Connect with us

Administrație

În plină pandemie de coronavirus, Primăria Lugoj cumpără jardiniere, reparații la bazin și publicitate pentru autobuze electrice

Publicat

în

Chiar dacă majoritatea României este blocată și nicio firmă nu produce sau livrează servicii, cu foarte mici excepții, administrația locală din Lugoj a cheltuit, de la instaurarea stării de urgență pe teritoriul României și până astăzi, aproape 20.000 de euro pe o jardinieră, pământ de flori, reparații la bazinul acoperit și publicitate pentru autobuze electrice.

Începând cu data de 17 martie, pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice au apărut o serie de anunțuri de achiziție directă pe care primăria le-a realizat și care nu au nicio legătură cu pandemia de coronavirus, cu care și Lugojul, alături de România și de toată planeta, se confruntă.

Reparații la bazinul acoperit

Chiar dacă a adus aminte de zeci de ori despre calitatea lucrărilor de la bazinul acoperit, primarul Boldea a decis, în plină criză provocată de coronavirus, să cumpere, prin atribuire directă, mai multe pachete pentru reparații ce se impun la spa-ul rămas cu lacătul pe ușă și care s-a degradat de-a lungul timpului. 

Prima achiziție a fost realizată pe 17 martie, “Pachet reparații rigola perimetrală și liner”, contra sumei de 2.744 de euro. A doua, tot pentru bazin, “Pachet reparații jacuzzi”, a costat Lugojul 3.067 de euro. Ca o comparație, un jacuzzi asemănător cu cele instalate acum câțiva ani în interiorul spa-ului costă între 10 și 20 de mii de lei nou, adică între 2.068 și 4.125 de euro.

Alte două cheltuieli, ce-i drept, mai mici, au fost realizate pe 19 martie. Este vorba despre “prefiltre apă”, 74 de euro și “Pompe de dozare”, în valoare de 386 de euro, tot pentru obiectivul amintit mai sus. Toate cele patru achiziții au fost atribuite unei firme din Timișoara, imediat ce au fost publicate pe SEAP.

Turnuri de flori de 1.700 de euro

Bazinul acoperit nu a fost singurul obiectiv pentru care primăria a cheltuit banii orașului, în plină criză medicală globală, precum și pe timp de situație de urgență la nivel național. Orașul a cumpărat și… flori. Este vorba despre achiziția “Flowerdome 9 S”, care a costat 1.734 de euro, precum și de “Pachet Turba substrat de cultura ADV 1135622” în valoare de 2.580 de euro. Firma care a câștigat atribuirea este din Hunedoara.

Pentru cei neinițiați, aflăm din anunț că Flowerdome 9 S este o jardinieră stradală multinivel, circulară cu 9 etaje, cu structură de rezistență din oțel, cu etaje din tablă galvanizată sendzimir, cu nivele detașabile, echipate cu cheder din profil de cauciuc ramforsat pentru protecție. Capacitate totală de aproximativ 510 litri.

Publicitate la autobuze electrice

8.650 de euro, atât a dat primăria din Lugoj pe „Servicii de informare și publicitate – autobuze electrice de 10 metri”, pe 19 martie. Interesați să vedem despre ce firmă este vorba, am intrat pe site-ul acesteia, așa cum apare pe SEAP, care deși aparține unei firme cu activitate din 1999 și care se ocupă cu publicitatea online și offline, și despre care se presupune că ar avea un site web de invidiat, acesta nici acum nu este finalizat, fiind în mare parte o temă de portal web fără conținut. 

Pentru cei 8.650 de euro, firma va realiza mai multe comunicate de presă, spoturi publicitare, alături de panouri, autocolante pentru autobuze și bannere. Toate achizițiile realizate în ultimele trei zile, prin atribuiri directe, au costat Lugojul 19.217 euro, fiind atribuite în timp record, de sub 30 de minute de la publicarea lor pe site-ul oficial al Sistemului Electronic de Achiziții publice. 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Inexplicabil! Francisc Boldea refuză să suplimenteze bugetul spitalului deși primește banii înapoi de la Guvern

Publicat

în

La începutul acestei luni, Primăria Lugoj a primit de la Asociația Municipiilor din România o adresă oficială prin care a fost informată că aparatele și materiale de protecție achiziționate în criza Covid, vor fi decontate de către Guvernul României din fonduri europene. În document e explicat toată procedura ce trebuie urmată de administrațiile locale.(vezi foto mai jos)

Cu toate acestea, primarul Francisc Boldea continuă să blocheze achizițiile spitalului și să boicoteze, prin declarații publicate pe paginile Primăriei Lugoj, campaniile de donații făcute de lugojeni. Atitudinea primarului este inexplicabilă. Miercuri, 1 aprilie, a convocat o ședință de consiliu, în care, în loc să ceară suplimentarea bugetului spitalului, a mutat doar banii de la anumite capitole pentru achiziția de aparatură și materiale sanitare.

La o zi după ședință a transmis un publicat de presă, în care ataca conducerea spitalului că a venit cu o nouă solicitare de fonduri.

„Astăzi, la o zi după ședința extraordinară de consiliu în care am alocat această sumă, în dispreț față de orice mod decent de colaborare, conducerea spitalului a venit cu o nouă solicitare de 300.000 lei, lucru ce putea fi făcut înainte de ședința de ieri”, a scris Boldea.

Nevoile spitalului pentru această perioadă se apropie de trei milioane de lei, toate transmise prin mai multe adrese primarului Francisc Boldea. Din păcate, Primăria Lugoj a pus la dispoziția spitalului doar suma de 613,3 mii lei, luată tot din bugetul unității medicale.

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj a cumpărat 30 de dozatoare și 45 de litri de dezinfectant pentru blocurile din oraș

Publicat

în

Primăria din Lugoj a cumpărat deja o parte din dispenserele dozatoare și lichidul dezinfectant necesar pentru oraș. Conform ultimei ordonanței militare, se impune tuturor primăriilor din România să monteze asemenea stații de dezinfectare la fiecare intrare în scările de bloc din țară.

Până acum, primăria din oraș a cumpărat 30 de dispensere dozatoare și 45 de litri de lichid dezinfectant. Acestea vor fi utilizate începând cu următoarele zile, când angajați ai primăriei vor începe să le monteze la intrarea în blocurile din oraș.

Dezinfectantul și dispenserele cu care lugojenii își vor putea turna în mâini acest lichid dezinfectant costă acum mai mult decât ar fi costat în oricare altă zi obișnuită. Un bidon de 5 litri de dezinfectant a costat 96 de lei, adică 19 lei pe litru. Un dispenser a fost cumpărat cu 17 lei. 

Chiar și așa însă, prețurile au fost decente în comparație cu cele plătite de alte primării din țară, unde un litru de dezinfectant a fost achiziționat cu până la 450 de lei.

Citiţi mai departe

Administrație

Peste patru sute de persoane testate de coronavirus, în Timiș. Situația de la Lugoj, ascunsă în continuare

Publicat

în

Direcția de Sănătate Publică a transmis un comunicat de presă prin care anunță că, în prezent, la nivelul judeţului Timiş, în carantină instituționalizată sunt 401 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 1355 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

„Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică”, susțin cei de la DSP Timiș.

Penumonii și gripe

Conform metodologiei de supraveghere a gripei si infectiilor acute respiratorii pentru sezonul 2019-2020, se continua raportarea de catre toti furnizorii de servicii medicale a cazurilor de infectii acute respiratorii.
Pentru saptamana 23.03.2020 – 29.03.2020, la nivelul judeţului Timiş a fost raportat un numar de:
– 835 infectii acute ale cailor respiratorii superioare cu 17 de internari;
– 70 pneumonii cu 11 de internari;
– 8 gripe cazuri clinice cu 3 internari.

„Vă reamintim ca medicul dumneavoastră este cel mai în măsură să decidă ce medicamente puteți sau nu puteți lua în contextul epidemiei de coronavirus. Nu modificați schema de tratament pe care o luați de obicei fără ca acest lucru să vă fie indicat de către medic.
Rețelele de socializare și aplicațiile de mesagerie sunt inundate de informații false despre tratamente pentru noul coronavirus. Vă rugăm insistent să nu luați în considerare astfel de mesaje.  Nu vă lăsați păcăliți de soluțiile miraculoase răspândite pe internet deoarece acestea vă pot pune sănătatea în pericol,”, arată reprezentanții DSP.

Situația de la Lugoj, tot la secret

Nici de această dată nu se face referire deloc la situația de la Lugoj, unde numărul cazurilor, conform unor surse ar fi ajuns deja la șapte pacienți confirmați, unii în urma unor teste rapide, printre care și o asistentă. Râmâne nelămurit cazul barbatului decedat, pe care DSP la anunțat că ar fi contactat virusul de la o persoană din familie, care a revenit din Germania. Problema este că nicio persoană din familia decedatului nu a fost confirmată oficial ca având coronavirus. Există două surori, care au decedat, una de la Lugoj, alta de la Măguri pentru care însă nu s-au făcut teste.

Spitalul din Lugoj se pregătește să preaia pacienți cu COVID-19 din județ, așa că în scurt timp va fi și mai greu să aflăm câți lugojeni sunt infectați cu coronavirus, deoarece oficialitățiile refuză să comunice numărul exact.

Citiţi mai departe

Cele mai citite