Divertisment
iPhone 12 abia a venit, dar deja se discută despre iPhone 13. Ce aduce nou acesta?
Când vine vorba de tehnologie, cea de ieri e deja veche. Atât de mult încât, odată cu lansarea iPhone 12, „zvonerii” de pe Intenet fac deja speculații și pariuri despre cum va arăta următorul model de telefon Apple.
Dacă totul merge conform planului, avem la dispoziție circa un an întreg pentru a discuta despre viitorul iPhone 13. Ținând cont de caracteristicile generației anterioare, adică de funcționalitățile oferite de actualul iPhone 12, este cel mai probabil că anul viitor vom continua să avem funcții precum rețelele 5G pe smartphone-ul Apple, de exemplu.
iPhone 12 emag, oferte
Ce se mai spune și ce se mai aude în „zvonistica” de pe rețelele sociale? Ei bine, pentru început, următorul telefon al celor de la Cupertino va veni în aceleași formate ca și versiunile din 2020. Analistul Ross Young, expert în industria ecranelor, a asigurat la începutul lunii octombrie că vom vedea anul viitor un iPhone 13 Mini cu ecran de 5,4 inci, un iPhone 13 și iPhone 13 Pro cu ecran de 6,1 inci și un iPhone 13 Pro Max cu ecran de 6,7 inci.
În primele două vom avea două camere pe spate, iar în cazul modelelor Pro sistemul va fi cameră triplă. Vom continua să avem în toate, așa cum am spus, 5G și, de asemenea, Face ID și ecrane OLED.
Young face încă o precizare, și anume că nu vom vedea în 2021 o nouă versiune a modelului SE al Apple, telefonul mobil „accesibil” al mărcii. IPhone SE 3 va intra pe piață în primăvara anului 2022, potrivit acestui analist.
Bateriile cu placă moale: cele mai revoluționare ale iPhone 13
Dacă 5G este cea mai nouă caracteristică a iPhone 12, generația următoare pare că ne va surprinde cel mai mult la sursa sa de energie. Bateria este una dintre eternele bătălii ale Apple: în comparație cu multe dispozitive Android, care aduc „monștri” în ceea ce privește bateria, cei de la Cupertino tind să rămână în urmă cu autonomia telefoanelor lor.
Cu toate acestea, potrivit zvonurilor, ei ar fi putut găsi cheia oferirii a mai mult pentru mai puțin: analistul Ming-Chi Kuo, pe care mulți îl consideră o autoritate în ceea ce privește dispozitivele Apple, a indicat că marca americană ar lucra cu tehnologia care permite crearea mai multor baterii mai mici, fără a sacrifica autonomia telefonului.
IPhone 13 ar fi primul smartphone care va implementa așa-numitele baterii cu placă moale, care sunt mai compacte și mai ieftin de fabricat. Fiind mai mici, acestea implică costuri mai mici în producția lor și, de asemenea, o economie de spațiu pe telefon, care poate fi dedicat altor tehnologii.
Ceea ce permite acestor baterii cu plăci moi să fie mai compacte este că au mai puține straturi decât cele existente, ceea ce înseamnă că Apple ar putea „stoarce” mai multă capacitate în același spațiu sau ar putea face telefoanele mai subțiri, menținând autonomia.
Ce sunt, însă, aceste baterii cu „plăci moi”? E vorba de plăci cu circuite imprimate bazate pe polimeri de cristale lichide. Noile baterii, așa cum ziceam, ar fi de dimensiuni mai reduse, mai compacte, iar producția lor va costa mai puțin. Va creşte şi capacitatea bateriei, în vreme ce se păstrează dimensiunile smartphone-ului sau, o altă variantă, telefoanele vor avea dimensiuni reduse și aceeași autonomie de până acum.
Cautati iPhone 12, vedeti ofertele online
Noile PCB-uri, aşa numitele LCP-uri (Liquid Crystal Polimer) vor ajunge şi pe noua generaţie de AirPods şi pe cutiile acestora de încărcare şi transport. Se vor mai găsi şi pe componente optice şi acustice de pe iPad-uri cu ecranele noi mini LED. Aceste iPad-uri şi căştile sunt aşteptate să debuteze în prima jumătate a lui 2021. AirPods 3 vor semăna cu AirPods Pro, doar că vor avea autonomie sporită.
Alte noutăți
Un alt difuzor de zvonuri Apple cunoscut de toți, expertul Jon Prosser, a subliniat, de asemenea, la sfârșitul lunii octombrie că „ne pregătim” să vedem telefoane iPhone cu 1 TB de stocare. În acest moment, dispozitivele ajung la 512 GB.
Se zvoneste, de asemenea, despre posibila revenire a Touch ID, cititorul de amprente Apple. Va fi dificil pentru marcă să revină și să includă din nou butonul de pe ecran, așa că, dacă Touch ID-ul revine, ar face acest lucru pe același ecran, așa cum fac multe telefoane Android, sau pe butonul superior de alimentare / deblocare, așa cum face deja iPad Air (a 4-a generație).
De asemenea, Ming-Chi Kuo a introdus cu mult timp în urmă ideea posibilitatea ca iPhone-urile din 2021 să vină fără Lightning. Absența porturilor de încărcare ar fi suplinită, în mod previzibil, cu MagSafe, noul sistem de încărcare fără fir pe care Apple l-a promovat cu iPhone 12.
În cele din urmă, contul de Twitter @LeaksApplePro – care nu le nimerește mereu corect – vorbește și despre sosirea ratei de refresh de 120 Hz pe ecranele iPhone 13. Vom vedea câte dintre aceste pariuri se împlinesc în cele din urmă.
Cultură
Un nou episod din Lugoj, „Florența Banatului” este pregătit pentru lansare
Cultură
Lugojeanca EMAA, printre vedetele invitate la închiderea programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii
EMAA, artista născută la Lugoj, a fost invitată să concerteze sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 19.00, în Piața Unirii din Timișoara, în cadrul manifestării „Timișoara 2023 la nesfârșit”, evenimentul dedicat închiderii oficiale a programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. În cadrul aceluiași eveniment vor mai avea concerte artiști internaționali și naționali importanți, cum ar fi: Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua și Delia.
EMAA are o personalitate complexă și o dorință imensă de a face multe lucruri să se întâmple. Este o artistă care își ademenește ascultătorii într-un univers unic, cu ajutorul vocii ei pătrunzătoare. Într-o lume divizată de genuri muzicale, EMAA reușește să fie relevantă atât în mainstream, cât și în underground.
Colaborările ei alături de Deliric & Silent Strike au pus-o pe harta fanilor hip-hop, în timp ce lansări precum “Sufletul Imun” și “Zburătorul” s-au bucurat de susținerea radiourilor naționale și locale. Artista a scris muzica pentru show-uri TV precum „Spy Master” si “Hackerville”. Vocea specială a artistei i-a adus colaborări cu cei mai apreciați artiști din țară, precum Carla’s Dreams și The Motans, piese care au petrecut multiple săptămâni în fruntea topurilor radio.
„Timișoara 2023 la nesfârșit”, evenimentul dedicat închiderii oficiale a programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, va avea loc în perioada 7-10 decembrie 2023, în cinci locuri emblematice ale Timișoarei: Piața Unirii, Palatul Culturii, Cinema Timiș, Cinema Victoria și MX – Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”. Evenimentul va reuni în program concerte, performance-uri, seminarii, conferințe, toate cu acces gratuit, produse de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Oferta culturală a lunii decembrie va fi completată de programul bogat de evenimente produse de operatori culturali, ca parte a programului Timișoara 2023.
Evenimentul „Timișoara 2023 la nesfârșit” este finanțat de Municipiul Timișoara și organizat de Centrul de Proiecte.
Cultură
Un nou spectacol propus de artistul lugojean Sorin Palciuc
În universul vibrant al stand-up-ului, unde râsul este moneda de schimb, Sorin Palciuc, artistul lugojean cu 8 ani de experiență în domeniu, se pregătește să încânte publicul cu un spectacol inedit intitulat „Castingul.”
Acest one-man show aduce în prim-plan povestea lui Alexandru Antonov, un actor șomer care, după 10 ani de absență de pe scenele teatrale, își propune să revină la gloria de altă dată printr-un casting. Cu suspansul palpabil, publicul este invitat să descopere dacă acesta va reuși să-și recâștige locul în lumina reflectoarelor sau dacă va rămâne prizonier al amintirilor trecutului.
A vrut să se facă preot, dar a ajuns comediant
Sorin Palciuc, născut și crescut la Lugoj, este un artist cu o poveste de viață plină de umor și surprize. Inițial înclinat către preoție, Sorin și-a descoperit adevărata chemare în comedia stand-up. Cu o sinceritate debordantă, el împărtășește că visul său inițial era să devină preot, inspirat în parte și de dorința de a-și găsi o parteneră de viață. „Eram gras, foarte gras, era singura șansă să am o femeie în fața mea în genunchi. Lăsând gluma la o parte, nu știu ce fel de popă aș fi fost. La comedie mă pricep mai bine,” mărturisește Sorin cu umor.
Cu o carieră de aproape 8 ani în domeniul stand-up comedy, Sorin Palciuc și-a croit drum prin sute de spectacole desfășurate în diverse orașe precum Lugoj, Timișoara, Arad, Cluj și București. Colaborând cu nume importante din comedia românească, artistul a explorat diverse forme de expresie comică, de la glumele de o frază la parodii video și muzicale.
„Pasiunea mea este să-i fac pe oameni să râdă. Câteodată se întâmplă pe net, când postez câte o glumă scurtă sau un clip. Altădată la spectacole, la open mic la Timișoara, la show-urile de prin țară, oriunde aș fi. De cele mai multe ori reușesc. Câteodată nu, dar știm că depresia e o boală gravă, nu e mereu vina mea,” spune cu modestie Sorin Palciuc.
Două reprezentanții cu „Castingul”
Temele abordate în glumele sale ating subiecte universale, de la sex, bani și politică, până la religie și relații. Nefiind străin de a glumi inclusiv despre cei apropiați, Sorin consideră că umorul este o parte esențială a vieții și că oamenii care nu înțeleg o glumă sunt cei mai triști. „Glumele sunt extrem de importante pentru că ne fac să uităm pentru o secundă de orice altceva și ne fac să râdem,” adaugă artistul.
Sorin Palciuc s-a remarcat în ultimii ani ca unul dintre protagoniștii principali ai unui spectacol de tip open mic ce se desfășoară de două ori pe lună la Timișoara. Acest eveniment oferă șansa tinerilor comedianți să se afirme pe o scenă reală, în fața unui public autentic și avid de râs. Dacă nu aveți ocazia să-l vedeți live pe scenă, puteți urmări creațiile sale comice pe pagina sa de Facebook, unde postează glume în fiecare zi.
Cu „Castingul,” Sorin Palciuc vă așteptă sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 19.00, la Centrul de Tineret Lugoj și joi, 14 decembrie, ora 19.00, la Casa Bredicenilor. Artisul promite o seară plină surprize și introspecție. Rămâne de văzut dacă povestea lui Alexandru Antonov va avea un final fericit. Oricare ar fi rezultatul, „Castingul” lui Sorin Palciuc promite să fie o experiență memorabilă pentru toți cei care își doresc să evadeze din cotidian și să bucure de câteva clipe plăcute în compania artistului.
Cultură
Peste 100 de dansatori din trei generații vor urca pe scena la Lugoj, într-un spectacol eveniment
Una dintre cele patru perle ale Casei de Cultura “Traian Grozăvescu” Lugoj, Ansamblul Folcloric „Lugojana”, ajuns la ceas aniversar, împlinește anul acesta 60 de ani de activitate. Nucleul creator, Ansamblul Folcloric ”Lugojana” a transpus în fapte inițiative ce au ca sorginte folclorul românesc de bună calitate.
Ansamblul Folcloric ”Lugojana”, coordonat de coregraful și corepetitorii Casei de Cultura ”Traian Grozăvescu” Lugoj, alături de instrumentiști colaboratori precum și soliști recunoscuți vor realiza un spectacol fabulos, cu activități artistice și scenografice, dar și reprezentații vocale sublime, cu scopul de a conserva precum și de a promova valorile folclorice tradiționale bănățene și nu numai.
Programul spectacolului prezintă întâlnirea intre generații de dansatori și instrumentiști, expoziții de fotografii, diplome, trofee, articole din presă, expoziție etnografică realizată cu sprijinul colegilor de la Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj.
Pe scenă vor fi un număr de peste 100 de dansatori din 3 generații:
- Generația anilor 1991 – 2000
- Generația anilor 2000 – 2023
- Generația de tineret (actuală și de viitor), cei care vor prelua arta jocului și dansului popular de la generațiile anterioare.
Repertoriul dansatorilor cuprinde în acest spectacol nu mai puțin de 9 suite coregrafice, reprezentând atât zona de câmpie cât și de munte a Banatului, brâuri din Banatul de Munte (Borlova), dar și din zonele etnofolclorice Sălaj, Bihor și Moldova.
Vor avea loc 2 spectacole, unul în 18 noiembrie în sala de spectacole a Teatrului Municipal ”Traian Grozavescu” unde accesul este be bază de invitație, iar celălalt spectacol va avea loc cu ocazia zilei naționale a Ramâniei în 1 decembrie.
- Actualitateo săptămână în urmă
Directorul spitalului din Lugoj și-a retras demisia. „Ne-a anunțat că și-a rezolvat problema personală”
- Social4 zile în urmă
Marius nu uită că a crescut pe străzi! A pregătit 200 de pachete pe care le va da unor bătrâni și copii
- Culturăo săptămână în urmă
Un nou episod din Lugoj, „Florența Banatului” este pregătit pentru lansare
- Administrațieo săptămână în urmă
De ce nu au fost puse în circulație autobuzele electrice din Lugoj. Proiect demarat în urmă cu șapte ani