Actualitate
Poliţiştii şi procurorii, datori cu explicaţii. Două crime de la Lugoj nu au nici acum autor cunoscut
Crimele de la Caracal au scos la iveală, în ultimele zile, neregulile dintr-un sistem în care poliţiştii şi procurorii nu îşi fac treaba! Fie din neglijenţă, fie din nepricepere. Lugojul are cel puţin două cazuri grave, în care oamenii legii sunt datori cu explicaţii. Două crime de la comiterea cărora au trecut ani de zile şi nici astăzi nu sunt cunoscuţi făptaşii.
Crima în stil mafiot
De aproape 22 de ani, o familie din Lugoj e măcinată de durere, iar poliţiştii nu au reuşit să îi găsească pe cei care i-au pus capăt zilelor unui tânăr om de afaceri.
În anul 1997, liniştea Lugojului era tulburată de o crimă comisă în stil mafiot. Victima, Mihai Teslevici, un tânăr de 27 de ani, era cunoscut în Lugoj ca om de afaceri: despre el se ştia că făcuse mulţi bani aducând din străinătate aparate electronice pentru jocuri de noroc.
În 4 septembrie 1997, Mihai Teslevici a fost împuşcat în scara blocului unde locuia, în Lugoj. Crima a avut loc noaptea târziu, pe când Mihai se întorcea acasă. Când a intrat în bloc, cineva l-a împuşcat pe la spate. După primul foc, a fost rănit în picior, a încercat să fugă, însă nu a reuşit. Criminalul a mai tras de două ori, iar gloanţele l-au lovit pe Mihai în cap şi în inimă. A fost descoperit de un bătrân care locuia la parterul blocului şi care a alertat Poliţia.
Ancheta începută în 1997, însă anchetatorii nu au fost în stare să găsească indicile ca să descopere criminalul. Singurul detaliu cunoscut este faptul că Mihai a fost executat cu un pistol de fabricaţie sârbească. În evideţele Parchetului, dosarul de la Lugoj nici măcar nu mai apare la capitolul AN, deoarece s-a prescris, iar procurorii l-au soluţionat cu “netrimitere în judecată”, în anul 2012, ca urmare a intervenirii prescripţiei penale, conform vechiului cod penal.
Cadavrul tranşat de la Lugoj
O altă crimă, mai recentă, de la care au trecut totuşi opt ani, fără niciun rezultat al cercetărilor, este cea care a îngrozit întreaga ţară la începutul anului 2011. Bucăţi dintr-un cadavru au fost găsite la groapa de gunoi a oraşului.
În 6 ianuarie 2011, paznicul gropii de gunoi din Lugoj a observat că o haită de câini trăgeau de un sac, în care părea că ar fi carcasa unui animal sacrificat. Când s-a apropiat, şi-a dat seama că nu e vorba despre un animal şi că, de fapt, era cadavrul tranşat al unui om. A alertat forţele de ordine şi, în scurt timp, groapa de gunoi a Lugojului a fost închisă, iar criminaliştii au izolat zona şi s-au apucat să facă cercetări. Trupul de om se afla într-un sac şi din el lipseau membrele, capul şi o parte din trunchi.
În luna martie a anului 2011, pe râul Timiş, la barajul de la Hitiaş, nişte localnici au găsit o altă bucată din cadavrul tranşat la Lugoj. Era vorba despre coastele şi sternul victimei. După testul ADN, poliţiştii au confirmat că bucăţile făceau parte din acelaşi trup descoperit la groapa de gunoi de la Lugoj.
Potrivit raportului medicilor legişti, bărbatul descoperit tranşat la groapa de gunoi din municipiul Lugoj avea între 30 şi 40 de ani. Modul în care a fost ciopârţit trupul e de-a dreptul terifiant. În urma testelor efectuate de legişti, a reieşit că ucigaşul sau ucigaşii au folosit un fierăstrău şi un cuţit.
În aproximativ două luni, după descoperirea cadavrului, poliţiştii au aflat că un bărbat care frecventa aceste localuri nu a mai fost văzut de foarte mult timp, fapt absolut neobişnuit, deoarece omul era nelipsit de la unul dintre birturile zonei. În acest fel şi după testele ADN, oamenii legii au ajuns la concluzia că trupul tranşat ar aparţine unui bărbat care se numea Titu Velici, un individ care s-a despărţit de soţie şi de copil şi a dat în patima băuturii, trăind pe stradă.
Acestea au fost ultimele informaţii despre crima oribilă de la Lugoj. Oamenii legii nu au reuşit nici în prezent să găsească membrele şi capul victimei, însă nici făptaşul.
Actualitate
Deșeurile voluminoase din zona 0 a județului Timiș pot fi predate gratuit la containerele speciale RETIM
În perioada 25 ianuarie – 23 martie are loc o nouă campanie derulată de RETIM Ecologic Service SA și ADID Timiș pentru colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase din zona 0 a judeţului Timiş în localitățile Lugoj, Buziaș, Recaș, Balinț, Bara, Belinț, Bogda, Boldur, Brestovăț, Chevereșu Mare, Coşteiu, Criciova, Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Nițchidorf, Racovița, Sacoșu Turcesc, Secaș, Știuca, Topolovățu Mare și Victor Vlad Delamarina.
CINE poate preda deşeuri voluminoase
Cetățenii din localităţie menţionate mai sus pot depune prin aport voluntar deșeurile voluminoase în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare și între orele menționate în tabelul de mai jos.
CE se poate preda în cadrul acestei campanii
DEŞEURILE VOLUMINOASE sunt:
⦁ mobilier, comode, mese de cafea, de toaletă, decorative
⦁ mese de scris pentru copii, rafturi, etajere, etajere metalice
⦁ covoare, carpete, preșuri
⦁ canapele, paturi, dulapuri, birouri, scaune, banchete,saltele
⦁ oale
⦁ ceasuri
⦁ perdele, draperii
⦁ dulapuri de baie, suporturi prosoape
⦁ lustre, tablouri
⦁ obiecte sanitare, căzi, vase de toaletă, robineți, cabine de duș, suporturi, baterii sanitare, chiuvete, bideuri, capace vase de toaletă, lavoare, rezervoare de apă pentru vase de toaletă
⦁ obiecte mari de folosință îndelungată precum : calorifere fontă, calorifere aluminiu, uși, tocuri de uși şi tocuri de geamuri, etc
ATENŢIE! Deșeurile voluminoase nu trebuie amestecate cu alte categorii de deșeuri (reziduale, reciclabile, de construcții, etc.).
ATENŢIE! Nu se colectează în cadrul acestor campanii deșeurile electrice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, computere, etc.)!
Deșeurile voluminoase se păstrează în gospodărie până în momentul aducerii voluntare la punctul de colectare și nu se depun pe domeniul public în afara programului de colectare.
UNDE şi CÂND se pot preda deşeurile voluminoase aflati cu un simplu click aici
Detalii despre efectuarea acestor campanii pe www.retim.ro si www.adidtimis.ro/stiri.
De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.
Actualitate
Primăria Lugoj caută personal medical pentru centrele de vaccinare

Actualitate
Un ambulanțier din Lugoj a murit după ce s-a infectat cu coronavirus
Serviciul de Ambulanță al Județului Timiș a anunțat astăzi, că unul dintre ambulanțierii din Lugoj a murit, după ce s-a infectat cu coronavirus. Nicolae Pantalia împlinise, în 15 ianuarie, 56 de ani.
„De astăzi SAJ Timiș, a devenit mai sărac, a pierdut un coleg, un prieten, un om, a cărui absență va fi mereu resimțită. COVID-19 este UN ADEVĂR , DIN NEFERICIRE UNUL UCIGAȘ, FERIȚI-VĂ DIN CALEA LUI!”, au postat cei de la Ambulanța Timiș, pe pagina lor de socializare.
-
Social3 zile în urmă
Două focare noi de coronavirus la Lugoj. Parte din cei afectați vor fi vaccinați de echipe mobile de imunizare
-
Actualitate4 zile în urmă
Un ambulanțier din Lugoj a murit după ce s-a infectat cu coronavirus
-
Administrație3 zile în urmă
Primarul Claudiu Buciu își cere scuze față de locuitorii unei străzi din Lugoj