Connect with us


Politică

Cea mai bună soluție pentru Lugoj, la aceste alegeri (P)

Publicat

în

RETIM

Dragi lugojeni,

Mă adresez dumneavostră în primul rând ca cetăţean preocupat de viitorul oraşului nostru, ca părinte care îşi duce copiii la şcoală şi grădiniţă în Lugoj şi ca părinte care ştie ce înseamnă să ai un copil plecat pe meleaguri străine. Mă adresez dumneavoastră ca tată care nu îşi poate strânge fiul în braţe, atunci când simte nevoia, din cauza distanţei care ne desparte şi ca fiu al unor părinţi care au muncit cinstit întreaga viaţă sperând că măcar copiii lor o vor duce mai bine şi nu vor fi o altă generaţie de sacrificiu. Părinţi care au ieşit la pensie cu gândul că, poate, măcar nepoţii lor vor trăi într-o societate normală în care contează cinstea, corectitudinea şi valorile creştine. Vă scriu ca fiu care a fost nevoit să îşi privescă neputincios părintele cum se stinge pe patul spitalului lugojean, unde uneori nu se poate face mare lucru pentru cei bolnavi, iar dacă nu dispui de bani să mergi la specialişti la Timişoara sau în străinătate nu ai nicio sansă la viată, ca prieten, coleg sau cunoscut, ca simplu lugojean care munceşte cinstit la fel ca dumneavostră si care îşi plăteşte taxele şi impozitele şi, mai ales, ca om care vrea să ajute cu orice poate, atunci când cineva are nevoie o mână de ajutor!

M-am născut şi am crescut în Lugoj, oraşul în care am absolvit şcoala gimnaziala, liceul şi facultatea, iar mai apoi masteratul în Administraţie publica locală. Am 48 de ani, am trei copii şi am început să muncesc încă de la vârsta de 18 ani, aici în Lugoj,  locul în care m-am căsătorit şi în care am ales să îmi cresc copiii, cu toate greutăţile, nedreptăţile şi piedicile de care fiecare dintre noi, părinţi, copii sau bunici avem parte. Am decis în urmă cu patru ani să mă implic în viaţa administrativă şi mai târziu în cea politică a Lugojului, fiindcă am stat prea mult timp pe margine şi am constatat că lucrurile nu se vor schimba niciodată dacă nu te implici şi nu încerci să le schimbi. Am luat această decizie după ce fiul meu a emigrat din ţară, pe considerentul că aici nu îşi poate construi un viitor. M-am implicat pentru că nu cumva mai târziu fetiţele mele să îi urmeze exemplul şi să plece din Lugoj, reprosandu-mi că nu am făcut mai mult pentru a contribui la schimbarea în bine a acestui oraş. Îmi doresc ca fii şi ficele noastre să aibă şi varianta de a rămâne la Lugoj  alături de noi, părinţi sau bunici, nu doar aceea de a pleca să îşi caute un viitor mai bun în alte locuri.

Orice schimbare porneşte insă de la fiecare dintre noi şi se poate face doar cu oameni competenţi şi oneşti, oameni care înţeleg cum ar trebui să funcţioneze corect lucrurile în administraţia locală, în sănătate, în învăţământ, în mediul de afaceri şi în toate celelalte domenii, oameni care respectă legile, oameni care ştiu unde s-a greşit şi mai ales ce trebuie schimbat pentru că Lugojul să se dezvolte, oameni care au soluţii şi pot crea punţi de legătură între unii şi ceilalţi şi care acceptă ideile şi propunerile benefice pentru oraş care vin de la cetăţeni. Eu ştiu să discut cu oamenii şi împreuna cu ei să găsesc soluţii pe care apoi să le implementăm în folosul nostru al tuturor. Voi face asta alături de dumneavostră, fiindcă de prea multă vreme suntem dezbinaţi, cuprinşi de furie şi privim cu răutate orice proiect sau idee care vine de la celălalt, iar din această atitudine nimeni nu are nimic de câştigat. Dimpotrivă, avem cu toţii de pierdut. Şi noi, şi Lugojul nostru!

Candidez la funcţia de Primar al Municipiului Lugoj, deoarece îmi doresc să fiu parte a factorului de decizie şi execuţie în administraţia locală, iar problemele cu care ne confruntăm în prezent cu toţii să fie în cele din urmă rezolvate. Aşteptam de prea mult timp să avem parte de condiţii decente la spital, pentru că degeaba avem aparatură performantă dacă pacienţii nu sunt primiţi şi trataţi cu empatie de medicii, asistentele şi tot personalul care, la rândul său, nu lucrează întotdeauna în condiţiile cele mai bune. Aşteptam de multă vreme soluţii moderne în trafic şi noi locuri de parcare, drumuri şi trotuare de calitate şi speram de prea mulţi ani la un oraş curat şi verde, în care cetăţenii să aibă apă de calitate şi presiune la robinete, locuinţe sociale şi terenuri destinate tinerilor, pentru că aceştia să îşi poată construi o casă şi astfel să rămână în Lugoj, proiecte cultural-educative şi servicii sociale adecvate pentru persoanele cu dizabilităţi, locuri de joacă sigure şi corespunzatoare pentru copii în fiecare cartier, de transport în comun civilizat, toalete publice moderne în toate zonele de interes public din oraş şi în mod special în parcuri, de condiţii decente şi corecte în creşe, şcoli şi grădiniţe, de locuri de divertisment pentru tineri şi multe altele. Pentru fiecare dintre ele există soluţii de rezolvare, iar eu ştiu cum să le implementez.

Împreună cu colegii mei din Partidul Mişcarea Populară Lugoj am  închegat o echipă de oameni pricepuţi, inimoși şi dornici să arate cum se construiește o administraţie corectă de Lugoj, care să fie bazată pe transparentă şi care să îşi desfăşoare activitatea în sprijinul tuturor cetăţenilor. Cu siguranță va fi mult de lucru, în absolut toate domeniile, însă eu şi echipa PMP Lugoj ne bazăm pe sprijinul real al dumneavoastră, fiindcă doar împreuna vom putea reuşi. Am fost întotdeauna vocea cetățenilor şi am dus mai departe în Consiliul local şi pe masa executivului toate solicitările şi propunerile dumneavoastră. Unele şi-au găsit rezolvare, altele au fost amânate de factorii de decizie din Primăria Lugoj, însă nu am renunţat niciodată în a-mi desfăşura activitatea în folosul lugojenilor şi am luptat în continuare pentru că asta este obligatia celor pe care cetățenii i-au ales sa ii reprezinte. Am convingerea că politica în general şi administraţia locală în mod special trebuie făcute separat, dar întotdeauna de către oameni  competenți, cu simț civic şi cu o deschidere largă faţă de problemele tuturor cetăţenilor. Voi fi alături de dumneavostra şi mă voi implica şi de acum înainte în rezolvarea problemelor care, până la urmă, ne afectează pe toţi, fiindcă, cu toţii suntem locuitori ai acestui oraş şi tuturor ne pasă de el şi de viitorul său! Toţi pentru Lugojul nostru!

Votaţi Liviu Brindusoni -PRIMAR şi echipa PMP la CONSILIUL LOCAL, poziţia 3 pe buletinul de vot! E vremea schimbării şi e timpul să ne implicăm cu toţii pentru a decide împreună ce facem cu viitorul nostru, al copiilor şi nepoţilor noştri! Toţi pentru Lugojul nostru!

 

Cu respect,

Emil Liviu BRÎNDUȘONI

Candidat pentru funcţia de  PRIMAR  al Municipiului Lugoj

Un PRIMAR pentru oameni!

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Trei parlamentari de Timiș cer de la Primărie spații pentru cabinete. Doar unul primește momentan

Publicat

în

Trei parlamentari timișeni solicită Primăriei Lugoj spații în care să-și deschidă cabinete parlamentare. Este vorba despre senatoarea Alina Gorghiu(PNL), deputatul Daniel Liviu Toda(USR) și deputatul Ciprian Titi Stoica(AUR).

RETIM

Reprezentanții Primăriei Lugoj au identificat un singur spațiu, până în momentul de față. Așa că alocarea lui se va face pe principiul, „primul venit, primul servit”. Prima cerere pentru deschiderea unui cabinet la Lugoj a fost depusă de Alina Gorghiu, ea fiind cea care va primi acest spațiu. Este vorba despre un imobil format din două camere și un grup sanitar, din Piața „I.C. Drăgan”, nr. 10, în suprafață totală de 56 de mp.

Ca să fi validată, propunerea trebuie să primească votul consilierilor locali, în ședința din 25 februarie.

Citiţi mai departe

Politică

PSD, printre datornicii Meridian 22. Facturi neachitate de aproape trei ani de zile

Publicat

în

Pesediștii lugojeni au ajuns la mitingul lui Dragnea cu autobuzul de la Meridian

Primarul Claudiu Buciu a solicitat directorului Meridian Florin Iovescu să încaseze banii pe care PSD îi datorează societății. Edilul Lugojului i-a atras atenția directorului Meridian, că datoria este de trei ani de zile și se va prescrie. Episodul a avut loc după ce consilierii PSD au refuzat să voteze intrarea societății Meridian în insolvență.

RETIM

„Pentru că e și domnul director aici, l-aș ruga să ne spună dacă are PSD datorii la Meridian. Spuneți-ne și nouă să știm câtă grijă au pentru această societate, pentru că asta e un vârf al nesimțirii, care îi caracterizează”, a spus Claudiu Buciu, care a și dezvăluit că există două facturi pentru două transporturi de persoane la București.

„Sunt două facturi, cu două transporturi. Au restanță de 2.449 lei, de trei ani, vedeți că mai e puțin și se prescrie. Au fost în 9 iunie, în cămăși albe, ca să-l aplaude pe domnul Dragnea, care îi la pușcărie și mai e o factură în martie. Vreau să-i rog pe colegii de la PSD să-și plătească datoria și să trateze cu seriozitate probleme Lugojului, nu pamfletar”, a mai cerut primarul Lugojului.

Citiţi mai departe

Politică

Atac PSD la noul city-manager. Social-democrații critică concedierile anunțate la Primăria Lugoj

Publicat

în

Noul președinte al PSD Lugoj critică concedierile anunțate de către noua administrație locală. Călin Dobra, președintele organizației locale este de părere că nu sunt necesare concedieri în Primăria Lugoj și că funcționarii își fac treaba dacă sunt coordonați bine. Ie;irea lui Dobra vine după ce Anca Micșa Oprea a avut o postare pe Facebook în care descria atmosfera din cea mai importantă instituție a orașului.

RETIM

„Cât de buni și competenți suntem noi și cât de învechiți și incompetenți sunt toți ceilalți! Asta e tot ce s-a auzit de la balconul Primăriei Lugoj, de când noul edil și echipa sa au preluat administrarea orașului. Nu mai știu cum să justifice concedierile pe care le tot flutură cu fiecare ocazie. Și nu pentru că funcționarii ar fi „lipsiți de vlagă” și „învechiți”, cum îi caracterizează doamna manager, ci pentru că noua administrație habar nu are ce înseamnă… administrația publică. Au nevoie de coordonare, doamnă, nu să fie dați afară! Dați-le de lucru, doamnă! Veți vedea că sunt oameni competenți, pe care vă puteți baza! Dar nu, să aruncăm răspunderea! Până și acum, când au toate pârghiile să facă marea cu sarea, tot alții sunt de vină că ei habar nu au ce fac!”, susține Dobra.

Citiţi mai departe

Politică

Claudiu Buciu: „Nu mă interesează funcția de președinte PNL Timiș. Am destulă treabă, acasă, în administrație”

Publicat

în

Primarul Lugojului a declarat că nu este interesat de funcția de președinte al PNL Timiș. Invitat la o emisiune în direct la pressalert.ro, Claudiu Buciu a spus că, în momentul în care vor avea loc alegeri, în organizația județeană, nu își va depune candidatura.”Nu-mi place să alerg după funcții în partid, am destule probleme acasă, în administrație, la Lugoj, însă vocea mea o o vor auzi toată ziua”, a declarat Buciu, referindu-se la liderii partidului.

RETIM

Claudiu Buciu a mai spus că cel mai potrivit om să conducă filiala timișeană a PNL este deputatul Marilen Pirtea.

„Așa cred eu, că este cel mai potrivit. Este rectorul Universității de Vest, a avut rezultate deosebite acolo, are un nou mandat de deputat, este un om respectat în partid, este din Timiș, pentru că tot vorbim de oameni care sunt sau nu sunt din Timiș, este un lider respectat de toți colegii din partid. În prezent, domnul Nica a creat aceste disensiuni și iar a făcut tabere în partid. Eu cred că domnul Pirtea ar fi omul care ar face liniște în filială, ne-am putea aduna cu toții în spatele dânsului și am putea să reconstruim filiala”, a spus Claudiu Buciu.

 

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite