Connect with us

Social

Episcopul Alexandru Mesian, confirmat cu COVID -19. S-a testat și primarul Claudiu Buciu

Publicat

în

FOTO pioromeno.com

Episcopia Greco-Catolică din Lugoj a anunțat că episcopul Alexandru Mesian s-a infectat cu coronavirus. Episcopul se află la spitalul din Lugoj într-o stare bună.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Iubiți credincioși, vă rugăm să-l purtați în rugăciune pe PS Alexandru Mesian care în cursul zilei de azi, 30 octombrie 2020, a fost confirmat pozitiv cu Sars-Cov-2. Starea sănătății Preasfinției Sale este stabilă și nicidecum îngrijorătoare, însă a fost internat la Spitalul Municipal din Lugoj pentru investigații mai aprofundate și pentru a rămâne sub supravegherea medicilor, atât cât se va considera necesar”, a fost anunțul lui Ioan, Episcop Auxiliar de Lugoj.

Primarul Claudiu Buciu, a anunțat și el că s-a testat ieri și testul a ieșit negativ, însă a atras atenția asupra unei practici ilegale și imorale de la spitalul din Lugoj.

„Sunt negativ. Am achitat contravaloarea testului, asa cum e firesc.

RETIM

Astazi m-am prezentat la Centrul de testare al Spitalului Municipal Lugoj. Am completat documentele necesare, am platit contravaloarea testului (cu chitanta atasata) si doar apoi am facut testul.
Rezultatul a fost negativ.
Mai multi colegi din Primarie si-au facut testul, tot pe banii lor.
Insa, in timp ce si alti Lugojeni isi platesc testele, anumite cadre medicale din Spitalul Municipal nu o fac, “pacalind” sistemul.
Mai exact, daca te ajuta cativa colegi din spital, te internezi dimineata la ora 8:50, pentru ca, chipurile, suferi de Hipertensiune esentiala primara (in timp ce tensiunea masurata era de 130 cu 90), si, pentru ca nu poti fi internat fara un test COVID, care – in acest caz se face gratuit… – faci testul in 15 minute, te intorci la colegul medic care era hotarat sa te interneze, insa refuzi internarea pe proprie raspundere, chiar la ora 9:30. Dar te-ai ales cu un test gratuit. Totul pentru ca maine (31 octombrie 2020) trebuie sa pleci in Austria si nu mai ai timp sa vezi de ce ai fost asa de bolnav incat era gata gata sa te internezi.
Asa se favorizeaza intre ele unele cadre medicale din spital. Am incredere in majoritatea medicilor si a personalului medical. De aceea ii rog sa nu mai favorizeze pe nimeni si sa nu mai inchida ochii la astfel de ilegalitati.
Ar fi timpul sa-i favorizeze cineva si pe Lugojeni! Ajunge cat unii au fost tratati ca fiind mai egali decat altii!

Il rog pe managerul spitalului sa prezinte un raport cu privire la aceasta situatie in prima sedinta a Consiliului Local. Ii voi furniza toate documentele necesare, daca nu le detine.” a fost anunțul primarului, postat pe pagina sa de socializare.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

FOTO Tunelul Iubirii de la Lugoj, imortalizat de către un pasionat de fotografie

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Chiar dacă celebrul Tunel al Iubirii din Caraș-Severin este istorie, datorită scoaterii din funcțiune a liniei de cale ferată unde a fost inițial descoperit, astfel de locuri se formează oriunde există vegetație deasă în jurul liniilor de tren. Un astfel de loc se găsește și la Lugoj.

Undeva în spatele spitalului municipal, un fotograf amator a reușit să imortalizeze câteva imagini de-a dreptul spectaculoase. Tunelul creat în mod natural și artificial, de pomii din jurul liniei de cale ferată și trecerea garniturilor pe lângă aceștia, arată impresionant în fotografii.

Unul dintre lugojenii care a surprins Tunelul Iubirii din oraș este Alex Domanyek, care a și împărtășit pozele cu restul comunității lugojene, prin intermediul rețelelor sociale.

RETIM

sursa foto: Alex Domanyek/Facebook.com

Citiţi mai departe

Social

Lugojeanul Octavian Batori a asigurat gratuit mii de porții de mâncare pentru o acțiune de voluntariat

Publicat

în

Timp de 100 de zile, sute de voluntari au participat la lucrările de reabilitare ale spitalului din Reșița. Marți, 21 septembrie, va avea loc inaugurarea clădirii de trei etaje, reabilitate exclusiv prin acțiunea de voluntariat demarată de reșițeanca Lili Gherle și doctorul Emil Bunda. La tot acest efort a participat și un lugojean. Este vorba despre Octavian Batori, patronul firmei de catering din Lugoj și a restaurantului Ana Lugojeana din Reșița.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„E nu îl cunosc pe omul acesta, dar datorită acestui om am putut să facem ceea ce am făcut. Este puțin spus mulțumesc! Firma Ana Lugojeana, Octavian, ne-au dat mii de porții de mâncare. Dacă cineva își poate imagina că o firmă poate trimite în aproape 100 de zile mâncare pentru toți voluntarii pe care i-am avut la lucru! E foarte important ceea ce a făcut, pentru că voluntarul vine, dar dacă la ora prânzului nu îi poți asigura o masă, pleacă și nu mai revine. Datorită lui Octavian am reușit să ținem voluntarii în șantier și să mergem înainte”, a declarat pentru Lugojeanul, Lili Gherle, coordonatoare uneia dintre cele mai importate acțiuni de voluntariat desfășurate în ultimi ani în Banat.

În cele 100 de zile de lucru, voluntarii au reabilitat integral 120 de încăperi din Staționarul 3 al Spitalului Județean din Reșița.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Zeci de cazuri noi de coronavirus la Lugoj în ultima săptămână

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Cu o medie de 8 cazuri pe zi și un maxim de 15, Lugojul traversează valul patru al pandemiei de coronavirus în această toamnă. În ultima săptămână, de luni până sâmbătă, 51 de lugojeni au fost diagnosticați cu SARS-CoV 2, câțiva dintre ei ajungând și la spital pentru tratament.

În aceiași perioadă, în satele din jurul orașului au fost descoperite alte 110 cazuri, în toată zona de est a județului. Sâmbătă dimineață, numărul total de persoane internate în spitalele din județ era 226.

Numărul de persoane internate la ATI era de 37.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Migranți fără acte, descoperiți într-o parcare a autostrăzii de lângă Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Polițiștii timișeni descoperă din nou migranți fără acte de identitate, în parcările din județ, mai ales pe autostrada ce leagă Timișul de restul Europei. Aceștia se ascund în mașini care fac trasport de persoane, TIR-uri sau rulote. Vin de cele mai multe ori din Siria, Afganistan sau alte țări din Orientul Mjlociu.

La data de 16 septembrie, în jurul orei 01.20, polițiștii orașului Făget și Secției 10 Poliție Rurală Făget, au depistat în parcarea A1 Margina-Lugoj, din județul Timiș, un grup de 3 persoane de sex masculin.

În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că aceștia nu sunt cetățeni români și nu posedă niciun document de identitate. Bărbații au fost predați polițiștilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite