Connect with us

Administrație

Erwin Floroni: „Credeți că de prost strig de atâția ani că avem nevoie de spital nou!?”

Publicat

în

Foto Arhiva

Tragedia de la Piatra Neamț și două mesaje, postate la sfârșitul săptămânii trecute de către primarul Claudiu Buciu, au readus în prim plan situația spitalului din Lugoj. Buciu a atras atenția că nici spitalul din Lugoj nu are autorizație ISU.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Spitalul din Lugoj nu mai are autorizație de securitate la incendiu de peste 20 de ani! A făcut cineva, ceva? Au pus camere video peste tot pe unde au putut, au pus becuri în parcul spitalului, ori bariere la poarta de la intrare, însă nimic pentru a crea condițiile legale de siguranță în exploatare. Care era prioritatea? A trebuit să facem, la propriu, scandal pentru ca spitalul să fie dotat cu aparatura. Este oare firesc? Nici măcar apa caldă la robinete nu avem…Vom verifica, începand de luni, toate clădirile publice și toate activitățile private (care dețin autorizatie de funcționare eliberată de primărie) din punct de vedere al respectării normelor de securitate la incendiu”, a scris primarul Lugojului, pe pagina sa de Facebook.

vodafone angajează

Într-o altă postare pe tema spitalului, Claudiu Buciu a arătat că a primit multe mesaje prin care a fost informat că e frig în spital și nu merge căldura. Erwin Floroni, directorul spitalului din Lugoj a explicat care este situația.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

„90 la sută din spitalele din România nu au autorizație ISU. Pentru că aceste autorizații se obțin la construirea unei clădiri, iar atunci când s-au construit nu exista această reglementare. Toate spitalele depun documentații pentru aviz ISU, că autorizare nu mai ai cum să o primești dacă clădirea a fost construită. Unele primesc avizul, altele nu primesc. Avizele ISU se dau pentru instalațiile electrice, pentru ieșirile de urgență, lift în clădirile cu etaj și așa mai departe. E clar că nu pot să obțin aviz ISU pentru toate clădirile din spital. În momentul de față, avem autorizație ISU pentru Urgență, pentru că s-a construit după introducerea acestei reglementări și vom avea pentru Ginecologie, care are aviz favorabil, dar vom obține autorizație pentru că a fost construită după introducerea acestor reglementari. În rest, tot ce am făcut reabilitări nu sunt cu autorizație de la ISU, pentru că nu am avut nevoie de autorizație de construcție și astfel nu primim autorizație de la ISU. Toate astea au fost băgate de ISU după problemele de la Colectiv, doar ca ei să iasă basma curată. Dacă se vorbește atât că nu au spitalele autorizații de la ISU, din Neamț sau unde s-au mai întâmplat nenorociri, atunci de ce ne dă aviz de funcționare. Să închidă șandramaua!”, spune Floroni, managerul spitalului lugojean.

Floroni spune că spitalul nou este extrem de necesar, pentru că nici la Lugoj și nici în alte orașe spitalele construite de 100 de ani nu mai pot răspunde la standardele actuale.

„Noi am schimbat rețeaua electrică centrală și rezistă. Rețelele de interior sunt aceleași ca acum 100 de ani, nu am ce să le fac. Sunt clar subdimensionate toate. Aparatura e tot mai multă. La ATI am reușit să schimbăm rețeaua electrică, pentru că l-am renovat. Dar pe pavilionul 1, de exemplu, nu am de unde să știu cum va rezista, acolo clar că avem o problemă. Eu de ce strig de ani de zile că trebuie spital nou? Credeți că de prost? Eu știu construcții, mai ales că am terminat un liceu de profil, la electro, eu știu de ce strig că avem nevoie de spital nou. Pentru că acest spital, la felul cum arată acum, nu ai cum să-l reabilitezi, să-l faci la standardele actuale. Ar trebui să-l spargi tot și să-l refaci de la zero, refăcute toate instalațiile electrice, de apă, de canal”, afirmă Erwin Floroni.

Directorul spitalului a lămurit și problema căldurii în spital.

„Am dat drumu la căldură în spital, dar nu putem să dăm 24/24 pentru că încă este cald afară. Merge căldura de seara de la 18.00, până a doua zi la 12.00. O să fie foare cald în clădire, pentru că temperaturile nu sunt scăzute afară. Dar dacă așa se dorește. O să stea oamenii cu geamurile deschise. O mare parte din oameni spun deja că e foarte cald în spital. În mod normal, într-o încăpere de spital trebuie să fie maxim 22 de grade. Unii sunt învățați acasă și cu 30 de grade. Alora le va fi frig în spital și la 29 de grade și mereu vor avea de comentat”, a mai spus Floroni.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

O asociație evacuată din Primărie bombardează administrația cu zeci de solicitări pe Legea 544

Publicat

în

Liga Dreptății, asociația care a fost evacuată din clădirea Primăriei Lugoj de către primarul Claudiu Buciu, a găsit o modalitate să se răzbune pe cei care conduc administrația locală lugojeană. A transmis mai multe adrese, prin care solicită comisiilor consiliului local zeci de documente. În ultima ședință a Consiliului Local Municipal,  consilierul Nicu Bădina, a cerut un punct de vedere secretarului Dan Ciucu, în legătură cu legalitatea acestor solicitări.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Văd trei adrese care sunt trimise comisiilor de specialitate ale Consiliului Local. Aș dori să știu, din punct de vedere juridic, care este rezolvarea acestor adrese”, a întrebat Bădina.

vodafone angajează

Viceprimarul Bogdan Blidariu a declarat că li se va răspunde celor de la Liga Dreptății, în termenul legal și conform legii.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

„Pot să se adreseze instanței, pentru că în instanță se poate cere orice. Nu am mai întâlnit până acum o asemenea situație în care să fie solicitate informații publice Consiliului local. Consiliul nu funcționează ca o instituție cu activitate permanentă, în mod normal aceste cereri se adresează Primăriei. Toate documentele care le solicită sunt pe site-ul Primăriei, le-am făcut deja un răspuns și i-am îndreptat să ia de acolo documentele solicitate”, a completat și Dan Ciucu.

 

Citiţi mai departe

Administrație

Încă o sesizare penală pentru investiții plătite și nefăcute la Lugoj. Sunt implicați și angajații Primăriei

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Primarul Lugojului, Claudiu Buciu, a dezvăluit că, la fosta cazarmă de pe strada Banatului, nu au fost găsite centralele și echipamentele de climatizare, plătite de către Primăria Lugoj constructorului, de doi ani de zile, dar neinstalate. „În acte există. În acte a fost și pusă în funcțiune, chiar dacă nici astăzi locația nu beneficiază de racord la rețeaua de gaz… și a fost și plătită.

vodafone angajează

În această situație se regăsesc două centrale termice și instalațiile și echipamentele pentru climatizare care trebuiau puse în operă în cadrul lucrării de modernizare parțială a clădirii fostei cazarme de pe strada Banatului”, arată edilul. Buciu spune că responsabili pentru acest fapt sunt constructorul, dar și angajații Primăriei Lugoj, cei car e au închis ochii la această situație.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

„Aici au semnat antreprenorul – Technocer (care a și încasat banii – în urmă cu doi ani), dirigintele de șantier – Popescu, directorul investițiilor din primărie – Negruțiu, funcționarul responsabil de proiect – Podaru, dar și fostul primar. Contractul trebuia finalizat acum cinci ani, lucrările nu sunt nici astăzi finalizate. Am luat decizia de a rezilia acest contract, iar când urma să facem recepția a ceea ce s-a executat, am constatat cele expuse mai sus”, susține primarul.

Edilul lugojean anunță că vor fi sesizate, din nou, organele penale de cercetare abilitate să stabilească cine este responsabil. Buciu afirmă însă că sesizările făcute nu au fost rezolvate, iar  „organele de cercetare penală nu dau semne că ar face ceva”

Citiţi mai departe

Administrație

Decizie finală în cazul pieței de vechituri ocico a Lugojului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Vești proaste pentru lugojenii care credeau că piața ocico se redeschide. Târgul preferat al acestora rămâne închis până cel puțin la toamnă, a precizat administrația locală prin vocea edilului șef. Acesta a declarat că piața de vechituri rămâne închisă cel puțin câteva luni, până la redactarea unui regulament care să permită desfășurarea activității în limitele legii.

vodafone angajează

“Lucrăm la un regu­la­ment de funcționare, cu reguli clare pentru piața de vechituri. Îl vom finaliza până în august, iar mai apoi îl vom supune pentru dezbatere publică și vot în consiliu. Vom redeschide piața în septembrie, sperăm noi, când vom avea totul reglementat. Am avut reclamații de la locuitori, nu îl vom mai deschide fără un regulament, fără a avea activitate civilizată, nu mai putem lăsa pe fiecare să facă ce vrea”, a precizat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Totodată, primarul spune că decizia de a închide piața ocico a venit și din cauza regulilor referitoare la pandemie, care nu erau deloc respectate în incinta zonei comerciale.

Citiţi mai departe

Administrație

Mai mulți lugojeni au primit ultimatum să taie ambrozia, altfel vor fi amendați cu până la 20.000 de lei

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

La nivelul Primăriei Municipiului Lugoj s-a constituit o comisie în cadrul măsurilor întreprinse în vederea evitării instalării și răspândirii buruienii ambrozia pe terenurile intravilane sau extravilane din municipiul nostru. Comisia a constatat existența ambroziei pe un număr de 14 suprafețe.

vodafone angajează

Au fost transmise somații către proprietarii acestor terenuri, atât persoane fizice cât și juridice, situația fiind monitorizată în continuare. În cazul nerespectării de către proprietari a  prevederilor din somații, se vor aplica sancțiuni cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Comisia continuă activitățile de identificare a terenurilor cu ambrozie pe toată durata de vegetație. Pe această cale facem un apel la cetățeni să ne ofere sprijin în identificarea zonelor în care mai există ambrozie. Așteptăm fotografii și date de identificare a acestor locații la adresele de e-mail: mediu@primarialugoj.ro sau contact@primarialugoj.ro, pe Facebook sau prin intermediul aplicației CityHealth.

În conformitate cu Legea nr. 62/2018, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia. În scopul distrugerii și a prevenirii răspândirii ambroziei, se impune desfășurarea periodică a unor lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite