Connect with us


Actualitate

Loteria bonurilor fiscale, win sau fail?

Publicat

în

bani-multiCred că entuziasmul celor care au păstrat bonurile fiscale primite la cumpărături, în gară, în restaurante, la benzinărie sau la cofetărie s-a terminat brusc acum câteva zile, când pe toate paginile de internet, și pe alea care nu au legătură cu știrile, zburda informația cum că aproape 5.000 de români au câștigat la loterie. Așa că întrebarea pe care și-o pune toată lumea este dacă loteria asta, care a fost organizată bine de tot, este un câștig sau un eșec.

PMP

Eu cred că este din amândouă câte puţin. În primul rând, pentru stat este cu siguranță un câștig. Ideea este cea mai bună cu care România a venit de la Revoluție încoace, pentru că a mobilizat masele în a cere bonul fiscal la orice chițibuș de cumpărătură nesemnificativă, la orice mică achiziție, chiar și la covrigi sau cafea. Nu credeam că o să văd vreodată un bon tăiat la covrigul luat de pe marginea trotuarului, în România, dar m-am trezit cu el în pungă și am avut cel mai plăcut șoc posibil.

USR

Pentru câștigătorii primei ediții, aici e și win, și fail. E win pentru că au câștigat o sumă de bani, chiar și 200 de lei sau cât o să primească până la urmă, după ce au cumpărat ceva foarte ieftin, o bere, două pâini, o sticlă de lapte sau trei mere. Au câștigat făcând un bine economiei, putem zice și asta și, chiar dacă nu e un câștig impresionant, sunt sigur că oamenii vor continua să strângă bonurile, cu speranța la câștigul cel mare.

Normal, e fail pentru că banii câștigați sunt puțini, dar asta și pentru că suma de 6 lei este una comună la cumpărăturile mici. Dacă numărul norocos era 670, probabil că erau foarte puține bonuri sau deloc cu acea sumă, deci câștigătorul putea chiar să fie unic și să primească milionul mult visat.

În concluzie, sunt sigur că loteria asta va continua să funcţioneze cu succes, dar sper să aibă efect și în sensul principal pentru care a fost creat, adică acela de a reduce evaziunea și de a regla problemele financiare ale românilor. Eu am aruncat bonurile până în 28 martie și am început deja să strâng în fiecare zi, fără ezitare, noi bonuri, pentru că în luna mai se organizează a doua extragere și, cine știe, poate mă face FISC-ul milionar…

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Lugojul iese oficial din carantină în această noapte

Publicat

în

PMP

Carantinarea Lugojului se încheie începând cu vineri noaptea, mai exact de la miezul acestei nopți, astfel că orașul de pe Timiș mai are doar câteva ore până ce filtrele de poliție de la intrările din oraș își vor părăsi dispozitivele. Decizia a fost făcută publică vineri seara, în jurul orelor 16:30, de către Prefectura Timiș. Asta după ce la prânz se anunța o ușoară creștere a ratei de infectare, de la 3,11/1000 de locuitori joi la 3,45/1000 vineri.

USR

“Prefectul Liliana Oneț a convocat, în această după-amiază, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia a fost abordată situația epidemiologică din municipiul Lugoj. Conform analizei prezentate de Direcția de Sănătate Publică Timiș a reieșit faptul că rata de infectare/1000 de locuitori a scăzut de la instituirea carantinei. Totodată, a fost primit avizul Institutului Național de Sănătate Publică, conform căruia nu se mai impune prelungirea carantinării pentru municipiul Lugoj, acesta ieșind din carantină în data de 5 decembrie ora 0.00”, a comunicat instituția.

Totodată, sălile de fitness din tot județul vor fi la rândul lor redeschise, începând cu data de 5 decembrie, adică de sâmbătă.

Citiţi mai departe

Actualitate

Ambasadorul Americii s-a întâlnit cu primarul Claudiu Buciu și cu un om de afaceri din Lugoj

Publicat

în

Ambasadorul Adrian Zukerman a fost astăzi, într-o vizită oficială la Lugoj. În jurul orei 13.00, a fost primit de către primarul Claudiu Buciu, în sala de protocol a Primăriei Lugoj.

PMP

”Statele Unite ale Americii sunt un investitor important pentru Lugoj, prin societatea Honeywell, unde se derulează în prezent o investiție foarte importantă, de peste 20 milioane de euro, pentru extinderea capacităților de producție. Ne bucură că este un partener vechi al Lugojului acestă societate, este de peste 20 de ani în orașul nostru și s-a extins în permanență. Dincolo de faptul că a creat numeroase locuri de muncă, este o firmă care i-a învățat pe lugojeni și să lucreze într-un mediu profesionist. Sperăm să continue investițiile dânșilor și, mai mult, sperăm să vină noi investitori americani în zonă, pentru că noi avem disponibilitate și de teren, pe care o putem oferi în condiții foarte avantajoase”, a spus primarul Lugojului.

USR

După discuțiile cu edilul orașului, ambasadorul american a avut o întâlnire privată cu omul de afaceri Gabriel Olariu.

” Ne-am cunoscut la Palatul Cotroceni, cu ocazia decernării premiului, de către președintele României, Institutului Elie Wisel.  Domnul ambasador a fost încântat că de opt ani încoace am organizat, la Surduc, conferințele pe tema Holocaustului. Fiind în vizită oficială, în această parte a țării,  a dorit să ne întâlnim într-o scurtă vizită privată. Așa că am am avut această onoare să îl avem invitat pe domnul ambasador Adrian Zukerman și pe domnul primar Claudiu Buciu. Printre altele, am discutat despre posibilitatea de a deschide o filială a Camerei de Comerț Americane în Timiș și am oferit oportunitatea ca aceasta să fie deschisă aici la Lugoj”, a declarat Olariu.

Citiţi mai departe

Actualitate

Lugojul rămâne în carantină, deși rata de infectare a scăzut la fel ca în localitățile “eliberate”

Publicat

în

PMP

Prefectura Timiș a decis să nu “elibereze” miercuri Lugojul din carantină, așa cum a făcut în cazul mai multor localități din județ, asta deși rata de infectare a scăzut în oraș la fel ca și în cazul acelor comune ieșite din izolare. Motivul nu a fost comunicat de către prefectură.

USR

Liliana Oneț, prefectul de Timiș, declara la început de carantină că nu există șanse ca Lugojul să intre în izolare. Doar ca să impună carantina la câteva ore după declarația făcută. Unele voci susțin că măsura ar avea la bază conflicte politice, pe când alții o pun pe seama bâjbâielilor în rândul celor care coordonează măsurile.

“Prefectul Liliana Oneț a convocat, în această după-amiază, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia a fost abordată situația epidemiologică din localitățile aflate, astăzi, încă în carantină, adică  Dumbrăvița, Ghiroda (fără Giarmata Vii), Moșnița Nouă – cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche- și Giroc – cu satul aparținător Chișoda. 

Conform analizei prezentate de Direcția de Sănătate Publică Timiș a reieșit faptul că rata de infectare/1000 de locuitori a scăzut de la instituirea carantinei, în urmă cu 27 de zile. Totodată, a fost primit avizul Institutului Național de Sănătate Publică, conform căruia nu se mai impune prelungirea carantinării acestor localități”, a transmis miercuri seara Prefectura Timiș.

Astfel, deși rata de infectare la Lugoj a ajuns la 3,36 miercuri, fiind mult mai mică decât în unele dintre comunele unde s-a ridicat măsura, orașul rămâne în carantină până la finalul celor 14 zile, cel puțin, adică până vineri noaptea la orele 24.

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite