Connect with us

Actualitate

Grupul de Acțiune Locală Banatul de Nord lansează apelul de selecție pentru Măsura M3/6A – Dezvoltarea activităţilor non-agricole în teritoriul Banatul de Nord

Publicat

în

GAL BANATUL DE NORD – TIMIS

RETIM

Cod 307125, Comuna COŞTEIU, str. Principala, nr. 282A, tel/fax. 0256 326500, 040731630605, E-mail banatuldenord@yahoo.com

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

Grupul de Actiune Locala Banatul de Nord

Autoliv angajează!

lanseaza apelul de selectie pentru

Masura M3/6A – Dezvoltarea activităţilor non-agricole în teritoriul Banatul de Nord

Data lansarii apelului de selectie : 17.08.2022

Data limita de primire a proiectelor: 19.09.2022

Locul si intervalul orar în care se pot depune proiectele: depunerea proiectelor se va face la sediul ASOCIAȚIEI Grup de Actiune Locala  BANATUL DE NORD – Jud. Timis, Comuna COŞTEIU, str. Principala, nr. 282A, de luni până vineri, în intervalul 9.00-11.00.

Fonduri disponibile in aceasta sesiune: 118.000 euro euro

Sprijinul public nerambursabil este de 59.000 euro/proiect. Proiectul va fi obligatoriu încadrat în alocarea financiară maximă pe proiect publicată în apelul de proiecte pentru aceasta sesiune.

Sprijinul public nerambursabil va respecta prevederi le R(CE) nr. 1407/2013 cu privire la sprijinul de minimis, nu va depăşi 200.000 euro/beneficiar pe 3 ani fiscali.

 Sprijinul se va acorda sub formă de primă în două tranșe, astfel:

70% din cuantumul sprijinului după semnarea Contractului de Finanțare;

30% din cuantumul sprijinului se va acorda cu condiția respectării Planului de Afaceri, fără a depăși cinci ani de la încheierea Contractului de Finanțare.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Măsura M3/6A sunt:

Fermieri sau membrii unei gospodarii agricole, care își diversifică activitatea prin înființarea unei activități non-agricole în spațiul rural pentru prima dată. (start-ups) Persoanele fizice neautorizate nu sunt eligibile;

Micro-întreprinderi și întreprinderi mici existente din spațiul rural, care își propun activități non-agricole, pe care pe care nu le-au mai efectuat până la data aplicării pentru sprijin; (start-ups)

Micro-întreprinderi și întreprinderi mici noi, înființate în anul depunerii aplicației de finanțaresau cu o vechime de maxim 3 ani fiscali, care nu au desfășurat activități până în momentul depunerii acesteia (start-ups)

Micro-întreprinderi și întreprinderi non-agricole mici existente și nou înființate din spațiul rural;

Fermieri sau membrii unor gospodării agricole care își diversifică activitatea de bază agricolă prin dezvoltarea unei activități non-agricole în zona rurală în cadrul întreprinderii deja existente încadrabile în categoria microîntreprinderi și întreprinderi mici, cu excepția persoanelor fizice neautorizate.

Intreprinderi sociale (autorizate la data depunerii cererii de finantare)

Cooperative

! Micro-întreprinderile şi întreprinderile mici, atât cele existente cât şi cele nou înfiinţate (start-up) trebuie să fie înregistrate la ONRC şi să-şi desfăşoare activitatea în teritoriul GAL Banatul de Nord.

IMPORTANT!Implementarea planului de afaceri, inclusiv ultima plată, cât şi verificarea finală nu vor depăşi termenul maxim de finalizare a proiectelor – 31.12.2025, cât și a termenului limită de depunere a ultimei cereri de plată a beneficiarilor -30.09.2025. Pentru proiectele care se supun ajutorului de minimis, contractarea se va efectua pana la data de 31.12.2023!

Informatii detaliate privind accesarea și derularea măsurii sunt cuprinse în Ghidul solicitantului elaborat de Grupul de Actiune Locala Banatul de Nord pentru măsura M3/6A – Dezvoltarea activităţilor non-agricole în teritoriul Banatul de Nord, sunt disponibile pe pagina de internet http://galbanatuldenord.ro/ghidul-solicitantului/ , respectiv în format tipărit la sediul GAL Banatul de Nord – Jud. Timis, Comuna COŞTEIU, str. Principala, nr. 282A.

Datele de contact unde solicitanții pot obține informații suplimentare: sediul Grup de Actiune Locala BANATUL DE  NORD  – Jud. Timis, Comuna COŞTEIU, str. Principala, nr. 282A, Telefon: 0256 326500; fax 0256-326500  www.galbanatuldenord.ro; e-mail: banatuldenord@yahoo.com;

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

S-a schimbat legea, în 16 mai. Toți comercianții care au casă fiscală și nu au făcut asta riscă închisoarea

Publicat

în

Comercianții de produse și prestatorii de servicii obligați la folosirea caselor de marcat trebuie să acorde o atenție deosebită unor modificări recente la Legea evaziunii. Concret, cei care folosesc aparate neconectate la sistemul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) sau aparate alterate riscă, din 16 mai 2024, pedepse penale. În același timp, se majorează pedeapsa pentru alterarea, distrugerea sau ascunderea de memorii de aparate, arată Avocatnet.ro

RETIM

Conform sursei citate, modificările la Legea evaziunii sunt cele incluse în Legea 126/2024, care au intrat în vigoare în data de 16 mai 2024. Printre mai multe măsuri antievaziune se numără și unele ce vizează obligația de folosire a caselor de marcat.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

O faptă complet nouă care a fost inclusă pe lista celor ce constituie evaziune fiscală – anume folosirea de aparate neconectate la sistemul e-Case de marcat al ANAF sau de aparate care au fost alterate pentru a nu transmite anumite date fiscale ori pentru a transmite date fiscale false. Pentru această faptă, comercianții și prestatorii riscă o pedeapsă cu închisoarea de la trei la zece ani și interzicerea unor drepturi sau o amendă penală.

Autoliv angajează!

Mai multe modificări ale legii le puteți găsi pe Avocatnet.ro

Citiţi mai departe

Actualitate

ADR VEST a adus două miliarde de euro net din fonduri europene, în vestul țării, de la integrarea UE

Publicat

în

Vestul României s-a dezvoltat puternic după aderarea României la blocul comunitar european, grație fondurilor nerambursabile. Statistica arată că patru județe din zonă au atras până acum peste 2 miliarde de euro, iar până în 2029 este prognozată o absorbție de încă 2 miliarde de euro., arată Libertatea.ro.

RETIM

O situație a Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest indică faptul că, în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, cele patru județe componente ale organismului (Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara) au avut o alocare bugetară de 643 de milioane de euro, negociată în prima fază.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

Datorită faptului că au proiectele au fost scrise și depuse în timp util, sumele au fost suplimentate până la 920 de milioane de euro, rezultând o absorbție de 143% pentru întreg exercițiul bugetar.

Autoliv angajează!

„Practic, a crescut si alocarea și a fost și o supracontractare pe care guvernul a asumat-o din bugetul național. În total, în cei 17 ani de la intrarea în UE, dacă e să o luăm așa, am absorbit peste 2 miliarde de euro net, bani pe care i-am investit într-o formă sau alta în regiune”, a explicat Sorin Maxim, directorul ADR Vest, pentru Libertatea.

Cifrele din statistică mai arată că, prin POR 2014-2020, s-au realizat investiții în 874 de proiecte din regiune. Județul Timiș a atras 278 de milioane de euro, în Hunedoara au mers 270 de milioane de euro, în Arad – 186 de milioane de euro, iar în Caraș-Severin – 185 de milioane de euro.Cele 920 de milioane de euro din POR 2014-2020 au fost alocate atât pentru proiecte publice, cât și private. Spre exemplu, în domeniul infrastructurii și transportului au fost refăcuți aproape 400 de kilometri de șosea, dintre care 323 de kilometri de drumuri județene, și au fost cumpărate peste 200 de autobuze electrice și tramvaie, fiind construite piste de biciclete pe o lungime de 40 de kilometri.

Tot cu bani europeni au fost modernizate și dotate 17 ambulatorii de specialitate și 17 unități de primiri urgențe. 158 de ambulanțe au ajuns în cele patru județe din vestul țării cumpărate cu fonduri europene. Au mai fost reparate, dotate sau construite de la zero 86 de școli, prin POR 2014-2020. Peste 10.000 de locuințe (apartamente) și 49 de clădiri publice au fost izolate termic pentru un consum mai mic de căldură.

Citeşte întreaga ştire: pe Libertatea.ro

Citiţi mai departe

Actualitate

Au început lucrările pe șantierul autostrăzii Lugoj – Deva, lotul A1 Margina – Holdea

Publicat

în

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara a anunțat lucrări pe șantierul lotului – lipsă Margina – Holdea din A1 Lugoj – Deva. Acest tronson include faimoasele „tuneluri pentru urși”, și va fi realizat de către grupul UMB.

RETIM

„Pe șantierul lotului de autostradă A1 Margina – Holdea, antreprenorul execută lucrări de fundare prin piloți forați de diametru mare. Se execută și alte lucrări pregătitoare pentru deschiderea de noi fronturi de lucru”, transmit cei de la DRDP Timișoara.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a emis, pe 22 aprilie, o autorizație de construire parțială pentru secțiunea Margina – Holdea din Autostrada Lugoj – Deva (A1). Aceasta vizează un tronson de 5,7 kilometri din secțiunea E a lotului 2, cu o valoare a lucrărilor autorizate de 275,8 milioane de lei, fără TVA. Printre lucrările avizate se numără și două pasaje, însă tunelurile care urmează să fie construite de UMB nu sunt incluse încă în această autorizație.

Autoliv angajează!

Contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii lipsă de 9,13 kilometri din lotul 2 al autostrăzii a fost semnat pe 14 octombrie 2022. Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o. a câștigat contractul în valoare de 1,83 miliarde de lei, fără TVA. Finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar durata contractului este de 45 de luni, incluzând 11 luni pentru proiectare și 34 de luni pentru execuție. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Secțiunea va include 2,13 kilometri de tunel forat, cu două galerii unidirecționale pentru fiecare cale de circulație, având o platformă de 11,25 metri. După finalizarea lucrărilor, șoferii vor putea circula neîntrerupt pe autostradă de la Sibiu până la Nădlac, la granița cu Ungaria.

Citiţi mai departe

Actualitate

Controale mai dese pe șosele. Polițiștii au început acțiunile din planul european ROADPOL

Publicat

în

Foto Politia Romana

În aceste zile, polițiștii rutieri vor fi pe străzi pentru ca transportul de persoane să se desfășoare în siguranță. Autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri vor fi oprite pentru control.

RETIM

Pe parcursul săptămânii 13 – 19 mai a.c., Direcţia Rutieră a Poliţiei Române va coordona, la nivel naţional, o nouă acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane cu o capacitate mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 2,5 tone.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

Acțiunea se va desfășura conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

Autoliv angajează!

În cele 7 zile, polițiștii rutieri din cadrul I.P.J. Timiș vor avea în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

De asemenea, polițiștii vor utiliza și aparatul TachoScan pentru a verifica dacă șoferii profesioniști respectă timpii de odihnă.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Citiţi mai departe

Cele mai citite