Connect with us


Administrație

Curtea de Conturi solicită Primăriei să-şi achite creditele, ca să nu mai plătească degeaba dobânzi şi comisioane

Publicat

în

Primăria Lugoj mai are datorii de 33,673 de milioane de lei la două bănci: Intesa şi Dexia.  După controlul efectuat în luna iulie, la Primăria Lugoj, inspectorii Camerei de Conturi Timiş au cerut administraţiei locale să-şi închidă creditele deoarece plăteşte degeaba dobânzi şi comisioane bancare.

PMP

Solicitarea inspectorilor Camerei de Conturi are la bază faptul că la sfârşitul anului 2017, Primăria Lugoj avea peste 75,546 de milioane de lei pe care nu a fost în stare să-i cheltuie. Excedentul bugetar e cumulat din ultimii cinci ani.

USR

Cu bani necheltuiţi şi cu cele două credite deschise la cele două bănci, Primăria a plătit numai în 2017, dobânzi şi comisioane bancare de 540.197 de lei.

Primarul Francisc Boldea că solicitarea celor de la Camera de Conturi e doar o recomandare şi că momentan nu poate decide dacă va lua sau nu această măsură.

“Abia la sfârşitul anului putem face o analiză pentru a vedea dacă putem rabursa aceste credite”, a declarat Francisc Boldea pentru Lugojeanul.

Inspectorii Camerei de Conturi consideră însă, că acest mod de lucru duce la o gestiune deficitară a fondurilor publice locale şi consideră că se încalcă Legea 273 privind finanţele publice locale, care spune la unul dintre articole că: rolul competenţele şi responsabilităţile autorităţilor administraţiei publice locale sunt de a administra fondurile publice locale pe parcursul execuţiei bugetare, în condiţii de eficienţă.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

PMP

USR

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

PMP

USR

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

PMP

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite