Connect with us
Winter Sale 2022

Administrație

Când se reabilitează centrul Lugojului, “moștenirea” lăsată de fosta administrație a orașului

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Începutul de an nou i-a prins pe lugojeni tot fără centrul pietonal reabilitat. După ce fostul primar a început lucrările la reabilitarea centrului pietonal al orașului înainte de alegeri, lucrările fiind abandonate când fostul edil a pierdut scrutinul, în prezent locația este în continuare un șantier, la mai bine de un an de la alegeri.

Schiop Bogdan

Lugojenii sunt nemulțumiți de modul în care arată centrul orașului, mai ales că până acum noua administrație nu părea că ar fi găsit vreo soluție la problemă. Lugojeanul.ro a cerut un punct de vedere de la primarul actual, Claudiu Buciu, despre când preconizează acesta că ar urma să fie reabilitată zona centrală.

RETIM

“Contractul cu antreprenorul a fost reziliat, la sfarsitul anului trecut fiind preluat si amplasamentul santierului precum si toate materialele ramase si nepuse in opera. Lugojenii trebuie sa stie ca, pentru tot ce vad acolo, adica pentru o suprafata de teren decopertata, pentru cativa stalpi de iluminat, pentru un gard si pentru cateva tevi, conform contractului incheiat de fosta administratie, am fost obligati sa platim facturi de aproape 1.000.000 de lei”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

Lucrările la suprafață ar putea reîncepe chiar în acest an, dacă problemele legate de racordările la energie și gaze, și respectiv licitația pentru un nou constructor, vor fi rezolvate fără contestații.

“Saptamana viitoare vor incepe lucrarile de relocare a stalpului electric si a cablurilor electrice si de date ce impiedicau desfasurarea lucrarilor principale. Estimam ca intr-o luna vor incepe si lucrarile de relocare a tevii de gaz care impiedica, la randul ei desfasurarea lucrarilor principale. Apoi vom reloca tevile de apa si canal si vom reface bransamentele. In paralel vom reproiecta lucrarile de baza, astfel incat sa eliminam aberatiile propuse de fosta administratie si sa aducem lucrarea la o valoare decenta, pe care ne-o putem permite, avand in vedere ca finantarea este asigurata din bugetul local”, a precizat edilul șef.

Buciu a ținut să le ceară scuze lugojenilor pentru situație, precizând că vina nu este în totalitate a administrației curente.

“Lugojenii sunt indreptatiti sa fie critici la adresa noastra, insa ii rog sa nu uite ca orice lucrare inceputa de fosta administratie fie a durat de zece ori mai mult decat era normal, fie nu s-a finalizat, fie s-a finalizat si nu e functionala. Asadar, si aceasta lucrare, inceputa prost si la un cost exorbitant, se incadreaza in acelasi tipar. Am facut tot ce este legal posibil sa urgentam lucrurile, sa reducem costurile si sa ne incadram in rigorile legale. Cu toate ca nu este vina noastra, va cerem scuze pentru disconfortul creat, care, din pacate, va mai dura cel putin pana la sfarsitul acestui an si cel mult pana in vara viitoare”, a încheiat Claudiu Buciu.

Fostul primar Boldea a contractat pentru lucrările din centru una dintre cele mai controversate firme din țară. După nenumărate amânări și informații false diseminate în presă, Boldea a pierdut un nou mandat în favoarea lui Buciu, reabilitarea centrului fiind unul dintre eșecurile care au dus la pierderea de capital electoral al fostului edil.

sursa foto: Desideriu Iosif | Ești din Lugoj dacă…/Facebook.com

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

VIDEO Buciu și Dobra se împung pe rețelele sociale, despre deszăpezirea Lugojului

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Considerată un dezastru în timpul administrației PSD condusă de fostul primar Boldea, deszăpezirea Lugojului este până acum un succes, cu noua administrație a lui Buciu la conducere. Chiar și așa însă, “cârcotașii” din partidele aflate în opoziție se declară nemulțumiți de modul în care orașul a fost deszăpezit la ultima ninsoare din acest weekend.

Schiop Bogdan

Într-o postare pe Facebook, liderul PSD Călin Dobra, fost președinte al CJT, trimite împunsături spre primarul nou-investit Buciu, cerându-i acestuia să trimită mașini de deszăpezire din Germania. Mesajul apare alături de un clip filmat pe una dintre străzile înzăpezite din oraș.

RETIM

“„Iarna ne-a luat prin suprindere!”

Domnule primar, trimiteți măcar niște utilaje din Germania, dacă dvs. nu vă mai întoarceți! Lugojul este sub troiene! Au trecut vremurile când erați în opoziție, în care vă urcați pe tractor pentru demonstrații. Acum, sunteți iar plecat și Lugojul înzăpezit!

Primesc mesaje și videouri de la oameni, în care se vede clar halul în care arată orașul după ce a nins noaptea trecută! Lugojenii s-au obișnuit să nu aveți niciun respect pentru ei, dar măcar siguranța minimă să o aveți în vedere!” scrie Dobra pe Facebook.

Noul primar, la rândul lui un fan al rețelelor sociale, nu a putut să nu răspundă atacului rivalului său politic.

“S-a trezit si Dom’ Doctor Dobra

Cam târziu.

Ne-a certat din vârful patului, cum că ne-a prins zăpada pe nepregătite.

Cum dânsul, după o noapte de citit cărți, s-a trezit cam spre prânz, a crezut că a nins azi noapte, când, prea atent la lecturile sale nocturne, n-a văzut că n-a nins…

În realitate, a nins începând cu ora 8:45, și până se va trezi de tot Dom’ Doctor – care n-a plagiat – străzile din Lugoj vor fi din nou curate.

Voi, PSD Lugoj – garda Dobra, Bădina, Boldea, BD – ne-ați lăsat cu 600 de mături de nuiele și fără contract de deszăpezire. Dar acum ne dați lecții.

Eu, chiar și de aici, din Germania, cu ajutorul colegilor din primărie și al unei societăți profesioniste și responsabile, reușesc să fac deszăpezirea.

Da, eu nu mă ascund, în fiecare vineri după prânz zbor la familie. Mă întorc duminica. Pe banii mei. În timpul săptămânii, vin primul (după doamnele care fac curățenie) și plec ultimul (înaintea doamnelor care fac curățenie). Încerc să recuperez timpul din weekend în care nu sunt în Lugoj.

Dar mai ales, încerc să recuperez ce n-ați făcut voi în ultimii 12 ani. Aș recupera și ce ați furat, dar justiția doarme.

Deosebirea dintre noi este că noi ne plătim tot din propriul buzunar, în timp ce voi doar ați căpușat bugetul local.

Pune mâna pe lopată Dom’ Doctor…”, a scris Buciu pe Facebook.

Ambele clipuri video, care pot fi găsite aici și aici, au fost insoțite de clipuri video cu străzi înzăpezite la Dobra și respectiv curate la Buciu pe paginile de Facebook.

Citiţi mai departe

Administrație

RETIM colectează deșeurile și în data de 24.01.2022, zi liberă legal

Publicat

în

Compania RETIM informează clienţii şi colaboratorii săi din județul Timiș asupra programului de lucru valabil în data de 24 ianuarie 2022.

Meniul zilei, Octavian

COLECTAREA DE DEŞEURI

Schiop Bogdan

Activitatea de colectare a deşeurilor din toate localităţile din județul Timiș în care operează compania RETIM se va desfăşura la fel ca într-o ZI OBIȘNUITĂ. Astfel, dacă în ziua de luni, 24 ianuarie 2022, erau programate colectări de la adrese, acestea se vor face ca de obicei, compania RETIM asigurând permanența serviciului. Utilizatorii serviciului de salubrizare sunt rugați să scoată la stradă recipientele de colectare a deșeurilor, ca de obicei.

RETIM

BIROURI DE RELAŢII CLIENŢI ŞI CASIERII – Timișoara și Lugoj

Birourile de relaţii clienţi şi casierii vor fi:

  • ÎNCHISE în ziua de 24 ianuarie 2022, sărbătoare legală.
  • DESCHISE din data de 25 ianuarie 2022, de când se va relua programul obișnuit, de la ora 08.00 până la ora 16.00

Compania RETIM recomandă utilizarea cu precădere a instrumentelor de plată electronice disponibile pe site-ul www.retim.ro , a sistemelor de plată rapidă PayPoint, Un-Doi, Self-Pay sau a aplicației mobile Pago. 

CENTRELE FIXE DE COLECTARE A DEŞEURILOR VOLUMINOASE, VEGETALE, DIN CONSTRUCŢII, DIN POLISTIREN ȘI CARTON PROVENITE DIN AMBALAJE DIN TIMIŞOARA

Cele patru puncte de colectare a deşeurilor voluminoase, vegetale, din construcţii, din polistiren și carton provenite din ambalaje, centre deschise de către compania RETIM împreună cu Primăria Timişoara, vor avea următorul program:

  • ÎNCHIS în ziua de 24 ianuarie 2022, sărbătoare legală.
  • DESCHIS din data de 25 ianuarie 2022, de când se va relua programul obișnuit.

Adresele și programele de funționare obișnuite ale celor patru puncte de colectare din Timişoara sunt:

  • Calea Torontalului, nr. 94 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )
  • Calea Moşniţei, nr 2-4 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )
  • Avram Imbroane, nr 70 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )
  • Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr 3 ( L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00 )

RETIM rămâne în contact direct cu clienţii săi pe canalele de comunicare online – website www.retim.ro, email contact@retim.ro si pagina oficială de Facebook.  De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul începe demersurile pentru demolarea unor clădiri construite ilegal. Majoritatea aparțin unor cetățeni de etnie romă

Publicat

în

FOTO smarthomeconcept.ro – Fotografie cu caracter ilustrativ

Aproximativ 18 case din Lugoj, construite fără autorizație, riscă demolarea. Primăria i-a amendat pe proprietari și le-a cerut să intre în legalitate, însă pentru majoritatea este imposibil acest lucru, fără să le demoleze. Primarul Claudiu Buciu spune că, un singur proprietar a făcut demersuri pentru intrarea în legalitate. Restul au contestat amenzile în instanță.

Meniul zilei, Octavian

„Am început să dăm amenzi, la început mai mici, apoi am dat amenzi maxime, pentru că fenomenul părea că nu se oprește. Majoritatea au fost contestate în instanță. Ne bucură că încep să vină deciziile din instanță. Am primit decizia Judecătoriei Lugoj, cu privire la o persoană care a construit fără autorizație și pe care noi am amendat-o cu 100 de mii de lei. Instanța a recunoscut existența contravenției și valabilitatea procesului verbal. În schimb, a apreciat prea dură sancțiunea noastră și a redus valoarea amenzii de la 100 de mii, la 20 de mii de lei. Acum urmează demararea acțiunilor în vederea demolării acestor construcții, pentru că nu au intrat în legalitate”, a declarat primarul Lugojului.
Majoritatea imobilelor, construite ilegal, aparțin unor cetățeni de etnie romă.

Schiop Bogdan

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Președintele Consiliului Județean Timiș a venit la Lugoj să se împace cu primarul

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Claudiu Buciu, primarul Lugojului, s-a „împăcat” cu președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica. Cei doi au avut ieri o întâlnire de lucru la Lugoj, acolo unde au discutat, pe parcursul mai multor ore, despre proiectele actuale și viitoare ale orașului. Împăcarea vine după ce, nu de mult, Buciu și Nica au avut un schimb de replici dure în spațiul public, în urma alegerilor din 2020.

Schiop Bogdan

Discuțiile între cei doi s-au concentrat pe nevoile urgente ale Lugojului, Buciu precizând că situația grea în care se află orașul nu poate fi depășită fără sprijinul autorităților județene. Cele mai importante proiecte puse în discuție au fost spitalul nou, centura de sud, susținerea financiară a CSM Lugoj, înființarea unui centru zonal de deșeuri, stadionul, sistemul de apă-canal, Orășelul Siguranței, podul de la Tapia.

RETIM

“Am convenit să continuăm colaborarea dintre instituțiile pe care le reprezentăm și să o întărim, pentru a veni cât mai rapid și cât mai eficient în întâmpinarea nevoilor Lugojenilor. În plan politic, am convenit organizarea alegerilor interne în organizația PNL Lugoj”, a declarat primarul Buciu.

Ce spune Buciu despre „împăcare”

Claudiu Buciu spune că, deși relația dintre cei doi lideri s-a îmbunătățit odată cu venirea lui Nica la Lugoj, el își menține punctele de vedere. Buciu spune că, pentru el, funcția de președinte la PNL Lugoj nu este prioritară.

Nici nu m-am certat, nici nu m-am impacat. In schimb nu puteam ramane impasibili la deciziile aberante luate de conducerea organizatiei in perioada alegerilor interne din vara anului trecut. Ni s-a solicitat refacerea alegerilor in organizatia Lugoj si am acceptat. Pentru ca e nefiresc sa avem o organizatie fara conducere. Dupa ce ma voi consulta cu colegii din organizatie voi decide daca mai candidez sau nu pentru functia de presedinte. Nu e o miza pentru mine. Singura noastra miza este sa facem ce trebuie in administratie„, a precizat primarul pentru Lugojeanul.ro

Cu doar un an în urmă, cei doi lideri PNL se certau în spațiul public, motivul fiind ultimele alegeri locale. Buciu a cerut chiar și o schimbare de președinte la CJT, declarând că Nica nu este omul potrivit pentru conducerea județului.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite