Connect with us


Actualitate

Dupa 8 ani de periferie

Publicat

în

aniversare-50-de-ani-alexandru-rosca-46Lugojul arata ca dupa bombardament. Nu mai tin minte de cate ori am scris fraza asta, probabil de cateva zeci, insa e si greu sa nu o faci cand, zi de zi, lumea te suna si se plange ca pe strada pe care sta nu poate intra cu masina fara sa o strice. Nu poate merge cu bicicleta pentru ca isi sparge rotile. Nu poate sta in fata casei la o vorba cu vecinul, pentru ca e praf. De opt ani incoace, actualul primar al orasului promite ca Lugojul va fi modernizat, de la periferie spre centru.

PMP

In realitate insa, intreg Lugojul este o mare si interminabila periferie. Strazile din oras sunt de nedescris, chiar si cele centrale, prost asfaltate si fara guri de canal ridicate la nivel, aleile si trotuarele pentru pietoni sunt inguste sau reabilitate acolo unde nu era cazul, iar utilitatile lasa de dorit. Avem un bazin acoperit la care se lucreaza de ani buni, insa care la inaugurare a fost inchis, ca nu sunt gata lucrarile. La strand, nici nu mai putem aduce vorba de inaugurari, noroc ca au taiat iarba, ca te mancau serpii pe acolo.

USR

Tot stau si ma gandesc la cei care zic ca actualul primar a facut totusi ceva pentru Lugoj. Oare e adevarat? A facut sau nu ceva pentru orasul asta in ultimii opt ani? Din pacate, raspunsul corect este „nu prea”. Nu a atras niciun investitor de calitate, nu a asfaltat nicio strada pe care sa zici ca poti circula fara sa troncane masina, nu a dus la capat obiectivele mari pe care si le-a propus si, cel mai important, nu are nicio viziune pentru urmatorii patru ani. De ce l-ar vota lumea? Eu nu as face-o, daca as avea domiciliul in Lugoj, cu tot respectul pentru omul Francisc Boldea. Ca primar, cred ca dansul ar fi fost indicat sa isi incheie cariera pe 5 iunie de la sine, nu invins in urma numararii voturilor.

Maine vom merge la vot. Daca vom merge multi la vot, asa cum probabil ca o sa se si intample, vom avea un primar nou, tanar, amabil, cu mult prea mult bun simt cateodata (da, exista si asa ceva) si cu un plan bine conturat. Un primar care va discuta deschis cu lugojenii problemele orasului, incercand sa le rezolve, nu sa le bage sub pres. Daca nu vom merge la vot, vom avea un primar sictirit de tot si de toate, tradat de propriul partid, deci gata de razbunare si care va fi decis de 10% din populatia orasului, lucru ce ar fi cu adevarat trist in anul 2016.

Dupa cum vedeti, nu am pomenit numele niciunui contracandidat al primarului Boldea in randurile de mai sus. Cred ca lugojenii stiu deja care este singurul candidat care il poate invinge pe primarul actual si il vor vota fara a se gandi de doua ori maine, intre 7:00 si 21:00. Pastram ritmul? Care, asta de periferie in tot orasul?

Nu prea cred.

sursa foto: Redesteptarea (felicitari fotografului, e cea mai buna poza a anului la Lugoj, de departe cea mai buna)

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Iluminatul festiv din Lugoj va fi unul modest. Doar anumite zone centrale vor fi împodobite

Publicat

în

Iluminatul festiv de sărbători va fi unul de criză, la Lugoj, în acest an. Primarul Claudiu Buciu a anunțat că vor fi împodobite doar câteva zone centrale din oraș.

PMP

„Anul acesta va fi un iluminat spartan. Deocamdată am discutat cu societatea care ne furnizează acest serviciu să verifice corpurile de iluminat din oraș, să schimbe tot ce trebuie schimbat, se și vede în oraș o mică schimbare. Cu privire la iluminatul festiv, le-am cerut o ofertă. O să fie doar în anumite zone, piețele centrale, străzile centrale, dar nu va fi spectaculos, va fi unul modest anul acesta”, a spus Claudiu Buciu.

USR

Citiţi mai departe

Actualitate

Primarul Lugojului dă afară din clădirea instituției toate asociațiile care nu au legătură cu activitatea administrației locale

Publicat

în

Clădirea Primăriei Lugoj găzduia de mai mulți ani sediile mai multor organizații de revoluționari și de drepturile omului care nu aveau niciun fel de contract de închiriere și nici o legătură cu activitatea administrației locale. Este vorba despre mai multe camere ocupate la etajul doi al clădirii. În una dintre acestea funcționa și Liga Dreptății Împotriva Corupției și Abuzurilor din România, condusă de către Petru Antoni.

PMP

Supărat, după decizia primarului, Petru Antoni a trimis un memoriu Consiliului Local Municipal Lugoj, în care arată activitatea organizației și menționează faptul că are 180 de filiale și centre în țară și străinătate. Deși s-a aflat printre materialele de ședință, de joi, 26 noiembrie, niciunul dintre consilieri nu a dorit să discute acest subiect.

USR

„Acum, după 30 de ani de activitate zilnică, noul primar, după trei zile de învestire, ne trimite o adresă ca în trei zile să eliberăm sediul pe care îl ocupăm. După alte trei zile, abuziv ne întrerupe activitatea, care este vastă și nu suportă întreruperi sau amânări”, arată Antoni în memoriul de 63 de pagini, transmis consilierilor lugojeni.

Antoni consideră că sediul primăriei este un bun al comunității și fiecare lugojean are dreptul să folosească bunul comunității.

Citiţi mai departe

Actualitate

Scădere importantă a ratei de infectare la Lugoj, la nici o săptămână de la instaurarea carantinei

Publicat

în

PMP

Au trecut șase zile de la instaurarea carantinei în municipiul Lugoj. Chiar dacă autoritățile nu au demonstrat că măsura stă la baza reducerii ratei de infectare, aceasta a scăzut în mod constant, de vineri și până în această dimineață.

USR

Autoritățile au anunțat faptul că rata de infectare la Lugoj este aproape de 5 la 1000 de locuitori. Mai exact, a ajuns la 5,36 la mie. Înainte de carantină, rata a crescut la Lugoj până la valoarea maximă de 7,17 la 1000 de locuitori, raportată vineri dimineața, cu o zi înainte de carantinare.

Joi dimineața, 26 noiembrie, localitățile din județul Timiș cu rata de infectare pe ultimele 14 zile  peste 3/1000 locuitori erau:

,84; Lugoj – 5,36; Deta – 2,89; Făget – 3,11;  Gătaia -3,90;  Jimbolia- 5,45; Recaș – 5,13; Sânnicolau Mare -4,25;   Becicherecu Mic -3,56;  Biled – 4,59;  Birda – 10,92;  Boldur – 3,20 ; Bucovăț – 10,05; Chevereșu Mare -4,97; Comloșu Mare – 3,79;  Coșteiu – 3,53, Criciova – 3,54; Denta – 4,00; Dudeștii Noi – 5,09; Dumbrăvița – 9,05;  Foeni – 4,00;  Găvojdia -4,79; Ghilad- 4, 25; Ghiroda – 10,30, Giroc – 7,54; Giulvăz  – 3,08, Jebel-6,29; Lenauheim – 3,60; Lovrin – 3,15,   Moșnița Nouă-7,69; Ohaba Lungă – 3,13; Orțișoara – 4,42; Otelec – 3,28 ; Parța – 3,69;  Pișchia – 3,30,  Racovița- 3,54;  Remetea Mare -4,51; Săcălaz – 6,78; Șag – 7,21; Sânandrei – 3,61; Șandra – 3,51, Sânmihaiu Român – 6,02,  Sânpetru Mare – 3,91,  Satchinez – 3,14; Teremia Mare – 3,63; Topolovățu Mare- 5,27, Traian Vuia – 3,96, Valcani – 4,97.

Localitățile cu rata de infectare pe ultimele 14 zile peste 1,5/1000 locuitori erau:

Buziaș – 1,52; Ciacova – 2,98; Beba Veche – 2,59;   Belinț – 1,58;    Cărpiniș -2,94 ; Cenad – 1,87;  Cenei – 2,63; Curtea – 2,33; Dudeștii Vechi – 2,28; Dumbrava – 2,52; Fibiș – 1,73 ; Ghizela – 1,62,  Giarmata – 2,41; Giera – 2.01 ; Gottlob – 1,88, Jamu Mare – 1,66; Liebling – 2,41, Livezile –2,34 ; Mănăștiur – 1,67;  Nițchidorf –2,44,  Pădureni – 1,93; Peciu Nou – 2,99;  Saravale- 2,95;  Secaș – 1,55, Stiuca – 1,74; Tomnatic – 2,09 ; Tormac – 1,70, Uivar- 2,25; Victor Vlad Delamarina – 2,09, Voiteg -2,81.

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite