Connect with us

Administrație

Avem primele schiţe ale noului pod peste Timiş

Publicat

în

Austriecii, pe care primarul Francisc Boldea i-a chemat la Lugoj să ofere o soluţie pentru construcţia unui nou pod rutier în amonte de Podul de Fier, au trimis deja Primăriei două studii de prefezabilitate.

Meniul zilei, Octavian

Conform schiţelor elaborate de VCE Viena Consulting Engineers, în momentul de faţă se discută pe două variante. Una, în care str. Nicolae Bălcescu rămâne cu ambele sensuri de mers şi una în care aceasta devine cu sens unic, urmând ca doar intrarea pe pod să fie făcută de pe această stradă, iar ieşirea să se facă către piaţă, pe str. George Coşbuc.

Francisc Boldea susţine că s-a ales construirea unui nou pod din cauza costurilor ridicate cu reabilitarea Podului de Fier şi din cauza faptului că Lugojul ar fi fost blocat pe timpul reabilitării. “Imaginaţi-vă doi ani de zile traficul blocat prin centrul oraşului, cât ar fi durat reabilitarea. Pe unde se circula? Plus că sub pod sunt o grămadă de reţele: de apă, de electricitate, de canalizare. Ce făceam cu ele? Am ales cea mai bună soluţie”, a declarat Francisc Boldea, pentru Lugojeanul.

Proiectul primarului Boldea a stârnit însă criticile liberalilor, care îl consideră nefezabil şi susţin că existau variante de reabilitare a vechiului Pod de Fier.

RETIM

“Domnul Boldea a găsit nişte proiectanţi autrieci, că români nu erau buni, care i-au spus că trebuie să dărâme o vamă ca să construiască podul. E falsă teoria că podul nu poate fi reabilitat sau că e foarte scump. De ce? Pentru că se putea obţine finanţare pentru asta. Prin PNDL, program desfăşurat de Guvernul PSD s-au alocat bani localităţilor care au cerut, efectiv celor care au cerut. Timişoara, care e primărie liberală, a primit prin PNDL bani pentru reabilitarea Podului Eroilor – 5.6 milioane de lei şi pentru reabilitarea Podului Ştefan cel Mare – 9 milioane de lei, poduri mult mai mari decât acesta. Sumele astea ar fi fost acoperitoare şi pentru a reabilita podul nostru. Cu un milion de euro nu cred că nu poţi reabilita Podul de Fier, dar Primăria Lugoj nu a depus o cerere, cum nu a cerut nimic pe PNDL”, a declarat Claudiu Buciu, preşedintele PNL Lugoj.

Francisc Boldea susţine că nu renunţă la ideea de a construi un nou pod şi că în perioada următoare va demara procedurile pentru întocmirea documentaţiei, urmând ca anul viitor să înceapă lucrările.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

S-a stabilit managerul spitalului lugojean, pentru următorii patru ani. Ce priorități are

Publicat

în

FOTO arhiva

Astăzi, 17 mai, a avut loc ședința Consiliului de Administrație, din cadrul Spitalului „Teodor Andrei”, în care s-a validat rezultatul concursului pentru postul de manager. Singurul candidat, medicul Ionuț Lucian Cocoș, a fost validat și va conduce spitalul în următorii patru ani. El a asigurat și interimatul, din noiembrie 2020, când fostul manager Erwin Floroni a fost eliberat din funcție, de către primarul Claudiu Buciu.

Meniul zilei, Octavian

„Domnul doctor Ionuț Lucian Cocoș a fost declarat admis după prezentarea unui proiect de management bazat pe siguranța pacientului, dar și pe îmbunătățirea comunicării dintre doctor pacient aparținător”, a declarat city-managerul Lugojului, Anca Micșa Oprea, care este și președintele Consiliului de Administrație din cadrul Spitalului „Teodor Andrei”.

Medicul Ionuț Cocoș spune că, în următorii patru ani, vrea mai multă siguranță pentru pacienți. „Așa cum am scris și în proiectul de management, pe care l-am prezent pentru concurs, îmi doresc să crească siguranța și satisfacția pacientului. În primul rând, comportamentul personalului medical trebuie să se modifice și să fie mult mai implicat și deschis spre pacient”, a declarat noul manager.

Proiectul de management, cu care Ionuț Lucian Cocoș a obținut mandatul de director, poate fi găsit pe site-ul spitalului sau aici.

RETIM

 

 

Citiţi mai departe

Administrație

Consilierii lugojeni, convocați să aprobe agenda acțiunilor sportive și regulamentul CSM Lugoj

Publicat

în

Primarul Claudiu Buciu a convocat Consiliul Local al Municipiului Lugoj în şedinţă extraordinară pentru data de luni, 17 mai, orele 14.00, în sistem online. Pe ordine de zi, sunt trei proiecte:

Meniul zilei, Octavian

  1. Proiect de hotărâre privind alocarea din bugetul local a unei sume necesară pentru  acțiunea cultural – educativă “Tabăra de creație a scriitorilor din Banat” Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  2. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al  Clubului Sportiv Municipal Lugoj, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 105 din 19.08.2002 . Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea agendei acţiunilor sportive pe anul 2021, propuse pentru a fi cofinanţate din  bugetul local capitolul 67.02 – „Cultură, recreere şi religie”, subcapitolul 05.01  „Acţiuni sportive”. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj.

Citiţi mai departe

Administrație

Fostul primar al Lugojului, criticat vehement pentru achiziții în domeniul floral, are un moștenitor

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a fost mereu criticat pentru sumele exorbitante pe care le plătea pentru flori, pe care angajații de la Sere și Spații Verzi le montau prin oraș în fiecare an. Zeci de mii de lei a plătit primăria orașului pentru flori în fiecare an. 

Noul primar, Claudiu Buciu, a strâns un adevărat cult „anti-floral” în jurul său, înainte de alegeri, promițând lugojenilor că nu va cumpăra flori sau arbuști pentru oraș, din puținii bani publici, ci doar gazon.

Deși s-a ținut de promisiune cu iarba, noul edil al orașului a ajuns la a doua achiziție de flori și arbori pentru municipiu, în ciuda promisiunilor. Primăria a plătit nu mai puțin de 32.000 de lei pentru 5.000 de mușcate, flori care vor fi livrate și plantate în curând în diferite zone din oraș. Pe magnolii, achiziționate de curând, Buciu a mai dat 8.220 de lei. Primăria nu a comunicat niciuna dintre cele trei achiziții, de magnolii, mușcate sau gazon, acestea fiind însă publice datorită platformei SEAP.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Cinematograful din Lugoj se redeschide. Data la care vei putea merge la film

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Cinematograful din Lugoj este primul dintre obiectivele de interes din oraș care se redeschid, la mai bine de un an de când a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit administrației locale, locația urmează să fie deschisă pentru public începând cu 1 iunie.

Deocamdată primăria nu a anunțat dacă cinematograful se deschide complet sau la capacitate redusă, însă cert este că în interior lugojenii vor trebui să poarte masca de protecție, dar și să păstreze o distanță de cel puțin un scaun între ei.

Un alt obiectiv important pentru care se decide sau nu redeschiderea este piața ocico de vechituri.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite