Connect with us

Administrație

Liberalii îi cer primarului să nu bage bani în centrul orașului ci în spital şi în şcoli

Publicat

în

Liberalii lugojeni au susţinut miercuri, 11 octombrie, o conferinţă de presă în care au vorbit despre proiectele pe care primarul Francisc Boldea le-a anunţat în ultimul timp. Claudiu Buciu, preşedintele PNL, împreună cu doi dintre consilierii locali ai partidului, Mihai Anghel şi Bogdan Blidariu, au cerut edilului şef să renunţe la reabilitarea centrului oraşulului şi să folosească banii pentru pentru dezvoltarea mai multor proiecte în Sănătate şi Educaţie.

RETIM

“Încă din 2016, Boldea propunea reabilitarea zonei centrale, respectiv a străzii Mocioni şi a platoului Casei de Cultură a Sindicatelor, precum şi construirea unui sens giratoriu la capul Podului de Fier. În 2016, pe lista de investiţii este prevăzută reabilitare străzii Al. Mocioni, tronsoanele 1, 2 și 3 – execuţie, pentru suma de 21 de milioane de lei, adică cinci milioane de euro. Nu s-a realizat nimic în 2016! A fost o promisiune frumoasă, înainte de alegeri. Boldea ne-a spus că are cel mai mare buget din istoria Lugojului, însă nu s-a realizat nimic în legătură cu această investiţie. Nici proiect nu a avut! În 2017 revine cu această investiţie în buget, adică a ţinut banii degeaba blocaţi în 2016. Dar o numeşte altfel, reabilitare strada Mocioni, tronson 1, adică nu toate trei, doar un tronson, însă cu aceiaşi bani. Tot cinci milioane de euro. Nu înţelegem de unde vine diferenţa asta”, a declarat Claudiu Buciu, preşedintele PNL Lugoj.

Acesta a anunţat că PNL va face 12 mii de scrisori care vor fi trimise lugojenilor pentru a li se cere părerea despre proiectele pe care le propune primarului Lugojului. Prin intermediul acestor scrisori, lugojenii vor fi invitaţi să-şi spună opinia în legătură cu priorităţile oraşului.

Autoliv angajează!

 “Mai nou, domnul Boldea ne-a anunţat că doreşte să facă încă un pod, lângă Podul de Fier. Toate deciziile pe care le ia, sunt rodul minţii domniei sale. Din câte ştiu nu se consultă nici cu colegii dânsului, din PSD.  Având în vedere valoarea lor, care este undeva la șase milioane de euro, PNL consideră că e momentul să ne adresăm lugojenilor şi să-i întrebăm dacă vor să aibă un centru nou, pentru a avea unde să desfăşurăm festivaluri, rugi, bâlciuri, şi alte manifestări, sau doresc să investim în spital şi în şcolile din Lugoj. PNL susţine ca toţi aceşti bani să meargă pe investiţii în spitalul municipal şi şcolile din Lugoj propunând, în mod concret, ca până în anul şcolar 2018-2019, să fie reabilitate toate sălile care vor găzdui copii în clasa zero. La început de an şcolar, toţi profesorii îi roagă pe părinţi să investească în clasele respective: să schimbe parchetul, să schimbe geamurile, să paluxeze. Nu este normal să apelăm la părinţi! Să reabiliteze grupurile sanitare, măcar din şcolile primare. Dorim să fie reabilitate terenurile de sport în aer liber din şcolile gimnaziale. Dorim finalizarea grădiniţei din Balta Lată. În fiecare an, domnul Boldea alocă bani, dar nu face nimic. Din motive personale, domnul Boldea nu finalizează această grădiniţă, fie că nu îl votează oamenii din Balta Lată, fie că un prieten al dânsului are o grădiniţă privată, dânsul refuză să finalizeze această construcţie care se degradează de la o zi la alta. Banii noştri sunt acolo şi se pierd pe măsură ce timpul trece. El are o responsabilitate faţă de conservarea patrimoniului. Dorim achiziţionarea grădiniţei de pe str. Traian Grozăvescu. Poate lugojenii nu ştiu, dar încă avem copii care stau în chirie, grădiniţe pentru care plătim chirie pe sume destul de mari. Proprietarii nu mai doresc să investească în reabilitarea acestei grădiniţe, singura posibilitate este cumpărarea ei”, spune Buciu, care a mai adăugat că la spitalul municipal ar mai fi necesară renovarea bucătăriei, a secţiei de infecţioase, a celei de chirurgie, urologie şi ATI, a subsolului şi a secţiei de interne. “Trebuie să achiziţionăm un tomograf, pentru că astăzi beneficiem de un tomograf care aparţine unui coleg de partid al domnului Boldea. Lugojenii, în loc să beneficeze gratuit, trebuie să plătească unei firme care îşi are sediul în spitalul nostru. Lugojul îşi permite un tomograf. Trebuie să cumpărăm un aparat Roentgen şi a un criostat”, a mai spus preşedintele PNL

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Nu toți șefii din administrația locală îi urmează pe Buciu și Blidariu. Cine sunt cei care nu vor să plece cu demisie

Publicat

în

În timp ce Claudiu Buciu și Bogdan Blidariu și-au dat demisia din funcțiile lor în administrația lugojeană, nu toți șefii locali urmează exemplul lor. Printre cei care au decis să își continue activitatea se numără Ilie Petrovici, directorul Casei de Cultură.

RETIM

„Eu am un contract de 4 ani. Am dat examen pentru noua instituție care a fost reorganizată anul acesta. Nu pot să confirm așa ceva. Nu mi-a trecut prin minte să demisionez. Am 17 ani de experiență în administrație și am urmat întotdeauna calea profesionalismului. Deci eu îmi voi face treaba ca și până acum. O să vedem ce dorințe sau așteptări sunt, dar eu vorbesc despre partea profesională”, spune Ilie Petrovici.

Anca Micșa-Oprea city-managerul Lugojului nu vede normală plecare prin demisie, acum. Doar că în cazul ei, legea o obligă să renunțe la funcție.

Autoliv angajează!

„Legea prevede că se încheie contractul de management între primar și administratorul public pe durată determinată, durata acestuia neputând depăși mandatul primarului în timpul căruia a fost numit. Astfel, dacă mandatul lui Bogdan se termină prin demisie, și contractul meu se încheie automat. Eu nu mi-aș fi dat demisia, mi se pare normal să faci o predare corespunzătoare. Ai făcut parte dintr-o echipă care a pierdut, dar mi se pare normal să faci tot ce ține de tine pentru a preda mai departe”, spune Micșa.

 

Citiţi mai departe

Administrație

Parchetul European începe cercetările în cazul reclamațiilor de fals, de la licitația pentru construcția noului spital din Lugoj

Publicat

în

Proiectul pentru construcția noului spital din Lugoj a intrat în atenția autorităților, după ce s-a descoperit că o asociere de firme a încercat să câștige licitația cu documente false. Claudiu Buciu, managerul proiectului, a declarat că „Curtea de Apel Timișoara a respins definitiv contestația asocierii care a folosit documente false făcută cu privire la decizia noastră de a-i respinge oferta.”

RETIM

Într-o postare pe Facebook, Buciu a subliniat că, în conformitate cu contractul de finanțare, administrația locală avea obligația de a sesiza organele abilitate pentru a cerceta împrejurările în care au fost comise aceste fapte. „Ceea ce am și făcut,” a spus el.

Ieri, Buciu a fost audiat de EPPO – Biroul Timișoara cu privire la sesizarea depusă de el în calitatea sa de manager al proiectului.

Autoliv angajează!

„Am sesizat toate instituțiile europene cu atribuții în a cerceta acest caz, dar și instituțiile naționale obligate să ia măsurile necesare având în vedere că aceste societăți au câștigat deja contracte în România, folosind aceleași documente false,” a adăugat el.

Scandalul a ajuns în Statele Unite

De asemenea, Buciu susține că a informat Departamentul Apărării SUA, care, prin Criminal Investigation Division, a deschis o anchetă cu privire la falsificarea semnăturii doamnei Christine Wormuth, Secretar al Armatei SUA. „Am relatat procurorilor tot ceea ce știu despre faptul că aceste societăți au participat și la alte proceduri pe teritoriul României, în valoare totală de peste 1 miliard de euro, semnând deja contracte de peste 240 milioane de euro, câștigate cu documente false.”

Buciu a evidențiat și cazul contractului semnat cu aceste societăți de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, în valoare de 40 de milioane de euro, fără ca evaluatorii să observe că s-au folosit documente false. „Este cel puțin ciudat că, fiind înștiințat cu privire la această situație, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, nu a trimis nici până în prezent Corpul de Control al Ministerului pentru a verifica situația,” a menționat el.

Municipiul Lugoj cere despăgubiri uriașe

Municipiul Lugoj a inițiat o acțiune în justiție împotriva acestor societăți, solicitând instanțelor să le oblige la plata unor despăgubiri în valoare de peste 300 milioane RON pentru întârzierile cauzate prin depunerea de documente false în cadrul procedurii. „Trebuie să apărăm aceste finanțări de mafia politică, ele fiind singura șansă a României de a se dezvolta durabil,” a concluzionat Buciu.

Spitalul din Lugoj, cu o finanțare de peste 150 de milioane de euro, este printre cele 21 de unități care au semnat contracte prin PNRR . Unele au fost deja licitate și sunt în construcție, unele sunt în proces de selectare a antreprenorului general, iar altele în faza de pregătire a documentației pentru scoaterea la licitație. Potrivit ministerului Sănătății, la sfârșitul lui 2026, cea mai mare parte ar trebui să fie ridicate.

Citiţi mai departe

Administrație

Cine sunt politicienii care vor ocupa cele 19 locuri din Consiliul Local Municipal Lugoj

Publicat

în

În urma alegerilor locale din 2024 de la Lugoj, Partidul Social Democrat (PSD) câștigă poziția dominantă în Consiliul Local, obținând 7 mandate de consilieri. Printre cei aleși pe listele PSD se numără Călin Dobra, Oana Tyukodi, Ioan Sima, Florin Subțire, Daniel Jurjescu, Marius Baboniu, Cristian Oros.

RETIM

Partidul Național Liberal (PNL) se află pe locul al doilea,  având 5 aleși locali. Din partea PNL, consilierii vor fi Claudiu Buciu, Bogdan Blidariu, Adrian Serendan, Mihai Anghel Diana Szucs. Alianța Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei), pe locul al treilea, cu 4 consilieri: Erwin Floroni, Daniela Țepeș, Ernestin Vari și Nicolae Savu.

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va avea 2 consilieri locali: Adi Ladislau Szabo și Marius Zănoagă.

Autoliv angajează!

În plus, un candidat independent, Daniela Lungu, va completa componența Consiliului Local de la Lugoj. Noul Consiliul local își va intra în drepturi din luna noiembrie.

Voturi obținute:

 1. PSD: 4.417 voturi (29,11%)
 2. PNL: 3.275 voturi (21,58%)
 3. Alianța Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei): 2.449 voturi (16,14%)
 4. AUR: 1.602 voturi (10,56%)
 5. D. Lungu (independent): 645 voturi (4,25%)
 6. UDMR: 632 voturi (4,17%)
 7. SOS: 549 voturi (3,62%)
 8. PNCR: 492 voturi (3,24%)
 9. REPER: 406 voturi (2,68%)
 10. C. Sfercoci: 241 voturi (1,59%)
 11. PUSL: 168 voturi (1,11%)
 12. PE: 129 voturi (0,85%)
 13. B. Nistor: 119 voturi (0,78%)
 14. PSR: 49 voturi (0,32%)

Citiţi mai departe

Administrație

Încă o demisie dintr-o funcție importantă de la Lugoj. Directorul spitalului va renunța la post

Publicat

în

Ionuț Lucian Cocoș, directorul Spitalului Municipal, este printre cei care își vor da demisia începând cu 1 iulie. Surse din administrația locală susțin că acesta și-a anunțat deja intenția. Mai mult, Claudiu Buciu a confirmat că Ionuț Cocoș este printre persoanele care își dau demisia.

RETIM

„Ionuț Cocoș și-a dat deja demisia. Mircea de la Meridian își dă demisia începând cu 1 iulie. E bine să se facă transferul cât mai repede către echipa câștigătoare, ca să gestioneze cu specialiștii lor proiectele”, a declarat Buciu.

Directorul spitalului, Ionuț Lucian Cocoș, este în concediu și nu a putut fi contactat. Cocoș se află la conducerea spitalului din 21 noiembrie 2020, ca director interimar, după ce fostul director Erwin Floroni a fost demis. Din 12 mai 2021, dr. Cocoș a devenit oficial director al Spitalului Municipal din Lugoj, în urma concursului organizat pentru această funcție. Managerul spitalului și-a dat demisia și în luna septembrie a anului trecut, însă, după mai multe discuții cu conducerea administrației locale de atunci, a renunțat la acest demers.

Autoliv angajează!

Surse din spitalul lugojean susțin că reprezentanții PSD poartă deja discuții cu fostul manager Erwin Floroni, care a candidat și el la funcția de primar, ocupând locul al treilea.

Citiţi mai departe

Cele mai citite