Connect with us


Actualitate

Bataie cu pumni si picioare in Lugoj! Cinci barbati s-au luat la cearta in amiaza mare pe un trotuar din oras

Publicat

în

politia lugojScene greu de descris în cuvinte au avut loc în această după-amiază pe strada Coloman Wallisch din Lugoj, acolo unde cinci bărbați s-au luat la bătaie. Violența evenimentului neplăcut a fost una ridicată, spun martorii, care au sunat imediat după poliție, fiindu-le frică să intervină și să-i despartă pe cei implicați în altercație. „Am ieșit până afară pentru că am auzit gălăgie din mașină, fiind parcat lângă parcul George Enescu. Cei cinci se băteau cu pumni și picioare pe trotuar vis-a-vis de parc, aproape de sensul giratoriu. Lumea a început să urle și să sune după poliție. Greu de crezut la ce am fost martor în Lugoj”, ne-a declarat unul dintre lugojenii care au văzut scena pe viu.

PMP

La fața locului s-au deplasat de urgență doi agenți ai poliției Lugoj, care au luat primele declarații de la martori, după care s-au îndreptat spre casele presupușilor făptași. Acolo, au găsit-o pe femeia din cauza căreia s-ar fi luat la bătaie agresorii, dar și pe victima bărbaților puși pe lupte, toți cei implicați fiind duși la audieri. Polițiștii spun că problema este una mai veche, dar că nu a degenerat până acum într-o așa manieră violentă.

USR

„Este vorba despre o femeie care a venit de la Orșova să-și vadă fata care stă în Lugoj la tatăl ei. Dreptul femeii este de a-și vedea fata la un anumit interval de timp, iar astăzi când a vrut să facă acest lucru, bărbatul i-ar fi interzis asta. Mama fetei era însoțită de doi bărbați, la fel și tata acesteia, iar în momentul în care nu s-au mai înțeles a pornit scandalul și altercația violentă. Deocamdată au fost conduși la secție și vom vedea care împotriva cui vor depune plângeri, situația fiind acum în proces de lămurire”, a declarat pentru LUGOJEANUL.ro Mirela Drăghicioiu, purtător de cuvânt al IPJ Timiș.

Sursa foto: arhiva LUGOJEANUL.ro
lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

Actualitate

Lugojul rămâne în carantină, deși rata de infectare a scăzut la fel ca în localitățile “eliberate”

Publicat

în

PMP

Prefectura Timiș a decis să nu “elibereze” miercuri Lugojul din carantină, așa cum a făcut în cazul mai multor localități din județ, asta deși rata de infectare a scăzut în oraș la fel ca și în cazul acelor comune ieșite din izolare. Motivul nu a fost comunicat de către prefectură.

USR

Liliana Oneț, prefectul de Timiș, declara la început de carantină că nu există șanse ca Lugojul să intre în izolare. Doar ca să impună carantina la câteva ore după declarația făcută. Unele voci susțin că măsura ar avea la bază conflicte politice, pe când alții o pun pe seama bâjbâielilor în rândul celor care coordonează măsurile.

“Prefectul Liliana Oneț a convocat, în această după-amiază, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia a fost abordată situația epidemiologică din localitățile aflate, astăzi, încă în carantină, adică  Dumbrăvița, Ghiroda (fără Giarmata Vii), Moșnița Nouă – cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche- și Giroc – cu satul aparținător Chișoda. 

Conform analizei prezentate de Direcția de Sănătate Publică Timiș a reieșit faptul că rata de infectare/1000 de locuitori a scăzut de la instituirea carantinei, în urmă cu 27 de zile. Totodată, a fost primit avizul Institutului Național de Sănătate Publică, conform căruia nu se mai impune prelungirea carantinării acestor localități”, a transmis miercuri seara Prefectura Timiș.

Astfel, deși rata de infectare la Lugoj a ajuns la 3,36 miercuri, fiind mult mai mică decât în unele dintre comunele unde s-a ridicat măsura, orașul rămâne în carantină până la finalul celor 14 zile, cel puțin, adică până vineri noaptea la orele 24.

Citiţi mai departe

Actualitate

Sute de abonați RDS revoltați, lângă Lugoj, după ce au fost lăsați o zi întreagă fără cablu TV

Publicat

în

PMP

Situație neplăcută într-un sat mare de lângă Lugoj, acolo unde majoritatea abonaților au rămas fără cablu TV, pentru toată ziua de miercuri, din cauza unei avarii la rețeaua RDS RCS. Avaria, potrivit unor muncitori, a avut loc între Lugoj și Coșteiu, la cablul care transportă semnalul TV spre abonați.

USR

Avaria a afectat abonații din Coșteiu, sat aflat la câțiva kilometri de Lugoj. Sute de abonați s-au plâns încă de le primele ore ale dimineții la numărul de relații cu clienții ai companiei, însă fără rezultat. Defecțiunea care a lăsat abonații fără cablu TV a survenit după ce un excavator ar fi secționat firele pentru acest serviciu.

Cablurile de fibră optică, și deci abonații care au trecut complet la servicii suplinite prin această metodă, nu au fost afectate. Potrivit companiei, avaria va fi complet remediată până la orele 23 al zilei de marți, adică la mai bine de 12 ore de la apariția acesteia.

Citiţi mai departe

Actualitate

Ambasadorul Americii vine la Timișoara și Lugoj

Publicat

în

FOTO universul.net

Mâine, 3 decembrie, de la ora 10.00, președintele CJ Timiș, Alin Nica, și prefectul județului, Liliana Oneț, primesc, la Palatul Administrativ, vizita Ambasadorului SUA în România, Adrian Zuckerman.

PMP

De asemenea, de la ora 10.45, Adrian Zuckerman se va afla în Piața Libertății, la placa memorială semnată de președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

USR

După vizita la Timișoara,  Ambasadorul SUA se va îndrepta spre Lugoj, unde va ajunge la ora  12:15, conform primarului Claudiu Buciu. Este cea de-a doua vizită pe care un ambasador american o face la Lugoj, după cea din aprilie 2016, când Hans Klemm,  a primit distincția „Cheia Orașului”, din partea fostului primar.

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite