Connect with us


Administrație

Liberalii vor să știe cât de mulțumiți sunteți de administrarea orașului

Publicat

în

PNL Lugoj consultă populația printr-un sondaj realizat pe Facebook. Liberalii vor să afle cât de mulțumiți sunt lugojenii de realizările actualei administrații locale.

PMP

“Am decis să vă consultăm, cât mai des posibil, cu privire la principalele teme de interes local. Nu ajunge să votăm odată la patru ani conducerea orașului, acordând încredere oarbă unei anumite persoane sau echipe! Este extrem de important să știm în timp real ce decide conducerea administrației locale cu privire la soarta comunității noastre. Deciziile greșite sau inoportune ale administrației locale ne pot costa enorm și chiar pot avea, în unele cazuri, consecințe iremediabile. Dorim să vă consultăm cu privire la deciziile care influențează major viața comunității noastre pentru a putea susține în fața actualei administrații exact ceea ce cred și lugojenii că este necesar și oportun”,  își motivează gestul liberalii.

USR

Întrebările la care sunt așteptați lugojenii să răspundă sunt:

 • Cât de mulțumiți sunteți de starea drumurilor din muncipiul Lugoj?
 • Considerați că traficul auto din muncipiul Lugoj este…
 • Cum apreciați calitatea parcurilor din municipiul Lugoj?
 • Cum apreciați condițiile în care învață copiii din municipiul Lugoj?
 • Cum apreciați condițiile de tratament din cadrul spitalului din Lugoj?
 • Cum apreciați serviciile oferite de Primăria Lugoj?
 • Cum apreciați activitatea culturală din Lugoj?
 • Cum apreciați modul în care administrația publică se îngrijește de activitățile sportive din Lugoj?
 • Considerați că activitatea primarului, în cei 10 ani de mandat, a fost…
 • Dacă mâine ar fi alegeri locale, credeți că primarul actual și echipa lui ar merita încă un mandat?
 • Dacă mâine ar fi alageri locale pentru un nou Consiliu Local, cu ce formațiune politică ați vota?

 Sondajul îl puteți găsi aici

Liberalii vor trimite în perioada următoare și 12.000 de scrisori, prin care vor cere lugojenilor să completeze un formular de tip sondaj, pe care să-l depună la sediul partidului.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Derapaj al fostei administrații în proiectul autobuzelor electrice. Ce trebuie să facă Lugojul urgent

Publicat

în

Noua administrație a Lugojului s-a trezit cu o altă problemă, lăsată moștenire, în unul dintre cele mai mari proiecte cu finanțare europeană în care este implicat municipiul. Este vorba despre achiziționarea celor 81 de autobuze electrice, de către Ministerul Dezvoltării, pentru mai multe orașe din România.

PMP

Nouă dintre acestea, plus stațiile de încărcare, ar urma să ajungă la Lugoj. Numai că, în momentul de față, nu există un depou unde să fie parcate aceste autobuze și nici o locație disponibilă pentru stațiile de încărcare. Primarul Claudiu Buciu spune că fosta administrație a prevăzut ca noile autobuze și stațiile de încărcare să fie duse în curtea societății Meridian, lucru care nu este posibil.

USR

„Problemele noastre sunt legate de faptul că nu s-a prevăzut existența unui depou în acest proiect, pe de-o parte. Pe de altă parte, locul principal de încărcare a acestora a fost stabilit în curte la Meridian, societate care are imobilele ipotecate și e posibil ca acest loc să nu mai poată să fie folosit pentru această destinație. Căutăm variante în care să facem un depou sau o autogară, unde aceste autobuze să poată staționa sau să poată să fie încărcate”, a declarat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

După cum am scris aici, Ministerul Dezvoltării a organizat deja cea de-a treia licitație, la care s-au înscris șapte firme din Turcia, Cehia și Germania pentru a construi autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile se ridică la suma de 180 de milioane de lei.

Citiţi mai departe

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite