Connect with us
Winter in My Town

Administrație

Liberalii îi cer primarului să nu bage bani în centrul orașului ci în spital şi în şcoli

Publicat

în

Liberalii lugojeni au susţinut miercuri, 11 octombrie, o conferinţă de presă în care au vorbit despre proiectele pe care primarul Francisc Boldea le-a anunţat în ultimul timp. Claudiu Buciu, preşedintele PNL, împreună cu doi dintre consilierii locali ai partidului, Mihai Anghel şi Bogdan Blidariu, au cerut edilului şef să renunţe la reabilitarea centrului oraşulului şi să folosească banii pentru pentru dezvoltarea mai multor proiecte în Sănătate şi Educaţie.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

“Încă din 2016, Boldea propunea reabilitarea zonei centrale, respectiv a străzii Mocioni şi a platoului Casei de Cultură a Sindicatelor, precum şi construirea unui sens giratoriu la capul Podului de Fier. În 2016, pe lista de investiţii este prevăzută reabilitare străzii Al. Mocioni, tronsoanele 1, 2 și 3 – execuţie, pentru suma de 21 de milioane de lei, adică cinci milioane de euro. Nu s-a realizat nimic în 2016! A fost o promisiune frumoasă, înainte de alegeri. Boldea ne-a spus că are cel mai mare buget din istoria Lugojului, însă nu s-a realizat nimic în legătură cu această investiţie. Nici proiect nu a avut! În 2017 revine cu această investiţie în buget, adică a ţinut banii degeaba blocaţi în 2016. Dar o numeşte altfel, reabilitare strada Mocioni, tronson 1, adică nu toate trei, doar un tronson, însă cu aceiaşi bani. Tot cinci milioane de euro. Nu înţelegem de unde vine diferenţa asta”, a declarat Claudiu Buciu, preşedintele PNL Lugoj.

Acesta a anunţat că PNL va face 12 mii de scrisori care vor fi trimise lugojenilor pentru a li se cere părerea despre proiectele pe care le propune primarului Lugojului. Prin intermediul acestor scrisori, lugojenii vor fi invitaţi să-şi spună opinia în legătură cu priorităţile oraşului.

 “Mai nou, domnul Boldea ne-a anunţat că doreşte să facă încă un pod, lângă Podul de Fier. Toate deciziile pe care le ia, sunt rodul minţii domniei sale. Din câte ştiu nu se consultă nici cu colegii dânsului, din PSD.  Având în vedere valoarea lor, care este undeva la șase milioane de euro, PNL consideră că e momentul să ne adresăm lugojenilor şi să-i întrebăm dacă vor să aibă un centru nou, pentru a avea unde să desfăşurăm festivaluri, rugi, bâlciuri, şi alte manifestări, sau doresc să investim în spital şi în şcolile din Lugoj. PNL susţine ca toţi aceşti bani să meargă pe investiţii în spitalul municipal şi şcolile din Lugoj propunând, în mod concret, ca până în anul şcolar 2018-2019, să fie reabilitate toate sălile care vor găzdui copii în clasa zero. La început de an şcolar, toţi profesorii îi roagă pe părinţi să investească în clasele respective: să schimbe parchetul, să schimbe geamurile, să paluxeze. Nu este normal să apelăm la părinţi! Să reabiliteze grupurile sanitare, măcar din şcolile primare. Dorim să fie reabilitate terenurile de sport în aer liber din şcolile gimnaziale. Dorim finalizarea grădiniţei din Balta Lată. În fiecare an, domnul Boldea alocă bani, dar nu face nimic. Din motive personale, domnul Boldea nu finalizează această grădiniţă, fie că nu îl votează oamenii din Balta Lată, fie că un prieten al dânsului are o grădiniţă privată, dânsul refuză să finalizeze această construcţie care se degradează de la o zi la alta. Banii noştri sunt acolo şi se pierd pe măsură ce timpul trece. El are o responsabilitate faţă de conservarea patrimoniului. Dorim achiziţionarea grădiniţei de pe str. Traian Grozăvescu. Poate lugojenii nu ştiu, dar încă avem copii care stau în chirie, grădiniţe pentru care plătim chirie pe sume destul de mari. Proprietarii nu mai doresc să investească în reabilitarea acestei grădiniţe, singura posibilitate este cumpărarea ei”, spune Buciu, care a mai adăugat că la spitalul municipal ar mai fi necesară renovarea bucătăriei, a secţiei de infecţioase, a celei de chirurgie, urologie şi ATI, a subsolului şi a secţiei de interne. “Trebuie să achiziţionăm un tomograf, pentru că astăzi beneficiem de un tomograf care aparţine unui coleg de partid al domnului Boldea. Lugojenii, în loc să beneficeze gratuit, trebuie să plătească unei firme care îşi are sediul în spitalul nostru. Lugojul îşi permite un tomograf. Trebuie să cumpărăm un aparat Roentgen şi a un criostat”, a mai spus preşedintele PNL

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Administrație

Sute de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

750 de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de primărie, care va da drumul unei noi ediții a concursului de colinde Iată, vin colindătorii!“ organizat și anul trecut la Lugoj.

Primii 750 de copii înscriși să participe la acest proiect, primesc din partea Primăriei un cadou de Crăciun, reprezentat de o cutie frumos personalizată care conține cărți, jocuri și surprize dulci. Evenimentul se adresează copiilor și elevilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani.

„Înscrierea copiilor în eveniment se face doar de către cadrele didactice sau de către părinți, prin completarea formularului de mai jos, până cel târziu la data de 10 decembrie 2021. În momentul completării formularului trebuie să și urcați colindul/colindele elevilor dumneavoastră pe internet”, scriu organizatorii.

RETIM

Găsiți aici toate detaliile concursului de colinde.

Citiţi mai departe

Administrație

Certificat verde sau nu la Târgul de Crăciun la Lugoj? Reacția primarului orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Târgurile de Crăciun se vor desfășura în acest sezon de sărbătoare doar pentru persoanele cu certificate verzi. Se întâmplă la Timișoara, la București, dar și la Sibiu sau alte orașe din România, acolo unde târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor au ajuns de renume mondial.

La Lugoj, deși administrația locală mai are doar câteva zile până să organizeze complet târgul, situația privind certificatul verde este ambiguă. Pe de-o parte, administrația locală spune că nu va exista o delimitare a zonei de târg. Potrivit legii, în acest caz nu este nevoie de certificat verde pentru a achiziționa produse de la căsuțe.

Pe de altă parte, edilul șef spune că va respecta legislația de la acea dată, dând de înțeles că s-ar putea totuși ca obligativitatea certificatului verde să fie impusă.

RETIM

“Nu va fi o incintă închisă. Accesul nu va fi restricționat, însă se vor respecta regulile stabilite la nivel național. Se vor respecta regulile stabilite prin legislația în vigoare la momentul derulării evenimentului”, a explicat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Administrație

Lista persoanelor care pot să primească în chirie locuințe ANL, la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj a stabilit persoanele care au prioritate la închirierea locuințelor ANL. 58 de solicitanți se află pe această listă, care va ajunge, în ședința din 25 noiembrie la votul consilierilor locali. În funcție de punctajul obținut, aceștia vor avea acces la locuințe. Este vorba de tineri, de până în 35 de ani, care trebuie să dovedească, în primul rând că muncesc pe raza municipiului Lugoj. Iată, mai jos, lista solicitanților, cu punctajul obținut, în urma dosarelor depuse la primărie până în 19 iulie 2021.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din totalul dosarelor depuse, patru persoane au retras cererile, iar alte trei au fost plecate în străinătate când reprezentanții Primăriei Lugoj au efectuat ancheta socială și nu au transmis o dovadă că au loc de muncă pe teritoriul municipiului

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul a cumpărat luminițe festive pentru Crăciun de 130.000 de lei

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul ar urma să arate ca în povești de sărbători. Asta după ce primăria din oraș a cumpărat ghirlande, decorațiuni și alte luminițe pentru Crăciun și restul sărbătorilor de iarnă în valoare totală, cu tot cu montare și demontare, de aproape 130.000 de lei.

La capitoulul luminițe, s-au cheltuit 93.575 de lei, pentru becuri LED de toate formele, ghirlande, instalații, cortine luminoase și altele. La capitolul montare și demontare, primăria a mai scos din buzunar alte 37.780 de lei. Montarea urmează să aibă loc în curând, iar demontarea va avea loc în lunile ianuarie sau februarie.

Important de menționat este faptul că primăria a “rupt” contractul cu Elba, firma care furniza an de an instalațiile de iluminat pentru sărbători în oraș pe timpul fostei administrații. Compania care a vândut produsele și serviciile către Lugoj este una din județul Hunedoara.

RETIM

foto: Facebook.com/Cosmina Livadaru

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite