Connect with us


Administrație

Furturi de porumb si alte bunuri agricole in lanurile de langa Lugoj! Agricultorii stau la panda in rulote

Publicat

în

porumb furt sate zona lugoj agricultori politia recolta 2014Cu mult înainte de sezonul recoltei, hoții au dat deja primele atacuri, susțin agricultorii din satele de lângă Lugoj, în lanurile de porumb, de unde au sustras deja cantități mai mici sau mai mari de produse agricole. Din cauză că nu știu ce să se mai facă, aceștia și-au cumpărat rulote, pe care și le-au instalat în fața lanurilor proprii, devenind din agricultori și paznici ai culturilor. Oamenii spun că sunt pregătiți pentru orice fel de atac, dar că nu își vor risca viețile și vor chema poliția în caz că văd, în miez de noapte, că cineva încearcă să le fure munca de peste an.

PMP

„Vin cu mașinile, se fac că se uită la porumb de parcă ar fi al lor și, în câteva minute, își umplu plasele cu stiuleți. Am văzut câțiva doar eu, dar eu eram singur și ei erau 3 și îmi era frică să nu rămân și cu porumbul luat, care de-abia acum e bun de fiert, și bătut sau nenorocit pe viață. Vecinul meu stă deja în rulotă noaptea la pândă, dar și lui îi este frică să nu fie atacat pentru o mână de cucuruz sau chiar ucis”, ne-a declarat un agricultor din Balinț.

USR

Datorită vremii prielnice din sezonul agricol 2012 – 2013, România se poate lăuda că a redevenit, cel puţin pentru anul trecut, unul dintre marii producători de cereale ai Europei, potrivit recolta.eu. Cu o recoltă totală de floarea-soarelui estimată la aproape 2 milioane de tone, în creştere cu 50% faţă de 2012, ţara noastră devine cel mai mare producător din UE, fiind secondată de Bulgaria, care a avut, în 2013, o producţie cu 11% mai puţin, de aproape 1,8 milioane de tone.

Nici la producţia de porumb nu stăm rău. În 2013, agricultorii români au recoltat 10,7 milioane de tone de porumb, în creştere cu aproape 70% faţă de 2012. România a avut, aşadar, a doua cea mai mare producţie de porumb din UE, după Franţa, care a recoltat 15 milioane de tone.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite