Connect with us

Cornel Samartinean, candidat PMP la functia de Președinte al Consiliului Judetean Timis: “Eu consider ca motorul dezvoltarii unui judet il constituie investitiile. Ori conducerea de stanga a Judetului Timis a ignorat investiile timp de 8 ani”

Domnule deputat ce v-a venit sa lasati Parlamentul pentru Consiliul Judetean Timis? La prima vedere pare o functie mai grea, care presupune o activitate mai intensa?

Asa este, functia de Presedinte al Consiliului Judetean presupune o activitate mai intensa. Insa si “rasplata” pentru munca depusa este pe masura. Si cand vorbesc de rasplata ma refer la faptul ca din postura de presedinte al consiliului judetean ajungi sa influentezi mult mai repede vietile oamenilor, si efectele deciziilor pe care le iei sunt mult mai repede vizibile. Timp de 8 ani cat m-am luptat pentru judetul Timis in Camera Deputatilor am observat ca deciziile luate acolo, la Bucuresti, intarzie nepermis de mult sa influenteze in bine viata oamenilor din teritoriu. Acum eu vreau sa schimb asta si m-am decis sa candidez si sa castig functia de presedinte al Consiliului Judetean Timis, pentru ca deciziile pe care le iau sa ajunga sa imbunatateasca mult mai repede si mai eficient vietile oamenilor… Pana la urma acesta este scopul meu si acesta ar trebui sa fie scopul fiecarui politician, indiferent ca e la Bucuresti in parlament sau in teritoriu, in adminstratia judeteana sau locala.

In prezentarea dumneavoastra existenta pe pagina de Facebook spuneti ca sunteti cel mai activ parlamentar din Timis si unul dintre cei mai activi parlamentari din tara. Enumerati 31 de luari de cuvant, 220 de intrebari si interpelari, dar si 71 de propuneri legislative, dintre care 5 aprobate. Care sunt cele mai importante proiecte de acte normative aprobate si cum au contribuit acestea la nivelul de trai al romanilor? Pe de alta parte, care sunt cele mai importante proiecte, din punctul dumneavoastra de vedere, care au fost respinse?

Stiti foarte bine cat de greu este pentru un parlamentar din opozitie sa treaca un proiect de lege prin parlament, indiferent de cat de bun acel proiect. De multe ori parlamentarii de la putere pur si simplu blocheaza inititivele care nu le apartin. Cred ca unul dintre cele mai importante proiecte legislative dintre cele pe care le-am initat eu si care s-a si transformat in lege anul trecut, se refera la obligativitatea CFR-ului de a monta semnale luminoase si acustice la toate trecerile peste calea ferata. Anual in Romania mor sute de oameni in accidente la trecerile peste cale ferata nesemnalizate cu semnale acustice si sonore… Iar la noi in Timis au fost multe dintre ele. De aceea am initiat aceast proiect de lege care sa previna pierderea de vieti omenesti in accidente rutiere si ma bucur ca am reusit sa o trec prin parlament si a devenit astfel lege. Daca vorbim de proeicte respinse, pot sa va vorbesc ore in sir despre acest subiect. Am avut ca si deputat de Timis, in fiecare an cred ca sute de amendamente pe legea bugetului, prin care ceream alocarea de fonduri pentru obiectivele importante pentru judetul pe care il reprezint. Nici unul nu a trecut la vot! Multe dintre ele se refereau la alocarea de fonduri pentru centura Timisoarei. Culmea, si colegii parlamentari de Timis de la putere, ma refer la PSD-isti au votat mereu impotriva acestor amendamente. Un proiect de lege foarte important pe care nu am reusit sa il transform in lege prevedea obligativitatea ministerului Invatamantului de a angaja cate un psiholog scolar in fiecare unitate scolara care are personalitate juridica. In prezent legea in romania prevede ca un psiholog scolar trebuie sa se ocupe de 800 de elevi. Eu am vrut sa reduc acest numar la 400 de elevi, dar legea a fost respinsa de PSD in Senat.

Credeti ca activitatea din Parlament va conta pentru timiseni? De ce ar trebui sa va aleaga timisenii pe dumneavosatra?

Nu cred, sunt sigur de asta. Cred ca timisenii vor ca presedintele consiliului judetean sa fie un om implicat, hotarat, harnic care sa se bata pentru binele lor. Am demonstrat ca nu sunt ca orice alt politician, si nu am ramas un deputat anonim in cei 8 ani de mandat in Camera Deputatilor, asa cum le si promiteam celor care m-au votat in 2012. Acum vin sa imi iau alte angajamente in fata lor, si le voi duce la bun sfarsit ca presedinte al Consiliul Judetean Timis.

Spuneti-ne principalele proiecte pe care doriti sa le implementati in judetul Timis, sau mai nou judetul Timisoara asa cum a zis premierul Orban?

Vedeti, si aceasta greselaa a premierului Orban arata cat de mult le pasa celor de la Bucuresti de Timisoara si de Timis. Foarte putin! Acum daca e sa revin la proeictele mele pentru Timis, vreau sa va spun ca eu nu mi-am propus sa le spun timisenilor o lista interminabila de proiecte si proiectute, asa cum fac toti politicienii si apoi uita de ea dupa ce ajung in functie. Eu imi iau 4 angajamente in fata celor carora le cer votul: Primul, nimeni nu mai arunca banii publici pe fereastra. Presedintele consiliului judetean isi permite sa cumpere produse sau servicii la suprapret sau face investitii inutile pentru simplu fapt ca oamenii nu afla preturile la care se fac aceste achizitii, contractele fiind secretizate pentru publicul larg. Ca sa eliminam toate aceste probleme vin cu o solutie simpla: TOATE, DAR ABSOLUT TOATE contractele consiliului judetean si toate achizitiile, toate platile si toate veniturile angajatilor vor fi afisate pe site-ul consiliului judetean. Vor fi toate publice si asa oricine poate sa le vada. Vreau sa schimb, in primul rand, perceptia profund gresita ca cei care ajung in functii publice sunt stapanii absoluti ai bugetelor locale sau judetene si ca pot cheltui oricat, oricum si pentru orice din ele. De aceea, atat la Consiliul Judetean, cat si in restul primariilor, noi cei din PMP vom trata banii publici ca si cand ar fi banii familiei sau banii unei firme. Dumneavoastra la dvs. acasa, sau in firma dvs, niciodata nu veti plati mult mai mult decat pretul pietei pentru un produs sau un serviciu, asa cum se intampla de cele mai multe ori acum in Timis. Nu ati cumpara o bicicleta cu un pret de trei ori mai mare decat pretul pietei, pentru ca e un non sens sa faceti asta. EI bine, eu imi iau angajemtnul ca asa ceva nu se va mai intampla nici cu banii publici in Consiliul Judetean Timis.

Al doilea angajamnet se referă la faptul ca vreau sa construiesc la consiliul judetean o echipa de profesionisti care sa atraga fonduri europene. Rata de absorbtie a fondurilor europene este foarte mica – sub 35% la nivel local. Asta se traduce prin faptul ca sunt bani disponibili pentru dezvoltarea Timisului, dar nimeni nu stie sa scrie proiecte bune pentru a-i atrage. Sa ne intelegem, banii europeni sunt bani pe care ii primim GRATIS! NU TREBUIE SA II DAM INAPOI! Problema este ca, consiliul judetean nu are specialisti in scrierea de astfel de proiecte. Unde mai pui ca fondurile europene sunt mai greu de fraudat prin licitatii aranjate si deci, mult mai greu de sifonat acolitilor politici.  Atunci e mai usor sa spui <<NU SUNT BANI>>, decat sa te zbati sa atragi fonduri europene. De ce in alte judete, cum e Bihorul, Brasovul sau Sibiul se poate – rata de absorbtie a fondurilor europene fiind de peste 80% – iar la noi, in Timis nu se poate? In 4 ani, cu aceasta echipa putem finanta toate lucrarile de care are nevoie Timisul. Pentru atragerea specialistilor vom oferi pachete salariale atractive si stimulente chiar si prime de succes, la fel ca in mediul privat de elita.

Al treilea angajament se referă la faptul că bugetul Timisului va fi unul orientat spre investitii. În ultimii 8 ani, conducerea CJT a dirijat mai bine de 75% din buget pe masuri de tip social si doar un sfert s-a cheltuit pentru investitii. ACEST LUCRU SE SCHIMBA URGENT! Vreau sa inversez aceste procente, cel putin 75% din buget va merge la investitii si, in 4 ani, ajungem in Timis la o acoperire de 100% cu retelele de distributie de apa si canal, gaze naturale, sau cu asfalt.

Al patrulea angajemnt este investitia masiva in educatie. Cred cu tarie ca aceasta este singura reala de a duce Romania pe un drum nou. In ultimii 31 de ani nu s-au construit scoli, gradinite sau crese noi. Lipsa de actiune a statului in acest domeniu a incurajat initiative private, mai ales la orase si in localitatile periurbane. E de laudat acest lucru, totusi consider ca in fiecare localitate ar trebui sa existe cel putin o cresa si o gradinita noua, finantata si dotata de stat, la standardele de calitate ale anului 2020. In plus, vreau sa initiez un program de stimulare a tinerilor profesori de a se stabili la sat. De cele mai multe ori in localitatile care sunt mai departe de centrele urbane, la scoala ajung doar suplinitori, nu sunt profesori titulari pe posturi. Vrem sa schimbam acest lucru si oferim teren pentru case si scutiri de la plata unor impozite pentru profesorii titulari care se stabilesc si predau in astfel de localitati.

As vrea sa vorbim un pic despre o problema delicata pentru judet, in special pentru orasul Timisoara: clanurile interlope si mafia imobiliara. Caci, din pacate, judetul si Timisoara sunt renumite la nivel national pentru aceste probleme. Inclusiv presedintele Consiliului Judetean are un rol in combaterea acestui flagel, asa ca va intreb: cum veti reusi sa le asigurati cetatenilor siguranta si sa opriti jaful imobiliar?

Siguranta cetatenilor ar trebui sa fie prioritate zero pentru orice politician, indiferent ca e ales local, judetean sau parlamentar sau chiar demnitar in guvern. Eu cred ca solutia o constituie forta de politie profesionista si o justitie puternica aflata dincolo de influenta politicului. Sunt destul de multe probleme in Timis din acest punct de vedere si mai este mult de munca. Dincolo de clanurile interlope, eu cred ca cei care conduc judetul si orasul trebuie in primul rand sa dea un semnal ca respecta legea și ca politia si justitia sunt independente si nu se amesteca in politica sau in campania electorala. Din pacate in Timisoara asta nu se intampla. Si va dau exemplul nostru al celor din PMP. In perioada de precampanie electorala am aplasat peste 70 de corturi si schele in oras cu banere cu insemnele Partidului Miscarea Populara, la fel cum au facut si ceilalti candidati. Numarul banerelor noastre, destul de mare probabil l-a infuriat peste masura pe primarul Nicolae Robu si acesta a dat ordin politiei locale sa rezolve urgent problema. Iar politistii locali, umili, ca niste vasali, s-au conformat! Am primit telefoane si mesaje de amenintare din partea unui politist local la 5 dimineata prin care ma soma sa dam jos de pe domeniul public banerele pentru ca altfel ne amendeaza si, mai mult ni le dau ei jos! Pentru ca nu am dat curs presiunilor lor, ne-au trimis pe whatsapp nu mai putin de 40 de amenzi. Iar dupa 2 zile peste 40 de corturi pur si simplu au disparut de pe domeniul public. Am facut sesizari la Politia locala si cea nationala cu privire la acest furt. Am primit doar un raspuns in bataie de joc de la Politia locala cum ca nu exista camere de luat vederi care sa fi surprins cele reclamate de noi. Asta in conditiile in care Timisoara este orasul cu cele mai multe camere de supraveghere din tara, toate conectate la un centru de management al traficului centru aflat in subordinea primariei conduse tot de Nicolae Robu. Vedeti lipsa de respect pentru lege a primarului Nicolae Robu? Intelegeti cum, prin obligarea politistilor locali de a se implica in competitia electorala, decredibilizeaza intreaga institutie? De aceea cred ca o politie și o justitie puternica dincolo de influentele politice constituie solutia cea mai potrivita.

Sunt peste 10 candidati la functia presedinte al Consiliului Judetean Timis. De ce nu ati facut alianta cu PNL? Sau cu USR?

Noi cei din PMP mergem singuri la aceste alegeri. Nu am vrut sa facem aliante prelectorale penru simplul fapt ca avem incredere in noi, in candidatii pe care ii propunem la aceste alegeri locale. Sunt oameni foarte bine pregatiti, multi dintre ei sunt tineri și sunt oameni noi in politica daca pot sa spun asa. Nu am vrut sa cedam sansa acestora de a se afirma si de a candida pe locuri eligibile  in cadrul unor aliante cu PNL sau USR.

Pe cine vedeti cel mai important contracandidat al dumneavosatra?

Nu exista, din punctul meu de vedere, un contracandidat mai important decat altul. Cel mai important candidat in aceasta campanie electorara sunt eu, Cornel Samartinean, viitorul presedinte al Consiliul Judetean Timis. Nu vreau sa vorbesc depsre contracandidatii mei, eu vreau sa vorbesc depsre ce vreau eu sa fac pentru Timis.

Actualului presedinte al Consiliului Judetean Timis, Calin Ionel Dobra, candidat pentru un nou mandat, ce ii reprosati ca nu a facut pentru judet?

Principalul repros pentru actuala conducere a Consilului Judetean Timis este faptul ca timp de 8 ani conducerea CJT a dirijat mai bine de 75% din buget pe masuri de tip social si doar un sfert a cheltuit pentru investitii. Eu consider ca motorul dezvoltarii unui judet il constituie investitiile. Ori conducerea de stanga a ignorat investiile timp de 8 ani.

Intrarea in joc a lui Traian Basescu, chiar daca la Primaria Capitalei, va ajuta partidul la nivel national si implicit pe dumneavoastra?

Intrarea in joc a lui Traian Basescu este foarte importanta pentru Partidul Miscarea Populara. Si evident ca si pentru noi cei din Timis. Implicarea lui Traian Basescu da un semnal de lupta pentru toti membrii si simpatizantii lui si ai partidului. Sa nu uitati niciodata ca Traian Basescu nu a pierdut nici un scrutin electoral in care a fost implicat, le-a castigat pe toate… Evident ca la fel va face si acum și asta ne da tuturor celor din PMP aripi!

Cum vedeti candidatura lui Traian Basescu? Probabil cel mai important candidat din punct de vedere al experientei la alegerile locale?

Asa cum am spus, Traian Basescu nu a pierdut niciodata alegerile, indiferent de ce fel de alegeri au fost. Si este singurul om politic din Romania care se poate lauda cu o astfel de isprava.

Ce scor politic va asteptati sa obtina PMP la alegerile locale?

PMP va obtine un scor foarte bun la alegerile locale. Obiectivul nostru la nivel national este să obtinem un scor de peste 10-12 la suta. Vrem sa devenim a treia formatiune politica din tara ca numar de alesi locali.

Trebuie sa discutam putin si despre guvernare. Nu sunteti la guvernare in prima linie, insa PMP detine functii importante in esalonul secund. Cum credeti ca a gestionat Guvernul Orban problema pandemiei?

Da am votat guvernul Orban și facem parte din Guvern prin ministrii secretari de stat pe care ii avem. Sigur ca pandemia reprezinta o situatie exceptionala si nimeni nu a mai trecut printr-o experienta similara pentru a avea termen de comparatie, sa zica uite domnule atunci a fost mai bine , sau acum e mai bine. Sigur ca s-au facut si greseli si s-au facut si lucruri foarte bune.

Dar din punct de vedere economic, a luat Guvernul toate masurile necesare pentru a asigura stabilitate mediului de afaceri si romanilor in general, ori va veni peste noi o criza economica majora?

Eu revin la ceea ce am mai spus. Investitiile sunt solutia pentru prevenirea unei crize economice majore. Toate economiile lumii au intrat in recesiune, asta stim cu totii. Mediul privat este foarte afectat inca, iar in aceasta situatie trebuie s aintervina statul si sa fac investitii pentru a crea plus valoare. Mediul economic privat a sustinut mereu economia Romaniei, iar acum cand mediului privat ii este greu, cred ca e datoria statului sa intervina si sa faca, asa cum am spus, mult mai multe investitii.

Ce ati fi facut diferit daca ati fi fost in Guvern?

As fi pus mai mult accent poate pe investitii publice, in infrastructura care sa aduca plus valoare si mediului privat. Si as fi atras poate mult mai multe fonduri europene.

Faceti-ne o previziune despre ce se va intampla cu PMP dupa alegerile locale. Va continua sa creasca in optiunile romanilor sau o va lua pe o panta descendenta, asa cum s-a intamplat si cu alte partide?

Da cred ca PMP va creste si dupa alegerile locale, si ca vom deveni a treia forta politica a Romaniei.

In final, cum credeti ca va arata scena politica in 2021, dupa alegerile parlamentare. Vom avea tot un Guvern PNL, va reveni PSD la guvernare, va intra PMP la guvernare?

Un lucru e sigur, PSD va ramane in opozitie. Cred ca oamenii s-au saturat de guverne de stanga, de parlament cu majorita de stanga. E timpul dreptei politice din Romania, e tipul investitiilor facute in interesul oamenilor și pentru prosperitatea mediului de afaceri. Si asta o poate face doar un guvern de dreapta. Si da, cred ca PMP va intra la guvernare. Avem oameni bine pregatiti care sunt gata sa se implice si sa isi asume guvernarea.

Comandat de PMP Timis,  Cod mandatar: 21200020

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

„Principala mea preocupare ca primar al Municipiului Lugoj a constituit-o modernizarea continuă a Lugojului”

Publicat

în

Dragi lugojeni,

Acum când am ajuns aproape de finalul celui de-al treilea mandat cu care m-ați investit în fruntea orașului consider ca o datorie de onoare să mă prezint în fața dumneavoastră cu bilanțul muncii depuse împreună cu echipa mea pe parcursul acestor ani.

Având experiența primelor două mandate în care am reușit să demarăm ample programe de investiții, cunoscând foarte bine problemele și necesitățile dar și potențialul și capacitatea noastră de acțiune, am abordat cu încredere și alte proiecte de investiții încercând să acoperim cât mai multe domenii a căror dezvoltare ține de municipalitate.

Principala mea preocupare ca primar al Municipiului Lugoj a constituit-o modernizarea continuă a Lugojului, oraș cu o tradiție culturală deosebită. Am încercat cu energie și cu toată priceperea și folosind cu chibzuință toate resursele, atât materiale cât și umane, să aducem Lugojul acolo unde îi este locul iar dumneavostră, cetățenii orașului să aveți o calitate a vieții mai bună.

Dacă am reușit sau nu în demersul nostru, vă las pe dumneavoastră să apreciați. În continuare doresc să trec în revistă doar câteva din proiectele și obiectivele pe care le-am am realizat în acești ani în Municipiul Lugoj. Pentru activitatea mea în fruntea orașului vorbesc faptele. Am realizat:

 • Pod Pietonal peste râul Timiș;
 • Piața Agroalimentară „Timișul;”
 • Cinematograful „Bela Lugosi”;
 • Baza de agrement Ștrandul Municipal și Bazinul cu Tobogan;
 • Reabilitarea Teatrului Municipal „Traian Grozavescu”;
 • Reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie;
 • Proiecte de sistematizare urbană: în Cartierele Cotu Mic, Militari, Timișoarei 110, Zona Splaiul Morilor, zona străzilor Bolintineanu-Cantemir, Micro 3, zona pietonală din Cartierul JC Drăgan;
 • Reabilitări și modernizări la majoritatea grădinițelor din oraș;
 • Centru de zi pentru copii aflați în situații de risc;
 • Parcări și modernizări în toate cartierele orașului;
 • Complexe cu elemente de joacă pentru copii în parcuri, cartiere și la unele grădinițe;
 • Săli de fitness în aer liber;
 • Foișoare în toate cartierele de blocuri;
 • Asfaltări străzi și reparații drumuri;
 • Reabilitare trotuare și alei prin dalare sau prin asfaltare;
 • Modernizarea sistemului de alimentare cu apă;
 • Modernizarea sistemului de canalizare Reabilitarea unor secții de la Spitalul Municipal;
 • Dotarea Spitalului Municipal;
 • Modernizare infrastructură drumuri la Tapia și Măguri;
 • Modernizarea pieței Obor din municipiu;
 • Dobândire în patrimoniu, renovare și introducere în circuitul cultural a Casei Bredicenilor;
 • Centrul Național de Informare și Promovare turistică;
 • Atragerea unor investitori importanți în oraș (amintesc aici doar Centrul Logistic Lidl, Supermarketul Kaufland, Magazinul Dedeman, Magazinul Altex);
 • Revitalizarea sportului lugojean;

Desigur sunt încă multe de făcut în orașul nostru. De aceea pe agenda mea se află multe noi proiecte, toate având ca obiectiv modernizarea și dezvoltarea Lugojului. Iarăși voi aminti aici doar câteva dintre proiectele pe care doresc să le pun în practică și din activitățile pe care le voi desfășura în fruntea administrației:

 • Finalizarea și darea în folosință a Bazinului Acoperit
 • Proiecte de sistematizare urbană în zona centrală a orașului, zona platoului Casei de cultură a Sindicatelor, Strada Mocioni tronsoanele 1 și 2, zona de la intrarea în baza de agrement Ștrand
 • Acordarea a 90 de terenuri pentru locuințe în cartierul Militari
 • Construirea a 60 de locuințe sociale prin ANL
 • Continuarea programului de modernizare a străzilor Modernizarea tuturor școlilor din municipiu
 • Continuarea colaborării cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și Universitatea Europeană Drăgan pentru diversificarea învățământului superior în municipiu.
 • Vom crea zone de agrement în cartierele Balta Lată, Ștrand, Parcul G. Enescu, fosta terasă Concordia.
 • Vom construi un teatru de vară în incinta fostei Cazărmi de pe strada Banatului
 • Sediu nou pentru DASC Lugoj în incinta fostei cazărmi de pe strada Banatului
 • Atragerea de fonduri europene pentru investiții – ( în derulare Proiectul pentru zonele urbane defavorizate prin GAL -5,5 milioane Euro, proiectul de dotare cu 9 autobuze electrice plus stații de încărcare – 5 milioane euro, în evaluare Centru Cultural Multifuncțional la vechea cazarmă de pe strada Banatului – 4,8 milioane euro și în faza de precontractare Construcția și dotarea unei săli de sport la Liceul Braniște – 1,36 milioane euro)
 • Îmbunătățirea și modernizarea infrastructurii edilitare
 • Îmbunătățirea și modenizarea infrastructurii de sănătate

Toate aceste proiecte și activități sunt realiste și realizabile, pentru o parte dintre ele fiind demarată deja elaborarea de documentații. Cu fiecare dintre proiectele de modernizare a orașului, calitatea vieții dumneavoastră, a lugojenilor se va îmbunătăți, acesta este de altfel obiectivul nostru principal.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Francisc Boldea

Primarul Municipiului Lugoj

 

Citiţi mai departe

Politică

Florin Dumitru, candidat PRO Romania: „MINCIUNA Boldea trebuie să dispară”

Publicat

în

Dragi Lugojeni,

Au trecut patru săptămâni de campanie electorală. Vreau în primul rând să mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce am trăit în această campanie, dar și tuturor acelora cu care am reușit să stau de vorbă și care m-au încurajat, mi-au dat încredere și mi-au dat motive să merg mai departe în demersul meu. Pentru mine, aceste întâlniri au fost o lecție de viață, și pentru asta, dragi lugojeni, vă mulțumesc!

Aș vrea, acum la final, să împărtășesc cu dumneavoastră concluziile mele din această perioadă, vreau să știți exact ce și cum gândesc…

MINCIUNA BOLDEA TREBUIE SĂ DISPARĂ!

Nu am putut să nu râd atunci când am văzut campania mizerabilă și mizerabil de mincinoasă făcută de Boldea și „staful” lui de campanie! Am constatat că PSD și Boldea au reușit să se convingă pe ei că o să câștige! Păi cum să nu se întâmple asta cănd, în tot ce faci, te minți pe tine… Cu sute de conturi false pe rețeaua de socializare, menite să îi păcălească pe lugojeni, atunci când vrei să te pupi pe tine nu faci altceva decât să te umpli de bale! Atunci când te lauzi cu ceva ce ai făcut cu ani în urmă, cu poze de atunci și nu de azi, atunci când minți cu nerușinare că ai făcut piața cu aer condiționat (eventual de condiționat de temperatura de afară – dacă e cald afară e cald și în piață, dacă e frig afară e frig și în piață), că nu ai deschis SPA-ul că „s-a modificat legea și nu ne mai dă voie să facem aerisirea doar pe tavan” (păi pe unde v-ați imaginat că ar putea fi făcută aerisirea într-o piscină???, prin apă, bulbuci, sau cățărată pe geamurile laterale??? În TOATE piscinele acoperite din lume aerisirea e pe tavan că nu se poate face pe altundeva!!!),  ajungi să crezi în aceste minciuni și să creezi în jurul tău un tărâm de basm! Asta s-a întâmplat cu Boldea în această perioadă!

Dar eu îl bănuiesc de mult că are sindrom Ceaușescu! I se pare că e cel mai bun, cel mai deștept și cel mai frumos, că dacă el nu mai e primar orașul nu mai poate fi condus de nimeni, că noi ceilalți candidați suntem „experimente”… Întocmai ca și Ceaușescu este înconjurat de niște unii care îi tot spun cât e de bun și care îl conduc și profită maxim de pe urma lui, oameni fără nimic lăsat în urma lor și care trag cu dinții ca acestă minciună să continue pentru ei și familiile lor!

Singurul experiment din paradigma asta este Boldea, din păcate… unul NEREUȘIT!

În stilul lui caracteristic, a reușit să hipnotizeze și pe Brândușoni și pe Țepeș cu care are alianță! Sunt convins că le-a promis amândurora funcția de viceprimar (așa cum mi-a spus și mie, și la alți vreo trei, acum un an că se retrage și o să mă „ajute” să ies primar!!!), amăgindu-i! Și asta vă puteți da seama simplu, primul – Brândușoni spune lumii să îl aleaga pe Boldea primar și PMP la consiliul local, iar doamna Țepeș a pus (ilegal și ea) bannere exact unde a vrut și cum a vrut după ce a fost ținută la ușă de Boldea vreo două ore și apoi a avut o întâlnire cu el de vreo 45 de minute, când s-au rezolvat toate!

Nu doar Boldea înseamnă MINCIUNĂ, ci și toți acești profitori de joasă speță!

Nu am vrut să fiu rău, pentru că nu sunt un om rău, dar prost nu sunt. Să nu uite Boldea că a fost primul care m-a târât prin tribunale. Și asta pe nedrept! Dumnezeu îl va judeca și sunt convins că el va plăti pe lumea asta!

Sper însă, ca mizeria și bălăcărelile pe care le-am văzut pe rețelele de socializare să nu le regăsim în noul Consiliu Local. Cu toate că nu am mari așteptări în privința asta! Sper din tot sufletul, ca pe cei ce vor ocupa scaunele de consilieri să îi intereseze și binele lugojenilor care i-au votat și să și facă ceva pentru ei.

Dragi lugojeni, am reușit să facem la ProRomânia o listă bună de consilieri, doar oameni tineri, cu școală și serioși. Sunt convins că ei sunt viitorul și vă rog să aveți încredere în ei!

Vă cerem încrederea și votul!

Votați candidații ProRomânia, poziția 4 de pe buletinele de vot!

Votați Adrian Pau pentru președinția Consiliului Județean și lista de consilieri județeni, poziția 1 de pe buletinele de vot!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Citiţi mai departe

Politică

De ce să votezi un independent și nu un partid, de ce să votezi Andrei Neamțu

Publicat

în

E foarte ușor să candidezi la Consiliul Local de pe o listă de partid. Să te ascunzi după numele partidului și să nu îți asumi responsabilitatea pentru ceea ce promiți. Eu am decis să ies în fața lugojenilor singur și să propun proiecte pe care să mă angajez că le voi face. Ca și independent răspund pentru ceea ce promit . Am avut curajul să vă privesc în ochi dragi lugojeni cum la fel de bine am avut curajul să vin singur printre voi și să îmi prezint programul. Nu sunt perfect dar împreună, cu ajutorul dumneavostră, vom putea să avem multe realizări în orașul nostru.

Pentru cei care nu mă cunoșteți încă, am 29 de ani și sunt născut la Lugoj. Am absolvit gimnaziul la „Școala Generală nr 4”, apoi liceul „Iulia Hașdeu”, urmând cursurile Universității Națio-nale de Educație Fizică și Sport din București. După absolvire, am urmat cursurile de master la Universitatea de Vest din Timișoara. Am profesat la Făget, Lugoj și Timișoara, iar în prezent sunt profesor la Liceul Teoretic „Harul”.

Sunt un cetățean al Lugojului. Iubesc acest oraș, dovadă că m-am întors din București, unde am studiat, respectiv din Timișoara, și doresc să ajut la dezvoltarea orașului meu natal. Încă din studenție mi-a plăcut să mă ocup de inițierea copiilor în înot, știind că înotul dezvoltă armonios, atât fizic, prin poziția corpului, solicitarea grupelor de mușchi și o respirație corectă, dar și psihic, ca să nu mai vorbim de faptul că este foarte important să știi să înoți. La fel de important este să înveți să-ți gestionezi frica, și implicit, teama de apă.

Poate pare ciudat că, terminând facultatea la București și profesând prin atâtea locuri, am decis să mă reîntorc și să mă stabilesc în Lugoj. Motivul reîntoarcerii este simplu. Îmi iubesc locul copilăriei, aici m-am născut, aici am crescut, aici am învățat și m-am întors cu gândul de a restitui orașului meu natal tot ce a investit el în mine.

Municipiul Lugoj, orașul meu natal, este totodată și orașul meu de suflet, cu oameni capabili, muncitori, tineri frumoși si creativi. Împreună cu dumneavoastră vom putea realiza mai multe , fără ură și dezbinare, ci uniți în identificarea problemelor și în găsirea soluțiilor pentru realizarea acestora.

Mi-ar face plăcere să parcurgem acest drum impreună, indiferent de vârstă, cu respectul cuvenit pentru bunicii noștrii, preluând din ințelepciunea lor, cu recunoștintă față de parinți și plini de speranță că împreună vom reusi.

Pentru sportul lugojean:

 • Modernizarea locurilor de joacă pentru copii
 • Amenajarea unui parc cu traseu aplicativ pentru copii
 • Amenajarea unei noi piste de atletism din tartan
 • Noi locații cu mobilier urban format din aparatură de fitness

Identificarea de spații și inițierea de proiecte la nivel local, regional si european pentru :

– amenajarea unor trenuri noi de baschet, tenis si fotbal in afara cartierelor (pentru a putea respecta programul de odihnă a lugojenilor)

– modernizarea și dezvoltarea pistelor de biciclete din oraș

– amenajarea unui spațiu în vederea promovăriiși dezvoltării dansului sportiv

– promovarea natației în rândul tinerilor în vederea infințării și susținerii unor cluburi, asociații, echipe :polo, triatlon, pentatlon.

Pentru comunitatea locală:

– transformarea si amenajarea spțiilor verzi din proximitatea blocurilor cu implicarea asociatiilor de proprietari, respectând un plan peisagistic stabilit de comun acord

– iluminarea suplimentară a trecerilor de pietoni

– noi acțiuni de informare și conștientizare a populației privind importanța colectării selective a deșeurilor și resturilor menajere,la nivel de asociații de proprietari și locuințe individuale.

– implementarea unei platforme on-line pentru a facilita dialogul cu cetățenii orașului în vederea identificării, gestionarii și rezolvării rapide a sesizărilor depuse precum  si cunoașterea  bunelor inițiative în vederea dezvoltării și modernizării orașului.

– implicarea eficientă în rezolvarea problemelor legate de animalele străzii, sprijinând organizațiile non-guvernamentale în modernizarea adăposturilor pentru câini și realizarea unui adăpost pentru pisici.

 

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite