Connect with us


Administrație

Liberalii îi cer primarului să nu bage bani în centrul orașului ci în spital şi în şcoli

Publicat

în

Liberalii lugojeni au susţinut miercuri, 11 octombrie, o conferinţă de presă în care au vorbit despre proiectele pe care primarul Francisc Boldea le-a anunţat în ultimul timp. Claudiu Buciu, preşedintele PNL, împreună cu doi dintre consilierii locali ai partidului, Mihai Anghel şi Bogdan Blidariu, au cerut edilului şef să renunţe la reabilitarea centrului oraşulului şi să folosească banii pentru pentru dezvoltarea mai multor proiecte în Sănătate şi Educaţie.

PMP

“Încă din 2016, Boldea propunea reabilitarea zonei centrale, respectiv a străzii Mocioni şi a platoului Casei de Cultură a Sindicatelor, precum şi construirea unui sens giratoriu la capul Podului de Fier. În 2016, pe lista de investiţii este prevăzută reabilitare străzii Al. Mocioni, tronsoanele 1, 2 și 3 – execuţie, pentru suma de 21 de milioane de lei, adică cinci milioane de euro. Nu s-a realizat nimic în 2016! A fost o promisiune frumoasă, înainte de alegeri. Boldea ne-a spus că are cel mai mare buget din istoria Lugojului, însă nu s-a realizat nimic în legătură cu această investiţie. Nici proiect nu a avut! În 2017 revine cu această investiţie în buget, adică a ţinut banii degeaba blocaţi în 2016. Dar o numeşte altfel, reabilitare strada Mocioni, tronson 1, adică nu toate trei, doar un tronson, însă cu aceiaşi bani. Tot cinci milioane de euro. Nu înţelegem de unde vine diferenţa asta”, a declarat Claudiu Buciu, preşedintele PNL Lugoj.

USR

Acesta a anunţat că PNL va face 12 mii de scrisori care vor fi trimise lugojenilor pentru a li se cere părerea despre proiectele pe care le propune primarului Lugojului. Prin intermediul acestor scrisori, lugojenii vor fi invitaţi să-şi spună opinia în legătură cu priorităţile oraşului.

 “Mai nou, domnul Boldea ne-a anunţat că doreşte să facă încă un pod, lângă Podul de Fier. Toate deciziile pe care le ia, sunt rodul minţii domniei sale. Din câte ştiu nu se consultă nici cu colegii dânsului, din PSD.  Având în vedere valoarea lor, care este undeva la șase milioane de euro, PNL consideră că e momentul să ne adresăm lugojenilor şi să-i întrebăm dacă vor să aibă un centru nou, pentru a avea unde să desfăşurăm festivaluri, rugi, bâlciuri, şi alte manifestări, sau doresc să investim în spital şi în şcolile din Lugoj. PNL susţine ca toţi aceşti bani să meargă pe investiţii în spitalul municipal şi şcolile din Lugoj propunând, în mod concret, ca până în anul şcolar 2018-2019, să fie reabilitate toate sălile care vor găzdui copii în clasa zero. La început de an şcolar, toţi profesorii îi roagă pe părinţi să investească în clasele respective: să schimbe parchetul, să schimbe geamurile, să paluxeze. Nu este normal să apelăm la părinţi! Să reabiliteze grupurile sanitare, măcar din şcolile primare. Dorim să fie reabilitate terenurile de sport în aer liber din şcolile gimnaziale. Dorim finalizarea grădiniţei din Balta Lată. În fiecare an, domnul Boldea alocă bani, dar nu face nimic. Din motive personale, domnul Boldea nu finalizează această grădiniţă, fie că nu îl votează oamenii din Balta Lată, fie că un prieten al dânsului are o grădiniţă privată, dânsul refuză să finalizeze această construcţie care se degradează de la o zi la alta. Banii noştri sunt acolo şi se pierd pe măsură ce timpul trece. El are o responsabilitate faţă de conservarea patrimoniului. Dorim achiziţionarea grădiniţei de pe str. Traian Grozăvescu. Poate lugojenii nu ştiu, dar încă avem copii care stau în chirie, grădiniţe pentru care plătim chirie pe sume destul de mari. Proprietarii nu mai doresc să investească în reabilitarea acestei grădiniţe, singura posibilitate este cumpărarea ei”, spune Buciu, care a mai adăugat că la spitalul municipal ar mai fi necesară renovarea bucătăriei, a secţiei de infecţioase, a celei de chirurgie, urologie şi ATI, a subsolului şi a secţiei de interne. “Trebuie să achiziţionăm un tomograf, pentru că astăzi beneficiem de un tomograf care aparţine unui coleg de partid al domnului Boldea. Lugojenii, în loc să beneficeze gratuit, trebuie să plătească unei firme care îşi are sediul în spitalul nostru. Lugojul îşi permite un tomograf. Trebuie să cumpărăm un aparat Roentgen şi a un criostat”, a mai spus preşedintele PNL

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite