Activez în domeniul Educaţiei de peste şase ani de zile şi am primit aprecierile dumneavoastră pentru dăruirea şi seriozitatea de care am dat dovadă. În toţi aceşti ani, am acumulat experienţa şi cunoştiinţele necesare în pregătirea activităţilor în care sunt implicaţi copiii.
Ca adulţi, uneori neglijăm importanţa jocului în copilărie. Ne comportăm ca şi cum jocul este ceva prostesc pe care copiii îl fac, în timp ce învăţarea este oarecum activitatea reală a copilăriei. Jocul este, de fapt, o funcţie crucială a copilăriei, în care copiii învaţă importante lecţii fizice şi sociale. Să vorbim despre cât de importante sunt locurile de joacă pentru copii.
Locurile de joacă ajută la dezvoltarea corpului
Beneficiile fizice ale jocului par evidente, mai ales într-o lume în care auzim din ce în ce mai mult despre cum copiii devin din ce în ce mai obezi. Prin explorarea, căţărarea, alunecarea şi echilibrarea corpurilor lor, copiii fac o activitate fizică importantă. Dar, totodată, ei devin tot mai încrezători în ceea ce pot face cu corpul lor. Acest lucru îi face să fie mai puţin temători şi mai entuziasmaţi de explorare. Exerciţiul fizic este, de asemenea, necesar pentru învăţarea mentală. Multe studii au arătat că prin mişcarea trupurilor, copiii îşi activează creierul şi îşi restabilesc nivelurile de stres care îi ajută să aibă rezultate mai bune la şcoală.
Locurile de joacă ajută la dezvoltarea minţii
Deşi beneficiile fizice ale locurilor de joacă sunt cunoscute de majoritatea oamenilor, beneficiile mentale şi sociale pot fi mai puţin înţelese. În timp ce se află la locul de joacă, copiii:
Îşi construiesc abilităţile sociale.
Prin nevoia de a negocia, de a-şi aştepta rândul şi de a vorbi cu alţi copii, îşi pot practica abilităţile sociale pentru situaţii ulterioare care ar putea fi mai stresante.
Află comportamente sociale acceptabile.
O sală de clasă este o situaţie socială foarte specifică şi nu toţi copiii transferă cu uşurinţă competenţe din clasa în casă sau alte locuri. Locurile de joacă oferă copiilor şansa de a practica comportamentul social şi de a afla mai multe despre ceea ce este şi ce nu este acceptabil.
Îşi îmbunătăţesc concentrarea.
Profesorii şi părinţii ştiu că și copiii se pot concentra asupra lucrurilor ce le au de făcut însă, apoi au nevoie de o pauză pentru a-şi angaja corpurile şi a-şi reîncărca creierul. Indiferent dacă se îndepărtează de munca şcolară sau de treburile lor, angajarea în unele activităţi îi poate ajuta să revină la activităţile lor cu o concentrare proaspătă.
Practică imaginaţia.
Adulţii se gândesc adesea la imaginaţie ca ceva pe care o persoană o are sau nu o are. Credeţi sau nu, copiii învaţă să-şi dezvolte imaginaţia în timpul jocului.
Prin explorarea unor activităţi cum ar fi leagăne, balansoare şi alte echipamente pentru locuri de joacă, copiii se implică în jocul imaginativ, crucial pentru dezvoltarea cognitivă.
De ce tipuri de echipamente pentru locuri de joacă este nevoie în Lugoj
Ştiu că vă doriţi un loc de joacă pentru şcoală, cartier sau comunitate. Dar poate că nu ştiţi exact cum ar trebui să arate locul de joacă. Câte persoane sunt dispuse să folosească corect si eficient spaţiul în care va fi amplasat locul de joacă, vârsta copiilor, vremea generală şi utilizarea corectă a aparatelor sunt toţi factorii de care trebuie ținut cont si care determină cea mai bună abordare.
Un proiect prioritar pentru mine este reamenajarea parcurilor într-un mod mai distractiv, sigur şi educaţional, pe care copiii şi părinţii deopotrivă să îl iubească. Astfel vă voi ajuta făcând din proximitatea locuinței dumneavoastră o destinaţie pentru voi, dragi părinţi ocupaţi şi copilași care sunteți dornici și încântaţi să vă jucați si consumați energia într-un loc sigur, bine echipat si pe placul vostru.