Connect with us

Administrație

Acum erau bune rachetele la Lugoj, pe care primarul Boldea le visa că vor sparge grindina, de pe Dealul Viilor

Publicat

în

rachete antigrindina la lugoj conferinta de presa saptamanala acum cativa ani boldea oameni culturi lanuri de grau agricultori lugojeanul 2013Adiminstrația Națională de Meteorologie și Hidrologie a emis ieri și astăzi, pe bandă rulantă, câteva atenționări de Cod Galben și chiar Portocaliu de ploi și descărcări electrice, însoțite de grindină și alte averse periculoase atât pentru lugojeni, cât și pentru grădinile lor și a celor care stau la sate, lângă oraș.

În acest sens, în urmă cu mulți ani, primarul Boldea anunța în conferința de presă săptămânală că, în scurt timp, pe platoul din Dealul Viilor se vor amplasa câteva rachete antigrindină, care vor fi acționate în caz de precipitații grele, cum au fost cele de acum câteva săptămâni, devastatoare pentru Lugoj și pentru localnicii din satele din zona municipiului, a căror recolte au fost afectate în proporție de 90% de grindină.

Deși planul de a fi montate astfel de dispozitive este de mult uitat, oamenii stau în continuare cu frică, la veștile care vin constant de la meteorologi și care nu sunt tocmai plăcute. Aceștia spun că se așteaptă la ce este mai rău, dar că nu au cum să se pună în fața vremii. Chiar dacă cei care aveau grădini au reușit să își repare pagubele produse, evident suportând un cost însemnat, pentru că nu aveau asigurare, ei spun că o altă cădere de grindină ar fi devastatoare pentru recoltă, nefiind siguri dacă o să mai poată face față pagubelor și după aceasta, dacă s-ar produce, cum spun meteorologii, în următoarele zile.

3 Comments

3 Comments

 1. boro

  11 iunie 2013 at 19:17

  Voi mai credeţi în promisiunile primarului?.

 2. victor L

  11 iunie 2013 at 19:56

  rachetele alea sint bani consumati anapoda.
  Poate va mai amintiti, unii, ca se preconiza ca atunci cind Romania ar fi ajuns in comunism am fi putut dirija natura dupa placul fiecarui; soare si ploaie cind voiam si unde voiam.
  Nu ati vrut comunism si acum vad ca se plinge dupa „rachetele lui Boldea” (dupa o ideie proprie, ca fintina?).

 3. Anonim

  11 iunie 2013 at 20:52

  Acum, sa fim seriosi. Cand a fost Martinescu, toti ati comentat, acum Boldea a facut ceva in orasu’ asta, voi tot comentati. Ba, de criticat sunteti toti buni! Si cred ca incepe reactia de turma… daca unul zice ca Boldea-i primar rau, toti incepeti…. ANALIZATI LUCRURILE PUTIN apoi comentati. (e doar o parere si o rugaminte, nu atac pe nimeni)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Lista localităților de lângă Lugoj și Timișoara pentru care nu mai e nevoie de declarație

Publicat

în

Luni 25 mai, a avut loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, condusă de Liliana Oneț, în cadrul căreia a fost stabilită lista unităților administrativ teritoriale cuprinse în zona de 30 km ca perimetru în jurul municipiilor Timișoara și Lugoj.

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență i-au trebuit aproape patru zile să pună în aplicare o decizie ce era dată la nivelul întregii țări deja din 22 mai, de către Ministerul Afacerilor Interne.

„Pentru stabilirea unei aplicări unitare pe întreg teritoriul național al României în privința zonelor în care cetățenii pot circula în afara localității fără declarație pe proprie răspundere, Ministerul Afacerilor Interne a transmis, prin Comandantul Acțiunii, Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției următoarele precizări:

Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declarației pe proprie răspundere pentru circulația cetățenilor între localități, teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile”, este decizia MAI, publicată în 22 mai pe site-ul instituției.

Așadar, iată, lista localităților de lângă Timișoara și Lugoj , pentru care nu mai este nevoie de declarație.

Timișoara:

• Săcălaz, Cărpiniș, Cenei, Peciu Nou, Sânmihaiu Român, Parța, Jebel, Pădureni, Liebling, Șag, Sacoșu Turcesc, Chevereșu Mare, Giroc, Moșnița Nouă, Recaș, Bucovăț, Remetea Mare, Ghiroda, Fibiș, Pișchia, Giarmata, Dumbrăvița, Orțișoara, Satchinez, Sânandrei, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Biled, Iecea Mare;

• localitățile din cadrul următoarelor unități administrative: Uivar, Răuți, Sânmartinul Maghiar (din comuna Uivar), Topolovățu Mare, Șuștra, Cralovăț (din comuna Topolovățu Mare), Petroman, Obad (din orașul Ciacova).

Lugoj:

• Buziaș, Racovița, Topolovățu Mare, Belinț, Boldur, Darova, Victor Vlad Delamarina, Găvojdia, Știuca, Criciova, Coșteiu, Nădrag, Fârdea, Bârna, Făget, Dumbrava, Traian Vuia, Mănăștiur, Ohaba Lungă, Bara, Secaș, Ghizela, Brestovăț, Balinț, Bethausen;

• localitățile din cadrul următoarelor unități administrative: Baloșești ( din comuna Tomești), Petrovaselo, Stanciova(din orașul Recaș).

Citiţi mai departe

Administrație

Consilierii lugojeni, convocaţi la şedinţă. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi a administraţiei locale

Publicat

în

Consiliului local este convocat în şedinţă ordinară joi, 28 mai. Şedinţa se va ţine în sistem de videoconferinţă. Printre cele mai importante puncte, se discută aprobarea organigramei și a statului de funcții ale aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Lugoj.

„A decedat domnul Borchescu, de la Tehnic şi trebui să angajăm pe cineva în locul său. Mai trebuie să scoatem la concurs două posturi la Serviciul de Salubritate, administrator şi contabil, pentru că nu avem. Până acum am funcţionat cu un contabil detaşat de la Casa de Cultură”, a declarat Francisc Boldea.

Celelalte puncte de pe ordinea de zi se referă la:

– Aprobarea agendei acţiunilor cultural – educative pe anul 2020 propuse a fi cofinanţate din bugetul local. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;

– Aprobarea transmiterii în folosinţă gratuită către Spitalul Municipal ,,Dr. Teodor Andrei” Lugoj a unui generator curent, grup electrogen KOHLER-SDMO J 110K. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;

– Aprobarea Regulamentului privind stabilirea și acordarea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Lugoj, pentru unităţile/lăcaşurile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute în România, situate pe raza administrativ – teritorială a municipiului Lugoj.Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;

– Aprobarea contului de execuţie al bugetului local pe trimestrul I al anului 2020. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;

– Alocarea din bugetul local a sumei de 5.000 lei necesară achiziționării a două laptopuri pentru premierea a doi elevi lugojeni pentru spirit civic. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj.

– Stabilirea naturii juridice a unor imobile. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiţi mai departe

Administrație

Data așteptată de mii de lugojeni. Când se redeschide piața de vechituri ocico a orașului

Publicat

în

Una dintre cele mai așteptate zile pentru lugojeni este cea în care vor putea să meargă din nou la piața de vechituri a orașului. Din nefericire însă, această zi este programată să vină de-abia peste mai bine de o lună de acum. Potrivit administrației locale, piața ocico se va deschide cu o parcare nouă și, dacă lumea își va dori, se va ține nu o dată, ci de două ori pe săptămână.

“Acum lucrăm la partea de parcare din stânga, vor fi 400 de locuri de parcare noi. O să vreau să consult mai apoi populația, să fie piața marțea și sâmbăta, întrucât nu se lucrează și mai multă lume poate să vină. O să vedem dacă vor și clienții, și comercianții. Data de deschidere nu o avem fixă, însă se va întâmpla după ce se termină starea de alertă, și dacă nu se extinde, adică cel mai probabil la 1 iulie”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Francisc Boldea.

Piața de vechituri a fost printre primele locații din Lugoj care s-au închis din cauza pandemiei de coronavirus.

Citiţi mai departe

Cele mai citite