Connect with us


Eveniment

[FOTO] Concursul National „Memoria Holocaustului” a inceput la Lugoj! 86 de elevi participanti din toata tara

Publicat

în

concurs national memoria holocaustului steven ausnit lugoj contest holocaust elevi teatru municipal desfasurare program foto galerie lugojeanul 14 iulie 2014 (5)Concursul Naţional „Memoria Holocaustului „, eveniment organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din Bucureşti „Elie Wiesel”, Memorial Library New York şi Precept Ministries Surduc, la care vor participa 86 de elevi de gimnaziu şi elevi de liceu din cele 42 de judeţe ale ţării, a început oficial astăzi, cu o deschidere festivă ce a avut loc în sala mare a Teatrului Municipal „Traian Grozavescu” din Lugoj. Scopul acestui concurs este cunoaşterea şi conştientizarea de către copii şi tineri a istoriei Holocaustului. La eveniment au participat, printre alții, Steven Auşnit, David Field, Mark Beretz, directori la Memorial Library New York.

PMP

Concursul se va desfășura după următorul program:

USR

Luni, 14 iulie:
-ora 10:00: deschidere oficială a concursului la sala Teatrului „Traian Grozavescu” Lugoj, în imediata vecinătate a Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu”;
-ora 15:30: întâlnire cu supravieţuitorii Holocaustului din România Liviu Beriş şi Iancu Ţucărman – institutul Elie Wiesel din Bucureşti;
-ora 20:00: vizionare de film, mărturie Olga Lengyel, supravieţuitoare a lagărului Auschwitz, fondatoarea Memorial Library New York şi autoare a carţii „Cuptorele lui Hitler”.

Marti, 15 iulie:
-ora 09:00: prima sesiune de concurs, loc de desfăşurare Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” din Lugoj;
-ora 14:30: a doua sesiune de concurs, loc de desfăşurare Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” din Lugoj.

Miercuri, 16 iulie:
-ora 09:00: Radu Ioanid, istoric și filozof, directorul departamentului de Programe Arhivistice Internaţionale al United States Holocaust Memorial Museum, va prezenta „Holocaustul în România” la sala de conferinţe Precept Ministries Surduc;
-ora 14:00: mărturie Steven Ausnit;
-ora 15:00: mărturie David Field;
-ora 16:00: mărturie Mark Beretz;
-ora 19:00: mărturie supravieţuitor Irwing Roth din New York, prin intermediul Skipe.

Joi, 17 iulie:
-ora 17:00: festivitate de premiere, va avea loc la sala Teatrului „Traian Grozavescu” din Lugoj;
-ora 18:00: conferinţă de presă;
-ora 19:00, masă festivă şi program artistic susţinut de tineri interpreţi de muzică populară din zona Lugojului, loc de desfăşurare: sala de evenimente a restaurantului A&O Truck Stop situat pe centura ocolitoare a Lugojului.

lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment

FOTO Zeci de lugojeni au participat la prima degustare de inițiere în lumea vinului din oraș

Publicat

în

PMP

Lugojenii pasionați de vinuri s-au adunat, miercuri seara, în cadrul unui eveniment unic pentru orașul de pe Timiș. Andreea și Albert, doi tineri lugojeni cunoscători profesioniști în tot ce ține de licoarea lui Bachus, au organizat la Lugoj prima degustare de inițiere în lumea vinului. La eveniment au participat 50 de persoane.

USR

Chiar dacă au ajuns la degustare ca simpli pasionați în ale vinului, participanții au plecat de la seara dedicată albelor, roșilor și rose-urilor cu un bagaj de cunoștințe important. Au învățat să aprecieze nu doar gustul, ci și aspectul și mirosul vinului. Să distingă arome și să determine calitatea unui vin după intensitatea lor, după aciditate și tanin. Au învățat diferența dintre vinuri, de ce unele vinuri au mai mult alcool sau zahăr și unele mai puțin.

La final de prezentare a urmat degustarea, formată din două vinuri albe, două roșii, un vin rose și un vin de desert. Organizatorii spun că prima degustare de vin a Lugojului a mers mult mai bine decât se așteptau și că de-abia așteaptă să pună la cale următoarele ediții.

“Am avut parte de o sală plină și ne-am bucurat să vedem că și lugojenii sunt interesați să învețe despre vin, despre cum să te bucuri de această băutură cât mai mult și să o descoperi în adevăratul sens al cuvântului. Noi suntem bucuroși că am avut un răspuns atât de pozitiv din partea oamenilor, care s-au simțit bine în cadrul evenimentului. Vrem să creăm o comunitate la Lugoj în jurul vinului, să ne întâlnim periodic la degustări și să ne bucurăm de vinuri și oameni de calitate”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Albert Garboni, organizator.

Următoarea ediție a degustării va avea ca subiect Italia, cu ale sale vinuri deosebite.

“Ne-am gândit să continuăm degustările cu una special dedicată Italiei. Vom gusta delicioasele vinuri moscato, chianti, prosecco și amarone, precum și multe altele, dar și gustări tradiționale italienești. Vom vorbi despre zonele Italiei de unde vin cele mai bune vinuri, cum se obțin acestea și vom degusta împreună vinurile pentru a stabili favoritul serii”, a declarat Andreea Agache, organizator.

Degustarea dedicată vinurilor italienești are loc pe 4 decembrie. Înscrieri se pot face la Space Bowling Lugoj, pe pagina de Facebook sau la telefon 0747 115 582. Taxa de participare este de 75 de lei, iar pentru a vă asigura un loc trebuie să achitați suma în momentul rezervării.

Citiţi mai departe

Eveniment

Festivalul de lângă Lugoj unde papricașul este savurat anual de peste 10.000 de vizitatori

Publicat

în

PMP

Dacă îți place mâncarea bună de te lingi pe degete, muzica populară și distracția, atunci pregătește-te de o nouă ediție a celui mai îndrăgit festival din Banat dedicat papricașului. Zeci de ceaune se vor încinge în cadrul evenimentului care adună de fiecare dată laolaltă peste 10.000 de participanți din toate colțurile zonei de vest a țării.

USR

Este vorba despre celebrul Festival al Papricașului și Vinului de la Buziaș. În acest an, festivalul are loc în al doilea weekend din octombrie, mai exact pe 12 și 13. La festivalul care ajunge cu acest prilej la ediția cu numărul unsprezece se vor aduna cei mai buni bucătari în ale ceaunelor din întreg Banatul.

Bucuria cea mai mare va fi cea a gurmanzilor adevărați, care vor avea șansa să guste din preparate de nedescris în cuvinte. Nu vor lipsi papricașul de vită, oaie, porc sau pasăre, tocănițele de toate felurile, produsele tradiționale românești de pus pe grătar, dulciurile de toate soiurile și formele și licorile care mai de care mai răcoritoare.

Artiștii care vor urca pe scena festivalului îi găsești aici.

Citiţi mai departe

Eveniment

Cu avionul… la Buziaș! Mâncare bună, muzică de vis și distracție cât cuprinde

Publicat

în

PMP

Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș, în colaborare cu Primăria Buziaș organizează, la sfârșitul lunii iulie, ediția cu numărul 5 a Festivalului Avioanelor. Manifestarea, care are ca scop promovarea tradițiilor locale și nu numai, are loc sâmbătă, 27 iulie, începând cu orele 17 și respectiv duminică, 28 iulie, până la orele 23.

USR

Atât buzieșenii, cât și petrecăreții din localitățile învecinate, vor petrece în compania artiștilor de muzică folk și rock invitați la eveniment. Sâmbătă, pe scena evenimentului vor urca formațiile Cu Asar și Rockabil. Duminică, vor concerta Ștefania Iacob și Mircea Baniciu, care vor încânta publicul prezent la eveniment până aproape de miezul nopții.

Festivalul Avioanelor a devenit deja o tradiție la Buziaș. Acesta vine în completarea altor manifestări culturale importante, cum ar fi Festivalul Veverițelor sau Festivalul Papricașului și Vinului, menite să promoveze orașul-stațiune.

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite