Connect with us

Lugoj

I-RE-AL! Motivul pentru care lucrarile la autostrada Lugoj-Deva sunt blocate de luni bune este de neimaginat

Publicat

în

dan sova ministru autostrada lugoj devaLucrările la tronsonul al patrulea de pe autostrada Lugoj-Deva, ce leagă localitățile Ilia și Șoimuș, sunt blocate din cauză că studiul de fezabilitate arată că în dedesubtul pământului există o peșteră unde se află două specii protejate de lilieci. De asemenea, conform aceluiași studiu, autostrada se suprapune în zona teromcentralei de la Mintia cu drumul județean. Deocamdată nu se știe cum se va rezolva această dilemă a constructorilor, însă aceștia vor fi nevoiți să vină cu o decizie în scurt timp, astfel fiind în pericol de a pierde proiectul de 420 de milioane de lei.

Proiectul principal presupunea relocarea drumului peste halta de cenușă, însă specialiștii spun că acest lucru nu se poate face din cauză că stratul de cenușă coboară 15 metri în subteran, astfel că nu ar putea suporta greutatea unui drum. În subteran se află de asemenea și liliecii protejați de lege, fiind pe cale de dispariție, lucru care îngreunează și mai tare luarea unei decizii. Până la o decizie finală, lucrările au fost sistate, astfel că lugojenii, dar și restul șoferilor care așteaptă drumul de mare viteză de zeci de ani mai au în continuare de așteptat.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

2 Comments

2 Comments

 1. victor L

  29 iulie 2014 at 12:42

  Cred ca motivele invocate sint scuze penibile.
  Investitiile au fost blocate din lipsa de bani la buget.
  Daca nu s-ar fi taiat investitiile, pensionarii ar fi simtit-o pe pielea lor; si ar fi fost dureros la voturi.

 2. Sorin

  30 iulie 2014 at 21:44

  Se va termina „Cand liliacul va-nflori din nou”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Harababura declarației. Autoritățile nu știu dacă putem merge din satele de lângă Lugoj la oraș fără document, în stare de alertă

Publicat

în

România a intrat deja în starea de alertă, care vine după 60 de zile de stare de urgență declarată din cauza coronavirusului. În această stare de alertă, se revocă unele restrângeri, cum ar fi cele legate de circulația persoanelor. Mai exact, nu mai este nevoie de declarația pe propria răspundere pentru deplasarea în interiorul localităților, dacă persoana are motive firești pentru a se deplasa acolo unde merge.

Confuzia rămâne însă în cazul navetiștilor. Aceștia pot teoretic să meargă la muncă din satele din jurul orașelor în orașe, sau în zonele industriale ale acestora, fără declarație. Confuzia vine din lege, care spun pe deoparte că doar 22 de municipalități din țară se încadrează în aceste prevederi, iar zona metropolitană este zona de 30 de kilometri în jurul orașelor mari din țară.

Tot în lege se prevede însă că sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi).

Poliția Timiș a precizat pentru Lugojeanul.ro că sătenii care lucrează sau au alte treburi și vin în Lugoj au nevoie, bazându-se pe legea 351/2001, de declarație pe propria răspundere pentru deplasarea la locul de muncă, la cumpărături sau pentru alte motive întemeiate. Asta pentru că prefectura județului nu a inclus Lugojul pe lista cu orașe ce dispun de zone metropolitane, în ciuda faptului că mii de muncitori de la satele din zonă lucrează la Lugoj zi de zi.

Contactând reprezentanții prefecturii pentru un punct de vedere oficial, aceștia ne-au declarat că cel mai bine ar fi să citim ordinul Grupului de Comunicare Strategică. Acest document se contrazice însă cu ce spune poliția și prefectura, permițând deplasarea sătenilor de lângă orașul principal într-un perimetru de 30 de kilometri.

Pentru orice eventualitate însă, vă recomandăm să descărcați de aici declarația pentru starea de alertă și să o completați atunci când mergeți de la sat la Lugoj, pentru evitarea oricăror neplăceri.

foto: arhiva Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Lugoj

Termoscanere în mai multe locuri din Lugoj. Primăria pregătește sumele necesare achiziționării

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj  pregătește alocarea sumei de 130 de mii de lei, pentru achiziția de tablete, pentru pentru mai multe școli din oraș, dar și pentru cumpărarea unor termoscanere.

„La ședința extraordinară de săptămâna viitoare a Consiliului Local, voi propune o sumă în jur de 130.000 lei pentru cumpărarea unor dispozitive de comunicații inteligente la unele școli. De asemenea, vom aloca bani pentru cumpărarea a 3 termoscanere, care vor fi amplasate la intrările de la: Primărie, Piața Agroalimentară Timișul și SPCLEP Lugoj”, arată primarul Francisc Boldea.

 

Citiţi mai departe

Lugoj

Trei migranți din Siria, depistați de polițiști lângă Lugoj

Publicat

în

Un grup de trei migranți din Siria au fost despitați de către polițiștii din Lugoj joi după-masa. Din primele informații, migranții nu ar avea asupra lor acte de identitate. Polițiștii lugojeni, aflați în patrulare, au dat peste cele trei persoane pe raza localității Coșteiu. Poliția de Frontieră a fost alertată, având în vedere că cei trei nu ar avea drept de ședere pe teritoriul României. Aceștia din urmă se vor ocupa de soarta celor trei, urmând să îi preia și să verifice cum au ajuns în țară și traseul pe care l-au urmat.

Acum aproximativ două săptămâni, un alt grup de migranți a fost despitat în zona Coșteiului. Pe atunci, polițiștii din Belinț au dat de migranți, aceștia având asupra lor documente de călătorie. Agenții au chemat în sprijin jandarmii, care au facilitat întoarcerea grupului de 14 migranți în orașele în care au drept de ședere.

Citiţi mai departe

Cele mai citite