Connect with us

Social

Băcănia Vlad –  un nou magazin cu produse pentru o alimentație sănătoasă

Publicat

în

Un nou magazin cu bunătăți, Băcănia Vlad s-a deschis pe strada Alexandru Astalaș, la numărul 19. Produse proaspete și de bună calitate fac deliciul cumpărătorului care îi trece pragul. În primul rând, preparatele din carne, marca Vlad, produse după rețete tradiționale din Banat, sau carnea proaspătă de porc ocupă locul cel mai important în activitatea magazinului.

RETIM

Aici, cumpărătorul poate găsi o gamă largă de mezeluri, wirșli, crenvurști, cârnați cu cașcaval, cârnați de casă proaspeți sau afumați, picanți sau mai puțin picanți, mai multe sortimente de salam, măieș, tobă, șuncă, ceafă marinată, costiță, slănină sau mici. Produsele sunt naturale, fără aditivi, coloranți sau conservanți. Se păstrează rețetele tradiționale din Banat. Procesul de fabricare este la fel ca cel din gospodăria bănățeanului. Carnea stă la saramură, apoi este afumată cu rumeguș de fag, așa cum făceau bunicii noștri în afumătoarea lor.

Dar cum o băcănie care se respectă are tot felul de produse alimentare, și Băcănia Vlad nu se rezumă doar la carne și produse din carne. Aici, cumpărătorul găsește o pâine de casă, fără amelioratori, deosebit de gustoasă, produsă la Remetea Mare și la Coștei. La mare căutare, sunt zacusca de fasole și zacusca de vinete, produse la Bocșa. Să nu uităm de delicioasa dulceață de casă, de diferite sortimente. Acestea sunt produse autohtone, preparate după rețete specifice locului din care provin.

Desigur că nu puteau să lipsească produsele lactate – caș, brânză de vacă, brânză de oaie, smântână, iaurt. Furnizorii produselor lactate sunt firme prestigioase. Vorbim despre Floarea din Banat, care aduce brânză, unt și smântână; cașcavalul vine de la Firma Oblaza, iar iaurtul natural provine din gospodăriile particulare din Bucovăț, Mașloc sau din diferite colțuri din Maramureș.

Și pentru că, după o masă copioasă, se cere și ceva dulce, Băcănia Vlad are și produse de import, aduse din Grecia – suc de rodii și rahat.
Nu lipsesc nici vinurile de Buziaș sau cele din Republica Moldova și berea artizanală de la Poiana Mărului.
Veniți, vedeți, luați și vă bucurați de produsele pe care vi le oferă Băcănia Vlad !

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Lugojeanul Aris Marta se întoarce acasă. Ce le-a cerut celor care l-au ajutat să se opereze

Publicat

în

RETIM

După câteva zile de chin și o operație care l-a scăpat de o tumoare facială care i-a pus viața în pericol, lugojeanul Aris Marta se întoarce acasă. Bărbatul are de luptat acum cu recuperarea, cu umflătura feței din cauza operației, dar și cu durerile provocate de acestea. Totuși, lugojeanul spune că nu se mai simte altfel decât în extaz.

“Astăzi deja e mult mai bine, atât de bine ca doctorul mi-a propus ca mâine pot pleca acasă. Vindecarea locală decurge perfect și corpul meu îmbătat de bucurie lucrează optim ca un ceas elvețian. Deci am venit, am făcut, am plecat. Eficient și minunat! Rămâne ca în 12 zile aproximativ sa aflu rezultatul histopatologic și planul de tratament mai departe”, a scris Aris pe Facebook.

Lugojeanul i-a rugat pe cei care l-au ajutat să nu mai doneze deocamdată bani, până la aflarea rezultatelor analizelor. 

“Până atunci cred că putem pune pe frâna ajutoarele financiare ca nu as vrea sa „profit” de pe urma imensei voastre bunătăți. Dacă cumva va mai trebui puțin voi da de veste și sunt sigur ca se va găsi o rezolvare. Fiecare da din puținul lui, și sunt bani munciți cu greu.Nu ar fi drept sa mai iau până când nu știu cât mai trebuie, pentru ca sunt șanse sa ajungă”, este apelul bărbatului.

Aris Marta are 41 de ani și a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin (cancer limfatic). Operația de la Viena a costat 34.000 de euro, banii fiind adunați în doar câteva zile de către lugojeni.

Citiţi mai departe

Social

Două focare noi de coronavirus la Lugoj. Parte din cei afectați vor fi vaccinați de echipe mobile de imunizare

Publicat

în

RETIM

Două focare noi de coronavirus au fost depistate la Lugoj. Este vorba despre două locații, una fiind și în trecut subiectul unui focar, care s-a stins după o anumită perioadă. De această dată, cele două focare au apărut la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Copii Lugoj și respectiv Centrul de Plasament Lugoj.

Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Copii Lugoj – 13 cazuri confirmate;

Centrul de Plasament Lugoj – 3 cazuri confirmate.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, una dintre cele două locații fac parte dintr-o listă cu șapte centre din tot județul unde echipe mobile de medici și asistente se vor deplasa pentru a-i vaccina pe beneficiari. Cele șapte centre sunt: 

– Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Găvojdia -151 beneficiari

– Centrul de Îngrijire și Asistența Variaș- 35 beneficiari

– Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 1 Lugoj -50 beneficiari

– Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Lugoj – 89 beneficiari

– Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 2 Lugoj -61 beneficiari

– Centrul de Plasament pentru Copilul cu dizabilități Recaș -27 beneficiari

Citiţi mai departe

Social

Câte vaccinuri anti-coronavirus au fost administrate la Lugoj. Într-o zi au fost vaccinate 240 de persoane

Publicat

în

RETIM

Miercuri, 20 ianuarie, 240 de persoane au primit fie prima, fie a doua doză de vaccin anti-coronavirus la Lugoj. În campania de vaccinare care a început domol în orașul de pe Timiș, singurul centru funcțional în etapa a doua este cel de la spital. Aici, în total, au fost administrate 847 de vaccinuri.

La nivelul județului Timiș, s-au administrat 13.715 doze de vaccin, până la raportarea de miercuri, 20 ianuarie. Din totalul dozelor administrate până în prezent, s-a înregistrat un număr de 28 reacții adverse, de intensitate scăzută spre moderată (ex: durere la locul administrării, mialgii, subfebrilități, cefalee, reacție urcicariană remisă imediat, prurit).

Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin, cele mai importante fiind respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică).

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite