Connect with us

Lugoj

Bacalaureat 2013 Lugoj: REZULTATE PE LICEE la competențele lingvistice la limba și literatura română

Publicat

în

bac-2013-prima-sesiune-incepe-luni-cu-evaluarea-competentelor-lingvistice-de-comunicare-la-limba-romana-18454353Prima probă a bacalaureatului a avut loc astăzi în toate liceele din România, acolo unde absolvenții au susținut competențele lingvistice la limba și literatura română. Chiar dacă probele competențelor nu sunt foarte importante, acestea contează totuși pentru viitorul elevilor, anexându-se la diploma de bacalaureat. La Lugoj, peste 600 de candidați au susținut prima probă ieri și astăzi, majoritatea dintre ei reușind să-și adjudece titlul de „Experimentat” la limba română.

La Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”, doar 4 din cei 122 de elevi înscriși au primit calificativul „Avansat”, restul reușind să obțină cea mai bună notare posibilă, primind calificativul „Experimentat”. Astfel, 4 elevi, dezamăgiți de-a binelea de acest rezultat, vor purta pe anexa diplomei al doilea calificativ ca performanță în ale limbii și literaturii române.

La Colegiul Național „Iulia Hasdeu” din Lugoj, din cei 172 de candidați înscriși (176 elevi de clasa a 12-a) , 117 au primit „Experimentat”, 28 „Avansat” și 26 „Mediu”, cel mai jos ierarhic calificativ. Un elev nu s-a prezentat la probă, în niciuna dintre cele trei zile ale acestuia.

RETIM

La Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din cei 73 de elevi care s-au prezentat (3 au absentat), au fost notați cu „Mediu” 14 elevi, 31 cu „Avansat” și 28 cu „Experimentat”.

Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” a avut cel mai mic număr de înscriși, doar 143 din 380 de elevi înscriindu-se la acest bacalaureat. Dintre aceștia, 10 au luat calificativul „Mediu”, 50 au reușit să strângă puncte pentru „Avansat”, iar 68 au luat „Experimentat”, 15 înscriși neprezentându-se la probă.

Următoarea probă a competențelor este cea la limba maternă, pentru elevii de la secțiile de germană sau alte limbi, ce se va desfășura între 12 și 14 iunie. Proba competențelor digitale, una dintre cele mai facile pentru elevi, are loc între 17 și 21 iunie, iar la final, între 25 și 28 iunie, viitorii studenți vor susține proba la limba internațională.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Timiș. Program de lucru pentru 15 august 2023, ZONA 1 și ZONA 0 – „Adormirea Maicii Domnului”

Publicat

în

retimCompania RETIM informează clienţii şi colaboratorii săi din județul Timiș asupra programului de lucru valabil în data de 15 august 2023.

COLECTAREA DE DEŞEURI

Activitatea de colectare a deşeurilor din toate localităţile din județul Timiș în care operează compania RETIM se va desfăşura la fel ca într-o ZI OBIȘNUITĂ.

RETIM

Astfel, dacă marți, 15 august 2023 există colectări programate, acestea se vor face ca de obicei, compania RETIM asigurând permanența serviciului.

BIROURI DE RELAŢII CLIENŢI ŞI CASIERII – Timișoara și Lugoj

Birourile de relaţii clienţi şi casieriile din Timișoara și Lugoj vor fi:

  • ÎNCHISE în data de 15 august 2023 – Sărbătoare legală;
  • DESCHISE în data de 16 august 2023, de când se va relua programul obișnuit, de la ora 08:00 până la ora 16:00.

Recomandăm utilizarea cu precădere a instrumentelor de plată electronice disponibile pe site-ul www.retim.ro, a sistemelor de plată rapidă PayPoint, Un-Doi, Self-Pay sau a aplicației mobile Pago.

CENTRELE FIXE DE COLECTARE A DEŞEURILOR VOLUMINOASE, VEGETALE, DIN CONSTRUCŢII, DIN POLISTIREN ȘI CARTON PROVENITE DIN AMBALAJE DIN TIMIŞOARA

Cele patru puncte de colectare a deşeurilor voluminoase, vegetale, din construcţii, din polistiren și carton provenite din ambalaje, centre deschise de către compania RETIM împreună cu Primăria Timişoara, vor avea următorul program:

  • ÎNCHISE în data de 15 august 2023;
  • DESCHISE din data de 16 august 2023, de când se va relua programul obișnuit, de la ora 08:00 până la ora 16:00.

Adresele și programele de funcționare obișnuite ale celor patru puncte de colectare din Timişoara sunt:

  • Calea Torontalului, nr. 94 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00) – Acesta este închis temporar, pe perioada lucrărilor de infrastructură de pe „Calea Torontalului”
  • Calea Moşniţei, nr 2-4 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
  • Avram Imbroane, nr 70 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
  • Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fosta adresă: Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr 3) (L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00)

RETIM rămâne în contact direct cu clienţii săi pe canalele de comunicare online – website www.retim.ro, e-mail contact@retim.ro si pagina oficială de Facebook.

De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07:00 – 19:00.

Citiţi mai departe

Lugoj

Peste 200 de polițiștii urmăresc evenimentele din mini-vacanța de Sfânta Maria. Filtre în tot județul

Publicat

în

Polițiștii timișeni vor fi la datorie în acest weekend, pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de mini-vacanța de Sfânta Maria. 

În perioada 11-15 august a.c,  peste 200 de polițiști vor acționa zilnic în județul Timiș, fiind asigurate măsuri pentru menținerea ordinii publice, combaterea infracțiunilor stradale, traficului și consumului de droguri în locurile aglomerate, zona lăcașurilor de cult, în zonele de agrement sau de desfășurare a unor manifestări publice.

În data de 15 august a.c., se va acorda o atenție deosebită zonelor lăcașurilor de cult, polițiștii vor acționa pentru prevenirea infracțiunilor cu violență și a furturilor din buzunare/poșete.

RETIM

Polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens pentru dirijarea, fluidizarea, controlul circulației rutiere și pentru combaterea accidentelor și blocajelor rutiere.

Pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii rutieri vor folosi aparate radar, etilotest și drugtest pentru prevenirea și combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă și a depășirilor neregulamentare.

„Vă informăm că în această perioadă sunt înregistrate valori ridicate de trafic pe Dn68 A în zona localității Margina,la coborârea de pe A1 Nădlac-Deva, media zilnică măsurată pe acest tronson de drum fiind de aproximativ 25.000 de autovehicule. Cu atât mai mult, traficul în această zonă este în creștere pe timpulul weekendului, astfel pentru siguranța participanților la trafic, în condițiile intensificării deplasărilor către diversele destinații de petrecere a minivacanței, vă recomandăm următoarea rută ocolitoare Făget-Săvârșin-DN7-A1. Informațiile în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate pe site-ului oficial – www.politiaromana.ro – secțiunea INFOTRAFIC. De asemenea, și polițiștii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători pentru a menține un climat de siguranță”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Dacă sunteți martorii unor fapte antisociale apelați Serviciul de Urgență 112.

Citiţi mai departe

Lugoj

ANUNT PUBLIC PRIVIND DEPUNEREA SOLICITARII DE EMITERE A ACORDULUI DE MEDIU

Publicat

în

S.C. HONEYWELL LIFE SAFETY ROMANIA S.R.L. anunta publicul interest asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul « AMPLASARE REZERVOR 10000 litri », propus a fi amplasat in Lugoj, str. Salcamilor nr. 2 bis, CF 414943 Lugoj, nr. cad. 4/4943, jud. Timis.

Informatiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Timis, b-dul. Liviu Rebreanu nr. 18 –  18A, Timisoara si la sediul titularului din Lugoj, str. Salcamilor nr. 2 bis, jud. Timis, in zilele de luni – joi intre orele 8:00 – 16:00, vineri intre orele 8:00 – 14:00.

Observatiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Timis.

RETIM

Directiunea,

Citiţi mai departe

Lugoj

Lugojeanul evadat din Penitenciarul Timișoara a fost capturat după o urmărire de zece ore

Publicat

în

Un tânăr de 25 de ani, condamnat pentru furt calificat, a evadat în noaptea de luni spre marți de la un punct de lucru exterior al Penitenciarului Timișoara. Bărbatul a fost prins marți dimineață pe un câmp din apropierea orașului, după o amplă operațiune de căutare.

Potrivit unui comunicat al Penitenciarului Timișoara, evadatul se numește Sava Tiberiu Flavius și își ispășea pedeapsa în regim semideschis. El a părăsit punctul de lucru exterior DIETRICH HONOLD în jurul orei 00.30 și a fost identificat și capturat la ora 10.47, pe raza localității Remetea Mare.

La acțiunea de căutare au participat polițiști de penitenciare, angajați ai Penitenciarului Timișoara în colaborare cu angajați din structurile de apărare națională. Au fost blocate căile de acces în direcțiile posibile de deplasare ale evadatului și au fost instituite filtre în oraș.

RETIM

Evadarea îl va costa pe tânăr o pedeapsă suplimentară de trei ani de închisoare, conform legislației în vigoare. De asemenea, el va fi transferat într-un regim mai sever de detenție.

Sava Tiberiu Flavius a fost căutat inclusiv la  domiciliul în Lugoj. El fusese condamnat la doi ani de închisoare pentru furt calificat și mai avea de executat aproximativ jumătate din pedeapsă.

Citiţi mai departe

Cele mai citite