Connect with us

Sport

Asociația Județeană de Fotbal caută viitori arbitri în liceele din Timiș

Publicat

în

Foto gsp.ro

Asociația Județeană de Fotbal Timiș, prin Comisia Județeană de Arbitri, anunță încheierea unui parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, în vederea promovării în rândul elevilor din toate liceele din județul Timiș a cursului de formare de arbitri de fotbal.

RETIM

Cursul de arbitri va avea loc în perioada 25 noiembrie 2021 – 1 martie 2022 și este gratuit. Se pot înscrie băieți și fete care au împlinit vârsta de 14 ani. La finalul cursului, proaspeții absolvenți vor fi delegați la jocurile din campionatele de copii și juniori organizate de Asociația Județeană de Fotbal Timiș, după reluarea acestora în luna martie a anului viitor.
La curs vor participa în calitate de invitați foști și actuali arbitri de top din România. Cursul se va desfășura cu respectarea tuturor prevederilor legale, specifice perioadei de pandemie, cu prezență fizică sau online, în funcție de situația pandemică la momentul organizării acestuia.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport

CSM Lugoj prinde locul cinci și cupele europene, dar pierde trei dintre cele mai bune jucătoare

Publicat

în

CSM Lugoj s-a clasat pe locul 5 în clasamentul Ligii Naționale de Volei Feminin, după ce a câștigat și al doilea meci cu CSM București într-un duel de patru seturi. Bănățencele au dominat primele două seturi, însă oaspetele au reușit să se revigoreze și să dea semne de revenire. Cu toate acestea, echipa din Lugoj și-a păstrat avantajul, încheind partida decisivă și asigurându-și astfel locul în viitoarea ediție a CEV Challenge Cup.

RETIM

Yelizaveta Ruban și-a luat rămas bun de la publicul din Lugoj cu o prestație excepțională, adunând 23 de puncte în meciul final. În plus, CSM Lugoj a anunțat despărțirea de trei jucătoare cheie pentru sezonul viitor: Ruban, Aliona Martiniuc și Silvija Popovic. Aceste jucătoare au fost premiate pentru contribuția lor la echipă și pentru performanțele lor notabile pe terenul de joc.

Prin această victorie și clasare, CSM Lugoj se pregătește pentru provocările următoare din competițiile europene.

Autoliv angajează

Citiţi mai departe

Sport

CSM Lugoj și-a aflat adversarul cu care se luptă pentru locul cinci și un loc într-o cupă europeană

Publicat

în

FOTO CSM LUGOJ -VOLEI/Facebook

Într-o etapă tensionată, mai multe echipe și-au definitivat parcursul în sezonul actual, cu partide pline de intensitate și determinare.

RETIM

În grupa 5-8 a competiției, Dinamo București a suferit o înfrângere pe teren propriu în fața CSM București, scor final 23-26. Această înfrângere le trimite pe „tigroaice” în lupta pentru locul 5, unde vor întâlni CSM Lugoj. Dinamo va juca pentru locul 7 împotriva echipei Corona Brașov.

„Doamnelor şi domnilor a venit momentul să ne luăm la revedere de la aceste fete care ne-au adus atât de multe momente minunate, dar şi mici tristeţi, care nu au fost niciodată iremediabile. La fel ca întotdeauna, a fost o călătorie minunată împreună, noi ca echipă şi voi ca suporteri. De aceea vă invităm la ultimul bal, în două acte, MIERCURI şi JOI, de la ora 18,30, duelul pentru locul V între CSM Lugoj şi CSM Bucureşti. Sunt ultimele jocuri în care aveţi ocazia să le mai vedeţi pe Liza Ruban, Silvija Popovic, Aliona Martiniuc sau Olga Skrypak. Vom avea şi sesiune de autografe, fotografii, îmbrăţişări şi aplauze. Vino să ne luăm la revedere!”, au transmis reprezentanții CSM Lugoj.

Autoliv angajează

Într-o confruntare decisivă în lupta pentru supraviețuire, echipa Știința Bacău a fost învinsă pentru a treia oară de către CSM Constanța. Aceste rezultat înseamnă retrogradarea în Divizia A2. Constanța va juca acum pentru locul 9, așteptând adversarul care va rezulta din meciul de pe 20 aprilie dintre Medicina Târgu Mureș și FC Argeș, acolo unde scorul este 2-2 după primele patru jocuri.

 

Citiţi mai departe

Sport

Profesorul de sport Andrei-Caius Neamțu candidează ca independent pentru Consiliul local Lugoj

Publicat

în

Andrei-Caius Neamțu, în vârstă de 33 de ani și născut în Lugoj, este profesor de sport și instructor de înot. A absolvit gimnaziul la „Școala Generală nr. 4” și liceul „Iulia Hasdeu”, iar apoi a urmat cursurile Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București, continuându-și studiile la Universitatea de Vest din Timișoara. A devenit cunoscut în viața politică a Lugojului ca un candidat independent, angajat să rămână fidel promisiunii sale de a lucra pentru comunitate.

RETIM

Cine este Andrei-Caius Neamțu?

Pentru cei care nu mă cunoșteți încă, am 33 de ani și sunt născut la Lugoj.
Am absolvit gimnaziul la „Școala Generală nr 4”, apoi liceul „Iulia Hasdeu”, urmând cursurile Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București. După absolvire, am urmat cursurile de master la Universitatea de Vest din Timișoara. Am profesat la Făget, Lugoj, Buziaș și Timișoara, iar în prezent sunt instructor de înot în Caransebeș fiindcă la Lugoj din păcate nu avem un bazin didactic dedicat acestui sport.

Autoliv angajează

Vă reamintesc că acum patru ani am avut curajul să vă privesc în ochi dragi lugojeni și să vă promit că voi rămâne independent cum la fel de bine am avut curajul să vin singur printre voi și să îmi prezint programul. Nu sunt perfect dar împreună, cu ajutorul dumneavostră, vom putea să avem multe realizări în orașul nostru.

De ce candidat independent?

Ca și independent răspund pentru ceea ce promit. E foarte ușor să candidezi la Consiliul Local de pe o listă de partid. Să te ascunzi după numele partidului și să nu îți asumi responsabilitatea pentru ceea ce promiți. Eu am decis să ies în fața lugojenilor singur și să propun proiecte pe care să mă angajez că le voi face. Ca și independent răspund pentru ceea ce promit .

Numește un proiect a cărui durată de implementare să nu dureze mai mult de 3 luni și pe care îl consideri prioritar pentru orașul nostru și un proiect pe termen lung
Iluminarea suplimentară a fiecărei treceri de pietoni din oraș este un proiect pe care-l consider realizabil în mai puțin de trei luni și transformarea centralei pe gaz de la Liceul Brediceanu în bazin de înot didactic.

Te-ai gândit vreodată să te alături unui partid?

De nenumărate ori! Și mărturisesc că am primit propuneri, nu puține, de a mă alătura unor partide pe un drum deja cunoscut .Dar dacă acum patru ani am promis lugojenilor că voi rămâne independent, am dorit să mă țin de promisiune. Sincer, aș fi luat în considerare această variantă, de a mă înscrie într-un partid dacă valorile promovate de mine, și anume: onestitatea, ordinea, perseverența, fair-playul, sunt apreciate și promovate. Municipiul Lugoj, orașul meu natal, este totodată și orașul meu de suflet, cu oameni capabili, muncitori, tineri frumoși si creativi. Împreună cu dumneavoastră vom putea realiza mai multe, fără ură și dezbinare, ci uniți în identificarea problemelor și în găsirea soluțiilor pentru realizarea acestora.

Citiţi mai departe

Sport

Scandalul a luat amploare în cazul gimnastului lugojean torturat de colegii de la lot. Poliția a deschis un dosar penal

Publicat

în

COSR a primit un răspuns în 9 puncte despre incidentele grave din cantonamentul lotului național de juniori la gimnastică.

RETIM

ProSport a relatat că sportivii au scăpat de sub supravegherea coordonatorilor lotului și au organizat ad-hoc un party cu alcool și cu țigări. Doi dintre gimnaști, respectiv, F.B. și D.P., au agresat unul dintre colegi.

Concret, Z.K. a fost tuns, după care ceilalți doi colegi l-au dezbrăcat, l-au forțat să consume alcool, au scrumat deasupra lui și au mimat un joc sexual cu victima. „Am primit 9 puncte ca și detalii de la FR de Gimnastică. În Comitetul Executiv al COSR de săptămâna viitoare vom discuta acest caz și va trebui să decidem dacă mergem spre Comisia de Etică”, a declarat Mihai Covaliu, președintele COSR, pentru ProSport.

Autoliv angajează

Într-o primă fază, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin s-a auto-sesizat și a trimis cazul colegilor din Timiș în vederea luării măsurilor legale, conform legislației în vigoare.

De asemenea, poliţiştii din Caraş – Severin au făcut verificări și au deschis un dosar penal în acest caz. „Poliţiştii continuă cercetările în cadrul acestui dosar penal pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept în care au fost comise faptele şi pentru luarea măsurilor legale, ce se impun, faţă de cei responsabili”, a precizat IPJ Caraş – Severin.

Iată mai jos și reacția Federației, transmisă printr-un comunicat de presă:

„1. Lotul masculin de gimnastică juniori al României se pregătește în mai multe locații din țară, una dintre acestea fiind cea a CNOPJ Reșița, unde se antrenează un număr de 7 sportivi însoțiți de colectivul tehnic;

2. În a doua jumătate a lunii martie, FR Gimnastică a primit propunerea de scoatere a unuia dintre gimnaști din componența CNOPJ Reșița, ca urmare a lipsei de progres înregistrată de acesta, a atitudinii necorespunzătoare și a menținerii unei stări conflictuale cu colectivul de sportivi și antrenori;

3. În aceeași perioadă, FR Gimnastică a primit o sesizare din partea părinților unui component al lotului, în care sunt enumerate o serie de informații privind comportamente necorespunzătoare în cantonament (altercații, consum de alcool la o aniversare, abuzuri verbale);

4. În data de 20.03.2024 întregul colectiv al CNOPJ Reșița (sportivi și antrenori) a venit la București, conform programului de pregătire pentru Campionatul European;

5. În aceeași dată – 20.03.2024, ca urmare a informațiilor preliminare și parțiale primite, FR Gimnastică a solicitat o întâlnire cu întregul colectiv de sportivi și antrenori, pentru a înțelege care sunt problemele cu care se confruntă și mai ales cauzele acestor situații de indisciplină;

6. În urma discuțiilor purtate cu sportivii și antrenorii, a rezultat existența, de mai mulți ani, a unei stări de fapt, care nu corespundea normelor de conduită și disciplină ale Federației, generată de aspecte de ordin educațional/personal în principal.

7. În data de 28.03.2024 a fost organizată o întâlnire cu participarea gimnaștilor, a părinților acestora, a colectivului tehnic de la CNOPJ Reșița și au fost relatate și dezbătute toate problemele semnalate. La finalul întâlnirii, toți participanții (sportivi și părinți) au fost de acord că incidentele nu se vor mai repeta, fiind motivate carențe educaționale în strânsă legătură cu vârsta participanților.

8. Sportivii implicați în aceste incidente și-au exprimat regretul pentru cele întâmplate și au solicitat șansa de a putea continua pregătirea în cadrul CNOPJ Reșița cu dorința de a face parte din echipa reprezentativă la Campionatele Europene care vor avea loc în perioada 20–29.04.2024 în Italia. La finalul întâlnirii sportivii și părinții acestora au agreat și semnat Angajamentul de Conduită a Sportivilor. FR Gimnastică a pus în vedere sportivilor prezenți, indiferent de participarea sau nu la aceste incidente, că o viitoare repetare a unor situații neconforme va atrage nu doar măsuri disciplinare legate de eliminarea din lot, dar și sesizarea autorităților române competente ( a organelor de poliție și a Direcției de Protecție a Copilului, în cazul sportivilor minori);

9. Situația sportivilor CNOPJ Reșița va fi discutată în ședința Comitetului Executiv al FR Gimnastică din perioada următoare când vor fi decise următoarele etape ale analizei. În situația în care Comitetul Executiv va decide necesitatea desfășurării unei anchete disciplinare se vor adopta măsuri suplimentare, deși în actuala etapă atmosfera de la CNOPJ Reșița a revenit la normal;

10. FR Gimnastică este în contact permanent cu COSR și ANS și va furniza toate informațiile suplimentare în momentul în care această analiză va fi finalizată și corect documentată;

11. Din informațiile preliminare existente până în acest moment nu au existat aspecte de natură infracțională, discriminatorie sau rasială, conflictul dintre sportivi fiind unul spontan, generat de probleme educaționale pe fondul consumului de alcool ocazionat de ziua unui coleg coroborat cu nerespectarea regulamentelor interne de disciplină și a celor sportive. Băutura a fost adusă în cantonament prin evitarea colectivului tehnic;

12. Ca acțiuni ulterioare, FR Gimnastică va accelera integrarea măsurilor antibulling la nivelul loturilor naționale de fete și băieți și implementarea unui plan național antibulling, pentru prevenirea unor astfel de incidente viitoare. De asemenea vor fi căutate soluții pentru evitarea introducerii de lucruri neautorizate în locurile de pregătire ale sportivilor”.

Citiţi mai departe

Cele mai citite