Connect with us


Eveniment

Cultura, pe primul loc la Lugoj! Piese de teatru, expoziții și întruniri ale poeților în perioada 18-31 martie

Publicat

în

agenda manifestatii culturale lugoj 18 31 martie consilier patricia ghemes primar francisc boldea lugojeanul 2013Evenimentele culturale au luat amploare la Lugoj, semn că noua „achiziție” a primarului Francisc Boldea, consilierul pe probleme culturale Patricia Ghemeș, a fost o idee gândită și profitabilă pentru oraș. Dovadă o stau manifestațiile culturale ce vor avea loc în perioada următoare în orașul nostru, care arată că implicarea noului consilier în domeniul pentru care este plătit este serioasă și permanentă. Iată la ce veți putea asista în perioada 18-31 martie pe plan cultural la Lugoj:

PMP

20 martie 2013, ora 19, actorii reșițeni vor prezenta pe scena Teatrului Traian Grozavescu, spectacolul JOCUL, adaptare după piesa AUTORUL, de Radu Herjeu, spectacol organizat  în urma parteneriatului încheiat între Casa de Cultură a Municipiului Lugoj și Teatrul de Vest Resita;

USR

21 martie 2013, ora 16.30: Expoziția D-nei Rosana Căpraru (ceramică, vestimentație, bijuterie ceramică), eveniment care va avea loc la Galeria  „Army” din cadrul Cercului Militar Lugoj;

21 martie 2013, ora 18: Ziua Internațională a Poeziei marcată la Lugoj, eveniment ce va avea loc la sediul Teatrului Municipal „Traian Grozavescu”;

24 martie 2013, de la ora 19.00, actorii lugojeni prezintă piesa “Gaiţele” pe scena Teatrului de Vest din Reşiţa. Acest spectacol are loc în urma protocolului de colaborare încheiat între Casa de Cultură a Municipiului Lugoj şi Teatrul de Vest Reşiţa, privind schimbul de acţiuni culturale între cele două instituţii;

26 martie de la ora 19.00, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, actorii lugojeni prezintă pe scena Teatrului Municipal “Traian Grozăvescu”, comedia de mare succes “Haide, ucide-mă dragoste!”;

-28 martie, pe scena Teatrului Municipal „Traian Grozavescu”, Zilele Francofoniei la Lugoj, manifestare organizată de Biblioteca Municipală Lugoj, în parteneriat cu instituțiile de învățământ din orașul nostru;

-29 martie ora 17, expoziția grafică a D-nei Silvia Bloch, manifestare organizată la sediul Galeriei Pro Arte Lugoj.

LUGOJEANUL.ro va prezenta fiecare eveniment din lista prezentată prin recenzii, însă recomandarea noastră este să participați fizic la fiecare dintre ele, deoarece alte orașe doar visează să aibă o agendă culturală atât de bogată și să marcheze fiecare eveniment printr-o manifestație, cum se întâmplă la Lugoj.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment

FOTO Zeci de lugojeni au participat la prima degustare de inițiere în lumea vinului din oraș

Publicat

în

PMP

Lugojenii pasionați de vinuri s-au adunat, miercuri seara, în cadrul unui eveniment unic pentru orașul de pe Timiș. Andreea și Albert, doi tineri lugojeni cunoscători profesioniști în tot ce ține de licoarea lui Bachus, au organizat la Lugoj prima degustare de inițiere în lumea vinului. La eveniment au participat 50 de persoane.

USR

Chiar dacă au ajuns la degustare ca simpli pasionați în ale vinului, participanții au plecat de la seara dedicată albelor, roșilor și rose-urilor cu un bagaj de cunoștințe important. Au învățat să aprecieze nu doar gustul, ci și aspectul și mirosul vinului. Să distingă arome și să determine calitatea unui vin după intensitatea lor, după aciditate și tanin. Au învățat diferența dintre vinuri, de ce unele vinuri au mai mult alcool sau zahăr și unele mai puțin.

La final de prezentare a urmat degustarea, formată din două vinuri albe, două roșii, un vin rose și un vin de desert. Organizatorii spun că prima degustare de vin a Lugojului a mers mult mai bine decât se așteptau și că de-abia așteaptă să pună la cale următoarele ediții.

“Am avut parte de o sală plină și ne-am bucurat să vedem că și lugojenii sunt interesați să învețe despre vin, despre cum să te bucuri de această băutură cât mai mult și să o descoperi în adevăratul sens al cuvântului. Noi suntem bucuroși că am avut un răspuns atât de pozitiv din partea oamenilor, care s-au simțit bine în cadrul evenimentului. Vrem să creăm o comunitate la Lugoj în jurul vinului, să ne întâlnim periodic la degustări și să ne bucurăm de vinuri și oameni de calitate”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Albert Garboni, organizator.

Următoarea ediție a degustării va avea ca subiect Italia, cu ale sale vinuri deosebite.

“Ne-am gândit să continuăm degustările cu una special dedicată Italiei. Vom gusta delicioasele vinuri moscato, chianti, prosecco și amarone, precum și multe altele, dar și gustări tradiționale italienești. Vom vorbi despre zonele Italiei de unde vin cele mai bune vinuri, cum se obțin acestea și vom degusta împreună vinurile pentru a stabili favoritul serii”, a declarat Andreea Agache, organizator.

Degustarea dedicată vinurilor italienești are loc pe 4 decembrie. Înscrieri se pot face la Space Bowling Lugoj, pe pagina de Facebook sau la telefon 0747 115 582. Taxa de participare este de 75 de lei, iar pentru a vă asigura un loc trebuie să achitați suma în momentul rezervării.

Citiţi mai departe

Eveniment

Festivalul de lângă Lugoj unde papricașul este savurat anual de peste 10.000 de vizitatori

Publicat

în

PMP

Dacă îți place mâncarea bună de te lingi pe degete, muzica populară și distracția, atunci pregătește-te de o nouă ediție a celui mai îndrăgit festival din Banat dedicat papricașului. Zeci de ceaune se vor încinge în cadrul evenimentului care adună de fiecare dată laolaltă peste 10.000 de participanți din toate colțurile zonei de vest a țării.

USR

Este vorba despre celebrul Festival al Papricașului și Vinului de la Buziaș. În acest an, festivalul are loc în al doilea weekend din octombrie, mai exact pe 12 și 13. La festivalul care ajunge cu acest prilej la ediția cu numărul unsprezece se vor aduna cei mai buni bucătari în ale ceaunelor din întreg Banatul.

Bucuria cea mai mare va fi cea a gurmanzilor adevărați, care vor avea șansa să guste din preparate de nedescris în cuvinte. Nu vor lipsi papricașul de vită, oaie, porc sau pasăre, tocănițele de toate felurile, produsele tradiționale românești de pus pe grătar, dulciurile de toate soiurile și formele și licorile care mai de care mai răcoritoare.

Artiștii care vor urca pe scena festivalului îi găsești aici.

Citiţi mai departe

Eveniment

Cu avionul… la Buziaș! Mâncare bună, muzică de vis și distracție cât cuprinde

Publicat

în

PMP

Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș, în colaborare cu Primăria Buziaș organizează, la sfârșitul lunii iulie, ediția cu numărul 5 a Festivalului Avioanelor. Manifestarea, care are ca scop promovarea tradițiilor locale și nu numai, are loc sâmbătă, 27 iulie, începând cu orele 17 și respectiv duminică, 28 iulie, până la orele 23.

USR

Atât buzieșenii, cât și petrecăreții din localitățile învecinate, vor petrece în compania artiștilor de muzică folk și rock invitați la eveniment. Sâmbătă, pe scena evenimentului vor urca formațiile Cu Asar și Rockabil. Duminică, vor concerta Ștefania Iacob și Mircea Baniciu, care vor încânta publicul prezent la eveniment până aproape de miezul nopții.

Festivalul Avioanelor a devenit deja o tradiție la Buziaș. Acesta vine în completarea altor manifestări culturale importante, cum ar fi Festivalul Veverițelor sau Festivalul Papricașului și Vinului, menite să promoveze orașul-stațiune.

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite