Connect with us

Administrație

În plină pandemie de coronavirus, Primăria Lugoj cumpără jardiniere, reparații la bazin și publicitate pentru autobuze electrice

Publicat

în

RETIM

Chiar dacă majoritatea României este blocată și nicio firmă nu produce sau livrează servicii, cu foarte mici excepții, administrația locală din Lugoj a cheltuit, de la instaurarea stării de urgență pe teritoriul României și până astăzi, aproape 20.000 de euro pe o jardinieră, pământ de flori, reparații la bazinul acoperit și publicitate pentru autobuze electrice.

Începând cu data de 17 martie, pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice au apărut o serie de anunțuri de achiziție directă pe care primăria le-a realizat și care nu au nicio legătură cu pandemia de coronavirus, cu care și Lugojul, alături de România și de toată planeta, se confruntă.

Reparații la bazinul acoperit

Chiar dacă a adus aminte de zeci de ori despre calitatea lucrărilor de la bazinul acoperit, primarul Boldea a decis, în plină criză provocată de coronavirus, să cumpere, prin atribuire directă, mai multe pachete pentru reparații ce se impun la spa-ul rămas cu lacătul pe ușă și care s-a degradat de-a lungul timpului. 

Prima achiziție a fost realizată pe 17 martie, “Pachet reparații rigola perimetrală și liner”, contra sumei de 2.744 de euro. A doua, tot pentru bazin, “Pachet reparații jacuzzi”, a costat Lugojul 3.067 de euro. Ca o comparație, un jacuzzi asemănător cu cele instalate acum câțiva ani în interiorul spa-ului costă între 10 și 20 de mii de lei nou, adică între 2.068 și 4.125 de euro.

Alte două cheltuieli, ce-i drept, mai mici, au fost realizate pe 19 martie. Este vorba despre “prefiltre apă”, 74 de euro și “Pompe de dozare”, în valoare de 386 de euro, tot pentru obiectivul amintit mai sus. Toate cele patru achiziții au fost atribuite unei firme din Timișoara, imediat ce au fost publicate pe SEAP.

Turnuri de flori de 1.700 de euro

Bazinul acoperit nu a fost singurul obiectiv pentru care primăria a cheltuit banii orașului, în plină criză medicală globală, precum și pe timp de situație de urgență la nivel național. Orașul a cumpărat și… flori. Este vorba despre achiziția “Flowerdome 9 S”, care a costat 1.734 de euro, precum și de “Pachet Turba substrat de cultura ADV 1135622” în valoare de 2.580 de euro. Firma care a câștigat atribuirea este din Hunedoara.

Pentru cei neinițiați, aflăm din anunț că Flowerdome 9 S este o jardinieră stradală multinivel, circulară cu 9 etaje, cu structură de rezistență din oțel, cu etaje din tablă galvanizată sendzimir, cu nivele detașabile, echipate cu cheder din profil de cauciuc ramforsat pentru protecție. Capacitate totală de aproximativ 510 litri.

Publicitate la autobuze electrice

8.650 de euro, atât a dat primăria din Lugoj pe „Servicii de informare și publicitate – autobuze electrice de 10 metri”, pe 19 martie. Interesați să vedem despre ce firmă este vorba, am intrat pe site-ul acesteia, așa cum apare pe SEAP, care deși aparține unei firme cu activitate din 1999 și care se ocupă cu publicitatea online și offline, și despre care se presupune că ar avea un site web de invidiat, acesta nici acum nu este finalizat, fiind în mare parte o temă de portal web fără conținut. 

Pentru cei 8.650 de euro, firma va realiza mai multe comunicate de presă, spoturi publicitare, alături de panouri, autocolante pentru autobuze și bannere. Toate achizițiile realizate în ultimele trei zile, prin atribuiri directe, au costat Lugojul 19.217 euro, fiind atribuite în timp record, de sub 30 de minute de la publicarea lor pe site-ul oficial al Sistemului Electronic de Achiziții publice. 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Lugojul începe cu stângul etapa a doua de vaccinare. Centrul e gata, echipamentele sanitare și vaccinul lipsesc

Publicat

în

RETIM

Anunțată cu surle și trâmbințe, etapa a doua de vaccinare începe cu stângul la Lugoj, la fel cum se întâmplă și în restul județului Timiș. La Timișoara, din 17 centre de vaccinare anunțate inițial, vor funcționa într-o primă fază doar două. La Lugoj, centrul de vaccinare de la Sala Sporturilor “Lavinia Miloșovici” de pe strada Caransebeșului este aproape gata.

“Ca și amenajare, centrul va fi gata până miercuri. Referitor la dotări, am cumpărat tot, pereți despărțitori pentru fluxurile de imunizare, frigidere, scaunele acelea speciale, canapele pentru zona post-vaccinare. Acum urmează să primim materiale sanitare și echipamente de protecție, care vin de la minister, sau le cumpărăm noi dacă ni se spune. Avem patru puncte de vaccinare, am gândit în aceeași locație două centre, dar s-ar putea să fie un centru cu patru puncte. Important este că pot fi vaccinați mai mulți oameni deodată. De miercuri încolo poate fi folosit”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Bogdan Blidariu, viceprimarul Lugojului.

Blocajul apare la Ministerul Sănătății, care deși vineri, 15 ianuarie, dă startul etapei a doua de vaccinare, nu a trimis spre Lugoj seringi, echipamente sanitare și de protecție pentru cei care vor vaccina populația, precum nici doze de vaccin. Până la rezolvarea impasului, în etapa a doua de vaccinare lugojenii se pot imuniza la centrul funcțional de la Spitalul Municipal “Dr. Teodor Andrei” din oraș.

Cei care fac parte din grupele care se pot vaccina în a doua etapă, se pot programa pentru vaccinare începând de vineri, 15 ianuarie, orele 15, la această adresă. În etapa a doua de vaccinare se pot imuniza următoarele persoane:

Populația cu grad ridicat de risc:

 • Adulți cu vârsta peste 65 de ani;
 • Persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.

Lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale:

 • Personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului (parlament, președinție, guvern, ministere și instituții subordonate acestora);
 • Personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești;
 • Personalul din sectorul economic vital:
  • Procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază (panificație, lactate, carne, fructe și legume);
  • Uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă;
  • Centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric;
  • Unități de producție, transport și distribuție gaze;
  • Unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi;
  • Unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare;
  • Transport de persoane și mărfuri;
  • Noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale;
  • Comunicații (serviciul de telecomunicații speciale, radio și televiziune naționale);
 • Personalul din unitățile de învățământ și creșe;
 • Personalul poștal și din servicii de curierat;
 • Personalul cultelor religioase;
 • Personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unități medicale);
 • Personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.

Citiţi mai departe

Administrație

Soluții pentru „intersecția morții” și cea de-a doua autostradă care ajunge la Lugoj. Primarul cere sprijinul Ministerului Transporturilor

Publicat

în

Intersecția șoselei de centură cu strada Tapiei, acolo unde s-au înregistrat mai multe accidente grave, este de mai mult timp în atenția Primăriei Lugoj. Claudiu Buciu a anunțat că va cere sprijin de la Ministerul Transporturilor pentru a schimba soluția gândită în această intersecție.

RETIM

„Nu am ajuns până acum la Ministerul Transporturilor, dar vrem să mergem la noul ministru să-l rugăm să ne ajute. Din ce știm, la această oră, s-au făcut documentațiile pentru a se face semaforizare acolo. Eu consider că nu este soluția potrivită și că acolo ar fi nevoie de un sens giratoriu”, a declarat Claudiu Buciu.

Primarul Lugojului spune că mai există o situație pentru care a solicitat o întâlnire cu noul ministru. Este vorba despre o aberației de infrastructură rutieră, care nu ajută Lugojul sub nicio formă.

„A doua problemă, pentru care dorim să cerem sprijinul ministrului, este legată de traseul viitoarei autostrăzi sau viitorului drum expres dintre Lugoj și Severin (fosta autostradă A6), care are finanțare asigurată deja. În mod surpinzător i-a fost schimbat traseul, care trecea pe sub Lugoj, pe deasupra orașului. Cumva deasupra centurii actuale. Și la noi, și la Caransebeș s-a adoptat aceeași soluție. Cred că este ilogic și cel mai eficient ar fi să treacă pe sub oraș, pentru ca Lugojul și Caransebeșul să scape de traficul de mare tonaj. Sper că o să găsim înțelegere, pentru că noul ministru e un om care are înțelegere pentru acest lucru. Pentru noi ar fi o chestiune extraordinară, pentru că intenționăm să scoatem traficul greu din oraș, să mai rămână doar mașinile de aprovizionare și cele care transportă materiale de construcții acolo unde se construiește”, a mai spus Buciu.

Citiţi mai departe

Administrație

O companie din București va audita iluminatul public din Lugoj, unul dintre eșecurile administrației Boldea

Publicat

în

Lugojul ramas in bezna de Ora Pamantului - Martie 2013

RETIM

Străzi lăsate în beznă cu lunile, becuri neschimbate cu anii, dar și alte probleme cum ar fi bani plătiți cu sacul pentru servicii care nu au mai venit. Toate s-au întâmplat la Lugoj în timpul administrației Boldea, în ultimii 12 ani, după care iluminatul public din oraș a rămas de izbeliște.

Noua administrație a început intervenția în acest sector prin angajarea unei companii specializată în domeniu, care va realiza la Lugoj un audit. În urma acestuia, compania cu sediul în București va întocmi un raport, pe care primăria îl va folosi pentru a readuce la viață iluminatul public din oraș.

Potrivit licitației, atribuită firmei Amiras Green Proiect, în valoare de 75.000 de lei (15.340 euro) se va realiza o auditare energetică a sistemului de iluminat public, evaluarea consumatorilor, inventarierea SIP, după care se vor face propuneri de reducere a consumului prin creșterea eficienței energetice.

foto: arhiva Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite