Actualitate
Grupul de Acțiune Locală Banatul de Nord lansează apelul de selecție pentru Măsura M3/6A – Dezvoltarea activităţilor non-agricole în teritoriul Banatul de Nord
Cod 307125, Comuna COŞTEIU, str. Principala, nr. 282A, tel/fax. 0256 326500, 040731630605, E-mail banatuldenord@yahoo.com
Grupul de Actiune Locala Banatul de Nord
lanseaza apelul de selectie pentru
Masura M3/6A – Dezvoltarea activităţilor non-agricole în teritoriul Banatul de Nord
Data lansarii apelului de selectie : 17.08.2022
Data limita de primire a proiectelor: 19.09.2022
Locul si intervalul orar în care se pot depune proiectele: depunerea proiectelor se va face la sediul ASOCIAȚIEI Grup de Actiune Locala BANATUL DE NORD – Jud. Timis, Comuna COŞTEIU, str. Principala, nr. 282A, de luni până vineri, în intervalul 9.00-11.00.
Fonduri disponibile in aceasta sesiune: 118.000 euro euro
Sprijinul public nerambursabil este de 59.000 euro/proiect. Proiectul va fi obligatoriu încadrat în alocarea financiară maximă pe proiect publicată în apelul de proiecte pentru aceasta sesiune.
Sprijinul public nerambursabil va respecta prevederi le R(CE) nr. 1407/2013 cu privire la sprijinul de minimis, nu va depăşi 200.000 euro/beneficiar pe 3 ani fiscali.
Sprijinul se va acorda sub formă de primă în două tranșe, astfel:
70% din cuantumul sprijinului după semnarea Contractului de Finanțare;
30% din cuantumul sprijinului se va acorda cu condiția respectării Planului de Afaceri, fără a depăși cinci ani de la încheierea Contractului de Finanțare.
Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Măsura M3/6A sunt:
Fermieri sau membrii unei gospodarii agricole, care își diversifică activitatea prin înființarea unei activități non-agricole în spațiul rural pentru prima dată. (start-ups) Persoanele fizice neautorizate nu sunt eligibile;
Micro-întreprinderi și întreprinderi mici existente din spațiul rural, care își propun activități non-agricole, pe care pe care nu le-au mai efectuat până la data aplicării pentru sprijin; (start-ups)
Micro-întreprinderi și întreprinderi mici noi, înființate în anul depunerii aplicației de finanțaresau cu o vechime de maxim 3 ani fiscali, care nu au desfășurat activități până în momentul depunerii acesteia (start-ups)
Micro-întreprinderi și întreprinderi non-agricole mici existente și nou înființate din spațiul rural;
Fermieri sau membrii unor gospodării agricole care își diversifică activitatea de bază agricolă prin dezvoltarea unei activități non-agricole în zona rurală în cadrul întreprinderii deja existente încadrabile în categoria microîntreprinderi și întreprinderi mici, cu excepția persoanelor fizice neautorizate.
Intreprinderi sociale (autorizate la data depunerii cererii de finantare)
Cooperative
! Micro-întreprinderile şi întreprinderile mici, atât cele existente cât şi cele nou înfiinţate (start-up) trebuie să fie înregistrate la ONRC şi să-şi desfăşoare activitatea în teritoriul GAL Banatul de Nord.
IMPORTANT!Implementarea planului de afaceri, inclusiv ultima plată, cât şi verificarea finală nu vor depăşi termenul maxim de finalizare a proiectelor – 31.12.2025, cât și a termenului limită de depunere a ultimei cereri de plată a beneficiarilor -30.09.2025. Pentru proiectele care se supun ajutorului de minimis, contractarea se va efectua pana la data de 31.12.2023!
Informatii detaliate privind accesarea și derularea măsurii sunt cuprinse în Ghidul solicitantului elaborat de Grupul de Actiune Locala Banatul de Nord pentru măsura M3/6A – Dezvoltarea activităţilor non-agricole în teritoriul Banatul de Nord, sunt disponibile pe pagina de internet http://galbanatuldenord.ro/ghidul-solicitantului/ , respectiv în format tipărit la sediul GAL Banatul de Nord – Jud. Timis, Comuna COŞTEIU, str. Principala, nr. 282A.
Datele de contact unde solicitanții pot obține informații suplimentare: sediul Grup de Actiune Locala BANATUL DE NORD – Jud. Timis, Comuna COŞTEIU, str. Principala, nr. 282A, Telefon: 0256 326500; fax 0256-326500 www.galbanatuldenord.ro; e-mail: banatuldenord@yahoo.com;
Actualitate
Bine de știut, dacă ajungeți în Timișoara! Drumuri și zone închise circulației rutiere, pentru mai multe zile
Loc de întâlnire pentru mii de oameni care se estimează că vor participa la evenimentele de anvergură „Timișoara 2023 la nesfârșit”, zona centrală a Timișoarei va vibra între 7 și 10 decembrie 2023. Un public extrem de numeros va marca finalul Capitalei Europene a Culturii în Piața Unirii, alături de unii dintre cei mai în vogă artiști: Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma și José González. Pentru buna desfășurare a evenimentelor, Primăria Municipiului Timișoara a luat o serie de măsuri.
Astfel, pentru a facilita accesul către zona centrală, a fost inițiată o Hotărâre de Consiliu Local pentru ca transportul public să fie gratuit în perioada 8.12.2023-10.12.2023. Pe de altă parte, pentru desfășurarea programului în condiții optime, Comisia de Circulație a avizat închideri și restricții de trafic în zona centrală, astfel:
- în perioada 12.2023 – 9.12.2023 (între orele 18:00 – 01:00), respectiv 9.12.2023 -10.12.2023 (între orele 18:00 – 01:00), închiderea traficului rutier pe str. Oituz
- în perioada 12.2023 (ora 17:00) – 10.12.2023 (ora 10:00) restricționarea traficului rutier pe străzile: Palanca, George Coșbuc, Paul Chinezu, Matei Corvin, Regimentul 5 Vânători, Sergent Constantin Mușat, respectiv breteaua existentă în Piața Mărăști în spatele stației S.T.P.T., Piața Țepeș Vodă, strada General Traian Doda, Episcop Augustin Pacha, Eugeniu de Savoya, Florimund Mercy, Vasile Alecsandri, Emanoil Ungureanu, Gheorghe Lazăr (Zona Cetate) și strada General Eremia Grigorescu.
- închiderea circulației rutiere în perioada 8.12.2023 – 9.12.2023 (între orele 18:00 – 01:00), precum și în perioada 9.12.2023 – 10.12.2023 (între orele 18:00 – 01:00) pentru toate străzile menționate anterior.
De asemenea, se vor rezerva locurile de parcare existente în Piața Mărăști, respectiv pe strada Popa Șapcă (adiacent Penitenciarului Timișoara) precum și parcările publice existente în Piața Ţepeş Vodă și pe str. Nicolaus Lenau, în perioada 7.12.2023 (începând cu ora 07:00) – 10.12.2023 (până la ora 23:00).
Recomandăm șoferilor să folosească rute alternative.
Totodată, pentru desfășurarea în siguranță a evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, s-a hotărât ridicarea teraselor din zona Cetate, inclusiv Piața Libertății și str. Alba Iulia, în perioada 6.12.2023 -10.12.2023.
Actualitate
Polițist lugojean ridicat la gradul de chestor, de președintele Klaus Iohannis
Actualitate
Explozie într-un bloc din Lugoj. O persoană a ajuns la spital și mai multe au fost evacuate
În data de 28.11.2023, la ora 08:30,printr-un apel la 112 a fost anunțată o explozie produsă la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje, în urma unei acumulări de gaz, situat pe strada Vișinilor în municipiul Lugoj.
A fost alertat de urgență Detașamentul de Pompieri Lugoj și la fața locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenție si comandă, o autospecială de stingere, o autoscară mecanică, un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, trei ambulanțe SAJ și un microbuz de transport persoane din cadrul Detașamentului 2 Timișoara.
Explozia nu a fost urmată de incendiu. În urma evenimentului, 12 persoane s-au autoevacuat, o persoană a fost deblocată dintr-un apartament, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale, iar o victimă de sex masculin a fost evacuată de pompieri, prezentând arsuri pe 40% din suprafața corpului. Aceasta a fost transportată la spital conștientă.
Din primele informații, din numărul total de 84 garsoniere din imobil, aproximativ 23 sunt afectate. Locatarii vor fi mutați la internatul Liceului „Valeriu Braniște”
Actualitate
Mai mulți polițiști în Timiș. Zeci de absolvenți au ajuns la secțiile urbane și comunale din județ
Echipa I.P.J Timiș s-a mărit cu 34 de polițiști. Absolvenți ai școlilor de poliție din Câmpina și Cluj, cei 34 de agenți sunt pregătiți să intre în slujba cetățeanului. Repartizarea s-a efectuat în ordinea mediilor de absolvire, pe funcțiile vacante existente, ținând cont de situația operativă și raportat la nevoile fiecărei structuri.
Aceștia au fost repartizați atât la secții de poliție urbană cât și la secții de poliție rurală și posturi de poliție comunale.
„La debutul în carieră, aceștia vor parcurge o perioadă de tutelă profesională, sub îndrumarea unui tutore, desemnat din rândul polițiștilor cu experienţă, care îi va sprijini în activitate. Însoțiți de gândurile de a ajuta comunitatea, cei mai noi dintre polițiști vor prelua atribuțiile de serviciu. Nu au ales un județ tocmai ușor, știu si ei acest lucru, este un judet plin de provocări, însă aceste provocări nu vor face decât să consolideze și mai bine echipa I.P.J Timiș. În urma acestora se vor forma atât ca polițiști profesioniști cât și ca oameni”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.
- Actualitateo săptămână în urmă
Directorul spitalului din Lugoj și-a retras demisia. „Ne-a anunțat că și-a rezolvat problema personală”
- Cultură7 zile în urmă
Un nou episod din Lugoj, „Florența Banatului” este pregătit pentru lansare
- Social3 zile în urmă
Marius nu uită că a crescut pe străzi! A pregătit 200 de pachete pe care le va da unor bătrâni și copii
- Administrațieo săptămână în urmă
De ce nu au fost puse în circulație autobuzele electrice din Lugoj. Proiect demarat în urmă cu șapte ani