Connect with us

Social

Sportul și mișcarea fizică în timpul crizei sanitare

Publicat

în

Citește și află mai multe detalii despre modul în care a fost afectat sportul în timpul crizei sanitare, precum și alte informații legate de pandemie.

Meniul zilei, Octavian

Criza sanitară a afectat toate domeniile vieții, oamenii petrecând mai mult timp acasă, căutând să se relaxeze în moduri mai sigure. De la cumpărături efectuate pe net și până la jocul la cazinouri online sigure, în întreaga lume oamenii au căutat să se asigure ca sănătatea lor nu este pusă în pericol.

Plățile mobile au crescut cu 64%, oamenii au consumat mai mult mâncare gătită acasă (64,9%) și au căutat să facă sport cu ajutorul aplicațiilor digitale (73%). De altfel, segmentul sporturilor și activității fizice a fost unul dintre domeniile afectat în mod serios de criza sanitară. În cele ce urmează vom analiza modul în care sportul s-a schimbat în perioada 2020-2021.

Sportul – între activitate individuală și formă de relaxare colectivă

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Pentru anul 2020 erau stabilite o serie de evenimente sportive cu impact la nivel global, printre acestea numărându-se două competiții majore – Jocurile Olimpice și Campionatul European de Fotbal. Criza sanitară a condus la anularea unei mari părți din aceste evenimente, de exemplu, în luna august erau programate 31533 de evenimente și au mai avut loc numai 10056. Neorganizarea Jocurilor Olimpice a însemnat pierderi financiare de peste 13, 4 miliarde de dolari pentru organizatori.

Amânarea EURO 2020 a echivalat cu pierderi de aproximativ 300 de milioane de dolari pentru organizatori. Principalele campionate de fotbal din Europa au înregistrat scăderea drastică a încasărilor generate din bilete, publicitate și transmisiunile TV și online. Premier League a pierdut 1, 28 miliarde de euro, La Liga – 920 de milioane de euro, Bundesliga – 790 de milioane de euro, Serie A – 700 de milioane de euro, iar Ligue 1 – 400 de milioane de euro.

Lipsiți de una dintre principalele modalități de relaxare, oamenii și-au îndreptat atenția către o altă formă a sporturilor – varianta digitală a acestora. De exemplu, numărul orelor petrecute pe platformele care transmit evenimente de e-sports a crescut cu 20% în 2020 (cele mai populare site-uri sunt Twitch și Youtube). Nivelul de audiență pe segmentul de e-sports s-a mărit în ultimii 5 ani – de la 120 de milioane de urmăritori la 495 de milioane.

Mișcare fizică online, acasă

Mai mult decât atât, oamenii nu au renunțat să facă sport și mișcare, chiar dacă au trebuit să stea în locuințe o perioadă de timp mai îndelungată. Peste 70% dintre românii care fac sport s-au orientat către activitățile de fitness. Acestea au avantajul de a fi practicate în sistem indoor, ceea ce a favorizat menținerea lor la un nivel constant în perioada crizei sanitare.

Vârsta a constituit un alt element care a contribuit la practicarea în continuare a sportului, de exemplu, tinerii americani, cu vârsta între 18 și 29 de ani, realizând mișcare fizică într-un procent mai mare (cu 26% mai mult decât înainte de pandemie). Oamenii au preferat să facă sport și prin intermediul aplicațiilor digitale, care le-a oferit ocazia de a interacționa și de a se susține reciproc în sistem de sport prin teleconferință.

Astfel, în America, peste 12% dintre persoane au făcut sport online. Cei mai activi practicanți de mișcare fizică prin intermediul mediului digital au fost asiaticii, 33% dintre sud-coreeni și 61% dintre chinezi fiind înregistrați ca activi pe aplicațiile online. La nivel global, oamenii și-au exprimat dorința de a face sport în format digital (cu ajutorul aplicațiilor) într-un procent de 73%.

S-a procedat corect cu anularea evenimentelor sportive în pandemie?

41% dintre americani consideră că anularea, suspendarea și amânarea evenimentelor sportive a reprezentat o măsură utilă. Aceasta este și părerea a peste 52% dintre britanici, care consideră că autoritățile au limitat în acest fel răspândirea mult mai rapidă a virusului la nivelul populației. Peste 72% dintre francezi cred că implementarea măsurilor legate de desfășurarea evenimentelor sportive majore a contribuit la menținerea sunt control a crizei sanitare.

În acest moment, oamenii din întreaga lume oscilează între menținerea restricției legată de accesul publicului pe stadioane și la evenimentele sportive, amânarea acestora și anularea lor. Între 6% (spaniolii și filipinezii) și 32% (australienii) consideră că evenimentele trebuie să aibă loc, chiar dacă nu vor fi acceptați spectatori. Un procent cuprins între 54% (nemți) și 77% (chinezi) este de părere că ar trebui ca aceste competiții să fie amânate până la rezolvarea completă a efectelor crizei sanitare.

Între 10% (chinezi) și 33% (germani) cred că ar fi mult mai avantajos ca aceste evenimente sportive să fie anulate. Situația actuală încă nu permite accesul spectatorilor la competițiile sportive, iar tendința este de ocupare graduală a capacității arenelor, pe măsură ce pandemia va fi din ce în ce mai bine controlată. Când se va întâmpla acest lucru, însă, este greu de prevăzut!

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

FOTO “Tunelul Iubirii” a reapărut la Lugoj, fiind surprins de către fotografii amatori

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Un Tunel al Iubirii, asemănător cu celebrul tunel din Obreja, Caraș-Severin, care a fost subiect de presă națională și internațională în ultimii ani, a fost fotografiat la Lugoj de către fotografii amatori. Acesta se află pe calea ferată din apropierea spitalului municipal, fiind înflorit complet datorită temperaturilor prielnice pentru creșterea vegetației.

Tunelul a fost surprins în mai multe imagini, care au fost postate pe rețelele sociale, pe grupurile dedicate lugojenilor de pretutindeni. Imaginile au strâns sute de aprecieri și comentarii. Oamenii s-au bucurat de măreția naturii și au apreciat tunelul ca fiind o splendoare, o minune.

Originalul Tunel al Iubirii din comuna Obreja, Caraș-Severin a rămas în mare parte o amintire, după ce linia de cale ferată a fost scoasă din uz de către CFR, iar vegetația a crescut peste aceasta, distrugând locul aproape în totalitate.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Foto: Ești din Lugoj dacă…/Mircea Stauber

Citiţi mai departe

Social

Doar doi pacienți cu coronavirus rămași internați la spitalul din Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Doi pacienți cu coronavirus mai sunt internați la spitalul din Lugoj. După ce unitatea medicală s-a confruntat luni la rândul cu zeci de cazuri pe săptămână, marți dimineața conducerea spitalului a anunțat că în cadrul acestuia au mai rămas internate doar două persoane.

Dintre cele două, una se află internată pe secția ATI, însă are o evoluție pozitivă. Cealaltă persoană, internată pe secție Covid, este în stare bună. Medicii lugojeni spun că, atunci când cele două persoane infectate vor părăsi spitalul, acesta va intra în scenariul alb.

La nivel județean, rata de infectare cu noul coronavirus era de 0,07/1000 de locuitori marți la prânz. O singură persoană a fost declarată pozitivă, din comuna Otelec, după mai bine de 200 de teste efectuate luni.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Social

Prima săptămână cu temperaturi caniculare la Lugoj în această vară

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Ne vom topi, din fericire la figurat, în această săptămână la Lugoj. Temperaturile resimțite în oraș vor trece de pragul de caniculă, ajungând la mijlocul săptămâni ce începe astăzi la 37 de grade Celsius. Pentru următoarele trei zile cel puțin, vremea va fi una cu adevărat de vară, cu valori termice peste cele considerate confortabile.

Luni, vor fi 32 de grade la Lugoj, urmând ca marți maxima să atingă valoarea de 34 de grade Celsius. Miercuri, se vor înregistra 36 de grade, iar joi, în termometre vor fi 38 de grade Celsius, de departe cea mai caldă zi de până acum în această vară. 

Vineri, temperaturile vor scădea până la 36 de grade, iar în weekend vor coborî până la valori de 30-32 de grade.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Social

Care este programul de lucru RETIM de RUSALII

Publicat

în

Compania RETIM informează clienţii şi colaboratorii săi din județul Timiș asupra programului de lucru valabil în zilele de Rusalii.

Meniul zilei, Octavian

COLECTAREA DE DEŞEURI

Activitatea de colectare a deşeurilor din toate localităţile din județul Timiș în care operează compania RETIM se va desfăşura conform PROGRAMELOR ZILNICE OBIŞNUITE. Nu există modificări faţă de orarele curente. Utilizatorii serviciului de salubrizare sunt rugați să scoată la stradă recipientele de colectare a deșeurilor în zilele obișnuite ale săptămânii.

BIROURI DE RELAŢII CLIENŢI ŞI CASIERII – Timișoara și Lugoj

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Birourile de relaţii clienţi şi casierii vor fi:
⦁ ÎNCHISE în zilele de 20 iunie (duminică) și 21 iunie (a doua zi de Rusalii).
⦁ DESCHISE din data de 22 iunie, de când se va relua programul obișnuit, de la ora 08.00 până la ora 16.00
Compania RETIM recomandă utilizarea cu precădere a instrumentelor de plată electronice disponibile pe site-ul www.retim.ro , a sistemelor de plată rapidă PayPoint, Un-Doi, Self-Pay sau a aplicației mobile Pago.

PUNCTELE DE COLECTARE A DEŞEURILOR VOLUMINOASE, VEGETALE ŞI DIN CONSTRUCŢII DIN TIMIŞOARA

Cele patru puncte de colectare a deşeurilor voluminoase, vegetale şi din construcţii operaționalizate de către compania RETIM împreună cu Primăria Timişoara vor avea următorul program:
⦁ ÎNCHISE în zilele de 20 iunie (duminică) și 21 iunie (a doua zi de Rusalii).
⦁ DESCHISE din data de 22 iunie, de când se va relua programul obișnuit.
Adresele și programele de funționare obișnuite ale celor patru puncte de colectare din Timişoara sunt:
⦁ Calea Torontalului, nr. 94 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )
⦁ Calea Moşniţei, nr 2-4 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )
⦁ Str. Avram Imbroane, nr 70 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )
⦁ Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr 3 ( L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00 )

RETIM rămâne în contact direct cu clienţii săi pe canalele de comunicare online – website www.retim.ro, email contact@retim.ro si pagina oficială de Facebook. De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite