Connect with us

Divertisment

Trei sfaturi de care să ții cont dacă vei face cadou gadget-uri de Crăciun

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Se apropie Crăciunul și, odată cu el, și sezonul cadourilor. Mulți deja ne gândim ce să oferim și ce să ne oferim de Sărbători. Un bun cadou, în final de 2020, este tehnologia: telefoane, console, televizoare, tablete, roboți de bucătărie etc.

Se apropie un Crăciun foarte diferit decât cel cu care eram obișnuiți. Criza povocată de pandemia de coronavirus, în mod previzibil, va perturba tradițiile noastre obișnuite și va trebui să ne adaptăm pentru a ne bucura cât mai bine de date atât de speciale. Cu toate acestea, există un lucru care nu se va schimba: Crăciunul va continua să fie o ocazie ideală pentru a oferi cadouri celor dragi și a le arăta că ne pasă.

Există multe lucruri de luat în considerare atunci când oferiți cadouri și cu atât mai mult când vine vorba de produse tehnologice. Este important să înțelegem nevoile persoanei pentru care este destinat darul și să fim siguri că ceea ce am ales va fi util și satisfăcător.

RETIM

1. Tehnologie pentru fiecare vârstă

Tehnologia nu funcționează ca o barieră între generații, ci mai degrabă opusul. Important, pentru a face acest lucru, este să selectați un produs adecvat adaptat vârstei destinatarului. Există multe produse care combină inovația, originalitatea și ușurința de utilizare pentru includerea adulților și a copiilor în mediul tehnologic și digital.

Telefon eMag oferte speciale

Pentru copiii mici, tehnologia are și multe avantaje: permite accesul la material audiovizual, să funcționeze în moduri diferite, de exemplu, prin învățare colaborativă, să comunice cu prietenii pentru a îmbunătăți relațiile etc.

În acest sens, oferirea de produse de robotică educațională sau chiar tablete poate contribui la crearea unui mediu de învățare în care se simt mai motivați, permițându-le să-și lase imaginația să zburde și să exploreze și să descopere lucruri noi în timp ce se joacă.

Pe de altă parte, pentru a avea succes cu o tabletă pentru copii este necesar ca acestea să aibă rezistență și durabilitate pentru a face față loviturilor și căderilor și un sistem de control parental, pentru a selecta aplicațiile pe care copiii lor le pot folosi, creând profiluri personalizate, precum și un meniu de Aplicații intuitive și o interfață simplă de utilizat.

În cazul persoanelor în vârstă, piața oferă și produse pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții în diferite domenii. De exemplu, telefoanele mobile sau tabletele îi fac să se simtă mai aproape de copii și nepoți prin apeluri, mesaje și fotografii. În acest sens, există telefoane mobile pentru vârstnici care facilitează comunicarea celor care întâmpină dificultăți atunci când utilizează un smartphone cu funcții avansate și care solicită un dispozitiv intuitiv. Aceste telefoane mobile au taste și numere mari pe ecran, sunet amplificat, bază de încărcare și buton SOS.

2. Tehnologie pentru perioadele de pandemie

Din păcate, prognozele indică faptul că criza coronavirusului va continua și în anul următor, deci este o idee bună că darurile noastre pot fi utile în această nouă realitate. În 2021, probabil vom continua să petrecem mult timp acasă și există numeroase produse care sunt bine adaptate noilor nevoi pe care le generează pandemia.

Există o mare varietate de opțiuni foarte potrivite pentru acest context. Una dintre cele mai evidente este cea a cărților electronice, e-readers, care sunt ideale pentru a profita acum, că avem mai mult timp și pentru a citi toate acele cărți pe care am vrut să le citim dar nu aveam niciodată timp. Tabletele sunt, de asemenea, un produs de luat în considerare, deoarece sunt ușor de transportat dintr-un loc în altul în casă și cu ele ne putem bucura confortabil de conținut multimedia și putem comunica cu prietenii și familia.

O altă posibilitate este să vă bucurați de o experiență de sunet îmbunătățită acasă, pentru care există cadouri foarte potrivite, cum ar fi sound bar-urile, să aveți sunet surround în living rapid și ușor, atât pentru a asculta muzică, cât și pentru a vă bucura de o home cinema sau un maraton de seriale; boxe, pentru a vă bucura de melodiile preferate oriunde doriți, sau căști, perfecte atât pentru cei care doresc să se bucure de muzica lor, cât și pentru cei care au nevoie de un partener în timpul antrenamentului.

3. Tehnologie sigură, cadou sigur

Atunci când oferim produse tehnologice și, în special, soluții inteligente pentru case inteligente, este normal și rezonabil să ne îngrijorăm dacă persoana care urmează să le folosească are garanția confidențialității atunci când face acest lucru. Prin urmare, trebuie să ne asigurăm – și să explicăm, dacă este necesar, persoanei care primește cadoul – cum este păstrată confidențialitatea în acest tip de produs.

Pentru a proteja securitatea datelor noastre private, primul lucru este să alegem echipamente de calitate și aplicații de gestionare a datelor care sunt responsabile de protejarea acestora: dispozitive actualizabile, aplicații și sisteme acceptate care ne permit să stabilim propriile parole. Această ultimă caracteristică este esențială, deoarece cineva fără parolă nu va putea intra pentru a ne controla dispozitivele. Este o garanție care se recomandă să fie schimbată din când în când pentru a crește nivelul de securitate. De asemenea, este important să fiți la zi cu dispozitivele și să mențineți firmware-ul actualizat, deoarece acestea vor rezolva posibilele probleme de securitate.

Dacă aveți produse IoT de încredere, acestea vor avea o aplicație protejată care vă permite să atribuiți o parolă. În acest fel, avem o baricadă de parole (router, smartphone, aplicație) care va proteja casa de posibile vulnerabilități.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Divertisment

Lugojul devine pentru un weekend patria fructelor de mare și a deserturilor turcești

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul se transformă în acest weekend în cartierul general al fructelor de mare și delicateselor turcești cum sunt baclavaua sau rahatul cu toate aromele posibile. Asta datorită unei caravane care a luat la colindat țara și organizează în orașe festivaluri mediteraneene.

Din meniul festivalului nu vor lipsi creveții, scoicile, calamarii, caracatița, puii de baltă, homarii, rapanele, king crab și multe alte bunătăți. Pentru cei care nu mănâncă preparate pe bază de fructe de mare, organizatorii vor pregăti delicioasele mâncăruri turcești cum sunt Adana kebab, frigărui de berbecuț sau pui, dar și celebrele baclavale în toate formele posibile, precum și rahat turcesc.

Evenimentul are loc în weekend, 17-19 septembrie, de la 12 la 22, în parcarea magazinului Kaufland din Lugoj.

RETIM

Citiţi mai departe

Divertisment

“Starbucks-ul României” a deschis prima cafenea la Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Cea mai mare franciză din România a deschis prima cafenea la Lugoj, după o investiție ce se ridică la aproximativ 15-20.000 de euro, potrivit site-ului oficial. Este vorba despre 5 To Go, o cafenea 100% românească unde majoritatea produselor costă 5 lei.

Supranumit “Starbucks-ul României”, 5 To Go are peste 200 de locații în toată țara, comercializând cafea, ceaiuri, dar și alte produse de tip băuturi to-go, patiserie, sanvișuri și dulciuri. La Lugoj, locația se află pe strada Coloman Wallisch, numărul 19.

5 To Go Lugoj și-a deschis porțile miercuri dimineața, începând cu ora 7. Locația va fi deschisă în fiecare zi, de la 7 dimineața la 6 seara, iar în weekend de la 9 la 16.

RETIM

Citiţi mai departe

Divertisment

Un fost cinematograf din Lugoj, transformat în club de tenis de masă

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

În clădirea Forumului German din Lugoj, fostul cinematograf de pe strada Anișoara Odeanu din oraș a fost transformat în cel mai modern club de tenis de masă din oraș. Ping Pong Joy a apărut din pasiunea pentru sport, sănătate, stil de viață activ și dragoste pentru tenisul de masă.

Văzând necesitatea unui astfel de loc în Lugoj, fondatorii au închiriat clădirea și reabilitat interiorul, lăsând în picioare fosta scenă a cinematografului și amenajând restul sălii într-o sală de mese de ping pong la cel mai înalt nivel.

Ping Pong Joy va fi inaugurat la 1 septembrie, moment din care vă veți putea face rezervări la telefon 0774 403 993 sau pe pagina de internet a clubului. 

RETIM

Programul clubului: 

Luni – Vineri: între 17:00 și 21:00; 

Sâmbătă și Duminică: între 10:00 și 20:00.

Citiţi mai departe

Divertisment

Film în aer liber în parcarea unui magazin din Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojenii cărora le e dor de un film amuzant sunt așteptați în parcarea unui magazin din oraș miercuri, 25 august, pentru a urmări în aer liber una dintre cele mai îndrăgite animații care au apărut în ultima perioadă. Filmul începe de la ora 20:30, în parcarea magazinului Kaufland, iar intrarea este liberă. Animația va fi dublată în limba română.

„Singuri acasă 2” este continuarea imensului succes din 2016, și ne duce iar în lumea secretă a animalelor de companie, cu noi peripeții și aventuri atunci când sunt lăsate singure acasă.

Vor fi așezate 200 de scaune în parcarea magazinului, iar intrarea va fi asigurată după regula primul venit, primul servit.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite