Connect with us

Administrație

Administrația Dobra investește în învățământul special. Zeci de milioane de lei au fost alocate în ultimii trei ani în acest domeniu (P)

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Învățământul special din Timiș a beneficiat în ultimii trei ani și jumătate de o atenție deosebită din partea autorităților județene. Administrația condusă de Călin Dobra a investit aproape 20 milioane de lei în cele nouă unități de învățământ special din județ. Acest domeniu a fost și rămâne unul apropiat de președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, care a considerat mereu că este unul prioritar, pe lângă sănătate și infrastructură.

Una dintre unitățile de învățământ special din Timiș, care a beneficiat de o adevărată infuzie de fonduri din bugetul Consiliului Județean, a fost Centru Școlar pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” din Lugoj. Aici, în ultimii trei ani și jumătate, au fost investite peste 5 milioane de lei. Călin Dobra a spus mereu că dacă nu se investește în educație, copiii ar fi condamnați la mediocritate, ori acest lucru nu este permis.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

La școala specială din Lugoj a fost construit un corp nou de clădire, dotat cu toate materialele didactice necesare pentru un act educativ de calitate. S-au achiziționat centrale termince noi, au fost înlocuite conductele subterane de alimentare cu agent termic, au fost cumpărate accesoriile necesare pentru activitățile de logopedie, dar și instrumentele pentru psihoeducația copiilor. Tot pentru copiii de la Centru Școlar pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” din Lugoj a fost achiziționat și un microbuz nou iar din 2019 s-a început munca pentru construirea unui nou internat pentru cei mici. În acest scop, doar pentru anul în curs, a fost alocată suma de 6 milioane de lei.

Investițiile Consiliului Județean Timiș, condus de Călin Dobra, au continuat și în direcția celorlalte unități de învățământ speciale din județ. La Liceul Teoretic Special Iris din Timișoara, unul dintre cele șapte din întreaga țară cu acest profil, s-au alocat fonduri pentru reabilitare termică, dar și pentru modernizarea cantinei precum și pentru reabilitarea internatului în care locuiesc elevii. Proiectul este finanțat din fondurile Consiliului Județean, dar și din fonduri europene nerambursabile, în valoare totală de 8 milioane de lei. După finalizarea lucrărilor, clădirea liceului Iris, contruită în 1974, va fi una modernă și primitoare, exact cu acești copii deosebiți, merită.

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Paul Popescu Neveanu” din Timișoara este una dintre școlile speciale din subordinea Consiliului Județean Timiș care a beneficiat de o atenție specială în acest prim mandat al lui Călin Dobra. Au fost investite aici peste cinci milioane de lei, din bugetul Consiliului Județean Timiș. Cea mai mare parte din această sumă, aproximativ patru milioane de lei, a fost investită în reabilitarea unui corp de clădire, construit în 1860, care nu a beneficiar niciodată de o reabilitare totală. Astfel că, în iulie anul acesta, corpul de clădire a fost inaugurat iar copiii vor începe noul an școlar în condiții moderne.

Au fost realizate lucrări majore în cazul structurii de rezistență a clădirii, au fost reabilitate sălile de clase, podul și acoperișul, a fost reabilitată fațada. De asemenea, pentru asigurarea celor mai bune condiții de învățare, au fost cumpărate table inteligente, a fost schimbat mobilierul școlar, au fost create șase cabinete pentru logopedie, un cabinet de ludoterapie, unul de kinetoterapie, un cabinet de stimulare polisenzorială, trei cabinete pentru terapii specifice și o sală multifuncțională.

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Constantin Păunescu” din Recaș a beneficiat în ultimii trei ani de peste trei milioane de lei pentru asigurarea unui climat educațional potrivit pentru copiii care învață acolo. Au fost făcute investiții în infrastructura școlară, dar și în dotări. A fost reabilitat complet un corp de clădire și s-a amenajat o sală multifuncțională, școala a beneficiat de fonduri pentru un sistem modern de alarmare în caz de incendiu și supraveghere video, au fost reabilitate aleile pietonale iar anul acesta au început demersurile pentru construcția unei cantine noi și dotarea claselor cu videoproiectoare, laptopuri și table inteligente.

La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Dumitru Ciumăgeanu” din Timișoara, Consiliul Județean Timiș a alocat aproximativ un milion de lei. A fost achiziționat un microbuz pentru transportul elevilor, dar și echipamente medicale care să vină în sprijinul copiilor și profesorilor: masă de terapie kinetică, bicicletă ergonomică semiprofesională, traseu psihomotric pentru copiii cu C.E.S. sau sistem optimusic pentru terapii specifice copiilor cu C.E.S.

La Liceul Tehnologic Special ”Gheorghe Atanasiu” din Timișoara s-a investit peste un milion de lei în infrastructura școlară și în dotări. Consiliul Județean Timiș, condus de Călin Dobra a asigurat achiziția de echipamente de transport pentru cu nevoi speciale, condiții medicale optime pentru tratamentele dentare, echipamente pentru recuperare fizică dar și lucrări de reabilitare pentru internatul de băieți.

Învățământul special a beneficiat de un suport necondiționat în administrația Dobra pentru că este vorba despre copii. Copii care au nevoie de atenție și suport în permanență și care doar cu sprijinul autorităților pot să țină sub control deficiențele și să fie integrați în societate într-o manieră cât mai productivă pentru toți.

În viitorul mandat, Călin Dobra își propune să continue această formulă de sprijin pentru învățământul special din județ și să acceseze fonduri europene pentru un număr cât mai mare de unități de învățământ, pe care să le modernizeze precum și să creeze condițiile necesare pentru un act educativ cât mai performant.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Se închide circulația în centrul Lugojului pentru câteva ore în weekend

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul celebrează Săptămâna Europeană a Mobilității, prin activități care promovează sănătatea mintală și fizică a cetățenilor. Aceste activități se vor desfășura în aer liber, în Piața Victoriei, duminică, 19 septembrie, între orele 16:00 și 19:00. 

Activitatea face parte din campania Noi Revitalizăm Orașul și pune Lugojul pe harta orașelor care închid străzile pentru mașini. Clubul Sportiv Municipal Lugoj pregătește un antrenament demonstrativ și un joc de antrenament cu grupele copii și juniori, secția de fotbal. 

Clubul Copiilor Lugoj pregătește jocuri interactive și distractive pentru copiii de toate vârstele. Atenție, circulația va fi închisă pentru automobile în Piața Victoriei din Lugoj, între orele 16:00 și 19:00.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

“Manevre” în Primăria Lugoj. Buciu a anulat o licitație dubioasă

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Primarul Claudiu Buicu a anulat o licitație cel puțin dubioasă pe care angajații din administrația locală au realizat-o pe bani publici. O firmă lugojeană care se ocupă cu activități veterinare, și care are în administrare și fostul adăpost de câini fără stăpân al primăriei, a câștigat o licitație de tăiere a 200 de arbori din pădurile orașului.

Firma nu numai că nu are cod CAEN pentru aceste activități, dar nici vorbă de utilaje pentru aceste lucrări minuțioase. Suma pe care primăria a atribuit-o pentru lucrare a fost de 42.000 de lei. Întrebat despre această licitație, primarul s-a declarat șocat de ceea ce au putut face colegii lui din primărie.

“Firma nu are utilaje și nici obicet de activitate pentru așa ceva. Colegii mei din primărie au atribuit lucrarea, evident că am anulat-o imediat ce am aflat”, a declarat primarul Buciu pentru Lugojeanul.ro

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Deocamdată edilul șef al orașului nu a anunțat dacă va lua unele măsuri împotriva colegilor care au “reușit” această licitație. Surse din cadrul primăriei spun că de vină ar fi angajații mai vechi, din fost administrație, care au rămas înzestrați cu vechi obiceiuri cum sunt atribuirea de lucrări la firme de casă.

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria și Retim îi așteaptă pe copii, la o acțiune educativă în Parcul George Enescu

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj, Adid Timiș și Retim Ecologic Services S.A. vă așteaptă sâmbătă, 18 septembrie 2021, în intervalul orar 10.00 – 12.00 în Parcul George Enescu din Lugoj, la o serie de activități educative dedicate copiilor.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Organizatorii acestui eveniment, vin cu informații relevante privind gestionarea deșeurilor, respectiv realizarea procesului de colectare separată în vederea reciclării și încurajarea reutilizării acestora. Aceștia au pregătit pentru copii o serie de activități educative și recreative, după cum urmează: un test rapid de cunoștințe ecologice realizat pe platforma kahoot și un atelier inedit de pictură în cadrul căruia se vor decora sacoșe de bumbac reutilizabile, pe care cei mici le vor păstra.

„Prin aceste activități de educație ecologică sperăm să dezvoltăm și să consolidăm comportamente responsabile și prietenoase cu mediul. Sunt așteptați cât mai mulți copii la standul din Parcul George Enescu, pentru acumulare de noi cunoștințe, distracție, voie bună și multe premii surpriză”, au anunțat organizatorii.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

Avarie majoră la o magistrală de apă din Lugoj. Uzinele sunt oprite

Publicat

în

Lugojul trece printr-o avarie majoră, la rețeaua de apă. Acvilian Belințan, directorul societății Meridian a declarat pentru Lugojeanul.ro, că a cedat magistrala de apă a de pe str. Brândușelor.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„S-a spart magistrala de 450, de pe Brândușelor, până pe 13 Decembrie. Uzinele au picat amândouă, pentru că pompele nu pot duce pierderile ce le avem aici. S-a deschis undeva la 3 metri din asfalt. Momentan încercăm să izolăm partea aceasta de oraș, dar vanele nu închid. După ce reușim să închidem vanele, repornim uzinele, dar nu pot face față. Magistrala încercăm să o reparăm până mâine la prânz”, a declarat Belințan.

Directorul Meridian a mai spus că pentru o parte din oraș nu va fi apă până la mâine la prânz, iar în restul orașului presiunea va fi extrem de scăzută.

 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite