Connect with us

Actualitate

Erwin Floroni, despre situația spitalului: „Putem face față o lună la doi, trei bolnavi, dacă vin 50 suntem pa”

Publicat

în

Spitalul din Lugoj se pregătește să preia pacienți infectați cu coronavirus din județ, deoarece capacitatea spitalului Victor Babeș a fost deja atinsă, iar la spitalul CFR din Timișoara sunt probleme mari, în legătură cu personalul. Erwin Floroni, managerul spitalului lugojean a explicat pentru Lugojeanul.ro, cât de pregătit e spitalul.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Pentru moment avem asigurate materialele, dar asta nu înseamnă nimic. Toate materialele acestea sunt consumabile, iar dacă vine nebunia…. Am cumpărat ce ne trebuie din donații, mai avem și în plan de achiziție foarte multe materiale. Unele vin, altele ne anunță că nu mai vin, situația se schimbă de la o oră la alta. Dacă ne vin doi-trei, hai să zicem cinci pacienți, facem față o lună. Dacă vin 50, într-o săptămână suntem pa, nu mai avem nimic”, spune Floroni.

Managerul spitalului lugojean a lămurit și povestea alocării fondurilor de la Primărie. În ultima ședință a Consiliului Local, primarul Francisc Boldea a refuzat să facă o rectificare și să aloce fonduri suplimentare spitalului. Boldea i-a cerut managerului să facă achiziții din bugetul atribuit spitalului la începutul anului. O parte din achiziții au fost făcute, însă, primarul s-a trezit că Finanțele nu permit redirecționarea fondurilor din bugetul spitalului fără o rectificare de buget. Francisc Boldea a convocat pentru miercuri o ședință extraordinară în care să se facă respectiva rectificare.

„Am luat o parte din aparatură, dar o să vină în șase-opt săptămâni. Am comandat deja trei ventilatoare, trei injectomate, trei infuzomate. Asta am comandat în prima fază, lăsându-mi bani pentru funcționare, pentru că vreau să aduc aparatul de testare în Lugoj. Aparatul de testare are nevoie de kituri, care costă o căruță de bani. Mi-am lăsat bani pe care să-i folosesc pentru teste, de aia nu i-am folosit pe toți”,a mai declarat Floroni.

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Record de îmbolnăviri la Lugoj în ultimele 24 de ore

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un nou record a fost stabilit la Lugoj în privința îmbolnăvirilor de coronavirus, în doar 24 de ore. Mai exact, miercuri au fost înregistrate 32 de cazuri noi de infectări, raportate joi la prânz, cel mai mare număr de cazuri de după vară.

La Timișoara, capitala județului, au fost descoperite 287 de cazuri noi, de asemenea un record pentru valul 4. Cifrele continuă să crească și în satele din jur, acolo unde s-au impus deja restricții cum ar fi cel referitor la libera circulație pe timp de noapte, sau la accesul în restaurante, cafenele sau alte localuri doar cu un certificat verde.

La nivel județean, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 464 de cazuri noi de infectare. Nouă persoane și-au pierdut viețile în decursul unei singure zile, iar alte 38 sunt internate la ATI din cele 284 de persoane internate în spitalele din județ.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Făgețean amendat după ce a plecat de acasă deși era izolat la domiciliu

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un bărbat din Făget aflat în izolare din cauza noului coronavirus a fost amendat după ce a fost prins de polițiști la plimbare prin oraș. În data de 22 septembrie, 298 de forţe de ordine au patrulat în județ în această cauză, fiind verificate 99 de societăți comerciale, precum şi 115 mijloace de transport persoane, dintre care 38 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  131 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 37.000 de lei. Dintre acestea, 130 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare. 

O sancțiune în valoare de 1000 de lei a fost aplicată unui bărbat, la Făget, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare. Acesta era in izolare si nu a fost găsit la domiciliu.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Spitalul din Lugoj a mărit numărul de paturi în ATI, dar tot nu face față numărului de bolnavi COVID

Publicat

în

FOTO Arhiva

Spitalul din Lugoj și-a mărit capacitatea secției de anestezie și terapie intensivă (ATI), de la cinci, la opt paturi, însă sunt din nou toate ocupate cu bolnavi COVID. Lucian Cocoș spune că numărul pacienților testați și descoperiți cu coronavirus este tot mai mare, de la o zi la alta.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Acum avem opt paturi pe ATI, ăsta e maxim ce putem face. Toate paturile sunt echipate cu tot ce trebuie, cu ventilatoare cu monitoare, cu injectomate. A crescut foarte mult procentul celor descoperiți la testare, aproape 50 la sută. Ieri, de exemplu, din 60 testați, 28 erau infectați. În spital avem internați 30 de pacienți pe non ATI și opt pe ATI”, a declarat directorul spitalului din Lugoj.

Lucian Cocoș a făcut un apel la persoanele nevaccinate să meargă să se vaccineze, pentru că în scurt timp spitalele nu vor mai face față numărului mare de pacienți care vor trebui internați.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Alimentarea cu apă este oprită în unul dintre cartierele Lugojului

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj informează cetățenii că în cursul zilei de 22 septembrie 2021 S.C. Meridian 22 S.A. desfășoară lucrări de intervenție la rețeaua de alimentare cu apă în cartierul Mondial Bocșei. Pe perioada lucrării este sistată alimentarea cu apă în cartierul Mondial Bocșei și zona adiacentă.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat cetățenilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipa de intervenție va face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp”, au anunțat reprezentanții Primăriei Lugoj.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite