Connect with us

Divertisment

Tot ce trebuie să știți despre Chardonnay

Publicat

în

Chardonnay este al doilea soi de struguri preferat de către pasionații de vin alb, după Sauvignon Blanc. Cu toate acestea, acest soi vine cu o serie de stigme și concepții greșite. Continuați să citiți pentru a vă lărgi orizonturile Chardonnay și pentru a vă asigura că cunoștințele dvs. sunt în formă maximă, înainte de Ziua Națională Chardonnay (21 mai).

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Originar din Burgundia, Franța, Chardonnay este acum unul dintre cele mai larg acoperite soiuri de struguri din lume. Este potrivit pentru o mare varietate de soluri, climă și tehnici de vinificație și produce astfel o gamă incredibil de diversă de stiluri, cum ar fi Recaș Sole Chardonnay Barrique, un produs premium, fermentat parţial în butoaie din lemn de stejar franţuzesc noi, ce este produs în cantităţi limitate.

Acesta este un vin sec, cu un parfum delicat floral, completat cu note fructate şi tonuri calde de vanilie. Ca gust, are arome răcoroase de fructe proaspete, îmbogăţite cu accente citrice şi note dulci de miere, iar ca și culoare, Sole este galben auriu, cu tonuri verzui discrete.

În climatul mai răcoros, stilurile de vin variază de la elegante, uscate, bogate și dulci, de la Meursault în Burgundia la vinuri minerale slabe și clare din zone precum Chablis, Franța sau Tasmania, Australia. Caracteristicile tipice ale climatului rece sunt cele ale merelor și pere verzi, citricelor și fructelor de piatră.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

În climatele calde, exemplele bine făcute tind să fie mai bogate și pline de fructe tropicale, cum ar fi ananasul și fructul pasiunii, adesea însoțite de o senzație untoasă și arome sărate, de la îmbătrânirea stejarului.

Să nu uităm de rolul esențial pe care îl joacă acest soi în producția de vin spumant, adăugând eleganță și finețe amestecului tradițional de șampanie (cu Pinot Noir și Pinot Meunier), acum reprodus în întreaga lume.

Vinul Chardonnay este făcut adesea în butoaie din stejar, dar încă suferă de problemele de imagine create în anii 1990, de o mulțime de vinuri Chardonnay produse în masă. Rețineți, însă, că multe dintre exemplele de astăzi sunt fie slabe, curate și complet pure, fie cu o aromă de stejar atât de blândă și delicată, încât aromele naturale sunt cât se poate de echilibrate.
Cu ce să împerecheați un pahar de Chardonnay
Fiind o băutură cu mai multe sortimente diferite, Chardonnay acompaniază superb multe feluri de mâncare. Potrivirile se vor baza pe locul în care au fost crescuți strugurii și modul în care a fost făcut (de exemplu, dacă a fost sau nu îmbătrânit în stejar) și cât de matur este vinul atunci când îl beți.

Vin Recas – descoperă ofertele

Vinurile tinere și răcoroase (cum ar fi cele din Chablis, Tasmania și Carneros) fac o combinație excelentă cu crustacee, cum ar fi crab, pește la grătar sau aburit (stați departe de felurile de mâncare cu influențe de roșii sau tailandeze și pește afumat sau ton care pot avea ca rezultat o aromă ușor metalică). Pot funcționa foarte bine și cu rissoturi de legume sau crustacee de vară.

Vinurile tânără, caldă și îmbătrânită (de exemplu, din Noua Zeelandă, Chile sau Africa de Sud sau albă Burgundia)

Alternativ, cu vinuri mai bogate, dovlecelul și dovleacul fac o pereche excelentă. Încercați-le cu pui cu dovlecei gratinați.

Un Chardonnay special, matur are nevoie de o pereche grozavă, iar scoicile sau homarul pot funcționa excepțional de bine. Aceste vinuri bogate, mieroase, se asociază de asemenea bine cu carne de pasăre friptă, ciuperci sălbatice și trufe.
Instrucțiuni pentru servire
Vinurile slabe, curate, medii și ușoare ar trebui să fie servite între 10 și 12 grade C. Sortimentele mai bogate vor fi servite între 12 și 16 grade C. O regulă de bază este aceea că, cu cât vinul este mai bogat, cu atât mai cald poate fi servit.

Datorită nivelului natural de aciditate în general scăzut, Chardonnay (în special vinul maturat de stejar) este cel mai bine servit într-un pahar mai mare, cu margini largi, pentru a permite aromelor să se dezvolte în pahar și pentru ca vinul să vă umple complet gura.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Divertisment

Lugojul devine pentru un weekend patria fructelor de mare și a deserturilor turcești

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul se transformă în acest weekend în cartierul general al fructelor de mare și delicateselor turcești cum sunt baclavaua sau rahatul cu toate aromele posibile. Asta datorită unei caravane care a luat la colindat țara și organizează în orașe festivaluri mediteraneene.

Din meniul festivalului nu vor lipsi creveții, scoicile, calamarii, caracatița, puii de baltă, homarii, rapanele, king crab și multe alte bunătăți. Pentru cei care nu mănâncă preparate pe bază de fructe de mare, organizatorii vor pregăti delicioasele mâncăruri turcești cum sunt Adana kebab, frigărui de berbecuț sau pui, dar și celebrele baclavale în toate formele posibile, precum și rahat turcesc.

Evenimentul are loc în weekend, 17-19 septembrie, de la 12 la 22, în parcarea magazinului Kaufland din Lugoj.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Divertisment

“Starbucks-ul României” a deschis prima cafenea la Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Cea mai mare franciză din România a deschis prima cafenea la Lugoj, după o investiție ce se ridică la aproximativ 15-20.000 de euro, potrivit site-ului oficial. Este vorba despre 5 To Go, o cafenea 100% românească unde majoritatea produselor costă 5 lei.

Supranumit “Starbucks-ul României”, 5 To Go are peste 200 de locații în toată țara, comercializând cafea, ceaiuri, dar și alte produse de tip băuturi to-go, patiserie, sanvișuri și dulciuri. La Lugoj, locația se află pe strada Coloman Wallisch, numărul 19.

5 To Go Lugoj și-a deschis porțile miercuri dimineața, începând cu ora 7. Locația va fi deschisă în fiecare zi, de la 7 dimineața la 6 seara, iar în weekend de la 9 la 16.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Divertisment

Un fost cinematograf din Lugoj, transformat în club de tenis de masă

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

În clădirea Forumului German din Lugoj, fostul cinematograf de pe strada Anișoara Odeanu din oraș a fost transformat în cel mai modern club de tenis de masă din oraș. Ping Pong Joy a apărut din pasiunea pentru sport, sănătate, stil de viață activ și dragoste pentru tenisul de masă.

Văzând necesitatea unui astfel de loc în Lugoj, fondatorii au închiriat clădirea și reabilitat interiorul, lăsând în picioare fosta scenă a cinematografului și amenajând restul sălii într-o sală de mese de ping pong la cel mai înalt nivel.

Ping Pong Joy va fi inaugurat la 1 septembrie, moment din care vă veți putea face rezervări la telefon 0774 403 993 sau pe pagina de internet a clubului. 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Programul clubului: 

Luni – Vineri: între 17:00 și 21:00; 

Sâmbătă și Duminică: între 10:00 și 20:00.

Citiţi mai departe

Divertisment

Film în aer liber în parcarea unui magazin din Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojenii cărora le e dor de un film amuzant sunt așteptați în parcarea unui magazin din oraș miercuri, 25 august, pentru a urmări în aer liber una dintre cele mai îndrăgite animații care au apărut în ultima perioadă. Filmul începe de la ora 20:30, în parcarea magazinului Kaufland, iar intrarea este liberă. Animația va fi dublată în limba română.

„Singuri acasă 2” este continuarea imensului succes din 2016, și ne duce iar în lumea secretă a animalelor de companie, cu noi peripeții și aventuri atunci când sunt lăsate singure acasă.

Vor fi așezate 200 de scaune în parcarea magazinului, iar intrarea va fi asigurată după regula primul venit, primul servit.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite