Connect with us

Administrație

120 de cosuri de gunoi au disparut din Lugoj! De ce sute de lugojeni nu mai au unde sa-si arunce pungile goale

Publicat

în

cosuri de gunoi disparute din lugoj motivul revopsire politia locala primaria lugoj salprest curatenie salubrizare lugojeanul 2014Lugojenii care au trecut zilele trecute pe splaiul George Coposu de pe malul Timișului, dar și prin alte zone din municipiu, au observat dispariția subită a unui număr mare de coșuri de gunoi de pe raza orașului. Pe lângă faptul că și-au dat seama că ar putea avea de-a face cu o glumă proastă, aceștia au semnalat problema la redacția noastră, de teama ca nu cumva aceste coșuri să fie furate și valorificate de hoți la fier vechi. Mai mulți cititori ai LUGOJEANUL.ro au semnalat astăzi absența bruscă și numeroasă din peisaj a coșurilor, mai ales că acestea au fost desprinse din suporturile lor de fier, ca și când cineva le-ar fi sustras de pe domeniul public.

Meniul zilei, Octavian

„Sâmbătă am făcut cumpărături și, din Profi de pe strada Timișorii și până în Carrefour pe Bălcescu și apoi până spre biserica unită, coșurile de gunoi alea vechi, metalice, lipseau cu desăvârșire. Atunci le simti lipsa, când vrei să le folosești”, ne-a povestit o cititoare. „Am mers cu o sticlă 30 de minute în mână și până la urmă am aruncat-o la un magazin din cartier. Toate coșurile pe care le-am văzut arată așa (foto sus) și imediat m-am gândit la fier vechi”, ne-a scris un alt cititor îngrijorat.

„Lugojenii pot să stea liniștiți, pentru că nimeni nu a furat coșurile de gunoi. 120 de coșuri au fost luate de pe splaiul Coposu și din alte zone din oraș pentru a fi curățate, spălate și vopsite, pentru că erau într-o stare proastă de degradare și trebuia să le reabilităm”, a declarat pentru LUGOJEANUL.ro primarul Francisc Boldea.

Coșurile de gunoi, proaspăt curățate și vopsite tot în verde, vor reveni pe străzi în zilele următoare. Până atunci însă, pentru că nu li s-a oferit o alternativă, probabil că lugojenii pot să arunce pungile goale pe jos, fără ca poliția să îi amendeze pentru asta, deoarece nu există un alt mod de a te scăpa de gunoi.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

RETIM

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Consilierii lugojeni, convocați să aprobe agenda acțiunilor sportive și regulamentul CSM Lugoj

Publicat

în

Primarul Claudiu Buciu a convocat Consiliul Local al Municipiului Lugoj în şedinţă extraordinară pentru data de luni, 17.05, orele 1400, în sistem online. Pe ordine de zi, sunt trei proiecte:

Meniul zilei, Octavian

  1. Proiect de hotărâre privind alocarea din bugetul local a unei sume necesară pentru  acțiunea cultural – educativă “Tabăra de creație a scriitorilor din Banat” Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  2. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al  Clubului Sportiv Municipal Lugoj, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 105 din 19.08.2002 . Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea agendei acţiunilor sportive pe anul 2021, propuse pentru a fi cofinanţate din  bugetul local capitolul 67.02 – „Cultură, recreere şi religie”, subcapitolul 05.01  „Acţiuni sportive”. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj.

Citiţi mai departe

Administrație

Fostul primar al Lugojului, criticat vehement pentru achiziții în domeniul floral, are un moștenitor

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a fost mereu criticat pentru sumele exorbitante pe care le plătea pentru flori, pe care angajații de la Sere și Spații Verzi le montau prin oraș în fiecare an. Zeci de mii de lei a plătit primăria orașului pentru flori în fiecare an. 

Noul primar, Claudiu Buciu, a strâns un adevărat cult „anti-floral” în jurul său, înainte de alegeri, promițând lugojenilor că nu va cumpăra flori sau arbuști pentru oraș, din puținii bani publici, ci doar gazon.

Deși s-a ținut de promisiune cu iarba, noul edil al orașului a ajuns la a doua achiziție de flori și arbori pentru municipiu, în ciuda promisiunilor. Primăria a plătit nu mai puțin de 32.000 de lei pentru 5.000 de mușcate, flori care vor fi livrate și plantate în curând în diferite zone din oraș. Pe magnolii, achiziționate de curând, Buciu a mai dat 8.220 de lei. Primăria nu a comunicat niciuna dintre cele trei achiziții, de magnolii, mușcate sau gazon, acestea fiind însă publice datorită platformei SEAP.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Cinematograful din Lugoj se redeschide. Data la care vei putea merge la film

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Cinematograful din Lugoj este primul dintre obiectivele de interes din oraș care se redeschid, la mai bine de un an de când a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit administrației locale, locația urmează să fie deschisă pentru public începând cu 1 iunie.

Deocamdată primăria nu a anunțat dacă cinematograful se deschide complet sau la capacitate redusă, însă cert este că în interior lugojenii vor trebui să poarte masca de protecție, dar și să păstreze o distanță de cel puțin un scaun între ei.

Un alt obiectiv important pentru care se decide sau nu redeschiderea este piața ocico de vechituri.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj are 5,5 milioane de lei, din care vrea să cumpere mai multe clădiri din oraș

Publicat

în

Consilierii locali au aprobat alocarea a 5,5 milioane de lei pentru achiziția mai multor imobile din Lugoj. Unul dintre acestea este cel care găzduiește Casa de Cultură a Sindicatelor, unde primarul Claudiu Buciu a declarat că s-a început o corespondență cu marile confederații sindicale, care dețin în proprietate imobilul și se așteaptă răspunsul acestora la oferta Primăriei Lugoj.

Meniul zilei, Octavian

O altă clădire „celebră” și terenul aferent, pe care Primăria ar vrea să și-o treacă  în proprietate este Unitate A, a fostei Intreprinderi Textile Lugoj. Primarul Lugojului spune că, aici, ar urma să funcționeze sediul celor trei noi societăți ale consiliului local: cea de apă și canal, cea de salubritate și cea de administrare a patrimoniului public.

Tot din banii menționați mai sus, primarul mai speră să achiziționeze și clădirile actualei societăți Meridian 22, care sunt în executare silită din cauza datoriilor și vor fi scoase la licitație, clădirile de pe Insula din Cotu Mic, cu care Meridianul a garantat un împrumut bancar, dar și terenurile aferente Școlii Generale nr.1.

 

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite