Connect with us


Administrație

120 de cosuri de gunoi au disparut din Lugoj! De ce sute de lugojeni nu mai au unde sa-si arunce pungile goale

Publicat

în

cosuri de gunoi disparute din lugoj motivul revopsire politia locala primaria lugoj salprest curatenie salubrizare lugojeanul 2014Lugojenii care au trecut zilele trecute pe splaiul George Coposu de pe malul Timișului, dar și prin alte zone din municipiu, au observat dispariția subită a unui număr mare de coșuri de gunoi de pe raza orașului. Pe lângă faptul că și-au dat seama că ar putea avea de-a face cu o glumă proastă, aceștia au semnalat problema la redacția noastră, de teama ca nu cumva aceste coșuri să fie furate și valorificate de hoți la fier vechi. Mai mulți cititori ai LUGOJEANUL.ro au semnalat astăzi absența bruscă și numeroasă din peisaj a coșurilor, mai ales că acestea au fost desprinse din suporturile lor de fier, ca și când cineva le-ar fi sustras de pe domeniul public.

PMP

„Sâmbătă am făcut cumpărături și, din Profi de pe strada Timișorii și până în Carrefour pe Bălcescu și apoi până spre biserica unită, coșurile de gunoi alea vechi, metalice, lipseau cu desăvârșire. Atunci le simti lipsa, când vrei să le folosești”, ne-a povestit o cititoare. „Am mers cu o sticlă 30 de minute în mână și până la urmă am aruncat-o la un magazin din cartier. Toate coșurile pe care le-am văzut arată așa (foto sus) și imediat m-am gândit la fier vechi”, ne-a scris un alt cititor îngrijorat.

USR

„Lugojenii pot să stea liniștiți, pentru că nimeni nu a furat coșurile de gunoi. 120 de coșuri au fost luate de pe splaiul Coposu și din alte zone din oraș pentru a fi curățate, spălate și vopsite, pentru că erau într-o stare proastă de degradare și trebuia să le reabilităm”, a declarat pentru LUGOJEANUL.ro primarul Francisc Boldea.

Coșurile de gunoi, proaspăt curățate și vopsite tot în verde, vor reveni pe străzi în zilele următoare. Până atunci însă, pentru că nu li s-a oferit o alternativă, probabil că lugojenii pot să arunce pungile goale pe jos, fără ca poliția să îi amendeze pentru asta, deoarece nu există un alt mod de a te scăpa de gunoi.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Derapaj al fostei administrații în proiectul autobuzelor electrice. Ce trebuie să facă Lugojul urgent

Publicat

în

Noua administrație a Lugojului s-a trezit cu o altă problemă, lăsată moștenire, în unul dintre cele mai mari proiecte cu finanțare europeană în care este implicat municipiul. Este vorba despre achiziționarea celor 81 de autobuze electrice, de către Ministerul Dezvoltării, pentru mai multe orașe din România.

PMP

Nouă dintre acestea, plus stațiile de încărcare, ar urma să ajungă la Lugoj. Numai că, în momentul de față, nu există un depou unde să fie parcate aceste autobuze și nici o locație disponibilă pentru stațiile de încărcare. Primarul Claudiu Buciu spune că fosta administrație a prevăzut ca noile autobuze și stațiile de încărcare să fie duse în curtea societății Meridian, lucru care nu este posibil.

USR

„Problemele noastre sunt legate de faptul că nu s-a prevăzut existența unui depou în acest proiect, pe de-o parte. Pe de altă parte, locul principal de încărcare a acestora a fost stabilit în curte la Meridian, societate care are imobilele ipotecate și e posibil ca acest loc să nu mai poată să fie folosit pentru această destinație. Căutăm variante în care să facem un depou sau o autogară, unde aceste autobuze să poată staționa sau să poată să fie încărcate”, a declarat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

După cum am scris aici, Ministerul Dezvoltării a organizat deja cea de-a treia licitație, la care s-au înscris șapte firme din Turcia, Cehia și Germania pentru a construi autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile se ridică la suma de 180 de milioane de lei.

Citiţi mai departe

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite