Connect with us

Divertisment

Strategii de blackjack pentru începători

Publicat

în

Unul dintre cele mai vechi și populare jocuri de masă din cazinouri este blackjack. Jocul nu e greu de jucat, dar trebuie să aveți cunoștințe minime de regulament și un plus de atenție și intuiție. Este un joc al hazardului, dar cu strategia potrivită vă puteți optimiza câștigurile sau vă diminuați pierderile.

Elementele fundamentale ale unei abordări solide de blackjack includ gestionarea adecvată a bankroll-ului, înțelegerea strategiei de bază și un sistem de pariuri consistent și constant. Unii jucători apelează la tot felul de trucuri, cum ar fi numărarea cărților și chiar practicarea unor pariuri în echipă cu scopul de a depăși avantajul casei, activități care nu sunt tocmai normale și permise în cazinouri.

Totuși există câteva strategii pe care le puteți învăța și pune în practică pentru a vă optimiza șansele de câștig, dar pentru asta trebuie să știți foarte bine regulile jocului blackjack.

RETIM

Regulile de blackjack pot diferi în funcție de varianta de joc pe care o practicați. Majoritatea cazinourilor din Las Vegas și o mare parte din variantele de blackjack online sunt bazate pe regulile American Blackjack.

În varianta American Blackjack, toți jucătorii primesc două cărți cu fața în sus. Dealerul primește tot două cărți, dar una cu fața în jos și una cu fața în sus. Jucătorii de blackjack trebuie să aibă suma cărților de 21, sau aproape de 21, fără a trece peste.

După ce sunt împărțite primele două cărți, fiecare jucător poate să solicite o altă carte, să stea (rămâne cu cărțile pe care le are) sau, în anumite situații, să dubleze dacă are dublură de cărți și împarte perechea în două mâini distincte sau să se predea (să renunțe la mâna și să păstreze jumătate din pariu).

Dacă la final aveți suma cărților peste 21, atunci ați pierdut suma pariată. După ce fiecare jucător își finalizează acțiunea de pariere dorită, dealerul își întoarce cartea cu fața în sus pentru ca toți jucătorii să o vadă. Dealerul trebuie să mai tragă o carte dacă totalul lor este de 16 sau mai puțin și trebuie să rămână pe cărțile avute dacă suma lor e 17 sau mai mare.

Dacă dealer-ul trebuie să rămâna la cele două cărți, toți jucătorii care au suma cărților peste cea a dealerului, dar mai mică sau egală cu 21, sunt declarați câștigători.

Dacă dealerul primește un blackjack natural (21) cu primele două cărți, atunci toți jucătorii care nu au blackjack sunt declarați pierzători. Acestea sunt mare parte regulile de bază. Însă hai să vedem și o serie de strategii.

Încă de la apariția jocului au fost jucători care au căutat soluții să diminueze avantajele casei. Unele tehnici, cum ar fi sistemul Martingale, încearcă să compenseze pierderile prin dublarea sumei unui pariu până când iese mâna câștigătoare.

Alți jucători aleg strategii de pariere progresive, care dictează să măriți valoarea unui pariu doar după un câștig și reveniți la valoarea inițială a pariului după ce pierdeți. Unii jucători folosesc o strategie simplă de pariuri plate și se țin cât mai aproape de strategia de bază perfectă.

Cei mai curajoși jucători de blackjack folosesc uneori tehnici mai puțin permise cum ar fi numărarea cărților și jocul în echipă pentru a încerca să depășească avantajul casei, făcând blackjack un joc profitabil pentru jucător. Să dezvoltăm strategiile permise.

Sistemul Martingale încearcă să compenseze pierderile prin dublarea sumei pariului după fiecare mână pierzătoare. Teoretic, puteți reveni oricând la o valoare inferioară a pariului dacă utilizați sistemul Martingale până când câștigați o mână, indiferent câte mâini ați pierdut la rând înainte de aceasta.

De menționat faptul că în cazul acestei strategii trebuie să aveți un bankroll consistent pentru a pleca câștigător de la masă. De exemplu, să presupunem că începeți cu un pariu de 10 USD folosind sistemul Martingale. Dacă pierdeți prima mână, trebuie să pariați 20 USD pe următoarea mână. Pierdeți acea mână și următorul pariu trebuie să fie de 40 USD și tot așa până la mâna câștigoare și vă recuperați banii. Această strategie nu e bună dacă nu dispuneți de prea multe fonduri.

Strategiile cu progres pozitiv stau opus sistemului Martingale în abordarea lor. Acestea încearcă să maximizeze valoarea unui streak prin creșterea pariului după o mână câștigătoare. Cheia victoriei este să vă opriți întotdeauna la un moment dat în timpul unei succesiuni consecutive.

De exemplu, dacă începeți cu un pariu de 10 USD și câștigați, următorul pariu ar putea fi de 20 USD. Câștigă acea mână de 20 USD și ai deja 30 USD după două mâini. Dacă măriți următorul pariu la 40 USD și câștigați din nou, câștigați 70 USD după trei mâini. Important este să știți când să vă opriți pentru că nu veți putea câștiga la infinit. Este bine să vă setați propria sesiune de mâini câștigătoare după care să scadeți miza.

O altă strategie în jocul de blackjack este Oscar’s Grind. Sistemul de pariuri Oscar presupune menținerea mărimii pariului la aceeași cotă după fiecare pierdere și creșterea pariului după fiecare câștig. De exemplu, să presupunem că începeți cu un pariu de 10 USD folosind Oscar’s Grind. Dacă pierdeți acea mână, următorul pariu va fi tot 10 USD.

Veți continua să pariați 10 USD pe fiecare mână până când vei obține o mână câștigătoare. După aceea creșteți pariul la 20 USD. Apoi continuați să pariați 20 USD până când câștigați din nou, apoi creșteți pariul la 30 USD și tot așa.

Pe fiecare serie în care folosiți  Oscar’s Grind continuați așa până când sunteți pe profit și reveniți la pariul inițial. Odată ce ați obținut un profit, acea serie este completă și începeți o altă serie cu un pariu de 10 USD. Dar pentru această strategie aveți nevoie de un buget generos.

În concluzie, trebuie să rețineți că orice strategie abordată nu vă poate garanta câștigul 100%. Pe termen lung, casa va avea asigurată mereu marja de profit. Blackjack-ul se joacă cel mai bine doar în scopuri de divertisment. Ar trebui să mergeți la masa doar cu un bankroll pe care vă simțiți confortabil să îl pierdeți și să nu vă pară rău dacă pierdeți banii respectivi.

Înainte de a folosi strategiile de mai sus, este important să știți regulile și să înțelegeți jocul pentru a lua decizii în cunoștință de cauză. Jucați responsabil și setați-vă propria strategie!

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Divertisment

Ziua Copilului, la Iulius Town: expoziție cu dinozauri gigant, tobogane, premii, spectacole de dans și teatru

Publicat

în

Câteva ore ne mai despart de cea mai zglobie zi din an, când cei mici cu veselia lor îi fac și pe cei mai mari să se simtă copii pentru o zi. Vino cu întreaga familie la Iulius Town, unde sărbătorim Ziua Copilului și ne bucurăm de momentele petrecute alături de cei dragi. „Lumea Dinozaurilor”, care aduce exemplare gigant din cretacic, spectacole de dans, tobogane gonflabile, întâlniri cu personajele favorite, ateliere de art&craft și multe alte surprize pentru micii sărbătoriți.

În această săptămână, Iulius Gardens se transformă într-o lume a copiilor, unde totul este posibil, joaca nu se sfârșește, iar micile bucurii ale copilăriei îi încântă chiar și pe cei mai mari. De Ziua Copilului, Iulius Town le oferă celor mici o experiență la superlativ. În perioada 1 – 11 iunie 2023, ansamblul mixed-use se transformă în „Lumea Dinozaurilor”, unde 26 de exemplare vor putea fi descoperite de micii exploratori. Intrarea la expoziție este gratuită.

Joi, în Atrium, este amplasată o scenă a copiilor, unde începând cu ora 11.00 vor avea loc piese de teatru de păpuși, dansuri, spectacole muzicale, dar și o discotecă a copiilor. Programul integral îl puteți consulta pe site-ul Iulius Town Timișoara.

RETIM

Știm că prin joacă se formează cele mai frumoase amintiri, astfel că de Ziua Copilului, în Iulius Town, sunt amplasate trei tobogane gonflabile, unde intrarea este gratuită, pe baza unui talon ce se poate ridica de la Centrul Info. Toboganul Paw Patrol este în Atrium, cel Elefănțel în foodcourt, iar cel Mickey & Minnie în zona Family Plaza.

Va avea loc și o tombolă a copiilor, iar cei mici vor primi 5000 de premii, pe care le pot câștiga la Roata Cadourilor din zona Centrului Info. Totodată, pe tot parcursul zile se vor putea întâlni în Iulius Town cu Mickey și Minnie, vor primi baloane colorate, iar de la ora 10.00 sunt așteptați la desene pe asfalt.

Surprizele nu se opresc aici pentru că urmează un weekend artistic dedicat celor mici. Sâmbătă, 3 iunie, va avea loc în Atrium show-ul de modă „Timișoara Fashion Fusion Show” organizat de Școala de Modeling Cleopatra Popescu, unde vor fi prezentate cele mai noi trenduri ale unor branduri cunoscute: House, Lee Cooper, Adidas, NextTerranova, Hervis, Coccodrillo, C&ADuminică, 4 iunie, de la ora 17.30, fanii se vor întâlni, pe scena din Iulius Gardens cu Andra Gogan, îndrăgita cântăreață și vlogger-iță.

Citiţi mai departe

Divertisment

VIDEO Lugojeanca cu zeci de mii de urmăritori pe rețele sociale, care colaborează cu artiști și firme celebre

Publicat

în

A urmat o facultate de automatică și calculatoare, pe care a terminat-o ca șefă de promoție, însă a luat-o cu totul în altă direcție. A preferat dansul și după mai muți ani de activitate visul său a devenit realitate și a devenit cunoscută și urmărită de zeci de mii de persoane pe rețelele sociale.

A învățat sute de copii din zona de vest a țării tainele dansului modern, determinându-i să își urmeze visele și să își descopere talentul. Rebeca Tomescu și-a făcut cunoscut canalul de YouTube – LadytronDance, datorită mai multor videoclipuri în care a dansat și care au ajuns virale. Așa a ajuns să lucreze cu artiști și cu branduri celebre, cum ar fi Pull&Bear sau Kodak.

Colega noastră Daniela Decean a realizat un podcast în care a avut-o invitată pe Rebeca. Întreaga poveste o puteți vedea, mai jos, în podcastul Direct la Subiect.

RETIM

Citiţi mai departe

Divertisment

O nouă experiență în satele Banatului – gustări și activități tradiționale în gospodărie la tanti Emilia

Publicat

în

Coșteiu de Sus nr. 150, comuna Margina – Sunteți așteptați într-o experiență culinară inedită în inima Banatului, în gospodăria primitoare a celebrei tanti Emilia Popa. Pe data de 27 mai 2023, veți avea ocazia de a gusta preparate tradiționale autentice și de a vă bucura de o gamă variată de activități într-un cadru rustic și pitoresc.

Programul și activitățile desfășurate în cadrul evenimentului sunt menite să ofere o experiență autentică și să vă familiarizeze cu tradițiile și gastronomia locului. În intervalul orar 11:00 – 13:00, veți avea ocazia să participați la experiențe culinare în gospodăria tanti Emilia Popa, unde veți putea vedea și învăța secretele bucatelor tradiționale.

După o delicioasă degustare, între orele 13:00 și 15:00, veți fi invitați să vă alăturați activităților și atelierelor desfășurate în curtea gospodăriei. Veți putea participa la ture ghidate în sat, plimbări cu bicicleta sau căruța trasă de cai, drumeții prin pădure și chiar să învățați cum să faceți opinci într-un atelier special condus de învățătorul Ciprian Mert sau să vă încercați mâna la sculptat lemn sub îndrumarea domnului Eugen.

RETIM

Meniu tradițional bogat și delicios

Dar ce este un brunch fără mâncare delicioasă? Meniul special pregătit pentru acest eveniment este o îmbinare perfectă între gusturile tradiționale și bunătățile locale. Printre delicatesele pe care le veți putea savura se numără bobele (ouă fripte cu brânză), pastă de leurdă, brânză sărată de vacă, caș dulce, brânză cu oțet, cașcaval de casă, salată de vinete, ouă de casă fierte, platou cu ceapă verde și ridichi, brânză cofită cu smântână și ceapă, zacuscă cu vinete și fasole, cârnați colac, carne de porc din untură, cârnați din untură, slănină de porc, pastă de castraveți acri, pâine coaptă în șpoiert și pâine neagră de casă.

Pentru a însoți aceste preparate delicioase, vă stau la dispoziție o selecție de băuturi răcoritoare și revigorante, precum limonadă, lămâiță, ceai de mentă, cafea și apă de izvor. Veți putea alege băutura care se potrivește cel mai bine gustului dumneavoastră și veți putea savura fiecare înghițitură în timp ce vă relaxați în atmosfera plăcută a gospodăriei.

Pe lângă deliciile culinare, veți avea ocazia să vă bucurați de un târg de producători locali, unde veți găsi produse autentice și tradiționale, precum lavandă de Margina, trandafiri de Curtea, miere și răchie de Margina. Aici veți putea cumpăra suveniruri sau produse locale pentru a vă aminti de această experiență de neuitat.

Evenimentul este deschis pentru toată familia, iar costurile de participare sunt de 150 lei pentru adulți, 75 lei pentru copiii între 7-14 ani, iar cei sub 7 ani beneficiază de intrare gratuită. Pentru a vă înscrie și a participa la acest brunch inedit, puteți accesa site-ul www.eat-local.ro și completa formularul de înscriere.

Citiţi mai departe

Divertisment

Sărbătoarea Florilor din Lugoj: Evenimentul de weekend ce nu trebuie ratat!

Publicat

în

Lugojul se pregătește să găzduiască unul dintre cele mai așteptate evenimente ale primăverii, Simfonia Florilor. Festivalul, care va avea loc în acest weekend, aduce un amalgam de muzică, artă și activități recreative, menite să încânte și să inspire publicul să trăiască în armonie cu mediul înconjurător. Cu un program plin de surprize și artiști de top, acest festival promite să ofere o experiență de neuitat.

Evenimentul va fi prezentat de Veronica Mihoc, un cunoscut prezentator de televiziune și iubitor al artei în toate formele sale.

Duminică, 21 mai 2023, între orele 17:00 și 22:00, publicul va fi răsfățat cu o serie de spectacole captivante. Magicianul Cătălin Pintea va deschide seria evenimentelor cu un spectacol impresionant de magie și iluzionism. Cu trucuri care sfidează logica și imaginația, Pintea va purta audiența într-o călătorie fascinantă prin lumea iluziei.

RETIM

Urmează apoi un concert coral de muzică religioasă susținut de corul „Iona Vidu” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, care va avea loc la Catedrala Greco-Catolică din Lugoj. Vocea inconfundabilă a corului va încânta sufletele ascultătorilor, aducând o atmosferă de liniște și reculegere.

Pe scena festivalului vor urca și artiști de renume, care vor încânta publicul cu interpretări de excepție. Alina Mihocas și trupa sa vor aduce acorduri de muzică clasică și pop, creând o atmosferă plină de emoție și pasiune. De asemenea, talentații membri ai trupei Ad Libitum Voices vor demonstra virtuozitatea lor în interpretarea diverselor genuri muzicale, de la pop la jazz.

Pe lângă spectacolele muzicale, festivalul va oferi și o gamă variată de activități pentru toate vârstele. Expozițiile cu vânzare vor aduce în prim-plan arta și creația locală, oferind oportunitatea de a achiziționa opere de artă unice. Atelierele gastronomice vor permite vizitatorilor să descopere și să deguste preparate culinare delicioase, realizate cu ingrediente naturale și sustenabile.

Citiţi mai departe

Cele mai citite