Connect with us
Winter Sale 2022

Actualitate

FOTO UPDATE! Amenzi record, de 110.000 de lei, in urma raziei de astazi din municipiul Lugoj

Publicat

în

update foto actiune politia lugoj timis evaziune fiscala lugoj amenzi record 110000 de lei (3)Echipele de control din Lugoj și Timișoara, care au întors pe toate părțile orașul în câteva ore în această dimineață, au verificat la comercianții de pe raza municipiului respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitară, dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea, concordanţa între stocurile criptice şi faptice, documentele de provenienţă a mărfurilor, respectarea prevederilor legale în întocmirea documentelor fiscale şi contabile, respectarea condiţiilor de depozitare şi comercializare a mărfurilor alimentare, precum şi verificarea situaţiei contractuale a angajaţilor

Meniul zilei, Octavian

Astfel, poliţiştii au controlat 48 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, fiind aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la peste 110.000 de lei. Totodată, au fost întocmite trei dosare penale, unul pentru contrabandă şi două dintre acestea fiind pentru efectuarea de acte de comerţ cu produse care purtau însemnele unei mărci înregistrate fără acordul titularului.

Schiop Bogdan

Au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 5.000 de lei, 6520 de ţigarete, 500 kg de legume, 532 de produse cosmetice, 103 articole vestimentare şi 3 metri³ de material lemnos. S-a verificat, de asemenea, respectarea legislaţiei în domeniul transportului de mărfuri, fiind amplasate filtre rutiere de către echipe mixte. Poliţiştii au controlat 164 de autovehicule, fiind aplicate 104 sancţiuni contravenţionale şi reţinute 6 permise de conducere.

RETIM

La acţiune au participat şi reprezentanţi ai I.T.M., O.P.C., şi Poliţiei locale Lugoj. Dintre cele mai interesante infracțiuni depistate se numără cea a unui bărbat de 52 de ani, din Lugoj, care a fost depistat de poliţişti în piaţa George Coşbuc în timp ce oferea spre vânzare 3500 de ţigarete de contrabandă. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. De asemenea, într-un complex comercial au fost identificaţi doi agenţi economici care ofereau spre vânzare articole vestimentare şi încălţăminte care purtau însemnele unei mărci înregistrate fără acordul titularului.

[FOTO] Legumele, fructele si hainele, controlate de peste 30 de politisti in piata din Lugoj

>>>Câștigă o tură de shopping la cel mai tare magazin outlet din Lugoj, plătită de noi!<<< lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Drept la replică – E.ON Energie. Clientul deconectat la Lugoj avea restanțe din luna iulie

Publicat

în

Având în vedere articolul cu titlul „EON a început debranșarea de la rețeaua de gaz, la cei care nu își plătesc facturile”, publicat în 19 ianuarie 2022 în lugojeanul.ro și care face referire la un client din Lugoj care nu ar fi primit facturile de gaz și care a fost deconectat din cauza neplății acestora, E.ON Energie România vă comunică următoarele informații:

Meniul zilei, Octavian

În ceea ce privește cazul semnalat în articolul dumneavoastră, clientul avea, la 7.12.2021, data emiterii preavizului de întrerupere a furnizării de gaze naturale de către E.ON Energie România, datorii restante în valoare de 193,63 lei, acestea fiind acumulate începând cu luna iulie 2021. Toate facturile au fost transmise și se regăsesc în contul E.ON Myline al clientului, în baza opțiunii exprimate de acesta cu privire la transmiterea facturilor în format electronic.

Schiop Bogdan

Așadar, clientul a fost notificat în 7.12.2021 cu privire la datoriile restante, preavizul electronic regăsindu-se în contul clientului de pe E.ON Myline. Fiind un client digital, preavizul a fost încărcat exclusiv electronic în contul clientului, la fel ca și în cazul facturilor emise lunar. Potrivit preavizului, clientul trebuia să achite în termen de 15 zile calendaristice facturile restante, până în 22 decembrie 2021 inclusiv, în caz contrar fiind în situația de a-i fi sistate serviciile de furnizare a gazelor naturale.

RETIM

Întrucât clientul nu a plătit în termenul specificat în preaviz datoriile restante, conform legislației actuale în vigoare, în 17.01.2022 a fost emisă notificarea de deconectare, iar deconectarea a fost procesată în teren în 18.01.2022, dată la care s-a făcut și reconectarea locului de consum. Facturile cuprinse în preaviz au fost achitate de client la PayPoint în 17.01.2022, dar clientul nu a transmis dovada de plată, așa cum este recomandat în preaviz, motiv pentru care nu a fost exclus de la deconectare. Clientul nu mai înregistrează debite restante, în 18.01.2022 fiind achitate toate facturile aflate în sold.

E.ON Energie România a respectat și în acest caz Standardul de performanță pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale și condițiile contractuale, care spun că, pentru a evita deconectarea, clientul casnic trebuie să achite facturile reprezentând consumul de gaze naturale în termen de maximum 45 de zile calendaristice de la data emiterii acestora, fără a-i fi percepute penalități.

Sistarea serviciilor de furnizare a gazelor naturale este o măsură de ultimă instanță pe care furnizorul este nevoit să o aplice și care nu este nici în avantajul consumatorului, nici al furnizorului.

Reamintim clienților care au cont E.ON Myline că aici găsesc toate informațiile legate de contul personal și totodată pot face operațiuni, cum ar fi plata facturii. De asemenea, fiecare client poate verifica soldul facturii printr-un simplu SMS gratuit trimis la numărul 3730, informație care se regăsește pe facturile emise de E.ON Energie România.

 

Citiţi mai departe

Actualitate

FOTO Mașină a serviciului de pază al autostrăzii A1, distrusă în urma unui accident lângă Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

O mașină a serviciului de pază al autostrăzii A1 a fost distrusă complet în urma unui accident rutier, pe drumul de mare viteză, nu departe de Lugoj. Accidentul a avut loc joi după-masa, în dreptul localității Chizătău.

Schiop Bogdan

Din informațiile culese de către polițiști de la fața locului, o autoutilitară ar fi părăsit carosabilul și a acroșat din plin mașina de la pază, care circula cu viteză mică pe banda de urgență. O persoană a fost rănită în urma impactului, care a transformat autoturismul Dacia într-un morman de fiare.

RETIM

“Un bărbat in vârstă de 33 de ani a condus o autoutilitara pe A1 dinspre municipiul Lugoj inspre municipiul Timisoara, iar la kilometrul 470 a patruns pe banda de urgenta si a intrat in coliziune cu un autoturism condus de un barbat in varsta de 57 de ani. In urma impactului ranirea unui barbat, pasager in autoturism. In cauza a fost intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa”, transmit reprezentantii IPJ Timis.

Cei doi șoferi implicați în accident nu consumaseră alcool înainte de a se urca la volan.

Citiţi mai departe

Actualitate

Bărbat din Lugoj, prins drogat la volanul unei mașini pe o stradă din oraș

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Un lugojean a consumat droguri înainte de a se urca la volan și a pleca prin oraș În data de 19 ianuarie a.c., în jurul orei 00:10, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Lugoj au oprit pentru control pe strada Bocșei, din municipiu, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 32 de ani.

Schiop Bogdan

În urma testării cu aparatul Drugtest a rezultat faptul că tânărul se afla sub influența substanțelor psihoactive, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

RETIM

Pe numele conducătorului auto a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

Citiţi mai departe

Actualitate

Lugojul, din nou în scenariul roșu din cauza valului cinci al pandemiei

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Lugojul reintră în scenariul roșu începând cu această săptămână, asta după ce rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori. Orașul de pe Timiș a ajuns la o rată de infectare de 3,01/1000 de locuitori. Între timp, la nivel județean rata de infectare a depășit 7 la mie.

Schiop Bogdan

La raportările de miercuri, la Lugoj au fost declarate depistate 26 de cazuri noi de infectare. În total, doar în ultimele 5 zile la Lugoj s-au descoperit 107 cazuri noi de infectare. Partea bună este că majoritatea cazurilor sunt ușoare sau medii.

RETIM

La nivel județean, 192 de persoane erau internate în spital cu coronavirus miercuri, iar 27 la ATI.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite