Connect with us

Divertisment

Cinci locuri din apropiere de Lugoj unde să te bucuri de natură în weekend

Publicat

în

Crama Aramic

Odată cu venirea primăverii, lugojenii caută locuri în care să se destindă la final de săptămână. După cinci zile de muncă, fiecare își dorește să se relaxeze în mijlocul naturii, eventual să viziteze ceva, sau pur și simplu să guste o mâncare tradițională. Mai jos ți-am pregătit cinci locații în care poți merge în weekend, ideale pentru câteva ore în natură.

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

Lotus Mellow

RETIM

Deschisă de către o fostă profesoară din Lugoj, Lotus Mellow este o oază de relaxare departe de agitația orașului. Nu există prețuri sau taxe de intrare în grădina de la marginea satului Valea Lungă. Vii, stai cât vrei, guști din bucatele preparate de către gazde și te bucuri de natură și de zonele amenajate special pentru relaxare. Povestea Lotus Mellow o găsiți aici.

Șura

O veche șură de peste 100 de ani a fost transformată într-un local unic în Banat. Șura este creația unui tânăr din Dumbrava, sat aflat nu departe de Lugoj. La Șura găsești nu doar o oază de liniște în mijlocul naturii, ci și un restaurant cu preparate delicioase, multe cu inspirație italienească. Aici poți găsi o pizza specială chiar și în Italia. Povestea Șurei o găsiți aici.

Mic Dejun la Margina

Pentru cei care vor să vadă și să guste, nu doar să se plimbe prin natură, Margina este una dintre zonele de neratat din proximitatea Lugojului. Aici, sătenii pun odată la ceva timp de un mic dejun care a ajuns faimos în toată lumea. Lângă Margina găsiți mai multe obiective numai bune pentru un weekend afară din case, cum sunt Peștera Românești, Mănăstirea Balta Lată, satul tradițional Coșteiu de Sus, Pădurea Cășii și satele Groși și Bulza.

Parcul de la Bazoș

La vest de Lugoj, obiectivele turistice pentru care merită să ieși din casă în weekend sunt puține, dacă nu socotim mallurile din Timișoara. Toată lumea știe de parcul de la Buziaș, cu celebrul avion și kilometrii de alei pe care te poți destinde. Însă puțini știu de Parcul Dendrologic de la Bazoș, aflat la doar câteva zeci de kilometri depărtare. Parcul, mai ales primăvara, este printre cele mai frumoase locuri din Timiș în care te poți plimba. Lângă parc se află restaurantul Stejarul, renumit pentru preparatele tradiționale servite.

Lacul Surduc

Ca lugojean, nicio altă zonă nu este mai la îndemână pentru un weekend de relaxare decât Lacul Surduc. Pe lângă activitățile de tip sportiv pe care le poți face pe lac, cum sunt plimbările cu barca, caiacul sau catamaranul, lacul este un loc bun de mers pentru cei pasionați de drumeții sau ieșiri cu cortul. Datorită autostrăzii, vei ajunge în doar 40 de minute din Lugoj pe malurile lacului.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Divertisment

Ziua Națională a României, sărbătorită cu produse tradiționale și folclor la Hanul „Ana Lugojana”

Publicat

în

Cu prilejul zilei naționale a României, Hanul ,,Ana Lugojana” în parteneriat cu Asociația Voluntar pentru România vă invită, joi 1 decembrie 2022, să sărbătoriți într-o atmosferă tradițională de neuitat, evenimentul care marchează cel mai important moment din istoria românilor – Marea Unire!

Crama Aramic

„Cu acest prilej, Voluntar pentru România a organizat un spectacol caritabil deosebit, unde oameni minunați, artiști, bucătari, cadre militare și producători locali și-au dat mâna pentru a veni în sprijinul veteranilor de război care au nevoie de ajutorul nostru! Alături de noi, arătându-ne un respect și o admirație deosebită pentru tot ceea ce facem pe plan local și nu numai, s-au alăturat și cei din Asociația Militarilor Veterani AMVVD, foarte cunoscută și extrem de respectată la nivel național, cărora le mulțumim pe această cale. Vino și tu să sărbătorim românește alături de invitații noștri speciali!”, transmite Alexandru Sîrbescu, reprezentantul Asociației Voluntar pentru România.

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

Cei prezenți la acest eveniment pot avea o experiența de neuitat, captând emoțiile și trăirile lor în videoclipuri de câteva secunde filmate la 360 de grade, cu Platforma Video 360 !

RETIM

Citiţi mai departe

Divertisment

Festivalul Sărbătorilor de iarnă, în Parcul „George Enescu” din Lugoj. Programul evenimentelor

Publicat

în

Asociația FOA organizează, în acest an, Festivalul „Sărbătorilor de iarnă”, în perioada 1 decembrie – 24 decembrie, un eveniment cultural educativ, finanțat din bugetul local al Municipiului Lugoj.
Deschiderea oficială este programată în data de 1 decembrie, de la orele 18.00.
Parcul se va transforma într-un loc desprins din povești, ideal pentru momentele unice trăite alături de prieteni și familie și va oferi o experiență magică, în spiritul sărbătorilor de iarnă. Echipa FOA pregătește ateliere, programe artistice – concerte, spectacole – activități și experiențe inedite pentru copii, tineri și adulți, în premieră pentru Lugoj, care vor întreține spiritul sărbătorilor. Vă invităm să fim o comunitate unită, să ne bucurăm de sărbători ca într-o mare familie lugojeană, să fim uniți și solidari cu cei care au nevoie, sa fim mai buni și să iubim mai mult”, au transmis reprezentanții asociației.
Iată, mai jos, întregul program al manifestărilor:

Crama Aramic

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

Citiţi mai departe

Divertisment

Spectacol de magie de excepție, cu artiști din România și Moldova, la Lugoj

Publicat

în

Crama Aramic

Sâmbătă, 19 noiembrie, la Casa de Cultură din Lugoj are loc un spectacol de magie inedit, cu artiști din România și Moldova. Magicianul Mario, și magicianul Andrei Andronachi Slava, cunoscuti din emisiunile de divertisment din România si Republica Moldova, vă invită la cel mai complex spectacol de magie & divertisment din România. Veți putea vedea apariţii spectaculoase de porumbei şi iepuraşi, numerele de prestidigitatie si iluzionism vor fi din cele mai bune si ne mai vazute pana in prezent.

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

Efectele speciale şi iluziile de scenă vor face senzaţie atât printre copii cât şi adulţii ce vor asista la numere de apariţii & dispariţii, zăpada care umple scena la comanda magicianului, evadări din sacul magic și multe alte surprize. Un spectacol interactiv pentru întreaga familie în care veți râde până la lacrimi în compania artiștilor! Te asteapta si un atelier de magie in care poti invata trucuri si cumpara aparate de magie pentru acasa sa iti distrezi prietenii și colegii.

RETIM

Spectacolul începe la orele 16, iar prețul unui bilet este de 30 de lei pentru copii și 35 lei pentru adulți. Detalii aici.

Citiţi mai departe

Divertisment

“Mama” lui Mircea Bravo vine la Lugoj, într-un spectacol solo de excepție

Publicat

în

Crama Aramic

Spectacol de teatru inedit și două ateliere de educație artistică prin teatru la Lugoj. Evenimentele au loc în perioada 17-19 noiembrie, în cadrul proiectului „Teatru și drumul până la spectacol“, implementat de Asociația Pro Fortuna și finanțat din bugetul orașului. Spectacolul de teatru are loc pe 17 noiembrie, de la ora 19.30, în sala mare de la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu“ din Lugoj.

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

Spectacolul „O altfel de lebădă“ este o adaptare după un text de Radu Țuculescu, regia și interpretarea Elena Ivanca. Atelierele pe care le va susține Elena Ivanca la Lugoj sunt dedicate elevilor și vor avea loc la Casa Bredicenilor, la Clubul Elevilor și la teatru. 

RETIM

Elena Ivanca este actriță la Teatrul Național de Cluj și cadru universitar la Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj secţia canto, unde predă cursuri de arta actorului. Absolventă a secţiei de Arta Actorului, Departamentul de Teatru din cadrul Facultăţii de Litere, Universitatea „Babeş-Bolyai“ Cluj, promoţia 1999, clasa prof. Cristina Pardanschi şi Cornel Răileanu, Elena Ivanca mai are un doctorat în actorie obținut cu lucrarea „Gestul ca mediator și creator de sens. De la text la întruparea personajului” cu calificativul „Summa cum laudae”, Universitatea de Arte din Târgu-Mureş, 2011 și un Master la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Tîrgu-Mureş secţia actorie, vorbire şi expresivitate în artele spectacolului, finalizat cu susţinerea lucrării de masterat având titlul „Dicţia, dincolo de aparenţe sau vorbirea de performanţă”. 

Elena Ivanca este renumită mai nou și pentru rolul mamei din filmulețele lui Mircea Bravo, precum și pentru rolul de mamă din filmul “Mirciulică”. Prin proiectul „Teatru și drumul până la spectacol“, Asociația Pro Fortuna îşi propune desfăşurarea de workshop-uri cu caracter artistic-educativ în spații exterioare și/sau interioare din municipiul Lugoj, pentru promovarea educației artistice în rândul copiilor și tinerilor.

Citiţi mai departe

Cele mai citite