Connect with us

Politică

VIDEO Se ciocnesc candidații! Primul meci între Buciu și Floroni, cu acuzații și desant în teren

Publicat

în

Fostul primar Claudiu Buciu, în prezent consilier al primarului interimar, împreună cu mai mulți angajați ai Merdian 22 au descins acasă la Erwin Floroni, președintele USR Lugoj. Buciu susține că proprietatea lui Floroni este conectată ilegal la rețeaua de canalizare.

RETIM

„Colegii de la Meridian 22 S.A. s-au deplasat la una dintre proprietățile domniei sale pentru a verifica dacă este branșat sau nu la canalul colector al Municipiului Lugoj. Din păcate proprietarul “anexei la exploatația agricolă” în care locuiește, nu a permis operatorului să verifice acest lucru, invocând că este proprietarul terenului respectiv. Singura verificare cu care a fost de acord a privit deschiderea capacului unui cămin, nerelevantă pentru scopul verificării. A refuzat în mod expres dreptul Meridian 22 S.A. de a face săpături pentru a verifica dacă în realitate există un branșament ilegal sau nu. Ceea ce demonstrează că are ceva de ascuns. Colegii de la Meridian 22 S.A. s-au comportat extrem de civilizat și au respectat decizia proprietarului, oprind verificările.

Proprietarul nu a făcut dovada existenței vreunui contract cu Meridian 22 S.A., nu a putut face dovada efectuării vreunei plăți care să facă minima probă că plătește cuiva serviciile de epurare a apelor uzate pe care le generează gospodăria sa și nici nu a putut face dovada că deține o fosă septică și că ar avea contract cu vreun operator pentru vidanjarea acesteia”, arată Claudiu Buciu, care mai spune că „acest comportament dovedește încă odată modul în care marea majoritate a Lugojenilor este privită de sus de așa zișii oameni politici de genul Președintelui USR Lugoj”.

Autoliv angajează!

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Erwin Floroni răspunde acuzațiilor și îl acuză de abuz pe Claudiu Buciu considerându-se jignit de acțiunea echipei de la Meridian și Primăriei.

„Azi, ca simplu cetățean plătitor de taxe al Lugojului, am fost implicat, fără voia mea, într-un eveniment care m-a jignit profund. În mod abuziv, un reprezentant al Primăriei Lugoj, consilier al primarului, Claudiu Buciu, a „descins” pe proprietatea mea, împreună cu o echipă de muncitori ai S.C. Merdian 22, acuzându-mă de o serie de ilegalități.
Au dorit chiar să sape pe proprietate, fără a prezenta măcar o autorizație de avarie. Le aduc la cunoștință „distinșilor” domni că voi permite acest lucru doar cu un ordin judecătoresc și DOAR în prezența mea.
De mai bine de o săptămână, diverse persoane care au susținut că reprezintă Primăria, mi-au șicanat familia, culmea, mereu când nu am fost eu acasă…
De asemenea, le aduc la cunoștință „distinșilor” domni că nu vor găsi NIMIC illegal pe proprietatea! În condițiile în care, în mod LEGAL, se va săpa pe proprietatea mea, solicit ca, la finalizarea lucrării, proprietatea să arate exact ca înainte, inclusiv fiecare fir de iarbă!
Acesta să fie „respectul pentru lugojeni” promis de Claudiu Buciu în campania electorală? Adaug și o filmare care îmi aparține, de la „întâlnirea” de azi, pentru că sunt sigur că „jurnalistul” Doru Iacob, prezent și el la această „descindere”, o va regiza pe a lui”, arată Floroni.

1 Comment

1 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Buciu îi răspunde lui Dobra: „Nu dă doi bani pe Lugoj, preferând să stea la București, în loc să onoreze votul dat de lugojeni”

Publicat

în

Consilierul primarului interimar Bogdan Blidariu, Claudiu Buciu, a lansat o serie de critici acide ca răspuns la declarațiile lui Călin Dobra, câștigătorul recent al alegerilor pentru funcția de primar. Buciu a subliniat că, timp de trei ani și jumătate, adversarii politici „au afirmat necontenit că nu ne pricepem la administrație” și că numai ei, cu specialiștii lor, pot reconstrui „chiar ce au distrus Boldea și PSD Lugoj”.

RETIM

Buciu a evidențiat faptul că, în perioada mandatului lor, „am adus finanțări de peste 200 milioane euro” pentru proiectele orașului. Acum, însă, odată ce puterea de decizie a fost predată noii conduceri, aceștia „fug și se ascund după formulări agramate” și evită să își asume responsabilitățile.

Demisia primarului interimar și a viceprimarului interimar a dus la încetarea contractelor de muncă pentru consilierii personali și city managerul, persoane cheie „printre cei care au asigurat succesul obținerii finanțărilor și al implementării proiectelor”. Buciu susține că alianța PSD-USR-AUR „nu are nici măcar un specialist dispus să vină în primărie să muncească” și că „nu vor atinge niciodată nivelul nostru de performanță. Dimpotrivă.”

Autoliv angajează!

Criticile lui Buciu s-au îndreptat direct către Dobra, pe care îl acuză că „nu dă doi bani pe Lugoj, preferând să stea la București, în loc să onoreze votul dat de Lugojeni”. Acesta a afirmat că Dobra este „total incapabil să conducă ceva (a falimentat chiar și o banală ciupercărie)”.

În concluzie, Buciu a declarat că „predarea puterii de decizie celor care au primit încrederea Lugojenilor este un gest rarisim, dar care respectă principiile democrației în totalitate”. Totuși, „teama și incapacitatea lor de a prelua imediat exercitarea acestor drepturi oferite de Lugojeni” demonstrează că „în campanie doar i-au mințit pe alegători”.

Citiţi mai departe

Politică

Blidariu răspunde acuzațiilor lui Dobra. „Demisia mea e un gest de normalitate. Votul lugojenilor trebuie respectat”

Publicat

în

Primarul interimar al Lugojului, Bogdan Blidariu, a răspuns acuzațiilor aduse de Călin Dobra, susținând că demisia sa din funcția de viceprimar, cu atribuții de primar, este un gest de normalitate și fair play și că votul lugojenilor trebuie respectat.

RETIM

„Demisia mea din funcția de Viceprimar, cu atribuții de Primar, începând cu data de 1 iulie, nu reprezintă altceva decât un gest de normalitate, de fair play, nicidecum o „mișcare mișelească”, așa cum afirmă dl. Dobra. Prin plecarea mea, începând cu data de 1 iulie se eliberează 2 posturi de Consilier la Cabinetul Primarului și Viceprimarului și postul de Administrator public al Municipiului. Conform legislației, aceste persoane și-au desfăşurat activitatea în baza unui contract individual de muncă, pe durată determinată, respectiv pe durata mandatului primarului.Astfel, prin plecarea noastră, dl. Călin Dobra, primarul ales de lugojeni, își poate începe activitatea imediat, fără a mai aștepta numirea formală din octombrie” a declarat Blidariu.

Blidariu a subliniat că această decizie permite lui Dobra să înceapă munca în folosul lugojenilor de la 1 iulie și l-a asigurat că nu vor exista disfuncționalități în activitatea primăriei. „Totodată, vă asigur că nu va exista absolut nicio disfuncționalitate în activitatea Primăriei, va fi o predare rapidă și responsabilă,” a spus primarul interimar.

Autoliv angajează!

El a precizat că nicio altă persoană nu și-a exprimat intenția de a pleca din primărie, contrar afirmațiilor făcute de Dobra. „Fac precizarea că nicio altă persoană nu și-a exprimat intenția de a pleca din Primărie, orice afirmație pe această temă neavând nicio bază reală,” a conchis Blidariu.

 

Citiţi mai departe

Politică

Călin Dobra, mesaj pentru cei care au demisionat din Primărie: „Sunt mișcări mișelești, într-o încercare de a bloca activitatea municipalității”

Publicat

în

Călin Dobra, candidatul care a câștigat alegerile pentru funcția de primar de la Lugoj a transmis un nou mesaj acrualei conducerii a Primăriei Lugoj. El îi acuză e comportament pueril și lipsă de maturitate. „Când ai în mână soarta unui oraș și responsabilitatea a zeci de mii de oameni, nu merge să te superi, să-ți iei jucăriile și să pleci. Un astfel de comportament e total pueril!” a declarat dobra, criticând intențiile de a bloca activitatea municipalității.

RETIM

El susține că presiunile exercitate asupra angajaților pentru a demisiona din echipele de proiecte sunt „lipsă de maturitate și fair play”. Dobra consideră aceste acțiuni „mișcări mișelești” și promite că nu va asista nepăsător la astfel de încercări de sabotaj.

„E lipsă de maturitate și fair play și dacă încerci să pui presiune și pe restul angajaților din administrația locală, ca să demisioneze din echipele de proiecte la care lucrau, de exemplu, într-o încercare de a bloca activitatea municipalității. Și totul doar, ca să arăți că ești supărat că ai pierdut! Sunt mișcări mișelești care se fac în această perioadă și la care nu am cum să asist nepăsător”, spune Dobra.

Autoliv angajează!

„Îi asigur pe lugojeni că organizația PSD Lugoj, prin consilierii locali, este pregătită să preia frâiele, bineînțeles, până în octombrie, când îmi încep oficial mandatul de primar, astfel încât să nu se ajungă la un blocaj administrativ, așa cum își doresc actualii care gestionează Primăria Lugoj!” a declarat Dobra.

Citiţi mai departe

Politică

VIDEO Primarul din Lugoj care a cucerit internetul. Imaginile urmărite de milioane de români

Publicat

în

RETIM

În luna octombrie 2023, doi lugojeni, Boian Silviu și Alexandru Cristian, au lansat pe rețelele sociale proiectul „Văru’ lu’ Ion”, transformând politica în momente pline de umor și cucerind internetul românesc. Cei doi au reușit să facă din Văru’ lu’ Ion un primar fictiv viral, obținând milioane de vizualizări pe Facebook în doar câteva săptămâni. Proiectul, inițiat din dorința de a aduce râsul în viețile noastre agitate, a demonstrat că cele mai bune campanii politice se pot face cu umor și inspirație.

Silviu și Cristian au testat inițial diverse subiecte comice, dar nimic nu a avut impactul exploziv al personajului Văru’ lu’ Ion. Cu o măiestrie actoricească remarcabilă, aceștia au transformat Facebook-ul într-o platformă unde umorul întâlnește realitatea politică. „Văru’ lu’ Ion” a devenit rapid un ambasador al râsului în fața absurdului cotidian.

Autoliv angajează!

Povestea de succes a celor doi lugojeni este una despre creativitate, perseverență și capacitatea de a găsi umorul în viața de zi cu zi. Pentru cei interesați să afle mai multe despre cum a fost creat acest fenomen viral, emisiunea „Direct la Subiect” de miercuri, ora 18:00, va dezvălui detalii inedite.

Văru’ lu’ Ion, primarul fictiv care a devenit viral, arată că uneori cele mai bune campanii politice sunt cele pline de umor.

Citiţi mai departe

Cele mai citite