Connect with us

Actualitate

Cruzime fară margini într-un sat de lângă Lugoj

Publicat

în

O femeie din satul Cliciova, comuna Bethausen a reclamat polițiștilor că și-a găsit calul, după mai multe zile, abandonat într-o râpă, cu gâtul tăiat și mâncat de câinii ciobanilor din zonă. Proprietara  spune că nu se lasă până polițiștii nu vor găsi vinovatul, mai ales pentru faptul că animalul avea mare valoare sentimentală pentru ea, fiind primit de la tatăl său care a decedat în urmă cu câțiva ani.

Meniul zilei, Octavian

“I-am dat drumu joi dimineața, să pască pe câmp și seara când am venit de la Lugoj, de la serviciu, l-am căutat și nu l-am mai găsit. M-am gândit că o fi intrat pe holda cuiva și poate o fi făcut stricăciuni, deși, e 15 noiembrie, nu văd ce ar mai fi putut strica în perioada asta, dar m-am gândit ca s-a întâmplat și l-o fi luat acasă până îi plătesc paguba. După două zile l-a găsit un cioban, care a observat că nu-i mai veneau câinii la stână și s-a dus să-i caute, și i-a găsit mâncând din cal”, spune proprietara.

Femeia susține că modul în care a fost găsit calul a făcut-o să se gândească imediat că a fost ucis. “A fost dus într-un canal, către pădure, legat de un copac și tăiat la gât cu un cuțit sau un obiect tăios mai mare. Cu intenție, clar!”, susține aceasta.

Proprietara calului spune că bănuiește pe cineva, însă nu vrea să dea niciun nume până când polițiștii nu vor încheia cercetările. “Vă dați seama că nu vă pot spune numele, dar a sunat-o pe mama și a amenințat-o că dacă vrea să-și mai vadă calul în viață să-l ia de pe câmp și să-l țină acasă. M-am dus atunci și l-am luat și l-am ținut acasă, închis, până joia trecută când i-am dat drumu din nou. Domnul respectiv a spus că-i calcă recolta, dar nu a fost doar al meu și i-am spus că dacă i-a făcut pagube sunt de acord să-l despăgubesc”, a afirmat femeia.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Polițiștii timișeni au deschis un dosar de cercetare penală și fac cercetări în această cauză. “Polițiștii au fost sesizați de către o femeie, că și-a găsit calul înjunghiat în zona gâtului, pe o pășune în apropierea localității Cliciova. Animalul se afla nesupravegheat pe pășunea respectivă. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii de ucidere a animalelor cu intenție, fără drept”, ne-a declarat Ionuț Sârbu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

VIDEO Individ, filmat când își făcea nevoile în centrul Lugojului. Poliția locală, inexistentă!

Publicat

în

Lugojenii s-au obișnuit să vadă malurile Timișului pline de mizerie. Cu toate campaniile de curățenie și amenințările Primăriei, de instalare a unor camere de supraveghere, proastele obiceiuri nu dispar. Ba, dimpotrivă, apar și gesturi incalificabile, ale unor indivizi lipsiți de cei șapte ani de acasă.

Meniul zilei, Octavian

În imaginile alăturate, apare un nesimțit care își face nevoile la câțiva metri de Podul de Fier, exact în centrul orașului. Pe de altă parte, se mai poate discuta și de lipsa unor WC-uri publice. Asta însă nu scuză nesimțirea unora. Poate dacă polițiștii locali ar fi mai vizibili în oraș, astfel de lucruri nu s-ar întâmpla.

Citiţi mai departe

Actualitate

Se fac programări telefonice pentru depunerea cererilor de eliberare a actelor de identitate la SPCLEP Lugoj

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștința cetățenilor că se pot face telefonic programări  de preluare a cerererilor pentru eliberarea actelor de identitate la Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidența Persoanelor Municipiului Lugoj.

Meniul zilei, Octavian

Programarea se poate face de luni până vineri între orele 10.00 – 12.00, la telefon 0256 352516, cu maximum 30 de zile înainte de data solicitată.

Prin acest demers municipalitatea intenționează să reducă numărul persoanelor care sunt nevoite să aștepte uneori perioade lungi de timp pentru depunerea cererilor de eliberare a actelor de identitate.

 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Actualitate

Cea mai importantă cale ferată pentru Lugoj urmează să fie modernizată cu 3 miliarde de lei

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a lansat licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare pe secțiunile Caransebeș – Lugoj (lotul 1) și Lugoj – Timișoara Est (lotul 2), pentru creșterea vitezei de circulație la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă. 

Valoarea estimată a contractelor trece de 3,1 miliarde lei, adică peste 600 milioane euro. Vitezele au scăzut mult în ultimele două decenii și trenurile fac peste 100 de minute între Caransebeș și Timișoara, viteza medie fiind 60 km/h.

La finalizarea lucrărilor, timpul de parcurs dintre Caransebeș și Timișoara va fi de sub o oră pentru trenurile de călători. Durata de implementare a contractului este de 102 luni, din care 6 luni pentru proiectare, 36 luni pentru execuția lucrărilor, iar perioada de garanție a obiectivului este de 60 de luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 26.07.2021, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 15.00. 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Ce cuprinde proiectul de modernizare:

Pe tronsonul 1:

– vor fi construiți 24 de km de linii noi;

– se vor reabilita 12 poduri și 49 de podețe;

– va fi construit un pasaj denivelat;

– se vor implementa 4 instalații de centralizare electronică;

– se reabilitează clădirile pentru călători din Caransebeș, Zăgujeni și Găvojdia, iar cea din Căvăran se va reconstrui;

– încă o clădire nouă va fi ridicată în gara din Caransebeș, pentru mentenanța și revizia trenurilor.

Pe tronsonul 2:

– vor exista 20 de km de linii noi;

– 14 poduri și 40 de podețe vor fi reabilitate și se va construi un pasaj denivelat;

– și pe acest tronson vor fi implementate instalații de centralizare electronică – 5 la număr;

– se vor reconstrui sau reabilita clădirile gărilor din stațiile Lugoj, Belinț, Topolovăț, Recaș și Remetea Mare.

Citiţi mai departe

Actualitate

Bărbat, în vârstă de 50 de ani, prins beat la volan, în Lugoj. Polițiștii i-au făcut dosar penal

Publicat

în

La data de 14 iunie a.c., polițiștii municipiului Lugoj au oprit pentru control, pe strada Caransebeșului, un autoturism, condus de un bărbat, de 50 de ani.

Meniul zilei, Octavian

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele  conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite