Connect with us


Administrație

Acum erau bune rachetele la Lugoj, pe care primarul Boldea le visa că vor sparge grindina, de pe Dealul Viilor

Publicat

în

rachete antigrindina la lugoj conferinta de presa saptamanala acum cativa ani boldea oameni culturi lanuri de grau agricultori lugojeanul 2013Adiminstrația Națională de Meteorologie și Hidrologie a emis ieri și astăzi, pe bandă rulantă, câteva atenționări de Cod Galben și chiar Portocaliu de ploi și descărcări electrice, însoțite de grindină și alte averse periculoase atât pentru lugojeni, cât și pentru grădinile lor și a celor care stau la sate, lângă oraș.

PMP

În acest sens, în urmă cu mulți ani, primarul Boldea anunța în conferința de presă săptămânală că, în scurt timp, pe platoul din Dealul Viilor se vor amplasa câteva rachete antigrindină, care vor fi acționate în caz de precipitații grele, cum au fost cele de acum câteva săptămâni, devastatoare pentru Lugoj și pentru localnicii din satele din zona municipiului, a căror recolte au fost afectate în proporție de 90% de grindină.

USR

Deși planul de a fi montate astfel de dispozitive este de mult uitat, oamenii stau în continuare cu frică, la veștile care vin constant de la meteorologi și care nu sunt tocmai plăcute. Aceștia spun că se așteaptă la ce este mai rău, dar că nu au cum să se pună în fața vremii. Chiar dacă cei care aveau grădini au reușit să își repare pagubele produse, evident suportând un cost însemnat, pentru că nu aveau asigurare, ei spun că o altă cădere de grindină ar fi devastatoare pentru recoltă, nefiind siguri dacă o să mai poată face față pagubelor și după aceasta, dacă s-ar produce, cum spun meteorologii, în următoarele zile.

3 Comments

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite