Connect with us

Social

Băcănia Vlad –  un nou magazin cu produse pentru o alimentație sănătoasă

Publicat

în

Un nou magazin cu bunătăți, Băcănia Vlad s-a deschis pe strada Alexandru Astalaș, la numărul 19. Produse proaspete și de bună calitate fac deliciul cumpărătorului care îi trece pragul. În primul rând, preparatele din carne, marca Vlad, produse după rețete tradiționale din Banat, sau carnea proaspătă de porc ocupă locul cel mai important în activitatea magazinului.

Meniul zilei Octavian

Aici, cumpărătorul poate găsi o gamă largă de mezeluri, wirșli, crenvurști, cârnați cu cașcaval, cârnați de casă proaspeți sau afumați, picanți sau mai puțin picanți, mai multe sortimente de salam, măieș, tobă, șuncă, ceafă marinată, costiță, slănină sau mici. Produsele sunt naturale, fără aditivi, coloranți sau conservanți. Se păstrează rețetele tradiționale din Banat. Procesul de fabricare este la fel ca cel din gospodăria bănățeanului. Carnea stă la saramură, apoi este afumată cu rumeguș de fag, așa cum făceau bunicii noștri în afumătoarea lor.

Dar cum o băcănie care se respectă are tot felul de produse alimentare, și Băcănia Vlad nu se rezumă doar la carne și produse din carne. Aici, cumpărătorul găsește o pâine de casă, fără amelioratori, deosebit de gustoasă, produsă la Remetea Mare și la Coștei. La mare căutare, sunt zacusca de fasole și zacusca de vinete, produse la Bocșa. Să nu uităm de delicioasa dulceață de casă, de diferite sortimente. Acestea sunt produse autohtone, preparate după rețete specifice locului din care provin.

RETIM

Desigur că nu puteau să lipsească produsele lactate – caș, brânză de vacă, brânză de oaie, smântână, iaurt. Furnizorii produselor lactate sunt firme prestigioase. Vorbim despre Floarea din Banat, care aduce brânză, unt și smântână; cașcavalul vine de la Firma Oblaza, iar iaurtul natural provine din gospodăriile particulare din Bucovăț, Mașloc sau din diferite colțuri din Maramureș.

Și pentru că, după o masă copioasă, se cere și ceva dulce, Băcănia Vlad are și produse de import, aduse din Grecia – suc de rodii și rahat.
Nu lipsesc nici vinurile de Buziaș sau cele din Republica Moldova și berea artizanală de la Poiana Mărului.
Veniți, vedeți, luați și vă bucurați de produsele pe care vi le oferă Băcănia Vlad !

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Apel pentru curățenia Lugojului! Primarul cere sprijinul lugojenilor pentru un oraș mai curat

Publicat

în

FOTO ARHIVA

Primarul Lugojului a făcut un nou apel la locuitori să sprijine administrația în problema curățenii orașului. Claudiu Buciu le cere lugojenilor să fotografieze și să transmită Primăriei imagini cu cei pe care îi surprind aruncând gunoaie în locuri nepermise, pentru a putea fi identificați și amendați. Buciu spune că Poliția Locală nu face față cu prinderea și identificarea acestor indivizi.

Meniul zilei Octavian

„Fac apel, din nou, la cetățeni să nu mai arunce gunoaie în depozitele clandestine. În al doilea rând, îi rog pe toți cetățenii să ne semnaleze imediat când văd persoane că aruncă gunoaie în aceste locuri. Nu avem capacitatea operațională să supraveghem tot orașul să vedem cine aruncă, unde aruncă. Este imposibil! Ar trebui să punem cu toții umărul să curățăm orașul de astfel de comportamente. Nu avem cum să facem față. În ciuda veșnicelor clișee, că ce face Poliția locală, să știți că nu avem polițiști disponibili să fie în permanență prezenți în aceste locuri unde se aruncă gunoaie. Mai sunt și alte probleme în oraș”, spune primarul Lugojului.

Apelul edilului vine și în contextul în care problemele serviciului de salubritate sunt extrem de greu de rezolvat și durează. De exemplu, la concursul pentru măturători nu a participat nicio persoană.

În momentul de față, pentru întregul oraș, există 8 măturători, 2 încărcători, un om care golește coșurile stradale, patru șoferi un paznic și celebrele mături. Camionul cu care se transporta gunoiul a fost oprit în trafic de polițiști și nu mai poate circula, din cauza faptului că serviciul de curățenie nu are licență.

RETIM

Consiliul local va înființa o nouă societate care să preia salubritatea orașului, însă acest demers va mai dura câteva luni după aprobarea bugetului, din cauza autorizațiilor și licențelor care trebuie obținute și a utilajelor care trebuie achiziționate.

Citiţi mai departe

Social

Hella pune la bătaie 30.000 de euro pentru acțiuni caritabile. Banii se alocă după evenimentul HELLA & Friends

Publicat

în

HELLA & Friends, organizat în perioada 23-25 aprilie 2021, este un eveniment individual, în care,  în funcție de distanța parcursă prin plimbare sau alergare, de fiecare participant, HELLA România va dona 1 euro/kilometru pentru cauze caritabile și de voluntariat din Arad, Craiova, Lugoj și Timișoara.

Meniul zilei Octavian

„Înscrierile se desfășoară până în 22 aprilie 2021, pe platforma online HELLA and Friends, pusă la dispoziție de partenerul nostru tehnic la acest eveniment, „Aleargă România!”, https://aleargaromania.ro/hella-and-friends/. Membrii de familie și prietenii se înscriu pe baza unui cod pe care îl primesc de la angajații HELLA România. Apoi, ca să măsurăm kilometri, veți folosi una dintre aplicațiile Strava sau Garmin Connect, care se sincronizează cu platforma AleargaRomania.ro”, arată organizatorii.

Evenimentul HELLA & Friends are două obiective: mișcare ușoară pentru sedentarismul și să ne reconectăm cu natura; donații pentru grupuri vulnerabile.

Fiecare kilometru parcurs de participanți (în mers sau alergare) va fi convertit în 1 euro pe care HELLA România îl va dona. HELLA România este pregătită să doneze 30.000 de euro.

RETIM

„Ieșim la mișcare afară din casă, fără interacțiune în grupuri mari și respectând măsurile de protecție împotriva Covid-19, și HELLA România va dona câte 1 euro pentru fiecare kilometru realizat, către proiectele unor ONG-uri din Arad, Craiova, Lugoj și Timișoara, recomandate de angajații HELLA implicați în activități de voluntariat și caritabile”, mai arat[ reprezentanții companiei.

Citiţi mai departe

Social

O nouă asociație civică la Lugoj. Prima acțiune va avea 200 de beneficiari

Publicat

în

O nouă asociație civică a apărut la Lugoj. Este vorba despre Civilug, care își propune desfășurarea unor activități de educație și consiliere culturale, în domeniul dezvoltării urbane, al sportului, sănătății, asistenței sociale și mediului.

Meniul zilei Octavian

„Înființată în luna martie a acestui an, Asociația Civilug este expresia dorinței de implicare în viața comunității și a libertății de exprimare a membrilor săi, care pot lua atitudine prin organizarea de acțiuni în domenii de interes public. Membrii Asociației Civilug sunt toți lugojeni, aduși împreună de respectul pentru oameni și dragostea pentru acest oraș. Eforturile lor și ale întregii comunități de voluntari se îndreaptă în direcția dezvoltării societății în ansamblul său, prin asocierea pentru un scop comun și punerea în practică a valorilor de solidaritate, toleranță și coeziune socială”, arată Alinei Chiriac, purtătoare de cuvânt a noii organizații.

Primul proiect al organizației urmărește susținerea și gestionarea locală a inițiativei numită ”Oferă o masă caldă”, propusă de trei chefi timișoreni.

„Acțiunea, derulată până în prezent în mai multe localități din județ, este destinată persoanelor singure, vârstnicilor, familiilor cu mulți copii, celor cu venituri mici și altor categorii de persoane aflate într-o perioadă mai dificilă a vieții. În acest sens, sâmbătă, 24 aprilie, alături de partenerii de la Chef’s for Humanity și având sprijinul mai multor firme lugojene, Asociația Civilug va oferi o masă caldă celor peste 200 de beneficiari identificați. Prin această activitate organizația își propune înlăturarea oricăror bariere invizibile și creșterea coeziunii comunității lugojene, în folosul celor mai puțin norocoși”, mai spune Alina Chiriac.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

VIDEO Lugojul de acum 35 de ani, surprins în imagini video pe care trebuie să le vezi

Publicat

în

Meniul zilei Octavian

Cum arăta Lugojul acum 35 de ani? Un clip video postat pe YouTube, cu imagini surprinse tocmai în 1986, răspunde la întrebare. Autorul canalului unde a fost publicat, Emil Mateial, spune despre video că este un reportaj realizat în cadrul cineclubului ”Lugojtext” cu câteva aspecte din orașul Lugoj.

Astfel, clipul prezintă imagini cu și despre Corul Ion Vidu,noua sală de sport a orașului, actuala sală de pe strada Timișorii, Cântarea României, aspecte din oraș, tratarea bolnavilor și chiar o intervenție chirurgicală cu anestezie, dar și multe altele. 

Potrivit aceleiași surse, digitalizarea clipului a fost făcută de către ”Muzeul Cineastului Amator” din Reșița, iar prelucrarea digitală și sonorizarea de către Emil Mateiaș.

RETIM

 

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite