Social
Jocurile de noroc vs. investiția la bursa!
Nu există nicio îndoială asupra faptului că investițiile pot fi o sursă excelentă de adrenalină, dar și de câștig. O victorie rapidă la bursă te poate face să te simți stimulat și să-ți dea un imbold important pentru a găsi noi oportunități de investiție. Se aseamănă investițiile la bursă cu jocurile de noroc? Cu siguranță! Dar există o linie fină între investiții și jocuri de noroc, iar înainte de a te avânta în oricare dintre cele două activități este important să le cunoști particularitățile. Oricând dorești să-ți încerci norocul și să te distrezi, caută cele mai noi jocuri la 888 casino online.
Este tranzacționarea cu acțiuni o formă de joc?
O întrebare care stârnește o mulțime de dezbateri aprinse.
Investițiile la bursă sunt văzute ca o carieră, o activitate pentru oameni îmbrăcați la costum care riscă bani pentru a face alți bani. Cu toții am urmărit acele filme de la Hollywood filmate pe Wall Street, în care personajele împing normele pieței bursiere la limită, riscându-și norocul sau îndemânarea și culegând beneficiile unui stil de viață intens, cu o presiune ridicată.
Dar la capătul opus al spectrului, jocurile de noroc pot atrage uneori preconcepții greșite și pot fi etichetate ca viciu sau distracție periculoasă.
Totuși, când vine vorba de criză, tranzacționarea și jocurile de noroc sunt doar două fețe ale aceleiași monede?
Având în vedere recenta evoluție la bursă a acțiunilor Saga GameStop, care au arătat cât de repede se pot transforma acțiunile într-un „pariu”, dezvoltarea acestei dezbateri este cu adevărat interesantă.
Este bursa în creștere?
Se poate observa recent o creștere semnificativă a numărului de tineri și investitori novici care sunt atrași de fiorul investițiilor în acțiuni. Cu precădere datorită limitărilor impuse de pandemia din 2020, oamenii au simțit nevoia să cheltuiască banii direct din confortul casei, iar investiția la bursă a reprezentat o forma de cheltuială cu șanse reale de a aduce profit.
Diversele rapoarte au indicat că stocurile de tehnologii precum Amazon și Apple sunt tot mai populare populare printre tinerii care dețin capital financiar.Aplicațiile de tranzacționare precum Robinhood au cunoscut, de asemenea, o creștere semnificativă. Platforma de tranzacționare fără comisioane s-a bucurat de a creștere semnificativă a numărul de utilizatori în ultimii șapte ani – de la 500.000 în 2014 la 13 milioane în 2020, anul pandemiei.
În acest moment, din ce în ce mai mulți oameni tranzacționează, iar motivele potențiale pentru acest lucru – încercarea de a dubla banii, dorința de îmbogățire, adrenalina oferită de asumarea riscurilor sunt toate elemente care duc cu gândul la binecunoscutele jocuri de noroc
Jucătorii nu au răbdarea necesară
Cu toate acestea, diferențele dintre cele două activități sunt semnificative. Cu excepția cazului în care ești implicat în ceea ce Wall Street numește tranzacționare cu volum mare – în esență, programarea unui computer pentru a cumpăra sau vinde acțiuni în câteva secunde – investiția pe piață înseamnă multă răbdare.
Deoparte de toate problemele GameStop, majoritatea acțiunilor care nu sunt supuse manipulării pieței alimentate de Reddit nu vor urca niciodată cu sute de dolari în decurs de câteva zile sau săptămâni. În schimb, investițiile în companii cu planuri de afaceri solide și financiare serioase vor produce profituri incrementale cu cât progresează multe luni și chiar ani.
Dar când joci într-un cazinou, totul are loc într-un ritm frenetic. Gândește-te doar câte mâini de blackjack sau rotiri la ruletă pot fi făcute într-un singur interval de 60 de minute. Adăugă dimensiunea pariului la ecuație și poți observa faptul că inclusiv jucătorii casual pot rula mii de dolari în acțiuni cumulative în timpul unei sesiuni zilnice.
Știind acest lucru, este firesc ca jucătorii cu experiență să fiorii neliniștii atunci când fac primele achiziții de acțiuni. Asta pentru că lucrurile nu se întâmplă la fel de repede ca într-un cazino. Dacă, de exemplu, după 100 de rotiri, un slot nu aduce câștig, orice gambler va alege alt joc fără să stea pe gânduri. Și, deși această abordare poate funcționa în cazinou, este pur și simplu de neimaginat în lumea investițiilor. Cu excepția cazului în care ești pregătit să aștepți perioade lungi, tranzacționarea acțiunilor nu este probabil hobby-ul potrivit.
Jucătorii de cazino au o viziune distorsionată a evaluării riscului în raport cu recompensa
Cazinourilor le place să promoveze cotele de plată oferite la diverse jocuri și pariuri. În speranța de a atrage noi jucători, cazinoul se asigură că toată lumea din jur știe că, în cazul unui câștig, cazinoul va returna o parte din încasări.
Și în mintea multor jucători, cotele de plată sunt o modalitate de evaluare a raportului risc / recompensă, ceea ce nu poate fi mai departe de adevăr. Chiar dacă premiile mari sunt reale și se acordă, acest lucru se întâmplă aleatoriu și destul de rar. Realitatea este că cei mai mulți jucători au parte de câștiguri mai mici decât investiția totală.
Pe de altă parte, aceste dinamici pur și simplu nu se aplică în cazul acțiunilor la bursă de pe piața liberă. Suma de bani pe care o riști fie va genera o rentabilitate … fie nu o va face. Și în ceea ce privește această rentabilitate, s-ar putea să dublezi, să triplezi sau să înmulțești investiția cu 10, dar nu poți determina acel rezultat cu niciun nivel de certitudine.
Jucătorii preferă câștigurile pe termen scurt decât jocurile pe termen lung
Principalul motiv pentru care atât de multe milioane de jucători aleg jocurile de noroc este potențialul pentru plăți masive, care pot schimba viața. Datorită apariției rețelelor de jackpot progresiv, sloturile pot pune la dispoziție jackpot-uri de milioane de dolari la fiecare rotire.
Bineînțeles, majoritatea covârșitoare a acestor rotiri nu reușesc să declanșeze jackpotul 9 pentru perspectivă, celebrul slot Megabucks își plătește jackpotul de opt cifre la o rată de 1 din 49.836.032 rotiri). Dar jucătorii de slot continuă să spere că poate, doar poate, următoarea rotire ar putea fi cea care îi face pe toți ceilalți înainte să merite.
Social
Peste două sute de lugojeni pot urma cursuri gratuite de calificare, în mai multe meserii
Primăria Municipiului Lugoj informează cetățenii că în perioada următoare, în municipiul Lugoj se va desfășura proiectul „ACCES PE PIAȚA MUNCII ÎN COMUNITĂȚILE DEFAVORIZATE DIN LUGOJ” finanțat prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) – prin care se propune facilitarea accesului și menținerea pe piața muncii a un număr de 222 de persoane din diferite categorii sociale din municipiul Lugoj, ducând astfel la scăderea fenomenului de marginalizare a persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială existente în municipiul Lugoj.
Social
Spitalul din Lugoj primește fonduri nerambursabile pentru echipamente medicale, de la Consiliul Județean Timiș
Vești bune pentru spitalele din Jimbolia, Sânnicolau Mare, Făget, Lugoj și Deta. Consiliul Județean a aprobat finanțarea nerambursabilă din fonduri publice, în cadrul schemei de minimis pentru anul 2022, a spitalelor publice locale aflate în subordinea orașelor și municipiilor din județ. Banii nerambursabili acordați vor putea fi folosiți doar pentru pentru achiziția de echipamente medicale.
Social
O moară de apă de lângă Lugoj, veche de 100 de ani, pusă în valoare într-un circuit turistic
Moara de la Balinţ, un adevărat tezaur cultural în formă de clădire din apropiere de Lugoj, a fost construită în 1917, în administraţia austro-ungară, şi este singura rămasă în judeţul Timiş care foloseşte puterea apei. Ea nu doar că încă mai macină grâu, ci a fost inclusă şi într-un traseu turistic care le oferă oamenilor oportunitatea să intre în contact cu lumea industrială a vechiului Banat
Una dintre cele 14 mori în funcţiune din Timiş este moara de la Balinţ, o localitate aflată la 20 de kilometri de Lugoj şi aproximativ 60 de kilometri de Timişoara. Moara a fost construită în 1917, încă în administraţia austria-ungară. Este singura rămasă în judeţul Timiş care foloseşte puterea apei. Ea a fost cumpărată în 2008 de către familia Meszaros, după ce fusese abandonată şi nu mai măcinase făină de mai mulţi ani.
Moara de la Balinţ este cu adevărat spectaculoasă. Vechea clădire este împânzită de un mecanism complex, care se întinde pe mai multe etaje, un păienjeniş de curele care învârte roţi, iar grâul circulă în interiorul bârnelor, prin site şi maşinării care se mişcă. Utilajele sunt în mare parte originale, se pot vedea încă etichetele pe ele; unele au fost fabricate în 1900, la Fabrica Ganz din Budapesta, altele la Uzina Klug de Construcţii de Maşini şi Mori din Timişoara ori de la Uzinele Magheru din Topleţ, în perioada interbelică. Au fost înlocuite doar părţile de lemn, vechi şi cariate.
Citeste un material pe larg despre punerea în valoare a morii aici.
Social
Ștrandul din Lugoj rămâne închis în această vară. Unde te poți bălăci lângă oraș
Ștrandul din Lugoj rămâne închis în 2022. Deși primăria a încercat găsească un investitor care să închirieze locația spre exploatare, nimeni nu s-a înghesuit să considere oferta administrației locale. Până acum, ștrandul a fost scos la licitație de cel puțin două ori, fără succes.
Din fericire pentru lugojeni, există locuri din apropiere de oraș unde se pot bălăci în acest sezon estival. Un exemplu este piscina de la Hanul lui Bogdan. Aflat la câțiva kilometri înainte de Făget, hanul este dotat cu o piscină și bar, astfel că doritorii pot petrece o zi la piscină pentru a se răcori în timpul verii.
O altă variantă este Valea lui Liman. Complexul de la Valea lui Liman dispune de asemenea de o piscină unde doritorii se pot bălăci în zilele toride de vară. Deocamdată doar cei care stau la complexul hotelier pot folosi piscina exterioară, așezată într-un cadru de vis.
Dacă cele două opțiuni nu sunt pe placul vostru, în Timișoara există nu mai puțin de 7 variante de ștranduri unde să vă distrați în această vară. Prețurile de intrare sunt între 20 și 45 de lei pe zi.
-
Actualitate16 ore în urmă
Fiul unui procuror din Lugoj, mesaj pentru „inapții” din presă, „haterii și invidiosiii”
-
Politică5 zile în urmă
PSD Lugoj și-a ales conducerea și vrea să câștige alegerile locale din 2024
-
Social2 zile în urmă
Peste două sute de lugojeni pot urma cursuri gratuite de calificare, în mai multe meserii
-
Administrație3 zile în urmă
S-a votat organigrama! Câți oameni pleacă, câți ar trebui să vină în Primăria Lugoj