Connect with us


Administrație

De ce sunt blocate cererile pentru racord la gaz sau canalizare

Publicat

în

Zeci de lugojeni se plâng că au depus cereri pentru introducerea gazului sau pentru racorduri de canalizare și apă, însă acestea nu mai sunt aprobate de către Primăria Lugoj. Primarul Francisc Boldea susține că în majoritatea cazurilor, în care nu s-a primit aprobarea, este vorba de străzi și trotuare proapsăt asfaltate, care nu pot fi sparte în perioada de garanție.

PMP

“În momentul de față, de aproape o lună avem și Curtea de Conturi, care face verificări și nu se țin ședințe de executiv, pentru că se interpreteză că pentru asta ținem ședințele. Să vă explic cum e cu aprobările. Sunt anumite străzi, pe care noi încă le avem în garanție. Acolo am rugat populația să-și facă lucrările înainte, vă aduceți aminte că le-am trimis și scrisori, că ne-ați acuzat că sunt electorale. Pe străzile alea, care au trei ani garanție, noi nu putem interveni și da aprobări să le spargă, că pierdem garanția. Trebuia să-și facă înainte de a fi asfaltate. De exemplu, avem câteva solicitări pe Timișorii 110, la trei săptămâni după ce am terminat de asfaltat. Vă imaginați, să spargem iarăși șoseaua. După aia, iar o să scrieți că de ce am spart drumul proaspăt asfaltat.  Mai sunt situații la rețeaua de gaz, că nu mai au voie aerian, doar subteran. Am acceptat și soluția ca să sape pe sub șosea, pentru că există utilaje care pot face asta, am dat câteva aprobări și deși erau pentru traversare pe sub șosea ne-am trezit că tot au tăiat drumul. Lucrurile sunt destul de complicate. Am aprobat la toți, însă acolo unde nu au fost refăcute străzile sau trotuarele. Ba chiar, unde sunt dale, chiar dacă au fost făcute acum, le-am dat voie, pentru că dalele se pun la loc mai ușor, dar nu putem să stăm mereu și să reasfaltăm pentru fiecare persoană care vrea să spargă strada. Până la urmă va primi toată lumea aprobări, dar atunci când se poate”, a explicat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

USR

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite