Connect with us
Winter in My Town

Administrație

Avem primele schiţe ale noului pod peste Timiş

Publicat

în

Austriecii, pe care primarul Francisc Boldea i-a chemat la Lugoj să ofere o soluţie pentru construcţia unui nou pod rutier în amonte de Podul de Fier, au trimis deja Primăriei două studii de prefezabilitate.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Conform schiţelor elaborate de VCE Viena Consulting Engineers, în momentul de faţă se discută pe două variante. Una, în care str. Nicolae Bălcescu rămâne cu ambele sensuri de mers şi una în care aceasta devine cu sens unic, urmând ca doar intrarea pe pod să fie făcută de pe această stradă, iar ieşirea să se facă către piaţă, pe str. George Coşbuc.

Francisc Boldea susţine că s-a ales construirea unui nou pod din cauza costurilor ridicate cu reabilitarea Podului de Fier şi din cauza faptului că Lugojul ar fi fost blocat pe timpul reabilitării. “Imaginaţi-vă doi ani de zile traficul blocat prin centrul oraşului, cât ar fi durat reabilitarea. Pe unde se circula? Plus că sub pod sunt o grămadă de reţele: de apă, de electricitate, de canalizare. Ce făceam cu ele? Am ales cea mai bună soluţie”, a declarat Francisc Boldea, pentru Lugojeanul.

Proiectul primarului Boldea a stârnit însă criticile liberalilor, care îl consideră nefezabil şi susţin că existau variante de reabilitare a vechiului Pod de Fier.

RETIM

“Domnul Boldea a găsit nişte proiectanţi autrieci, că români nu erau buni, care i-au spus că trebuie să dărâme o vamă ca să construiască podul. E falsă teoria că podul nu poate fi reabilitat sau că e foarte scump. De ce? Pentru că se putea obţine finanţare pentru asta. Prin PNDL, program desfăşurat de Guvernul PSD s-au alocat bani localităţilor care au cerut, efectiv celor care au cerut. Timişoara, care e primărie liberală, a primit prin PNDL bani pentru reabilitarea Podului Eroilor – 5.6 milioane de lei şi pentru reabilitarea Podului Ştefan cel Mare – 9 milioane de lei, poduri mult mai mari decât acesta. Sumele astea ar fi fost acoperitoare şi pentru a reabilita podul nostru. Cu un milion de euro nu cred că nu poţi reabilita Podul de Fier, dar Primăria Lugoj nu a depus o cerere, cum nu a cerut nimic pe PNDL”, a declarat Claudiu Buciu, preşedintele PNL Lugoj.

Francisc Boldea susţine că nu renunţă la ideea de a construi un nou pod şi că în perioada următoare va demara procedurile pentru întocmirea documentaţiei, urmând ca anul viitor să înceapă lucrările.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Administrație

Sute de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

750 de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de primărie, care va da drumul unei noi ediții a concursului de colinde Iată, vin colindătorii!“ organizat și anul trecut la Lugoj.

Primii 750 de copii înscriși să participe la acest proiect, primesc din partea Primăriei un cadou de Crăciun, reprezentat de o cutie frumos personalizată care conține cărți, jocuri și surprize dulci. Evenimentul se adresează copiilor și elevilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani.

„Înscrierea copiilor în eveniment se face doar de către cadrele didactice sau de către părinți, prin completarea formularului de mai jos, până cel târziu la data de 10 decembrie 2021. În momentul completării formularului trebuie să și urcați colindul/colindele elevilor dumneavoastră pe internet”, scriu organizatorii.

RETIM

Găsiți aici toate detaliile concursului de colinde.

Citiţi mai departe

Administrație

Certificat verde sau nu la Târgul de Crăciun la Lugoj? Reacția primarului orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Târgurile de Crăciun se vor desfășura în acest sezon de sărbătoare doar pentru persoanele cu certificate verzi. Se întâmplă la Timișoara, la București, dar și la Sibiu sau alte orașe din România, acolo unde târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor au ajuns de renume mondial.

La Lugoj, deși administrația locală mai are doar câteva zile până să organizeze complet târgul, situația privind certificatul verde este ambiguă. Pe de-o parte, administrația locală spune că nu va exista o delimitare a zonei de târg. Potrivit legii, în acest caz nu este nevoie de certificat verde pentru a achiziționa produse de la căsuțe.

Pe de altă parte, edilul șef spune că va respecta legislația de la acea dată, dând de înțeles că s-ar putea totuși ca obligativitatea certificatului verde să fie impusă.

RETIM

“Nu va fi o incintă închisă. Accesul nu va fi restricționat, însă se vor respecta regulile stabilite la nivel național. Se vor respecta regulile stabilite prin legislația în vigoare la momentul derulării evenimentului”, a explicat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Administrație

Lista persoanelor care pot să primească în chirie locuințe ANL, la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj a stabilit persoanele care au prioritate la închirierea locuințelor ANL. 58 de solicitanți se află pe această listă, care va ajunge, în ședința din 25 noiembrie la votul consilierilor locali. În funcție de punctajul obținut, aceștia vor avea acces la locuințe. Este vorba de tineri, de până în 35 de ani, care trebuie să dovedească, în primul rând că muncesc pe raza municipiului Lugoj. Iată, mai jos, lista solicitanților, cu punctajul obținut, în urma dosarelor depuse la primărie până în 19 iulie 2021.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din totalul dosarelor depuse, patru persoane au retras cererile, iar alte trei au fost plecate în străinătate când reprezentanții Primăriei Lugoj au efectuat ancheta socială și nu au transmis o dovadă că au loc de muncă pe teritoriul municipiului

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul a cumpărat luminițe festive pentru Crăciun de 130.000 de lei

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul ar urma să arate ca în povești de sărbători. Asta după ce primăria din oraș a cumpărat ghirlande, decorațiuni și alte luminițe pentru Crăciun și restul sărbătorilor de iarnă în valoare totală, cu tot cu montare și demontare, de aproape 130.000 de lei.

La capitoulul luminițe, s-au cheltuit 93.575 de lei, pentru becuri LED de toate formele, ghirlande, instalații, cortine luminoase și altele. La capitolul montare și demontare, primăria a mai scos din buzunar alte 37.780 de lei. Montarea urmează să aibă loc în curând, iar demontarea va avea loc în lunile ianuarie sau februarie.

Important de menționat este faptul că primăria a “rupt” contractul cu Elba, firma care furniza an de an instalațiile de iluminat pentru sărbători în oraș pe timpul fostei administrații. Compania care a vândut produsele și serviciile către Lugoj este una din județul Hunedoara.

RETIM

foto: Facebook.com/Cosmina Livadaru

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite