Connect with us

Social

Cele patru evenimente pe care nu trebuie să le ratezi cu cei mici la Lugoj, de Ziua Copilului

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Administrația lugojeană a pregătit o serie de evenimente inedite pentru Ziua Copilului din acest an. Dacă în 2020, din cauza pandemiei, evenimentele au fost complet anulate, în 2021 prichindeii vor avea parte de o serie de jocuri și atracții special concepute pentru distracția lor, de ziua lor.

„Colorăm orașul”

Asociația Fusion Of Arts este cea mai activă din Lugoj și își dedică tot timpul și atenția pentru copiii și tinerii din orașul nostru. Marți, de la ora 10:00, în Parcul Ștrand, echipa asociației, alcătuită din oameni minunați și artiști, organizează mai multe activități dedicate Zilei Copilului.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Printre personaje din mitologie, ateliere de dans, intervenții splash de pictură colectivă și momente de improvizație cu teatrul de păpuși, sunt așteptați copiii și părinții care merită să petreacă o zi frumoasă în aer liber la Lugoj.

Lectură în aer liber

Biblioteca Municipală Lugoj invită copiii cu vârsta de până în 10 ani, să participe la o serie de activități la Casa Bredicenilor. Culoare și bucurie, printre ateliere de modelaj, desen și lectură în aer liber, toate acestea vor debuta de la ora 10:00, atunci când copiii sunt așteptați alături de părinți și învățători, într-o zi de sărbătoare.

Karting în parc

Clubul Copiilor din Lugoj face din nou spectacol, de această dată cu o demonstrație de karting și ateliere muzicale de percuție! Marți, de 1 iunie de la ora 12:00, în Parcul Gării copiii care doresc să descopere ritmul în muzică pot participa la atelierele de percuție, iar cei care sunt curioși ce poate face un kart, vor avea ocazia să vadă o demonstrație live. Pentru cei mai mici sunt pregătite zone de joacă și cretă pentru desene pe asfalt.

Întâlnire cu pompierii

Cei mici se pot întâlni și cu salvatorii de ziua lor, un prilej perfect pentru a fi inspirați spre o carieră în servicii publice de urgență. “În data de 1 iunie, în intervalul orar 10 – 14, echipajele ISU Timis îi așteaptă pe pitici, alături de părinții lor. În acest interval orar, copiii pot vizita autospecialele noastre de intervenție care vor fi prezente în Parcul George Enescu din Lugoj, alături de echipajele de intervenție care pot răspunde curiozitatilor celor mici legate de activitatea pompierilor salvatori”, a anunțat ISU Timis.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Care este programul de lucru RETIM de RUSALII

Publicat

în

Compania RETIM informează clienţii şi colaboratorii săi din județul Timiș asupra programului de lucru valabil în zilele de Rusalii.

Meniul zilei, Octavian

COLECTAREA DE DEŞEURI

Activitatea de colectare a deşeurilor din toate localităţile din județul Timiș în care operează compania RETIM se va desfăşura conform PROGRAMELOR ZILNICE OBIŞNUITE. Nu există modificări faţă de orarele curente. Utilizatorii serviciului de salubrizare sunt rugați să scoată la stradă recipientele de colectare a deșeurilor în zilele obișnuite ale săptămânii.

BIROURI DE RELAŢII CLIENŢI ŞI CASIERII – Timișoara și Lugoj

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Birourile de relaţii clienţi şi casierii vor fi:
⦁ ÎNCHISE în zilele de 20 iunie (duminică) și 21 iunie (a doua zi de Rusalii).
⦁ DESCHISE din data de 22 iunie, de când se va relua programul obișnuit, de la ora 08.00 până la ora 16.00
Compania RETIM recomandă utilizarea cu precădere a instrumentelor de plată electronice disponibile pe site-ul www.retim.ro , a sistemelor de plată rapidă PayPoint, Un-Doi, Self-Pay sau a aplicației mobile Pago.

PUNCTELE DE COLECTARE A DEŞEURILOR VOLUMINOASE, VEGETALE ŞI DIN CONSTRUCŢII DIN TIMIŞOARA

Cele patru puncte de colectare a deşeurilor voluminoase, vegetale şi din construcţii operaționalizate de către compania RETIM împreună cu Primăria Timişoara vor avea următorul program:
⦁ ÎNCHISE în zilele de 20 iunie (duminică) și 21 iunie (a doua zi de Rusalii).
⦁ DESCHISE din data de 22 iunie, de când se va relua programul obișnuit.
Adresele și programele de funționare obișnuite ale celor patru puncte de colectare din Timişoara sunt:
⦁ Calea Torontalului, nr. 94 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )
⦁ Calea Moşniţei, nr 2-4 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )
⦁ Str. Avram Imbroane, nr 70 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )
⦁ Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr 3 ( L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00 )

RETIM rămâne în contact direct cu clienţii săi pe canalele de comunicare online – website www.retim.ro, email contact@retim.ro si pagina oficială de Facebook. De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

Citiţi mai departe

Social

Doi medici de familie din satele de lângă Lugoj oferă vaccinul anti-coronavirus

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Doar doi medici de familie din satele de lângă Lugoj s-au înscris pe lista oficială de cabinete medicale care oferă vaccinul împotriva coronavirusului. Este vorba despre medicii de familie din Fârdea și respectiv Știuca. În rest, în marile comune din estul județului, niciun medic de familie nu vaccinează populația de la sate împotiva SARS-CoV 2.

Potrivit listei actualizate de către DSP, la Lugoj sunt în continuare 8 cabinete medicale unde doritorii se pot imuniza, în general cu serul Johnson & Johnson. La nivel județean, numărul de medici de familie care imunizează populația în cadrul cabinetelor lor este de aproximativ 140.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Social

Spitalul din Lugoj, aproape fără pacienți cu noul coronavirus

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Spitalul din Lugoj este aproape gol de pacienți cu coronavirus. Potrivit conducerii spitalului, doar trei pacienți infectați cu SARS-CoV 2 mai sunt internați la unitatea medicală de pe Gheorghe Doja. Dintre aceștia, doi sunt internați pe secția Covid-19, iar unul pe cea de ATI.

La nivel județean, mai sunt 50 de pacienți cu coronavirus internați în spitale, dintre care 19 la ATI. Există deja 6 spitale din Timiș unde nu mai sunt pacienți infectați, printre care și cel din Făget, acestea aflându-se în planul alb de intervenție.

Potrivit raportărilor, în ultimele 14 zile, la Lugoj a fost raportat un singur caz nou de infectare.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Social

Câte zile au trecut de la ultimul caz de infectare raportat la Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

11 zile, atât au trecut de la ultima raportare a unui caz pozitiv la Lugoj, de pe data de 3 iunie, până la raportarea celui de-al doilea, apărut în lista de marți, 15 iunie. Este un record absolut, de la începutul pandemiei și până acum, de vid epidemiologic, așa cum îl numesc medicii, în orașul de pe Timiș.

La nivel județean, doar comuna Boldur mai are o incidență de caz raportată, de 2,83/1000 de locuitori. Județul Timiș are rata de infectare de 0.08/1000 de locuitori, raportată marți la prânz. Din cele șase cazuri raportate marți, 4 sunt la Timișoara, un caz la Lugoj și unul la Sânmihaiu Român.

De luni până marți în Timiș au fost raportate un număr de 1642 de teste, dintre care 334 au fost teste rapide.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

foto: Alin Velici

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite