Connect with us

Actualitate

Doi lugojeni pe lista celor mai căutaţi români. Unul e traficant de droguri, celălalt e dat dispărut de familie

Publicat

în

Datele colectate de Poliția Română la jumătatea lunii iunie arătau că 4.450 de români erau dați în urmărire. Cei mai mulți fugari, 4.100, sunt urmăriți internațional, deoarece polițiștii au informații că au plecat din țară înainte de a fi condamnați definitive, arată digi24.ro.

Meniul zilei Octavian

Conform aceleiaşi surse cei mai mulți dintre românii care fug de închisoare au fost condamnați pentru încălcarea codului rutier, în timp ce pe locul doi, la mică distanță, se regăsesc cei care au fost condamnați pentru furt sau tâlhărie. Printre urmăriți se numără însă și condamnați periculoși – aproape 300 pentru fapte violente, aproape 200 de traficanți de carne vie și tot atâția traficanți de droguri.

Pe această listă se află şi doi lugojeni, însă din motive diferite.  Conform site-ului Poliţiei Române, Pavel Roseti, din Lugoj, născut în 1973, este căutat pentru că a fost condamnat la închisoare pentru 11 ani de zile. Roseti a fost condamnat, după ce a fost prins că a vândut, în mod repetat, aproximativ 1 kg de heroină, pentru care a primit 20.000 de dolari.Cel de-al doilea lugojean aflat pe lista persoanelor căutate de pe site-ul Poliţiei Române este Gheorghe Vasile Laurenţiu. Avesta nu este infractor, însă a plecat în mod voluntar de acasă din data de 17.03.1999, cu intenţia de a se angaja pe un vas pescăresc în Turcia şi nu s-a mai întors. La scurt timp familia a pierdut orice legătură cu el.“În data de 21.03.1999, acesta si-a contactat telefonic mama,  spunându-i că se află în Turcia în localitatea Istanbul. Totodată, în cadrul aceleiasi convorbiri telefonice, persoana dispărută i-a solicitat mamei sale  să-i comunice  adresa unei familii din Lugoj, familie ce se afla în acel moment în Turcia în localitatea Adana.  După ce i s-au furnizat informaţiile solicitate,  convorbirea s-a  întrerupt  brusc,  din acel moment familia nu a mai aflat nimic despre acesta”, arată poliţiştii.

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Un lugojean a scos la vânzare una dintre cele mai râvnite mașini vechi din lume

Publicat

în

Meniul zilei Octavian

Un autoturism VW T2 Camper Westfalia a fost scos la vânzare pe internet de către un lugojean. Potrivit anunțului de pe OLX, modelul a fost fabricat tocmai în anul 1979, iar motorul este complet funcțional. Prețul cerut pentru mașina extrem de râvnită în rândul colecționarilor este de 6.990 de euro. 

Motorul de pe camper este cel original de 1.600 cmc, răcit pe aer, iar proprietarul asigură că acesta funcționeză și pornește usor. Interiorul mașinii este dotat cu accesorii de camper, încălzire auxiliară pe gaz, pat rock&roll, frigider, spălător, aragaz, draperii cu șină originală și altele.

Mașina se adresează colecționarilor care se ocupă cu restaurarea acestor autoturisme extrem de râvnite în toată lumea. Un camper restaurat de acest fel poate ajunge și la 50.000 de euro printre cei mai dornici fani ai modelului.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Trenuri suplimentate pentru vacanța de 1 Mai și Paști. Unul trece și prin gara din Lugoj

Publicat

în

CFR Călători va suplimenta, în perioada 30 aprilie – 4 mai, numărul trenurilor către cele mai solicitate destinaţii cu ocazia minivacanţei de 1 Mai şi Paşti.

Meniul zilei Octavian

Vor fi asigurate legături suplimentare cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi/Suceava, Timişoara Nord(via Lugoj), Arad, Craiova, Baia Mare, Cluj-Napoca, Braşov spre Constanţa şi staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia.

CFR Călători recomandă călătorilor să îşi planifice din timp călătoria, să folosească toate trenurile puse la dispoziţie şi să îşi procure din timp legitimaţiile de călătorie.

Biletele pot fi achiziţionate cu anticipaţie, utilizând următoarele canale: online – de pe www.cfrcalatori.ro(unde gasiti și mersul trenurilor); de la automatele de vânzare bilete din gări; direct de la casele de bilete din gări şi distribuitorii autorizaţi (agenţii de turism), unde este recomandată păstrarea distanţei faţă de celelalte persoane.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Lugojul revine la normal. Rata de infectare, pe un trend descendent și sub patru la mie

Publicat

în

Meniul zilei Octavian

Lugojul revine încet la un normal relativ, mai ales după ce guvernanții au impus restricții pentru localitățile cu 4/1000 de locuitori rată de infectare. De câteva zile, Lugojul se află pe o pantă descendentă ca număr de cazuri și deci rată de infectare.

În ultimele zile, la Lugoj rata de infectare a fost de 3,84/1000 de locuitori. Pe zile, au fost raportate sub 10 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Dacă trendul rămâne descendent, în weekend la Lugoj se vor ridica restricțiile impuse de către autorități.

Actualele restricții prevăd închiderea magazinelor la orele 18 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, dar și interzicerea circulației pe drumurile publice fără motiv, de la orele 20 până la 5 în dimineața următoare.

RETIM

foto: Alin VELICI

Citiţi mai departe

Actualitate

Liga Dreptății Împotriva Corupției și Abuzurilor a dat în judecată Primăria Lugoj

Publicat

în

Liga Dreptății Împotriva Corupției și Abuzurilor, asociația evacuată după 30 de ani, din sediul Primăriei Lugoj, a deschis un proces pentru „îndreptarea unor erori materiale”, în sentința de evacuare.

Meniul zilei Octavian

„Erorile care s-au comis, se referă doar la anul 2008, în care am avut un contract și nu s-a luat în considerare hotărârea Consiliului Local din anul 2003, cu perioadă nedeterminată. Președintele LDICAR-EU a solicitat o tolerare pentru evacuare, întrucât respectăm hotărârile judecătorești, cât și hotărârile Consiliului Local al Municipiului Lugoj”, se arată în adresa transmisă Consiliului local.

Cei de la Liga Dreptății Împotriva Corupției și Abuzurilor anunță că vor evacua spațiul, dar cer păsuire pentru mutarea documentelor adunate în ultimii 30 de ani de activitate.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite