trei telefoane smart.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

O comună de lângă Lugoj rămâne sub restricții impuse de pandemie

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fârdea, una dintre cele mai importante comune din zona Lugojului, rămâne sub restricții din cauza pandemiei. Este printre singurele comune din Timiș care vor sta în continuare sub restricții, datorită incidenței de caz care se situează la valoarea de 3.52/1000 de locuitori.

Ca urmare a creșterii ratei peste pragul de 3, în Fârdea se aplcă începând cu vineri, 14 mai, măsurile stabilite la nivel național pentru zonele în care incidența este mai mare de 3 și mai mică sau egală cu 4 la 1000 de locuitori. 

Astfel, la Fârdea vor sta închise cafenelele și restaurantele, precum și sălile autorizate de jocuri de noroc. 

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Primăria îi cheamă pe lugojeni la o acțiune de voluntariat, pentru curățenia orașului

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Municipiului Lugoj, în parteneriat cu ADID Timiș și EcoStuff România organizează o campanie de voluntariat în scopul conștientizării și responsabilizării cetățenilor cu privire la situația deșeurilor. Lugojenii sunt așteptați cu mic, cu mare, la acțiunea de colectare care se va desfășura în data de 22 mai 2021.

Meniul zilei, Octavian

„Noua conducere răstoarnă vechile cutume, se deschide pentru și în fața populație; ba mai mult vă cerem ajutorul ca împreună să reparăm Lugojul. Schimbarea de paradigmă ce a avut loc în Primâria Lugoj trebuie asumată visceral atât de funcționari cât și de populație.
Trecutul apropiat definit de un sistem autocrat în care conducătorul decide totul, guvernanța sa conturând caracterul și misiunea autorității puplice, rezultând abaterea de la țelul de a deservi populația. Haideti alături de noi într-o prima acțiune de anvergură!”, spune Anca Micșa Oprea, City-managerul orașului.

Întâlnirea va avea loc pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, între orele 10.00-10.30.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

ATENȚIE Riscați să rămâneți cu deșeurile neridicate, dacă nu faceți colectare selectivă

Publicat

în

Timișenii riscă să rămână cu deșeurile neridicate, dacă nu le colectează selectiv. Mai multe echipe ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș verifică în această perioadă modul în care populația face selectarea deșeurilor.
Echipele ADID se deplasează pe teren, înainte ca mașinile să ridice pubelele, și verifică dacă proprietarii respectă colectarea selectivă. Momentan, rezultatele sunt doar transmise primăriilor din județ, însă, în etapa următoare, pe pubelele în care deșeurile nu sunt colectate corespunzător se va lipi o etichetă de avertizare, iar cele din urmă, aceste nu vor mai fi ridicate.

„În momentul în care constată că în pubela galbenă sunt neconfirmități, de exemplu, dacă găsim cărămidă sau orice altceva ce nu trebuie să fie acolo, se notează adresa și se comunică primăriei neconformitate. De luna aceasta se lipește o etichetă galbenă pe pubelă, în care se semnalează cetățeanului ce nu e în regulă. După luna această, eticheta care se lipește va fi roșie și nu se mai ridică gunoiul, pubela rămâne negolită”, spune Romeo Ursu, directorul ADID Timiș.

Meniul zilei, Octavian

Cei care vor găsi eticheta roșie pe pubelă și gunoiul neridicat, vor avea timp până la următoarea ridicare să selecteze deșeurile, în caz contrar deșeurile rămân tot neridicate.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite