Connect with us

Actualitate

Avantajele consumului moderat de pâine. De ce trebuie să-ți iei o mașină de făcut pâine acasă(P)

Publicat

în

Făină, drojdie, apă și sare. Acestea sunt ingredientele de bază ale unuia dintre cele mai populare alimente din istoria aproape oricărui popor: pâinea. Totuși, multă lume preferă să elimine consumul de pâine din dieta lor, din cauza faptului că pâinea și-a câștigat proasta reputație că ar îngrășa. Ca orice lucru, însă, dacă nu e consumat în exces, nu îngrașă! În schimb, dacă dieta noastră este una variată și echilibrată, pâinea nu ar trebui să lipsească din ea.

RETIM

Mașina de pâine

Cantitatea consumată și momentul zilei în care o mâncăm – precum și alături de ce o consumăm – pot determina dacă pâinea îngrașă sau nu. Dar înainte de toate este un aliment care, corect consumat, ne poate aduce multe beneficii pentru sănătate:

AUTOLIV

– Pâinea ne conferă energie, grație conținutului ridicat în carbohidrați. Carbohidrații sunt principala sursă de energie din organism, mai ales pentru creier.

– Pâinea este bogată în vitamine și nutrienți. Dintre beneficiile de a consuma pâine, acesta ar putea fi cel mai important. Conține fier, magneziu, potasiu, acid folic și vitaminele B6 și B2, printre altele. De aceea, pâinea ajută la reglarea nivelului de zaharuri din sânge. Este un aliment ideal pentru persoanele diabetice.

Mașina de făcut pâine – oferte (LINK)

– Pâinea te ajută să combați constipația, datorită conținutului ridicat de fibre. Da, și pâinea albă are fibre, deși într-o măsură mai mică decât cea din făină integrală. Odată cu consumul acesteia, îți vei regla tranzitul intestinal.

– Există câte un fel de pâine special pentru fiecare. Diversele varietăți de pâine existente în ziua de azi – și constant apar altele noi – fac ca toți să putem să ne bucurăm de pâine, indiferent de alergiile și intoleranțele noastre, cum ar fi intoleranța la gluten. Pentru că, da, există și pâine fără gluten!

– Te ajută să fii mai consecvent/consecventă dacă ești la dietă. Este unul dintre cele mai curioase beneficii ale consumului de pâine, dar, da, consumul moderat și echilibrat de pâine acoperă nevoile noastre nutriționale, astfel încât ne va fi mai dificil să „sărim” dieta. S-a descoperit că un aport zilnic de 100 de grame de pâine ajută la menținerea, ba chiar reducerea greutății, mai ușor decât alte diete în care pâinea nu este prezentă.

Mașina de pâine Tefal – oferte (LINK)

– Pâine ajută la prevenirea de boli cronice precum diabetul, obezitatea, bolile cardiovasculare sau neurodegenerative, grație conținutului său de proteină vegetală.

– Consumul de pâine zilnic ajută la stoparea îmbătrânirii celulare, conținând proprietăți antioxidante. În plus, întărește sistemul nervos și ajută la concentrare.

Ținând cont că Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul zilnic a 250 de grame de pâine, important este cu ce anume o consumăm. Ideal este ca cele 250 de grame să fie împărțite între mai multe mese ale zilei, mai ales la cele de dimineață și prânz.

În fine, ținând cont de toate aceste avantaje ale pâinii, poate îi dai o nouă șansă, dacă ești între persoanele care au decis să o elimine din alimentație. Iar dacă nu ai încredere în pâinea din comerț, poți oricând să-ți cumperi o mașină de pâine pentru acasă și să-ți prepari singur pâinea, în absolut orice rețetă dorești.

Mașina de pâine Tefal – oferte (LINK)

Poți să faci pâine cu maia, cu drojdie sau fără, poți s-o faci într-o mulțime de feluri și după o multitudine de rețete. Dacă o faci la cuptor, mai ales atunci când nu ai experiență, e ușor să greșești ingredientele sau cantitățile și să nu iasă deloc ce ți-ai putea dori. Dacă folosești o mașină de făcut pâine, aceasta îți va ușura mult munca. În prezent, tehnologia a evoluționat atât de mult încât pur și simplu trebuie să urmezi instrucțiunile aparatului și să adaugi cantitățile corecte de ingrediente și mașina de făcut pâine se ocupă de restul.

În plus, nimic nu se compară cu aroma și gustul unei pâini proaspete, calde și pufoase. Când îți faci propria pâine acasă, în mașina de făcut pâine, aroma și gustul pâinii proaspete te vor însoți ori de câte ori vei dori tu.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Încă un accident la o intersecție de pe centura Lugojului. O femeie a ajuns la spital

Publicat

în

FOTO Arhiva

O femeie în vârstă de 48 de ani a condus un autoturism pe DJ609 dinspre localitatea Hezeriș înspre municipiul Lugoj, iar la un moment dat, la intersecția cu DN6 – centura Lugojului, ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară, condusă de un bărbat în vârstă de 45 de ani.

RETIM

Ulterior, în urma impactului, autoturismul condus de femeia în vârstă de 48 de ani ar fi fost proiectat într-o altă autoutilitară, condusă de un bărbat în vârstă de 55 de ani. Femeia în vârstă de 48 de ani a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost negative.În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

AUTOLIV

Intersecția unde s-a produs accidentul este una dintre cele două, unde autoritățile s-au angajat să construiască sensuri giratorii, în urmă cu cel puțin șase ani.

Citiţi mai departe

Actualitate

Primăriile din județ vor primi autorizație pentru locuri de sacrificare și vânzare a mieilor

Publicat

în

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș transmite un avertisment serios în legătură cu comercializarea produselor specifice de Paști, mai ales în privința sacrificării animalelor cu acest prilej. Reprezentanții DSVSA Timiș au anunțat că toate primăriile, care solicită, vor primi autorizație pentru organizarea unui spațiu pentru sacrificarea mieilor. Vânzarea pe stradă, de la domiciliul proprietarilor sau de la stână este interzisă, dacă nu există puncte de vânzare autorizate.

RETIM

Flavius Nicoară, șeful direcției, precizează că vor fi efectuate controale pe această temă în întreg județul.

„Vor fi precizate, de asemenea, condițiile minime de funcționare a punctelor de vânzare și sacrificare. Este necesară o separare fizică, astfel încât punctele de sacrificare să nu producă disconfort cumpărătorilor și să existe spații speciale amenajate pentru cazarea animalelor. De asemenea, Direcția Sanitar-Veterinară asigură permanent asistență de sănătate veterinară la aceste puncte de tăiere temporară. Funcționarea acestor locuri de sacrificare este permisă numai în perioada stabilită de către DSVSA. Orice primărie care notifică direcția pentru a deschide un punct de tăiere temporar va primi aprobarea dacă îndeplinește condițiile”, mai spune Nicoară.

AUTOLIV

 

Citiţi mai departe

Actualitate

Polițiști lugojeni premiați de Ziua Poliției Române

Publicat

în

În contextul Zilei Poliției Române, azi 26.03.2024, la sediul IPJ Timiș a avut loc o ședință susținută de conducerea unității în care au fost avansați pentru merite excepționale în atingerea unor obiective deosebite în activitatea profesională 33 de polițiști în gradul profesional următor înainte de îndeplinirea stagiului minim, dintre care 8 ofițeri și 25 de agenți.

RETIM

162 de polițiști au fost avansați în gradul profesional următor la îndeplinirea termenului, dintre care 37 de ofițeri și 125 de agenți.

De asemenea, în același context, au fost organizate competiții sportive de volei, fotbal, judo și TIR, clasamentele fiind următoarele:

AUTOLIV

Locul 1 la fotbal a fost ocupat de Serviciul Criminalistic, locul 2 la fotbal a fost ocupat de Secția 2 Timișoara, iar locul 3 la fotbal a fost ocupat de Poliția Transporturi.

Locul 1 la volei a fost ocupat de Serviciul Criminalistic, locul 2 de Poliția Lugoj și locul 3 a fost ocupat de Serviciul Investigații Criminale.

La competiția de TIR, la categoria accentuată, pe locul 1 s-a plasat echipa formată din Agent șef Anton Alin și Agent principal Stancu Paul (SAS Timiș). Pe locul 2 s-a plasat echipa formată din Agent Marușca Sebastian și Agent Marușca Mădălin (SAS Timiș), iar pe locul 3 s-a clasat echipa formată din Agent șef principal Kovacs Andrei și Agent șef principal Kocsis Ludovic (SAS Timiș).

La categoria specială, pe locul 1 s-a plasat echipa formată din Cms-șef Goloșie Darius și Agent principal Mania Rareș (Poliția Lugoj), pe locul 2 s-a clasat echipa formată din Cms-șef Stoian Cosmin și Agent șef Mitran Marius (Poliția Lugoj), iar pe locul 3 s-a plasat echipa formată din Agent șef adjunct Cojocaru Ciprian și Agent principal Cotuna Silviu (Biroul Rutier Timișoara).

La competiția de judo, la categoria +100 kg, locul 1 a fost ocupat de Agent șef principal Zuzac Claudiu (Poliția Lugoj), la categoria 73 kg, locul 1 a fost ocupat de Inspector Stanciu Nicolae (Serviciul Pregătire Profesională Timiș), la categoria 81 kg, locul 1 a fost ocupat de Agent șef principal Bataragă Mihai (Secția 3 Timișoara), la categoria 95 kg, locul 1 a fost ocupat de Agent șef principal Dejica Dorel (Poliția Lugoj), iar în rândul fetelor, locul 1 a fost ocupat de Agent Covaciu Iasmina (Secția 1 Timișoara).

Cei situați pe aceste clasamente au fost recompensați cu medalii, cupe, diplome și diverse premii.

Citiţi mai departe

Actualitate

Toți traficantii de droguri vor fi înregistrați întru-un registru național, accesibil autorităților

Publicat

în

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni din sfera traficului de droguri, precum şi pentru completarea Legii 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului National de Date Genetice Judiciare.

RETIM

„Poliţia va avea posibilitatea să cunoască, supravegheze şi identifice operativ persoanele care au comis infracţiuni din sfera traficului ilicit de droguri, precum şi pe cele care au efectuat fără drept operaţiuni cu substanţe psihoactive sau pretinzând că deţin autorizaţie”, a declarat Alina Gorghiu.

Potrivit ministrului, în funcţie de pedeapsă, persoanele vor fi înscrise în registru între 5 şi 20 de ani, perioadă în care Poliţia va putea şti unde există riscul ca persoana monitorizată să vândă din nou droguri.

AUTOLIV

Citiţi mai departe

Cele mai citite