Connect with us

Actualitate

Erwin Floroni, despre situația spitalului: „Putem face față o lună la doi, trei bolnavi, dacă vin 50 suntem pa”

Publicat

în

Spitalul din Lugoj se pregătește să preia pacienți infectați cu coronavirus din județ, deoarece capacitatea spitalului Victor Babeș a fost deja atinsă, iar la spitalul CFR din Timișoara sunt probleme mari, în legătură cu personalul. Erwin Floroni, managerul spitalului lugojean a explicat pentru Lugojeanul.ro, cât de pregătit e spitalul.

RETIM

„Pentru moment avem asigurate materialele, dar asta nu înseamnă nimic. Toate materialele acestea sunt consumabile, iar dacă vine nebunia…. Am cumpărat ce ne trebuie din donații, mai avem și în plan de achiziție foarte multe materiale. Unele vin, altele ne anunță că nu mai vin, situația se schimbă de la o oră la alta. Dacă ne vin doi-trei, hai să zicem cinci pacienți, facem față o lună. Dacă vin 50, într-o săptămână suntem pa, nu mai avem nimic”, spune Floroni.

Managerul spitalului lugojean a lămurit și povestea alocării fondurilor de la Primărie. În ultima ședință a Consiliului Local, primarul Francisc Boldea a refuzat să facă o rectificare și să aloce fonduri suplimentare spitalului. Boldea i-a cerut managerului să facă achiziții din bugetul atribuit spitalului la începutul anului. O parte din achiziții au fost făcute, însă, primarul s-a trezit că Finanțele nu permit redirecționarea fondurilor din bugetul spitalului fără o rectificare de buget. Francisc Boldea a convocat pentru miercuri o ședință extraordinară în care să se facă respectiva rectificare.

„Am luat o parte din aparatură, dar o să vină în șase-opt săptămâni. Am comandat deja trei ventilatoare, trei injectomate, trei infuzomate. Asta am comandat în prima fază, lăsându-mi bani pentru funcționare, pentru că vreau să aduc aparatul de testare în Lugoj. Aparatul de testare are nevoie de kituri, care costă o căruță de bani. Mi-am lăsat bani pe care să-i folosesc pentru teste, de aia nu i-am folosit pe toți”,a mai declarat Floroni.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Când vor fi finalizate lucrările la primul tronson din centrul orașului Lugoj

Publicat

în

Lucrările de reabilitare pentru primul tronson al centrului civic din Lugoj, ultimul cal troian lăsat de administrația Boldea, au fost oprite din cauza unor lucruri care nu au fost prevăzute în proiect. Primarul Claudiu Buciu a explicat ce probleme trebuie rezolvate înainte de reluarea lucrărilor.

RETIM

„În centru am oprit lucrările pentru că nu erau prevăzute branșamente la noile rețele, iar țeava de gaz era la 20 de centimetri sub pământ. Nici nu se putea pune beton, nu se putea tasa, nu se putea pune granit peste. Dar nu au luat în calcul toate aceste lucruri”, spune primarul Lugojului.

Claudiu Buciu a anunțat că a cerut și câteva modificări în proiect, a unor lucruri care nu erau potrivite, și a avansat un termen pentru finalizarea lucrărilor pentru primul tronson al centrului civic.

„Noi suntem în curs de autorizare. Lucrarea nu durează mult, dar durează autorizările pentru că e zonă protejată. Eu zic că vom începe lucrările de racordare în luna aprilie și durează o lună. Din luna mai, dânșii mai au de lucru trei-patru luni, nu mai mult! Am solicitat scoaterea din proiect a acelui beton amprentat și înlocuirea lui cu plăci de granit. Am renunțat la o fântână de ceață, care era foarte pretențioasă, înconjura ceasul electric și pulveriza o apă foarte fină. La ce calitate are apa la noi, ne trezeam că după o săptămână nu mai merge. Vrem o abordare simplă, durabilă și nu putem cheltui banii pe astfel de lucruri”, a mai declarat Buciu.

Citiţi mai departe

Actualitate

Șofer de lângă Lugoj, prins fumat și cu pliculețe de marijuana în urma unui control al poliției

Publicat

în

RETIM

În perioada 06-07.01.2021, în intervalul orar 14:00-22:00, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au acționat pe principalele artere din județul Timis pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic și combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența  băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. 

În cadrul acțiunii au fost controlate 850 de autovehicule și au fost testate cu aparatul alcooltest 512 persoane. Au foat aplicate 115 sancțiuni  contravenționale și au fost reținute 28 permise de conducere, dintre care 16 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice;

Un tânăr de lângă Lugoj a făcut-o lată cu această ocazie. În data de 07 ianuarie, polițiștii rutieri din Lugoj au oprit pentru control pe raza localității Criciova un autoturism condus de un tânăr în vârsta de 21 de ani, care se afla sub influența substanțelor psihoactive (THC). 

Asupra acestuia au fost descoperite 16 pliculețe de plastic ce conțineau substanța de culoare verde-oliv ce pare a fi canabis. Întrucât persoana a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” fiind sesizat totodată și BCCO Timișoara.

Citiţi mai departe

Actualitate

Un retailer mult așteptat la Lugoj își caută angajați, deși autoritățile nu îi aprobă proiectul pentru magazin

Publicat

în

RETIM

Pepco, unul dintre cei mai așteptați retaileri din domeniul hainelor și produselor pentru casă la Lugoj, își caută deja angajați pentru viitorul magazin din oraș. Compania a scos la concurs posturi pentru director și respectiv director adjunct, iar acum face selecția pentru intervievarea candidaților eligibili.

Între timp însă, locația unde ar urma să se deschidă noul Pepco nu este nici pe departe gata pentru a fi inaugurată. Clădirea care a fost demolată pentru a face loc noului magazin trebuie înlocuită cu una nouă. Potrivit autorităților, viitorul magazin nu va avea nicio legătură cu fosta clădire, astfel că acestea nu vor aproba proiectul până ce aceasta nu va fi conform.

“Măcar un pic să semene cu clădirea dinainte. E bătaie de joc. Va fi blocată autorizația până ce fațada va arăta normal, în ton cu zona, nu așa cum este în proiect”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

Magazinul Pepco ar urma să funcționeze pe strada 20 Decembrie 1989, vis-a-vis de judecătorie și universitate. Deocamdată nu se preconizează un termen de inaugurare.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite