Connect with us

Actualitate

Primăria Lugoj plăteşte de zece ori mai mult decât ar trebui pentru documentaţia de avizare a lucrărilor la Casa Ion Vidu

Publicat

în

Primăria Lugoj plăteşte doar pentru documentaţia pentru avizarea lucrarilor de investiţie (DALI), necesară pentru reabilitarea clădirii memoriale „Casa Ion Vidu” suma de 63.871 de lei, peste 13.000 de euro. Conform surselor din administraţia locală suprafaţa actuală a construcţiei este de 131 mp, cu o posibilitate de extindere până la dublu – aproximativ 260 mp. Tariful rezultat este de peste 50 euro + TVA /mp, doar pentru faza DALI.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Specialiştii susţin că tarifele de proiectarea pentru situaţii asemănătoare sunt între 5-10 euro/mp pentru DALI sau 20-25 de euro un proiect complet, care conţine toate fazele de proiectare: DALI, alături de DTAC, PT-DE şi toate studiile aferente.

Conform HG907 / 2016, Documentatia pentru Avizarea lucrărilor de investiţii – DALI este doar faza premergătoare a proiectului propriu-zis. Proiectul necesar demarării lucrărilor, necuprins în caietul de sarcini de licitaţie este compus din documentaţia de autorizaţie – DTAC, respectiv documentaţia tehnică de execuţie – PT-DE, căreia i se mai adaugă caiete de sarcini pentru execuţie, devize economice, urmărirea de şantier etc.  Astfel DALI analizează situaţia existentă şi oferă soluţia de ansamblu şi estimarea unei valori de investiţie, dar fară a putea sta la baza licitaţiei de execuţie, neoferind un proiect detaliat, soluţii concrete.

Imobilul studiat are valoare memoriala, dar nu este încadrat ca monument de arhitectura, astfel reabilitarea si extinderea acestuia nu implica intervenții delicate, studii sau expertize deosebite realizate de experți agreati de către Ministerul Culturii (studiu istoric, studiu de parament, sondaje etc.), fiind astfel un proiect de dificultate medie.

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Făgețean amendat după ce a plecat de acasă deși era izolat la domiciliu

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un bărbat din Făget aflat în izolare din cauza noului coronavirus a fost amendat după ce a fost prins de polițiști la plimbare prin oraș. În data de 22 septembrie, 298 de forţe de ordine au patrulat în județ în această cauză, fiind verificate 99 de societăți comerciale, precum şi 115 mijloace de transport persoane, dintre care 38 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  131 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 37.000 de lei. Dintre acestea, 130 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare. 

O sancțiune în valoare de 1000 de lei a fost aplicată unui bărbat, la Făget, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare. Acesta era in izolare si nu a fost găsit la domiciliu.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Spitalul din Lugoj a mărit numărul de paturi în ATI, dar tot nu face față numărului de bolnavi COVID

Publicat

în

FOTO Arhiva

Spitalul din Lugoj și-a mărit capacitatea secției de anestezie și terapie intensivă (ATI), de la cinci, la opt paturi, însă sunt din nou toate ocupate cu bolnavi COVID. Lucian Cocoș spune că numărul pacienților testați și descoperiți cu coronavirus este tot mai mare, de la o zi la alta.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Acum avem opt paturi pe ATI, ăsta e maxim ce putem face. Toate paturile sunt echipate cu tot ce trebuie, cu ventilatoare cu monitoare, cu injectomate. A crescut foarte mult procentul celor descoperiți la testare, aproape 50 la sută. Ieri, de exemplu, din 60 testați, 28 erau infectați. În spital avem internați 30 de pacienți pe non ATI și opt pe ATI”, a declarat directorul spitalului din Lugoj.

Lucian Cocoș a făcut un apel la persoanele nevaccinate să meargă să se vaccineze, pentru că în scurt timp spitalele nu vor mai face față numărului mare de pacienți care vor trebui internați.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Alimentarea cu apă este oprită în unul dintre cartierele Lugojului

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj informează cetățenii că în cursul zilei de 22 septembrie 2021 S.C. Meridian 22 S.A. desfășoară lucrări de intervenție la rețeaua de alimentare cu apă în cartierul Mondial Bocșei. Pe perioada lucrării este sistată alimentarea cu apă în cartierul Mondial Bocșei și zona adiacentă.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat cetățenilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipa de intervenție va face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp”, au anunțat reprezentanții Primăriei Lugoj.

Citiţi mai departe

Actualitate

Ziua cu cele mai multe cazuri noi de infectare la Lugoj din valul patru

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Valul patru al pandemiei de coronavirus a ajuns și la Lugoj, Marți la prânz, autoritățile au raportat cele mai multe cazuri într-o singură zi la nivel de oraș, dar și la nivel județean. Astfel, la Lugoj au fost descoperite luni, 20 septembrie, 25 de cazuri de infectare.

La nivel județean, au fost descoperite 481 de cazuri noi, dintre care 271 la Timișoara. În satele din jurul orașului, cum sunt Coșteiu, Boldur, Belinț, Bara, Dumbrava, Fârdea, Margina, Racovița, Tomești și Victor Vlad Delamarina, au fost descoperite 20 de cazuri noi de infectare.

Numărul mare de infectări noi vine și de la numărul de teste efectuate, la fel mai mare ca în vară, astfel că au fost efectuate peste 3300 de teste în 24 de ore în Timiș. O persoană a murit fiind depistată cu SARS-CoV 2, în județ, în ultima zi.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite