Connect with us

Actualitate

[FOTO] Lugojul, impanzit astazi de radare!

Publicat

în

DSC_9779UPDATE: 91 de persoane au fost legitimate în decursul acțiunilor pe linie rutieră și economică de astăzi. Dintre acestea, două au fost conduse la sediul poliției Lugoj. Cuantumul celor 46 de sancțiuni aplicate a fost în valoare de 7.765 de lei. 34 de sancțiuni au fost aplicate șoferilor, iar alte 8 administratorilor unor firme din municipiu, pentru nerespectarea legislației privind drepturile de autor. Un lugojean a fost de asemenea sancționat pentru că avea buletinul de identitate expirat, iar comercianții de fructe și legume au fost la rândul lor sancționați, polițiștii confiscând nu mai puțin de 150 de kilograme de produse.

Radarele poliției rutiere Lugoj au acționat astăzi la foc continuu, pe marile artere de circulație din oraș, dar și pe centura ocolitoare a municipiului, acțiunea fiind condusă cu țelul de a reduce riscurile rutiere de pe drumurile publice. Razia a început dimineața devreme și s-a încheiat în urmă cu câteva momente, urmând să fie reluată și în orele următoare, dar și în zilele care urmează. Măsura de supraveghere a traficului survine după ce anul a început tragic pentru siguranța în trafic pe drumurile din zona orașului, în doar o zi două persoane, un tânăr de 24 de ani și o femeie de 78 de ani, pierzându-și viețile în urma accidentelor rutiere.

Statistica biroului rutier din cadrul poliției Lugoj arată că în 2013 au avut loc 23 de accidente grave, din care a rezultat moartea a 15 persoane. Dintre acestea, 5 s-au petrecut deoarece șoferii aveau alte preocupări decât condusul la volan, 12 din cauza vitezei excesive, a neacordării de prioritate și a indisciplinei pietonilor (4 pentru fiecare categorie), 3 din cauza abaterilor bicicliștilor, două pentru că șoferii nu au respectat semnalele la trecerea la nivel cu calea ferată și unul din cauză că pasagerii nu se aflau în interiorul autoturismelor la momentul producerii accidentului.

Tot în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2013 au avut loc și 33 de accidente soldate cu rănirea ușoară a 39 de persoane, numărul de răniți fiind în scădere față de anul 2012, când nu mai puțin de 53 de accidente cu persoane rănite ușor au avut loc pe străzile din Lugoj sau pe cele din localitățile în care poliția lugojeană are subsecții, adică Belinț, Gavojdia și Rurală 7 Lugoj.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Un lugojean de 39 de ani, vindecat de coronavirus, a murit de infarct la două zile după externarea din spital

Publicat

în

Un lugojean de 39 de ani, tatăl a doi copii, a murit, duminică după-masa, după ce a suferit un infarct. Bărbatul a ajuns acasă vineri, după ce a stat două săptămâni internat în spital la Timișoara, fiind infectat cu coronavirus. 

Angajat al unei multinaționale din oraș, lugojeanul a fost declarat vindecat de Covid-19, după două teste negative. După două săptămâni de stat în spital, corpul și mai ales inima acestuia au fost slăbite, bărbatul suferind de afecțiuni cardiace preexistente.

Duminică la prânz, lugojeanul a făcut infarct. Medicii de la ambulanță chemați la fața locului nu au mai putut să îl salveze pe bărbat, după ce l-au resuscitat timp de aproape o oră.

foto: arhivă

Citiţi mai departe

Actualitate

Sancțiuni în Timișoara și Lugoj din cauza nerespectării reglementărilor pentru prevenirea coronavirusului

Publicat

în

În contextul epidemiologic al acestei perioade, Inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș efectuează ample acțiuni de control privind verificarea modului în care sunt implementate și respectate măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la nivelul teraselor aparținând unităților de alimentație publică, hypermarket-uri, piețe agro-alimentare, baze de agrement și unități industriale. Aceaste controale vor continua și pe mai departe, la nivelul tuturor operatorilor economici din Timișoara, Lugoj, dar și alte localități din județ.

Urmare a verificărilor efectuate până în prezent, s-au constatat o serie de abateri de la normele sanitare în vigoare și nerespectarea măsurilor impuse (distanțare, informare, avertizare) pentru prevenirea și combaterea răspândirii bolilor transmisibile. Aceste nereguli s-au soldat cu aplicarea, în al doilea trimestru al anului, de 58 de sancțiuni contravenționale, din care 17 avertismente și 41 amenzi în valoare totală de 251.100 lei.

În paralel cu activitatea de control, Departamentul de Supraveghere în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș, prin echipe formate din medici în specialitatea Epidemiologie si cu sprijinul medicilor specialiști în specialitatea Boli Infecțioase, s-a implicat activ și a inițiat acțiuni de consiliere la nivelul unor unități industriale cu impact socio-economic major, stabilind măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Totodată, precizăm faptul că Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș a luat toate măsurile care s-au impus in cazul fiecărei persoane depistate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-Cov-2, monitorizând în permanență evoluția situației epidemiologice, până la dispariția oricărui risc infecțios.

 

Citiţi mai departe

Actualitate

FOTO O mămică, cu doi copii în mașină, a intrat într-un stâlp pe o stradă din Lugoj

Publicat

în

O mămică, care avea doi copii în mașină, a intrat cu autoturismul într-un stâlp la Lugoj. S-a întâmplat miercuri dimineața, în jurul orelor 7:30, pe strada Bocșei din oraș. Martorii au explicat că femeia a ieșit din mașină și, alături de copii, a luat-o la fugă după accidentare.

Pompierii au fost solicitați să intervină pentru a asigura măsurile PSI, mașina rămânând blocată deasupra marginii drumului, după ce a rupt stâlpul în două. Aceștia au confirmat pentru Lugoejanul.ro că, la sosirea la fața locului, pasagerii mașinii erau de negăsit.

Cel mai probabil, o clipă de neatenție a dus la incidentul rutier. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma impactului.

Citiţi mai departe

Cele mai citite