Connect with us
Winter in My Town

Divertisment

Analia Selis vine cu un super spectacol la Lugoj – ArgEnTango

Publicat

în

Analia Selis, alături de ceilalți membri ai grupului ArgEnTango, violoncelistul Răzvan Suma, pianistul Mariano Castro, bandoneonistul Mariano Castro și violonistul Rafael Butaru, propun publicului o întâlnire cu tangoul argentinian tradițional, printr-un nou turneu –  ArgEnTango Tradițional –, ce se va derula în luna martie 2018, în 12 orașe din România și Germania, printre care și Lugojul.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

În continuarea turneelor naționale „Piazzolla, o poveste autentică” ediția I și II, și proiectul „Tango la Cetate”, ArgEnTango duce mai departe dorința de a promova stilul tango, cântat în manieră tradițională, autentică și la cel mai înalt nivel artistic.

„Mă bucur să mă întorc pe scenă și să continui povestea frumoasă a tangoului, alături de ceilalți membri ArgEnTango. Cu turneul Tradițional ne-am propus să stabilim o punte între tangoul tradițional argentinian și cel românesc. Astfel, publicul va putea asculta tangouri tradiționale de Carlos Gardel, Alfredo Le Pera, Sebastian Piana, orchestrate unitar ca sonoritate pentru acest cvintet, alături de câteva piese celebre din repertoriul de tango românesc.” (Analia Selis)

După numai un an de zile în care ansamblul a realizat trei turnee naționale, zeci de concerte și două CD-uri înregistrate în concert live, ArgEnTango s-a consolidat ca un ansamblu de tango original, stabilit în România.

RETIM

Invitați speciali în fiecare concert vor fi dansatori renumiți de tango din toată țara: Laura Iaru și Csongor Kicsi, în Dumbrăveni, Ploiești și București; Ioana Lascu și Horia Calin Pop, la Satu Mare, Zalău, Bistrița și Cluj-Napoca; Oana-Maria Horotan și Adrian Moș, la Baia Mare, Cristina Daju și Alex Apetrei, la Lugoj și Timișoara.

CD-ul  „Piazzolla – O poveste autentică”, semnat de membrii ArgEnTango, va fi disponibil în foaierele sălilor de concert. După fiecare concert, va avea loc  o sesiune de autografe.

ArgEnTango continuă și anul acesta parteneriatul de susținere a HOSPICE Casa Speranței, singura fundație care oferă servicii gratuite de îngrijire paliativă bolnavilor incurabili din România. Concertele din cadrul turneului Tradițional vor contribui la sprijinirea acestei cauze.

Pentru concertul de la Lugoj, Casa de Cultură a Municipiului este coorganizator, Ten Tv și Nova Fm fiind parteneri media. Evenimentul va avea loc pe data de 20 martie, de la ora 19, la Teatrul Municipal Lugoj. Biletele se găsesc la Agenția Teatrului si au prețul de 30 lei.

DANIELA DECEAN

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Divertisment

VIDEO Vloggerul “Îmi Place Să Mănânc”, despre shaorma din Lugoj: “Îi păstă medie!”

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Ionuț Lenghel, cunoscut pe YouTube sub porecla “Îmi Place Să Mănânc”, a ajuns la Lugoj pentru a încerca shaorma din oraș. Renumit pentru clipurile cu mâncare în care face recenzii la restaurantele din România și din alte țări, vloggerul a ajuns și la Iskender Kebab, una dintre singurele shaormerii autentice din orașul de pe Timiș.

În clipul postat pe YouTube, Îmi Place Să Mănânc comandă o shaorma cu de toate, fiind surprins de faptul că, pentru doar 17 lei, primește și suc gratuit la preparat. După ce o gustă, creatorul de conținut spune despre shaorma de la Lugoj că este “peste medie”. Conform stilului său de notare a mâncării, calificativul este unul bun, semn că shaorma de Lugoj l-a impresionat.

Cu peste 210.000 de abonați și aproape 43.000.000 de vizualizări pe canalul de YouTube, Ionuț Lenghel, de origine din Oradea, este una dintre senzațiile conținutului video din România. A colaborat cu artiști de talie națională, dar și cu restaurante din România și nu numai. În afară de clipurile cu shaorme și alte mâncăruri din țară, Lenghel a ajuns și în țări precum Turcia, Italia, Grecia sau Moldova, acolo unde a filmat clipuri cu și despre mâncare.

RETIM

Citiţi mai departe

Divertisment

Cum se face păstrăvul rulat, cu spanac, nucă și sos mediteranean

Publicat

în

Ingrediente: Păstrăv file 200g; Spanac 150; Nucă 80g măcinată; Unt 50g

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Condimente: Usturoi 2 buc; Sare; Piper alb; Salvie 3 frunze;

Pentru sos mediteranian: Smântâna dulce 100ml; Piper alb; Sare; Vin alb sec 100 ml; Unt 50g; Ardei colorat 50g; Rozmarin 1 crenguta; Lamaie 1 buc;

Mod de preparare: Fileul de păstrav îl condimentăm cu sare, piper alb, salvie tocată fin. Spanacul îl tragem 2 minute la tigaie, în unt și usturoi, adaugăm și nuca macinată. Îl așezăm peste pește și îl rulăm. Băgăm la cuptor 13 minute la 175 grade.

RETIM

Sos mediteranian: Topim untul, punem rozmarinul pe care îl lăsam 1 minut apoi îl scoatem, adaugăm ardei colorat, vin alb sec, smântâna dulce, sare, piper alb, zeamă de lamâie. Amestecăm la foc mic până devine cremos.

Pofta bună!

Cu respect,

Cu respect,

Chef Bogdan Corduneanu

Bogdan Corduneanu este un maestru în arta culinară. Câștigător al mai multor concursuri naționale și internaționale, dumnealui concepe meniuri pentru restaurant sau catering, meniuri pentru diverse evenimente dar și meniuri personalizate pentru persoanele cu diverse afecțiuni. Bogdan Corduneanu, Executive Chef la Restaurantul Gloria din Timișoara a oferit  publicației Lugojeanul.ro. mai multe  rețete culinare delicioase,  pe care vă sfătuim să le încercați  în bucătăria dumneavoastră.

 

Citiţi mai departe

Divertisment

Povestea tânărului din Lugoj care creează parfumuri. Merge în Franța să studieze domeniul

Publicat

în

Lugojeanul Andrei Agache, creează parfumuri sub brandul Séntsire. A fabricat până acum patru parfumuri: Coco Divine, Europe’s Sky, Noblesse și Kashmir și nu vrea să se oprească aici. Are 23 de ani, a studiat inginerie și are un master în management. Nu știe, deocamdată, dacă această cale îi va putea asigura în viitor și existența, dar este foarte sigur că în sufletul său va rămâne întotdeauna această chemare spre căutarea parfumului sublim. Acum studiază limba franceză, pentru că dorește să se perfecționeze în Franța, la un institut unde se studiază parfumeria. Ca o răsplată a muncii sale creative, și-ar dori ca, trecând pe stradă, pe lângă o persoană oarecare, să simtă mirosul unui parfum creat de el.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Istoria parfumului este aproape la fel de veche ca cea a omenirii.  Termenul ”parfum” vine din limba latină ”per” însemnând ”prin” și ”fumus” fiind ”fum”. Mai târziu, francezii au dat denumirea de ”parfum” mirosului plăcut care provenea de la arderea de tămâie. Primele dovezi ale existenţei parfumului datează din Egiptul Antic, Mesopotamia şi Cipru. Desigur că parfumul era folosit doar de oamenii cu o situație materială înfloritoare. Regii Franţei foloseau parfum în exces, pentru a ascunde lipsa de igienă, iar doamnele din înalta societate a Angliei foloseau mirosurile frumoase pentru a seduce. Parfumurile se bucură astăzi de utilizarea pe scară largă, şi nu doar în rândul femeilor.

Pentru a deveni creator de parfumuri, trebuie în primul rând să înveţi să miroşi în mod corect. Apoi să recreezi mirosuri, să le analizezi, să creezi parfumuri, să recompui miresmele din natură și să le reașezi  într-o formă originală, aidoma unui compozitor care pune mereu aceleași opt note pe portativ, compunând un nou cântec. Această îndeletnicire este o artă. E muzică și poezie în același timp.

,,Se spune că simțul olfactiv este singurul simț care acționează direct asupra memoriei de lungă durată. Prăjiturile, casa părintească. sărbătorile de iarnă petrecute la lumina unui șemineu – fie că aceste amintiri evocă nostalgie, bucurie sau iubire, toate au un lucru în comun, anume, mirosul. Parfumul este arta de a face memoria să vorbească. Așadar, dorința de a crea marca Séntsire este de a oferi o experiență olfactivă memorabilă oricărui pasionat al eleganței invizibile. În piața actuală a producerii în masă a unor parfumuri lipsite de caracter, Séntsire își găsește nișa prin dorința de a oferi o trăire personalizată oricărei persoane. Urmărind principiul care ne arată că frumusețea este dată prin simplitate, miresmele noastre au la bază o formulă minimalistă, elegantă, care are potențialul de a se asorta oricărui tip de piele”, spune Andrei Agache.

RETIM

Tânărul creator povestește că a simțit încă din copilărie că a fost înzestrat cu un miros foarte fin.

„Trebuie să vă spun că de mic copil mă deranjau anumite mirosuri, chiar ale parfumurilor, și poate că din această cauză am încercat să obțin mirosuri pe placul meu. Chiar parfumurile mamei mă iritau, ce să mai vorbesc de cele pe care le folosea în mașină! Mi se făcea rău pur și simplu. Nu le suportam. Eu sunt o fire introvertită și doream să fac ceva pentru a evada din ermetismul meu. În liceu am început să mă informez despre cum se obțin parfumurile și, încet-încet, această ocupație m-a captivat. Mi-am dat seama că majoritatea oamenilor te percep și după felul în care răspândești în jurul tău un miros plăcut. Așa a început călătoria mea în lumea parfumurilor. Mirosul era ca un scut de protecție în jurul meu, care mă ajuta să capăt încredere în mine. Ani de zile am colecționat parfumuri care m-au ajutat să îmi dezvolt simțul mirosului. Cunoscând mirosurile parfumurilor de pe piață și neregăsindu-mă în ele, mi-am zis că trebuie să creez singur un parfum”, povestește Andrei.

A început să studieze tehnica producerii parfumurilor, a intrat pe site-uri de specialitate, pe forumuri, s-a documentat despre materialele necesare și am început să experimentez singur.

„Experimentul este mama învățăturii în acest domeniu. Am urmat un curs de legislație cosmetică, ca să fiu sigur că formulele mele se încadrează în reglementările europene. De exemplu, uleiul de trandafir are peste 5o de compuși diferiți, dintre care unii pot avea o anumită toxicitate. Florile nu au fost create ca noi să le stoarcem și să aplicăm lichidul pe piele. Florile conțin substanțe de apărare contra dăunătorilor sau animalelor care ar vrea să le consume. Nu toate produsele obținute dintr-o plantă frumos mirositoare  fac bine pielii sau organismului, în general. Există credința în comunitate că produsele naturale sunt bune. Iată deci, că nu este chiar așa. După ce am făcut cursul de legislație cosmetică, sfătuiesc pe toată lumea să nu consume orice produs, numai pentru că e sută la sută natural”, afirmă tânărul creator.

Studiul experimental  l-a  început  în  urmă cu  doi ani și jumătate.  Atunci și-a comandat primele molecule.

„Experimentul pleca de la o idee.  Întrebam o persoană ce ar vrea să-i evoce un parfum, ce stare, ce anotimp și de aici eu fac mai multe încercări de variante de formulă. Apoi le las să se dezvolte la maturat, le analizez și stabilesc dacă voi continua pe această cale sau nu. Acum am  un  parfum care mi-a fost inspirat dintr-o melodie,  care de fapt, îi poartă  și  numele. M-a inspirat videoclipul, evocându-mi un miros. Am un mic laborator,  în care am strâns cam două sute de molecule. Un produs finit se poate întinde de la patru molecule la două sute de molecule individuale. Parfumului creat trebuie să i se facă un test de stabilitate, apoi eu trebuie să îi fac fișa de produs, care conține procentele ingredientelor sub confidențialitate, apoi să încarc anumite date pe portalul european al produselor cosmetice”, spune Andrei.

Lugojeanul spune că creat deja câteva parfumuri, dar nu sunt foarte prezente pe piață. În momentul de față, Andrei lucrează la o pagină web, unde își va prezenta produsele.

„Deocamdată, mă bazez pe reclama prietenilor, cunoscuților și rețelelor de socializare. Cred că e cea mai bună cale de a testa piața și de a mă face cunoscut. În momentul de față, ofer un discovery chit și două sticluțe mai mari. Discovery chit înseamnă câte o mostră din fiecare parfum produs până acum. Am mai multe formule create dar pe piață sunt doar patru”, povestește tânărul din Lugoj.

Brandul sub care produce se numește Séntsire, iar produsele, așa cum le descrie Andrei, sunt următoarele:

Coco Divine

Conceput pentru persoana care este întotdeauna în centrul atenției, Coco Divine provoacă o primă impresie copleșitoare, printr-un miros puternic de migdale și cocos. Parfumul se face în permanență simțit printr-un cântec continuu al acordului principal de tuberoză, cocos și vanilie. Coco Divine rămâne împregnat pe pielea purtătorului, emanând un siaj de-a dreptul divin.

Europe’s Skies

Inspirat din melodia căreia îi poartă numele, Europe’s Skies este un parfum dedicat sufletului tânăr, care se află în permanentă căutare a aventurii. Parfumul debutează printr-un acord de lavandă proaspătă, îmbinată cu nota de Hedione, care reprezintă singurul afrodisiac cercetat în parfumerie. Europe’s Skies se așază pe piele printr-un acord de moscuri curate, reușind să acapareze întreaga încăpere printr-un miros proaspăt, albastru, precum cerurile îmbrățișează întreg ținutul Europei.

Noblesse

Un miros proaspăt, însă totuși dulce. Un miros contemporan, dar totuși clasic. Un miros sigur, dar totuși îndrăzneț. Acestea au fost ideile de la care s-a pornit în căutarea formulei perfecte pentru Noblesse. Debutând cu un miros efervescent, reminescent unui odor al ierbii proaspăt tăiate, parfumul se așază pe note calde de tabac, vanilie, vetiver și piele. Noblesse este creat pentru persoana care cauta să-și exprime caracterul elegant atât prin ținută, gesturi, cât și prin alegerea parfumului.

Kashmir

Trăirile care stau la baza procesului creativ al lui Kashmir sunt seducția, opulența și misterul. Kashmir este un parfum dens, dulce, care are în deschiderea sa un acord de oud oriental, interpretat după stilul parfumeriei franțuzești. Parfumul se așază delicat pe piele prin note de lemn de cașmir, mosc și caramel ars. Kashmir este parfumul de seară, care va acționa precum un magnet pentru toate lucrurile interzise, pe care dorim să le simțim.

DAN TIMARU

 

Citiţi mai departe

Divertisment

Rețeta săptămânii de la Chef Bogdan Corduneanu – Mușchiuleț de porc

Publicat

în

Această rețetă este din seria preparatelor dedicate persoanelor care suferă de diferite alergii alimentare. Dar este un preparat gustos și tot odată sănătos.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Am ales mușchiuletul de porc, deoarece este o carne ușoară, fără grăsimi în exces.

Mod de preparare,carne:

Mușchiulet de porc se fasonează apoi se bate până se poate rula. Ungem carnea cu ulei de măsline, condimentam cu sare, piper și boia dulce. Sparanghelul îl așezăm pe carne și o rulăm. Învelim bine ruloul în folie de prospetime, apoi în folie de aluminiu având grija să strângem bine la capete. Lăsăm la cuptorul preincâlzit, cu puțină apa în tava, la temperatura de 175 de grade timp de 30 minute.

RETIM

Piure de mazăre:

Mazărea o punem pentru fiert, în apa rece cu puțină sare.Lăsam la foc mic. După fierbere, facem un piure din ea cu blenderul de mână, apoi îl trecem pintr-o sită ca să obținem un piure fin. Condimentăm după gust cu sare și piper.

Sos de legume, aromatizat cu usturoi copt:

Pentru sos am folosit:

O ceapă,1 morcovi, 2 ardei kapia, 2-3 catei de usturoi, 500 de ml suc de roșii, sare, cimbrisor și piper.

Legumele le pun la fiert, pâna devin moi, apoi punem și sucul de roșii. Folosesc un blender de mână pentru a le pasa, apoi trec sosul printr-o sită.

Păstrează o clipă doar pentru tine!

Cu respect,

Chef Bogdan Corduneanu

Chef Bogdan Corduneanu este un maestru în arta culinară. Câștigător al mai multor concursuri naționale și internaționale, dumnealui concepe meniuri pentru restaurant sau catering, meniuri pentru diverse evenimente dar și meniuri personalizate pentru persoanele cu diverse afecțiuni. Bogdan Corduneanu, Executive Chef la Restaurantul Gloria din Timișoara a oferit  publicației Lugojeanul.ro. mai multe  rețete culinare delicioase,  pe care vă sfătuim să le încercați  în bucătăria dumneavoastră.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite