Connect with us

Politică

Europarlamentarul Cristian Terheș vine la Lugoj. Unde puteți să-l întâlniți

Publicat

în

Europarlamentarul Cristian Terheș va fi prezent în Lugoj, pe data de 11 martie 2023, de la ora 14:00, în fața Universității Europene „Josif Constantin Drăgan”, la invitația tânărului antreprenor și fondator al Asociației @Voluntar Pentru România, Alexandru Sîrbescu. Aceasta este o oportunitate pentru cei care doresc să-l întâlnească și să-i transmită preocupările lor.

Cristian Terheș este un cunoscut luptător pentru drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. În calitate de membru al Parlamentului European, el este responsabil pentru reprezentarea cetățenilor din România și promovarea intereselor lor în Uniunea Europeană. Este cunoscut pentru lupta sa pentru respectarea libertății presei și protejarea minorităților din România și din întreaga Europă. El a militat în mod constant pentru promovarea drepturilor omului și a valorilor democratice în politica europeană.

RETIM

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Titu Bojin relansează partidul Mariei Grapini, în Timiș

Publicat

în

Titu Bojin este noul președinte al Partidului Umanist Social Liberal Timiș, al eurodeputatei Maria Grapini, și a reușit să atragă un număr impresionant de membri în ultimele două luni și jumătate, consolidând astfel organizația și transformând-o într-un jucător important pe scena politică locală.

Într-un interviu recent, Bojin a explicat că succesul său se datorează eforturilor susținute ale umaniștilor din județ, care au reușit să atragă oameni capabili și hotărâți să lupte pentru cauzele partidului. „Avem oameni deosebiți, foarte capabili și hotărâți să lupte pentru partid”, a spus Bojin.

RETIM

Ca urmare a acestor eforturi, numărul membrilor Partidului Umanist Social Liberal Timiș a crescut semnificativ, ajungând la 665 în luna martie 2023. Bojin și-a exprimat dorința de a candida la o funcție, dar nu a dezvăluit încă pentru ce poziție va opta. Decizia va fi luată împreună cu conducerea partidului la nivel național. În acest sens, Bojin a sugerat că ar fi bine să se comaseze cele patru tururi de alegeri programate pentru 2024, considerând că sunt prea multe într-un an și că ar putea fi dificil să se mobilizeze oamenii de fiecare dată.

Citiţi mai departe

Politică

Prefectul județului, sesizat să anuleze concursul pentru postul de director de la Casa de Cultură din Lugoj

Publicat

în

Partidul Social Democrat din Lugoj a transmis o sesizare prefectului Mihai Ritivoi pentru a interveni în organizarea concursului de la Casa de Cultură a Municipiului Lugoj. Recent, doi candidați s-au înscris pentru funcția de director, iar în urma concursului, Cosmin Ilie Petrovici, angajat al Primăriei Lugoj, a câștigat. Însă, PSD Lugoj susține că concursul a fost organizat fără a se respecta normativele legale și că câștigătorul nu îndeplinește condițiile de studii universitare pentru un astfel de post, fiind un fost angajat al Biroului de Autorizare Activități Comerciale din Primăria Timișoara, iar recent din Primăria Lugoj.

Legea impune ca managementul unei instituții de cultură să fie asigurat de un responsabil cu studii universitare în domeniul de activitate al acesteia, sus’in cei din PSD Lugoj. În cazul de față, câștigătorul concursului nu are legătură cu managementul unei instituții de cultură.

RETIM

PSD Lugoj semnalează de câte ori are loc o astfel de situație, cum este și concursul organizat pentru managementul Casei de Cultură din oraș. Acest concurs a fost organizat fără să respecte normativele, iar PSD Lugoj a sesizat Instituția Prefectului Județului Timiș. Legea cere ca managementul unei instituții de cultură să fie făcut de un responsabil care „întrunește condițiile de studii universitare de licență în domeniul de activitate al instituției”. Câștigătorul concursului de director al Casei de Cultură din Lugoj a fost angajat al Primăriei Timișoara, în cadrul Biroului de Autorizare Activități Comerciale, deci fără nicio legătură cu ce înseamnă managementul unei instituții de cultură.
Sperăm ca și de această dată instituțiile avizate să pună frână ilegalităților comise de Primăria Lugoj”, arată reprezentanții organizației locale PSD.

Citiţi mai departe

Politică

Acuzațiile unui primar, clasate de procurori. S-a plâns că a fost amenințat, hărțuit și lovit de un rival politic

Publicat

în

Ioan Lihoni, primarul din Bethausen

Procurorii de pe lângă Judecătoria Făget au luat decizia finală în cazul conflictului politic dintre primarul comunei Bethaushen, Ioan Lihoni, și Președintele Organizației AUR, Nicu Benzar.

Lihoni a făcut o plângere împotriva lui Benzar, acuzându-l de hărțuire și amenințare, precum și intrarea fără permisiune în curtea sa. Conflictul dintre cei doi a început cu un accident bizar în 2021, când Benzar a lovit mașina condusă de Lihoni, din spate. În urma acestui accident, Benzar și-a pierdut permisul de conducere, însă imaginile camerei de bord arată că Lihoni a frânat brusc, fără un motiv clar.

RETIM

Conflictul a escaladat, cu ambele părți depunând plângeri una împotriva alteia, cu Benzar acuzându-l pe Lihoni de tentativă de omor.

Procurorii au clasat dosarul deschis în urma plângerii lui Benzar și, la sfârșitul lunii ianuarie, au luat aceeași decizie și în cazul plângerii primarului Lihoni. Acest lucru înseamnă că conflictul juridic dintre cei doi rivali politici se încheie aici, iar procurorii nu au găsit suficiente dovezi pentru a continua procesul.

Citiţi mai departe

Politică

Judecătorii au suspendat procesul lui Buciu. Care este motivul acestei decizii

Publicat

în

Tribunalul Timiș a avut programată marți, 7 februarie, o nouă solicitare a fostului primar de la Lugoj, Claudiu Buciu, pentru anularea ordinului dat de prefectul Mihai Ritivoiu prin care a fost demis din funcție. Avocații lui Buciu au folosit de o cale extraordinară de atac și au deschis un nou proces pentru o „acțiune în constatare revizuire dosarului prin care s-a respins anularea ordinului”.

Judecătorii au decis însă că procesul nu se poate judeca, din cauza unui recurs pe care avocații fostului primar l-au făcut în alt proces, recurs care nu este încă programat să fie judecat.

RETIM

„În baza art. 413 alin. 1 pct. 1 coroborat cu art. 459 alin. 3 C.pr.civ., suspendă judecata cererii până la soluţionarea recursului declarat în dosarul nr. 3201/30/2022. Cu recurs pe toată perioada suspendării. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 07.02.2023”, se arată în sentința pronunțată, marți.

Ce solicită fostul primar

Fostul primar, Claudiu Buciu a pierdut două procese, deschise după ce a fost demis prin ordinul prefectului, pentru că și-a schimbat domiciliul în timpul mandatului. Recursul pe care îl așteaptă judecătorii este la o „acțiune în constatare”, pentru unul dintre ele. Claudiu Buciu a explicat ce a solicitat prin intermediul avocațiilor.

„Avocații au uzat de orice cale legală de atac. Împotriva deciziei tribunalului sunt declanșate mai multe acțiuni. Așteptăm ca justiția să se pronunțe. Uzând de orice posibilitate de atac a unei hotărâri pe care o considerăm nedreaptă, se cere în principal anularea deciziei tribunalului și stabilirea domiciliului, lucru care a fost omis de Tribunal prin decizia prin care a menținut valabilitate ordinului prefectului”, a spus Buciu.

În situația în care ar câștiga noul proces, Claudiu Buciu poate să revină pe funcția de primar de la Lugoj. Dacă îl va pierde, fostul primar mai poate să revină în funcție doar după organizarea de alegeri locale. De altfel, Buciu a anunțat deja că va candida la viitoarele alegeri, fie din partea PNL, fie independent.

Urmăriți Lugojeanul.ro pentru a afla mai multe detalii despre acest proces și despre decizia finală a Tribunalului Timiș.

Citiţi mai departe

Cele mai citite