Connect with us

Administrație

Cât mai costă o oră de meditații? Elevii lugojeni plătesc bine pentru pregătirea suplimentară la bacalaureat

Publicat

în

elev_bac_57313100La mai puțin de o lună până la începerea probelor scrise de bacalaureat, elevii lugojeni sunt cu pregătirile în toi în aceste zile, apelând atât la manuale și la variantele de pe internet sau din cărți, dar și la ajutor din partea profesorilor care oferă meditații în afara școlii, contra cost. Deși părinții acestor elevi au de plătit sume enorme în această perioadă, pentru diferite cheltuieli, aceștia sunt nevoiți să își ducă copiii la un meditator, pentru a-i spori acestuia șansele de a lua bacalaureatul cu succes.

Problema apare la prețurile care se cer acum pentru meditațiile private. Dacă acum doi ani, pentru două ore de matematică, elevul plătea în jur de 25 de lei, aceasta fiind media pe orașul Lugoj, indiferent de reputația profesorului, anul acesta prețurile s-au dublat, cei mai buni profesori cerând chiar și 50 de lei pentru două ore de explicații private, care au loc acasă la profesor sau într-un loc stabilit de comun acord cu elevii ajutați, evident în afara școlii.

Prin acest efort financiar, părinții elevilor din această generație, ca de altfel toți cei care au avut copii care au trecut prin bacalaureat, speră să evite o „tragedie” și să își vadă odraslele, la afișarea rezultatelor, cu un zâmbet mare pe față și cu o grijă imensă luată de pe cap, deoarece, spun ei, este foarte important să te pregătești atât acasă, dar și într-un mediu supravegheat de un profesor, alături de alți elevi, chiar dacă asta poate costa și 200 de lei pe lună pentru o singură materie. În total, dacă elevul decide că are nevoie de pregătire la patru materii, limba română, matematică, informatică și o limbă străină, acesta poate ajunge la suma de 700 de lei pentru o singură lună de meditații.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Cine sunt consilierii locali din Lugoj. PNL a obţinut majoritatea mandatelor

Publicat

în

FOTO ARHIVA

Conform rezultatelor provizorii, la Consiliul Local Lugoj PNL va avea 11 consilieri, PSD va avea patru consilieri iar USRPLUS trei consilieri, după redistribuire, iar PMP unul.. Conform listelor depuse de partidele lugojene, consilierii din următorul mandat vor fi următorii.

PNL Bogdan-Ștefan Blidariu, Cristian-Dorinel Cornean, Mihai-Cornel Anghel, Ionel-Dănuț Cliciovan, Diana Maria Szucs, Mihai Agache, Sorin-Ciprian Jivulescu, Adrian-Doru Serendan, Nicoleta Mîrșevină, Ioan Câmpean, Flavia-Lorena Cut-Lupulescu.

PSD Francisc-Constantin Boldea, Nicu Bădina, Iosif Crăciunescu, probabil plus Cristian Galescu, la redistribuire.

USRPLUS Daniela Țepeș Paleu, Paul Sebastian David, probabil plus Lajos Ernestin Vari, la redistribuire.

PMP Liviu Brînduşoni

Mai pot apărea modificări, în funcţie de rezultatele de la Consiliul Judeţean Timiş, dacă există consilieri lugojeni care se află pe listele pentru CJT.

Citiţi mai departe

Administrație

Prima reacție a lui Francisc Boldea după aflarea rezultatelor alegerilor locale de la Lugoj

Publicat

în

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a făcut primele declarații pentru Lugojeanul.ro, după ce a pierdut la un scor categoric alegerile în fața contracandidatului Claudiu Buciu. Acesta a declarat pentru publicația noastră că, în fond, lugojenii sunt cei care știu cel mai bine ce nevoi au și că îl felicită pe noul edil șef.

“Am pierdut alegerile pentru funcția de primar, îl felicit pe noul primar, a fost o luptă grea. Așa au hotărât lugojenii, mă supun. În trei mandate am încercat să fac tot binele pentru oraș. Înseamnă că nu am apreciat nevoile lugojenilor corect, plus că am o anumită vârstă, probabil că s-a ținut cont și de asta”, a declarat fostul edil șef al Lugojului.

Boldea le mulțumește lugojenilor pentru colaborarea de care au dat dovadă timp de 12 ani. 

“Eu le mulțumesc lugojenilor pentru colaborare și o să colaborez și cu noul primar, situația e aproape inversă ca și în 2016, când noi am avut majoritate, acum au ei, au 11 consilieri, este un lucru bun. Din păcate în consiliul local au intrat doar patru formațiuni, PNL, PSD, USR și PMP, niciun independent sau alte partide, foarte vocale În campania electorală. O să fie o predare simplă, frumoasă, fără probleme. Eu atât am putut, dacă cineva are nevoie de experiența mea, cu drag”, a mai precizat Francisc Boldea.

După trei mandate de primar, Boldea își va continua cariera politică din funcția de consilier local din partea Partidului Social Democrat.

Citiţi mai departe

Administrație

Francisc Boldea, umilit de Claudiu Buciu după rezultatele provizorii. Ce procente au obținut

Publicat

în

Conform primelor rezultate, pentru funcția de primar, Claudiu Buciu (PNL) a obținut 51,85 de procente din voturile lugojenilor. Pe locul al doilea, la mare distanță, candidatul PSD, Francisc Boldea are 14,98 de procente, iar pe locul al treilea Dana Țepeș, de la USR cu 10,46 la sută.

Iată, mai jos, toate rezultatele. Dați clic pe imagine și se deschide în format mare

Citiţi mai departe

Cele mai citite