Connect with us

Administrație

FOTO! Aproape de TRAGEDIE: O creangă dintr-un copac din Parcul Prefecturii s-a rupt în timp ce copiii se jucau

Publicat

în

creanga imensa rupta lugoj 7 iunie 2013 foto lugojeanul (3)Un incident care nu ar trebui să rămână fără autosesizarea autorităților s-a petrecut astăzi, 7 iunie, în Parcul Prefecturii din Lugoj, acolo unde o creangă uriașă s-a rupt în jurul orei 17:30 și a căzut peste o alee, punând în pericol viața mai multor copii care se jucau în acel moment în parc. Cei mici au auzit o pocnitură și, înainte să poată reacționa, s-au trezit că în fața lor cade o creangă imensă, desprinsă dintr-un copac bătrân.

Din fericire, niciunul dintre copiii jucăuși nu se aflau sub arborele din care s-a rupt creanga în momentul producerii desprinderii. Astfel, nimeni nu a fost rănit, însă incidentul se putea transforma într-o tragedie, dacă bucata de pom ar fi căzut pe unul dintre prichindei. Arborii din Parcul Prefecturii sunt vechi de zeci și chiar sute de ani, iar datorită timpului și a ploilor care au căzut pe rădăcina acestora de-a lungul timpului, dar și a greutății care apasă constant pe baza acestora, structura lor internă a fost distrusă parțial.

Astfel de degradări ale copacilor cauzează ruperi de crengi din senin, cum a fost cea de astăzi, fără a fi vorba despre vânt sau alte intemperii, care pot pune în pericol viețile copiilor care se joacă în parc sau ale trecătorilor care se plimbă prin acesta. Autoritățile locale vor îndepărta creanga în cauză, urmând ca în zilele următoare să evalueze riscurile acestor copaci și să determine, în cazul în care prezintă risc pentru cetățeni, tăierea lor sau a crengilor care sunt în pericol de a se desprinde.

4 Comments

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Francisc Boldea, umilit de Claudiu Buciu după rezultatele provizorii. Ce procente au obținut

Publicat

în

Conform primelor rezultate, pentru funcția de primar, Claudiu Buciu (PNL) a obținut 51,85 de procente din voturile lugojenilor. Pe locul al doilea, la mare distanță, candidatul PSD, Francisc Boldea are 14,98 de procente, iar pe locul al treilea Dana Țepeș, de la USR cu 10,46 la sută.

Iată, mai jos, toate rezultatele. Dați clic pe imagine și se deschide în format mare

Citiţi mai departe

Actualitate

Rezultatele provizorii la alegerile de la Lugoj. PNL a obținut majoritatea în consiliul local

Publicat

în

PNL a obținut o victorie zdrobitoare la Lugoj și la Consiliul Local Municipal. Liberalii au reușit să obțină 45,84 la sută din voturile valabil exprimate, fiind urmați la mare distanță de PSD cu 14,15 procente. USRPLUS se află pe locul al treilea cu 10,16 la sută, iar PMP pe locul al patrulea cu 5,85. Doar aceste partide au trecut pragul electoral. Din cele 19 mandate de consilier, au fost repartizate 17, două urmând să fie redistribuite. PNL are 11 mandate, PSD 3 mandate, USR 2 mandate și PMP un mandat. Cele mai mari șanse să obțină cele două mandate redistribuite la are PSD și USR.

Iată, mai jos, toate rezultatele obținut. (Dați clic pe foto și se deschide în format mare)

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul și-a ales noul primar! Câți lugojeni au fost la urne pentru a-și alege edilul și consiliul local

Publicat

în

Lugojul a votat! Procesul electoral din orașul de pe Timiș s-a încheiat în urmă cu doar câteva momente. Lugojenii și-au exprimat votul la alegerile pentru primar și consiliu local, dar și pentru consiliu județean și președintele acestuia. Prezența la vot la Lugoj până la orele 21 seara a fost de 14.087 de votanți, adică 36,14% dintre alegătorii cu drept de vot.

Cele mai active secții de până acum sunt următoarele:

-SALA SPORTURILOR ”LAVINIA MILOŞOVICI” 236 – 607;

-SALA SPORTURILOR ”LAVINIA MILOŞOVICI” 235 – 591;

-GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL NR.13 226 – 590 votanți.

La polul opus se află secțiile de mai jos, cu prezența cea mai scăzută din oraș:

-GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL NR.5 TĂPIA – 97 votanți;

-ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 – 173 votanți;

-CĂMINUL CULTURAL MĂGURI – 215 votanți.

La alegerile din 2016, din cei 40.725 de alegători înscriși pe listele electorale, au votat 14.893 de lugojeni, adică 36,79%. 13.991 de voturi au fost valabile. Boldea lua în 2016 47,08% dintre sufragii, în timp ce Buciu reușea 27,87% din totalul voturilor valabil exprimate. Rămâi pe Lugojeanul.ro pentru a afla cine va fi primarul orașului pentru următorii patru ani, dar și reacții la cald din partea celor mai importante formațiuni politice după aflarea rezultatelor.

Citiţi mai departe

Cele mai citite